אתנחתא קלה

danigl

New member
אתנחתא קלה

חברים יקרים. אני חושב לעשות איזו אתנחתא מהפורום הזה. הזמן שלי מאוד יקר. לאוהדים (וגם לאלו שמחפשים איזה פייט טוב), לא לדאוג, בלי ספק, אכנס מידי פעם ואעיר (אולי אאיר) את הערותיי, אבל לא באינטנסיביות שבה נקטתי בימים האחרונים. פשוט אין לי די זמן לכך. אני מעדיף להשקיע את הזמן הזה בתירגול נוסף, בעוד הרצאה, בעוד קורס. בחושך לא ניתן להילחם בעזרת חושך. די בנר אחד קטן, כדי להקטין את החושך, ועד נר, ועוד נר, והחושך פשוט נעלם. נוכחתי שלאתר נכנסים אנשים שהם אנטי מדיטציה טרנסנדנטלית. מה הסיבה? לא ברור. המוזר הוא, שלא חשוב כמה הוכחות מוצקות שאני מצרף, רשימה של כתבי עת מדעיים יוקרתיים, רפרנסים של מחקרים על כל הפרטים שלהם - כתב העת בו המחקר פורסם, באיזו שנה , באיזה כרך, באיזה תאריך, באילו עמודים!! והללו עם הדיבורים שלהם - אלו אמרו ככה ואלו טוענים ככה. כשפעם אחת מישהו כבר ציין כתובת של אתר אינטרנט של האגודה הבינלאומית לפסיכולוגיה, בו יש לכאורה ממצאים שמראים שיש דברים טובים יותר מאשר המדיטציה הטרנסנדנטלית, הראיתי לו, על ידי 'העתק' 'והדבק' פשוט, מתוך אותו אתר, שכל מה שנאמר בו, רק מחזק שוב את דברי. אלא, אולי מישהו חושב שאם משטרים כמו זה של צ'אוצ'סקו אסרו על קיום המדיטציה הטרנסנדנטלית ברומניה באותה תקופה, זה בודאי מוכיח שמדיטציה הטרנסנדנטלית היא משהו פסול. בקשתי את המקטרגים לציין ולו אף כתב עת מדעי רציני אחד, שפרסם ולו אף מחקר אחד שפוסל, או שממעיט מערכה של המדיטציה הטרנסנדנטלית, או שמראה מדיטציה אחרת או שיטה אחרת שעולה עליה. אפס, נאדה, כלום, זילץ', ניינטה, זירו. אבל דיבורים – מכאן ועד להודעה חדשה. קאלאם פאדי. לא חששתי לחשוף את עצמי בשמי המלא, בכתובת דואל שלי, בטלפונים(!!!). כל זאת משום שמה שאני ציטטתי שם היה האמת לאמיתה. אם אמת היא מה שדוחה אנשים מלהתקרב למדיטציה הטרנסנדנטלית, יותר טוב שאלו שהאמת דוחה אותם, שלא יבואו. ומאיפה יצא כל הקצף הזה? מזה שהעזתי לצטט את המחקר הראשון בעולם, שבדק אנשים בהארה! מה אתם חושבים, שאדם בהארה זה רק משהו פנימי? שאין ביוכימיה שונה אצל מי שמואר? שהמוח שלו מתפקד באותה צורה לא מסודרת, לא קוהרנטית כמו אצל רוב בני האדם? שחילוף החומרים שלו זהה למישהו שאינו מואר? אם אכן מישהו חושב כך, אין לו מושג קלוש מהי הארה. מה התגובה - המדיטציה הטרנסנדנטלית איננה דבר רוחני (??!!) האם יש רוחני יותר מהארה? האם שימוש מלא במוח האנושי, חיים בהתאם לכל חוקי הטבע, אי יכולת לעשות שגיאות, אושר עליון של 24 שעות ביממה, החיים בהארה, איננו רוחני? אם כן מה זו רוחניות. להסתובב בשרוואל? לדבר גבוהה גבוהה על הארה ועל פילוסופיה? קחו דוגמא פשוטה של מישהי, שמתרגלת את המדיטציה הטרנסנדנטלית פחות מ-10 שנים אפילו. אישה נפלאה מנתניה שעובדת כקופאית בסופר. היא סיפרה במפגש מודטים, לפני כמי שבועות, שלפני החגים (ראש השנה), הם חויבו, בגלל העומס, לעבוד ערב החג הרבה שעות נוספות. כשהיא הופיעה לעבודה באותו יום, כולם התנפלו עליה: "מה את מחייכת? מה את זוהרת כל כך? יום כזה של קריעה שמחכה לנו ואת במצב הרוח הטוב הרגיל שלך?" אותו אושר שמלווה את מתרגלי המדיטציה הטרנסנדנטלית, הוא משהו שאיננו תלוי בדבר. זה לא שזכיתי בלוטו ואני מאושר, או שאשתי היתה נחמדה אלי ולכן טוב לי. זהו אושר עצום שמפעפע מבפנים. אושר שנמצא שם גם כשהשמש זורחת וגם ביום מעונן וגשום. אושר שנמצא אתך כשאתה ער, ישן או חולם. היפה הוא שאותה גברת, והיא מודה שאותו יום היה מתיש, סיימה את יום העבודה שלה, עדיין עם אותו אושר, עדיין עם אותו חיוך. אם זו לא רוחניות, אני לא יודע מהי רוחניות. חלק מהמשתתפים בפורום, טוענים אפילו שלמדו את המדיטציה הטרנסנדנטלית. יתכן. מדברי כמה מהם, להערכתי, נשמע העליל שאינם מבינים כל ועיקר אפילו את מהות התירגול. אני מזמין אותם שוב, באופן הדיסקרטי ביותר, לא על גבי הפורום, לכתוב לכתובת הדואל שלי ([email protected]) ובמידה ואכן למדו את הטכניקה הזו (את זאת קל יהיה לי לאמת מול מאגר הנתונים הממוחשב של האגודה הבינלאומית למדיטציה בישראל) לבוא ולעשות צ'קינג, לעשות רענון. להתחיל מחדש את התירגול. זה לא יעלה להם פרוטה. עבור שרות זה, כמו שעבור שרותים רבים אחרים, הם כבר שלמו כשלמדו את המדיטציה הטרנסנדנטלית, במסגרת של דמי חבר חד פעמיים, לכל החיים, שכללו גם את לימוד המדיטציה הטרנסנדנטלית וגם את אותם שרותים רבים לכל ימי חייהם. שיתחילו ליהנות שוב, מהתוצאות המיוחדות והכל כל שונות של המדיטציה הטרנסנדנטלית, ואפילו מהארה. אני מאחל לכל מי שקורא את דברי אלו בריאות, אושר, הצלחה והארה. דניאל גליקר.

