אתר ´חופש´ והרצל

אתר ´חופש´ והרצל

אתר חופש מעודד תליית פוסטר של האנטישמי בבתי הספר ובכל מוסדות חינוך אפשריים (כן, כולל ישיבות). אין בעיה, שיתלו אותו היכן שרוצים. אבל הבעיה היא שהם - אתר ´חופש´ - כנראה עוד לא הפנים את האסון שנקרא ´הרצל´! כדי לעודד את תליית הפוסטרים הם מביאים ציטוט מדבריו, תמצית משנתו של האנטישמי הידוע לשימצה (במיוחד לאחרונה בזכות הרב אמנון יצחק). היכן כל הקשקשנים שקירקרו ללא הפסק שאין להם חלק ממשנתם האנטישמית של אבות הציונות? ציטוט: "מה לי ולהם.." "הם לא מייצגים אותנו יותר.." "אני אחראי למעשיהם בעבר?.." ועוד התפתלויות שונות... אתר ´חופש´ המשמש כגורו לכל רודפי הדת במדינה, עדיין מחזיק בדיעות של האנטישמי הנ"ל. ואם אני זוכר טוב, הרוב הגדול של הקשקשנים הם חסידיהם של אתר ´חופש´. תודה

begone

New member
להזכירך, מר דמגוגי´לה

פעם מר הרצל כיכב על פני שטר כסף ישראלי. ואני לא זוכר אף חרדי שלא השתמש בשטר הזה, כאשר הוא סחר בחליפות שחורות, תפילין, מזוזות ועוד שיקוצים. דהיינו הרצל היה בכיסם של כל החרדים במדינה בשנות השבעים והשמונים, ואף אחד מהם לא התלונן אף פעם. אבל כמובן שאמנון יצחק (האיש שלא ידע לומר אמת) כנראה "מבין" הרבה יותר ממני.

begone

New member
הרצל

דמותו של הרצל כיכבה על שטר כסף בשנות השבעים והשמונים, וכל החרדים השתמשו בשטרות האלה בלי לחשוב פעמיים... אז אני מניח שהרצל לא היה ממש מוקצה במחנה החרדי, והוא עדיין לא (למעט דרשותיו המגוחכות של מר יצחק, החילוני שהתחרפן).

[אורן]

New member
בבקשה תגיד לי שאתה עושה את עצמך

איך לעזאזל הרצל אנטישמי?! וזה שהרב אמר זה לא סיבה... אני רוצה הסבר.

[אורן]

New member
מי דיבר על הסרט?!

אני לא מביע דעה על הסרט אני מביע דעה עליך! אני לא רוצה לצפות בסרט כי עם סרט אי אפשר לדבר, אולי אתה תגיד לי איך בדיוק הרצל היה אנטישמי?

גוססי

New member
נראה לי שהקנאה מדברת

ישבו להם רבנים קדושים במשך אלפי שנים ולא עשו כלום חוץ מלדבר ולטחון שוב ושוב את אותם הקישקושים אודות ציון וירושלים, והנה בא יהודי כופר אחד ועשה בכמה שנים בודדות את מה שהם מעולם לא העיזו. האם יש סיבה טובה יותר לשנאה חסרת פשר זו?

sandchicken

New member
כמובן

למשל העובדה שהרצל היה כופר בתורה. אגב, ברוב שנות הגולה ליהודים הייתה אפשרות לעלות ארצה, האמת היא שלא ממש רצינו, בניגוד לאגדה הציונית שמלמדים בבי"ס.

taro

New member
והמקרה המפורסם ביותר

הייתה פניית הקיסר הגרמני למשה מנדלסון, בה הציע ליהודים מדינה יהודית בארץ ישראל, כאשר האימפריה הגרמנית תגן עליה ותתמוך בה. מיותר לציין שמנדלסון סרב.

גוססי

New member
אני יודע שלא היה כל רצון

מה שמוכיח את הטענה אותה העליתי בעבר - מטרתה העיקרית של היהדות האורתודוכסית היא לשמר את המצב הקיים.

ראשית, אני רואה שאת לא כל כך עקבית

ובכל זאת את מגיבה להודעה שלי.
שנית, מה הקשר? אם כבר, תגובתך יותר מתאימה להודעה אחרת שלי בנושא (עקיף) התקציב לחרדים. ובכל זאת, מה הקשר? כשאין מה לענות אז עוצמים עיניים ויורים באויר בתקווה שיפגע במשהו? ככה זה כשהאמת צורבת בעיניים. בבקשה, זה יכול לעזור >

[אורן]

New member
אז אם כבר מדברים על עצימת עיניים...

אני עדיין מחכה לתגובה להודעה שלי מלמעלה באותו שרשור...

עדיף עוצם עיניים על עיוור מלידה

מה הקשר? אותו הקשר בדיוק להתנגדות של החרדים לציונים... אפילו אתה יכול להבין את זה לבד... נעים מאוד (או איך שלא קוראים לך), אתה מכוער כמו קוף - וזו האמת (כי ככה אני אמרתי). רוצה קצת טיפות הרגעה לעיניים?

לכל הדעות

והמחמאות (ועם כל הצניעות) אני גבר די נאה.
אמנם יש הבדל תהומי (זמני?) בינינו אך אין צורך לשנוא האחד את השני. עקיצות ו´הברקות´ יתקבלו בהבנה, ובהחלט ניתן להימנע מלרדת נמוך יותר. אגב, הידעת? יש לנו תחום התעניינות משותף, אומנויות הלחימה. בזמנו למדתי השרדות (שילוב של כמה שיטות לחימה כולל ג´ודו) אצל דניס בהרצליה, כבר בהתחלה (לאחר כשנה) נפצעתי ומאז לא חזרתי (עד היום מצטער על כך). אגב2, מדוע אין תמונה שלך (באתרך)? במהלך קרב או תמונה קבוצתית.

הערה לגבי האתר שלך

רצוי לשנות את צבע הטקסט למשהו יותר קריא. צהוב, תכלת, ואדום לא מזוהה (בהיר מדי) ממליץ על צבעים כהים יותר (הרבה יותר).

israelberger

New member
גם אני למדתי ג´ודו

יש לי חגורה ירוקה בג´ודו וכתומה בג´ו ג´יטסו. אז יש לשלושתנו מענה משותף.

למעלה