זה תמיד מוזר

כשמישהוא אחר, לא רואה את מה שאנחנו רואים בבירור. תמיד תהיה המחשבה הזו... "הוא לא מבין, וכשהוא יבין הוא בטוח יראה דברים בדרכי". אז שלא... אפשר להבין, לראות בבירור ועדיין להאמין בדרך אחרת.

REBURN

New member
אויי על זה בדיוק רציתי לדבר איתך

תראה דני לומר שהטכניקה אותה הינך מייצג הינו דבר טוב זה לגיטימי (וזה נכון) לא תראה בהודעותי כי הטכניקה לא טובה וכך אני חושב אישית על הטכניקה כטובה אבל תראה נפנוף במחקרים על יעילותה של הטכניקה אותה הינך מייצג עדיפה על מדיטציות של זן 146 טכניקות להרפייה כלל המדיטציות ועוד זה לא קשה להראות את דברייך משום שהם נאמרו בפורום זה כמו שאמרת copy paste -------------------------------------------------------------------- ולכן בכך אתה שולל את הדרכים האחרות בטענה שהם פחותות ונמצאו אפילו מחקרית פחות טובות -------------------------------------------------------------------- מחקר מטעם APA מראה בברור אי נחיתות של טכניקות אחרות על פני הטכניקה אותה הינך מייצג וזוהי גם לא גישה בריאה לפנות למועמדים (על דרך השלילה וההמעטה) פוטנציאלים שכן אתה יוצר כעס כמו שציינתי אינני רוצה להראות על חוסר יעילות הטכניקה וזאת משום ש.. א אינני בדעה זו ב מטרתי לא להכפיש על הטכניקה ג כול המעוניין יפנה אליי פנייה ישירה בלבד ואציין לו קישורים רלווונטים למרות שאינני מעוניין בכך יום טוב ואתנחתא קלה לכולנו כבר ציינתי על המהות האמיתית של הדיון מדוע מבצעים מדיטציה? ואיך מדיטציה "משמשת" אותנו בחיי היום יום יש עוד הרבה נושאים מעניינים על המהות שעדיף שנפנה אליהם את האנרגיות שלנו

yaga1

New member
דניאל שלום...

אם שמת לב לאופי הודעותי בנוגע לעניניך כאן בפורום הרי שברור לך כי אינני מה"לוחמים" בך ואינני מה"לוחמים" לטובתך...אינני מהלוחמים. ניכר בך כי אתה משתוממם על התגובות שזכית להן... נו...זה דבר מאוד אנושי להשתומם על הקשר שבין מי אתה ואיך אתה, לבין מה שאתה זוכה לו בתגובה. כשבן אדם נכנס לחדר והוא מדיף ריח מסויים הוא לא צריך להגיד במילים "אני מדיף ריח", אנשים מריחים אותו. הוא גם לא יכול להגיד "אני לא מדיף ריח" כי אנשים מריחים אותו. הוא עצמו לא מריח את הריח שהוא מדיף כי הוא חיי בתוכו כל הזמן. אבל בשביל זה יש עיניים וכשאדם רואה בעיניים האלו שאנשים מעקמים את האף הוא צריך ויכול להבין שהוא מדיף ריח מסויים ואז הדבר ההגיוני הבא להבין זה שיש קשר ישיר בין הריח שהוא מדיף לבין זה שאנשים מעקמים את האף. הוא כמובן יכול גם להגיד - "אנשים מוזרים...יש להם מן תכונה כזו לעקם את האף"

drall

New member
אני כל כך שמח דני

שגילית שתושבי הפורום הזה אינם כבשים המובלים כצאן. אני שמח מאוד שבועת היחצ"נות שלך התנפצה כאן לרסיסים ושהעלית חרס בידיך. אני עוד יותר שמח שלא הייתי צריך להתקוטט איתך באופן בוטה ושאלו שגילו את ההתנגדות העזה ביותר לדבריך היו אנשים שאני לא מכיר ושאין להם שום קשר אלי. כל זה אומר שהפורום הזה מתפקד בדיוק כפי שתוכנן לתפקד בזמן שהוא הוקם. הוא נועד לחנך למדיטציה . מה זה לחנך למדיטציה? זה הרבה דברים. בין היתר חינוך למדיטציה אומר שלבוא לאנשים ולהגיד להם "בואו תשלמו בוכטה של כסף ובתמורה ניתן לכם איזה הוקוס פוקוס שיפתור לכם את כל הבעיות" - זה חינוך גרוע מאוד , גם במדיטציה וגם בדברים אחרים. עכשיו לעצם העניין. ערכתי בחמש השנים האחרונות מספר רב של מחקרים על מ"ט והגעתי למסקנות הבאות: א. מדיטציה טרנסטנדלית מזיקה. ב.מדיטציה טרנסטנדלית מיותרת. ג. מדיטציה טרנסטנדלית אינה יכולה להחשב כמדיטציה. אני מתכוון לכתוב מאמר שיסביר את אופן פעולת המ"ט ואת הסיבות למסקנות שציינתי קודם , במאמר ארוך ומפורט , ברגע שהארי יודיע לי שהוא מתכוון לפרסם את המאמר הנ"ל בפורום הזה ומבלי להשמיט אף מילה. מה שלדעתי גרוע יותר מכל דבר רע שניתן להגיד על ה"מט , הוא שהמ"ט עוטפת את עצמה בעשרות מחקרים שאין להם שום חשיבות מדיטטיבית והם מיועדים רק על מנת למכור מוצר שלמעשה הוא כמעט כלום. לכן ברור מדוע אני חושב שמוטב לעולם ולאדם שפחות ופחות אנשים ילמדו ויתרגלו מ"ט ושכל התוכניות המתוקשרות של מהרישי יעלו בתוהו ובמהירות האפשרית. מה שיפה הוא , שלא צריך להלחם נגד המ"ט. היא נלחמת בעצמה ומחסלת את עצמה גם בלי שום עזרה חיצונית. המחיר שלה היום הוא כ"כ גבוה (יחסית לכל הטכניקות האחרות) עד שרק אנשים מאוד תמימים ועשירים (שזהו צירוף נדיר) יפלו בפח וילמדו אותה. גם במקרה זה , די בספק קטנטן שימנע את זרימת ההון למוסדות המהרישי. אילו היו מלמדים מ"ט חינם אין כסף , או היו משלמים לאנשים כדי שילמדו אותה , הייתה בה סכנה גדולה. במצב הנוכחי סופה להעלם במהירות. כל זה אינו משנה את העובדה שאין ביכולתי להתמודד עם הטיעון של הארי שאומר שהוא מתרגל מ"ט ונהנה. מבחן החוויה האישית הוא באמת עניין של טעם וריח. שא שלום דני. הייתי מאחל לך הצלחה בהמשך דרכך , אבל חוששני שכדי שתמצא הצלחה תצטרך לבצע מספר שינויים מאוד משמעותיים. דרול

REBURN

New member
אולי נעשה סולחה נשב ביחד למדיטציה

קבוצתית, נחלוק אנרגיות יחדיו, נמזג מזרח ומערב . נשתף אנרגיות ,ולא נגזול אחד של השני . נקבל איש איש בדרכו שלו ,לא ננסה להניע איש מדרכו, "צדיק אמונתו יחיה". נרומם את הדהראמה של כולנו לכוונים חיוביים ,אינסופיים. נעזוב הגדרות של טוב ורע , עדיף או לא עדיף לא נחפש את הארה אלה נחפש שמחת חיים פשוטה וסיפוק עצמי נרעיף שבחים אחד על השני , נראה את חצי הכוס המלאה. ונחיה בהרמוניה במגוון שהטבע נתן לנו בואו נרחיב את השרשור באהבה והרמוניה

drall

New member
ודרך אגב

פרוש הניב "צדיק באמונתו יחיה " אינה , אינה חלילה , שכל אחד יאמין במה שהוא רוצה , (כי זה קורה בכל אופן) אלא שהצדיק (בניגוד לבלתי צדיק) מקבל את חיותו מאמונתו ואינו זקוק לכל דבר אחר. מכאן ניתן , אם רוצים לקבל אינדיקציה לא רעה לגבי צדיקים. סתם שתדע. דרול

hary_i

New member
מחקר נגד המ"ט

אם תצליח לעשות מחקר שיעמוד באותם קריטריונים מדעיים שנערכו המחקרים על המ"ט אז אין בעיה אבל עד כה כל פעם ששאלו אותך באמת מדוע מ"ט מזיקה, לא ממש יכולת לענות אלא רק התחמקת מתשובה. מעניין שבכל העולם לא פורסם ולו מחקר אחד (לפחות שידוע לי) שעומד באותם קריטריונים מדעיים של המחקרים על המ"ט שמוכיח שהמ"ט אינה יעילה או אינה טובה.

drall

New member
הלא כבר אמרתי לך הארי

שאין קריטריונים מדעיים תקפים בכל הנוגע למדיטציה ואם אתה כל כך רוצה אני מוכן לכתוב מאמר שיסביר בשפה שווה לכל נפש למה העיקרון הזה נכון. דרול

hary_i

New member
שיטה יפה להתחמקות

מדיטציה טרנסנדנטלית מציגה את עצמה כטכניקה עם הוכחות מדעיות לשיפור בכל תחומי החיים ואפילו הוכחה מדעית למצב של הארה. אתה לעומת זאת טוען שלא ניתן לחקור בצורה מדעית וכך כל ויכוח הוא חסר טעם. אם כך למה אתה ממשיך להתווכח? הרי אתה לא מצליח לענות באותה שפה.

drall

New member
בגלל שמדובר כאן על הזניה של הגדרות

כי אנשים לא יודעים מה היא הארה אבל הם יודעים על מוארים. נניח אברהם , משה , ישו וסידהרתא הם דוגמאות של מוארים כאשר לגבי כל אחד מהם היה רגע מסויים ומתועד בכתבי הקודש שבו הם קיבלו הארה והפכו למוארים. מה שהמחקרים המדעיים של המ"ט עושים במקרה הזה הוא הונאת הציבור , כי הם לוקחים דגם מסויים של גלי מוח וטוענים שהוא "הארה". הם עושים את זה בדיוק כדי שאנשים יחשבו שע"י מ"ט הם יגיעו למצב המוארות של אברהם , משה , ישו ובודהא. זוהי הונאה , חצופה ומוחלטת כי אין שום דרך לחקור את גלי המוח של אותם אנשים מוארים ולהחליט שיש בהם איזשהי חוקיות מדעית. זאת אומרת שאנשי השיווק של המ"ט קובעים "הארה" על סמך שום כלום ואת זה הם מנסים למכור. כל זמן שמדברים על "מנוחה טרנסטנדלית" אין לי בעיה כי זה באמת חסר משמעות , אבל ברגע שהם מדברים על "הארה" זכות הציבור לדעת שהם נוכלים. אותו הדבר לגבי תעופה יוגית. דרול

hary_i

New member
אין כאן הונאה

נעשו לא מעט מחקרים על מהי הארה והגיעו לצורת גלי המוח של הארה. אני לא יודע איך נעשו המחקרים אבל היום בהחלט יש הגדרה של הארה וזה אינו דבר מופשט כל כך. התעופה היוגית כבר דובר כאן עשרות פעמים ובתור אחד שמבצע את זה פעמיים ביום אני יכול לומר בוודאות שאין כאן הונאה, אני לא נוהג לרמות את עצמי...

drall

New member
הארי

בכדי שתהיה אינדיקציה מדעית על הארה , צריך שתהיה הסכמה על מוארים שניתן יהיה לאבחן ,וכזו הסכמה לא תהיה אף פעם ואם אמרו לך שהיתה שיקרו לך. אבל אתה מוזמן להביא לי את ההגדרה המדעית של המ"ט להארה , וזאת רק כדי שאוכל להפריך אותה בקלות. לגבי תעופה יוגית, תעופה היא דבר מאוד פשוט . עומד עורב על גג הבית שלי בצומת אורנים ומתעופף עד לגג של הסטקייה בצומת פת. זאת תעופה. נקודה. אתה יכול לעשות את זה? בוא תראה לי , זה בסך הכל קילומטר וחצי ואפילו בירידה. יש שם גם כביש ראשי , כך שלא תתעה בדרך. אתה לא יכול לעשות את זה? אז אתה לא מסוגל לעופף ולכן הביטוי "תעופה יוגית " הוא הונאת הציבור. חוץ מזה איתגרתי אותך. אני מוכן לכתוב מאמר לפורום שיסביר באופן ברור את פועלת המדיטציה הטרנסטנדלית ויבהיר בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים שהיא מיותרת ומסוכנת. אתה תהיה מוכן לפרסם אותו כאן בלי לערוך אותו בשום צורה? דרול

hary_i

New member
כבר שאלו אותך הרבה פעמים

מדוע מ"ט מסוכנת ועדיין לא ממש הצלחת לענות. לכן אני חושב שחסר טעם להתייחס לדבריך, ואגב לגבי הארה, אתה כבר טענת פעם אחת שאתה מואר אז לפי איזו אינדיקציה?

drall

New member
ובכן הארי

כמה פעמים אני כבר יכול על אותו הסיפור. הסברתי את זה בפירוט מוגזם לך , לזוזו ולעוד חמישים וכמה אנשים שכל חטאם היה שהאמינו לפירסומות על המ"ט. זה גם כן תמיד אותו הסיפור הנדוש. אני מגיע לאיזה קטע שאתם לא מבינים ואז אתם מתעצבנים ואומרים שאני .מבלבל במוח אז נמאס לי להצליף בסוסים מתים, יש בעולם מספיק נושאים הרבה יותר חשובים .מהמהרישי , מהמחקרים המדעיים שלו ומהאנשים שמתעקשים להגן על ההשקעה שלהם ?כשהייתי צעיר מאוד , גם אני שילמתי לדני גליקר בשביל הקורס , אז מה .כולם טועים , טיפש רק מי שלא לומד מהטעויות שלו מה שאני רוצה לעשות זה לנקות את השולחן בקטע הזה. אני אכתוב מאמר שמנתח את כל המנגנון של המ"ט מתחילתו ועד סופו. אני אסביר למה הוא עובד בצורה כזאת , מה הבעיתיות בו וכן הלאה. אחר כך , כל פעם שמישהו ישאל על המ"ט אני אוכל להפנות אותו אל המאמר .ולחסןך לעצמי תשעים אחוז מבלבול המוח אם אחרי זה תשארנה עוד שאלות בודדות , תמיד יהיה אפשר לעדכן את המאמר בהתאם. אני .לא רואה בזה כל בעיה , מכיוון שהתהליך הזה ידוע לי ולרבים אחרים כבר הרבה שנים , לגבי ההארה שלי ושל כל היתר , אז לידיעתך קיים כבר נוהל די מסודר לדברים הללו שאומנם משתנה באופן אינדבדואלי ממואר למואר , אבל בסך הכל הוא תהליך שעובד על .אותו השטאנץ , קודם כל חוטפים סאטורי ראשון. זה ארוע שמשתווה בעוצמתו לתאונת דרכים מאוד קשה למרות שהוא בסך הכל נעים למדי. כל תפיסת העולם משתנה , כל המטרות . החושים עובדים .אחרת וישנם כל מיני תופעות לוואי גופניות שמשתנות מאדם לאדם לדוגמא אני מכיר מישהי שעישנה קופסה ליום ואחרי הסאטורי היא חטפה בחילה איומה .מריח של סיגריות אבל זו רק דוגמא ואצל אנשים אחרים זה יכול לעבוד אחרת, בגלל זה אין סיכוי להוכיח את זה אי פעם באופן מדעי. חוץ מזה מתחילות להתרחש כל מיני תופעות מיסטיות כמו ראיית .נולד , קריאת מחשבות וכל מיני דברים שמכניסים את האדם ללחץ בשלב הזה צריך ללכת למאסטר , למישהו כבר מואר כדי שיאשר את הסאטורי לפי הכלל של רק האדם האמיתי יכול לדעת את האמת". ברגע שהמאסטר מאשר את הסאטורי זה סוף" הסיפןר והבנאדם הופך להיות נאור , מואר ומאיר ובאופן תיאורטי הוא כבר יכול ללבוש .גלימות ואפילו ללמד מדיטציה וכאלו . אבל למעשה זו רק ההתחלה בשלב הזה המוח כבר מסתגל למצב המוארות ומתחיל להעלות ספקות בסגנון "מה פתאום אני?" ו"למה עכשיו?" ו"מה פתאום שאני אאמין למאסטר הזה שהוא בסך הכל הודי מעצבן ומריח משמן קוקוס" וכן הלאה. אז הולכים למאסטר שני ומאסטר שלישי והם כמובן חוזרים .על אותו הסיפור של "אתה מואר ואתה נהדר" עד שזה מתחיל ממש לעצבן בשלב הזה הבנאדם מחליט להראות להם מה זה ומתחיל לחיות חיים נורמאליים , כלומר .לעבוד בבנק , לקחת משכנתא, לבקש גרינקארד וכיוצא באלו ואז מגיע הסאטורי השני .זה כבר הלם הרבה יותר גדול חודשים שלמים אי אפשר לדבר אחר כך. מתחילים לרפא במגע יד. אנשים בסביבה הקרובה מתחילים לחשוד בגלל שכל מיני דברים משונים מתרחשים. קורה שהבנאדם כל כך אנרגטי עד שהוא לא מסוגל לישון שבוע ברציפות . הוא מפסיק לאכול כמעט , מדבר עם עצים וחיות והם אפילו עונים לו. אנשים מתחילים לבקש ממנו ברכות ועצות והוא לא יודע מאיפה זה בא .לו אז מגיע הסאטורי השלישי , שהוא כבר כולל התפרצויות של איתני הטבע , סופות , רעמים וברקים ככה באמצע אוגוסט. הסנדלים של המואר האומלל מתחילים להקרין את עצמם מהאמבטיה אל השירותים וההפך. אנשים באוטובוס נעצרים לידו ומספרים לו את סיפןר חייהם. הוא מנסה לאכול סטייק והסטייק שלו מתחיל לספר לו עד כמה כיף להיות עגל , הוא מתחיל לשמוע כל מיני מוארים אחרים מדברים אליו ומלמדים אותו דברים שהוא בכלל לא רוצה לדעת. הוא נזכר בכל הגילגולים הקודמים שלו , כולל אלו בהם הוא הוצא להורג או ....סתם מת מעגבת . מלאכים מופיעים לו בחלומות ומנדנדים לו וזה לא נגמר , וזה לא נגמר , הטפות מוסר מבודהא, צמחים שמתחילים לרקוד בעציץ, וכל כך .הרבה בני אדם שרוצים להתעסק אתך או להרוג אותך מרוב קינאה ?ואתה מה כבר רצית ?שקט? שלווה קדחת

yaga1

New member
ממ...סבבה מדהים

מת עליך כשאתה כזה. שאלה... האם אדם יכול לעבור סאטורי ראשון ואף שני מבלי ליחס לכך משמעויות הקשורות בהארה אך ורק מפני שתפיסתו את ההארה בהכרתו השכלית הגיעה לזיכוך מוחלט של מושג ההארה עד כמה שזה ניתן בה?

למעלה