Drall יקירי.
ראשית, נכון. בדקתי. למדת אצלי את המדיטציה הטרנסנדנטלית, בחיפה, 12/3/1993. אם תחליט שאתה רוצה להמשיך את תרגול המדיטציה הטרנסנדנטלית, ולקבל את כל התוצאות הכל כך מיוחדות שלו, אתה חבר באגודה הבינלאומית למדיטציה בישראל, מה שהיה כלול ב – 400 ₪ ששלמת כשלמדת את המדיטציה הטרנסנדנטלית. אני מזמין אותך (שוב, חינם אין-כסף) לצ'קינג או לריענון, או למפגש אחר. שלמת וזה מגיע לך. אגב, לא לי שילמת עבור הקורס. התשלום נעשה על שם 'האגודה הבינלאומית למדיטציה בישראל ', גוף שקיים בארץ מאז שנת 1968, והוא הגוף היחיד שדרכו ניתן ללמוד את המדיטציה הטרנסנדנטלית. לא עבור 'דני גליקר'. גם הקבלה שקבלת אז, היתה של 'האגודה הבינלאומית למדיטציה בישראל' – לא של דני גליקר. דבר נוסף. אתה לא מורה למדיטציה טרנסנדנטלית, אין לך שום ידע, למעט, אולי, רכילות מיד שניה, על "המנגנון של המ"ט מתחילתו ועד סופו." להתיימר לדעת על מנגנון זה, מבלי להיות מורה מוסמך למדיטציה הטרנסנדנטלית, דומה להתיימרות של ילד בכתה א' שטוען שהוא יוכל להסביר את "המנגנון של מערכת החינוך מתחילתו ועד סופו" רק משום שהוא (או שהיה פעם) תלמיד כתה א'. אתה יכול לציין את אותם דברים שאתה זוכר מקורס המדיטציה שעברת, את ההתנסויות שלך, את ההבנה שלך על הנושא. מבלי שתהיה מורה מוסמך למדיטציה הטרנסנדנטלית, כל הדיבור שלך על "המנגנון של המ"ט מתחילתו ועד סופו", הוא ספקולציה חסרת כל שחר. אינני יודע מאיפה התיאורים שלך לגבי הארה – אינני יודע מנין " קיים כבר נוהל די מסודר"? התיאורים שלך של הארה, נכון, מודה, המדיטציה הטרנסנדנטלית לא מביאה להארה כזו. אבל, בין התיאורים שלך, לבין מציאות ההארה, רבה, רבה היא הדרך. כמו שכתבתי בתיאור שלי על המחקר המדעי הראשון על אנשים בהארה, רוב בני האדם מתנסים רק בשלושה מצבי התודעה היחסיים – שינה, עירות וחלימה. למעשה, לרוע המזל, אי אפשר אפילו לקרוא למצבים אלו מצבי תודעה. מהרישי אומר שאלו הם מעין 'וילון' שמכסה את מצבי התודעה האמיתיים – הארה. ההתנסות רק בשלושת המצבים הללו יכולה להסביר את מהות הסבל העולם, המחלות, העוני. החיים הם אושר עילאי, אנאנדה. להתנסות רק באלו, משול לאדם שיש לו מיליארדים בבנק והוא מסתובב ברחובות ומקבץ נדבות, כי אין לו גישה לאוצרות שלו. הגשר שמעביר בין שלושת מצבי התודעה הללו לבין הארה, הוא הטרנסנדנטלי. האטמאן, הנירוונה, ההתנסות בשדה המאוחד של כל חוקי הטבע, ההוויה הטהורה. לגשר הזה יש כינויים ושמות אין ספור. הכוונה היא אחת – ההתנסות באותו מוחלט, בלתי משתנה, ניצחי, שממנו כל היקום של התופעות נובע. כל אחד שימצא לו את המילה שמתאימה לו ביותר. המוחלט הוא המוחלט, תקרא לו כך או שתקרא לו אחרת. במוחלט הזה, מתנסה כל מתרגל של המדיטציה הטרנסנדנטלית (ואני לא כותב שלא מתנסים בו בדרכים אחרות, גם – יכול להיות, אבל לפי תיאורים שאני שומע על סוגים רבים של מדיטציה, הם לא מצליחים (או אפילו לא מנסים) לעבור מעבר לתחום היחסי ואל המוחלט.) כל מתרגל של המדיטציה הטרנסנדנטלית מתנסה בו בקלות, בפשטות, בצורה עמוקה, וביעילות רבה. מתנסה באותו אושר עילאי, שקט מוחלט, מאגר בלתי נדלה של אנרגיה, אינטליגנציה. ההגעה להארה הוא תהליך שאין בו שום 'תאונות דרכים', 'זאפטות', או בומים על-קוליים. התהליך הוא שקט, עדין, עמוק, מהנה. לא תהליך של 0 או 1 (יש הארה או אין הארה), אלא תהליך הדרגתי – התנסות – בהתחלה, רק בזמן התרגול, לאחר מכן, כמה שניות לאחר התרגול, ועוד כמה שניות, שעה, חמש שעות – עד שלבסוף זהו משהו שמלווה אותך 24 שעות ביממה. זהו המצב שמהרישי קורא לו 'תודעה קוסמית'. הוא המצב הראשון של הארה (או מצב חמישי של תודעה), מצב בו אדם פועל תמיד נכון, איננו עושה שגיאות, אינו כבול יותר במעגל הקארמה וכל מה שהוא עושה למען עצמו, באופן אוטומטי תורם את המקסימום לסביבתו – הקרובה והרחוקה. הדרך למצב תודעה זה היא התנסות חוזרת ונשנית, שוב ושוב, במוחלט. בלי תאונות דרכים או קטסטרופות אחרות למינהן. התנסות במוחלט, ויציאה ליחסי, שוב התנסות ושוב יציאה. מכאן, נראה, שאין לאן להתפתח, הלוא האדם מוגשם, הגיע למצב בו הוא מנצל את מלוא הפוטנציאל האינסופי שלו (ושל המוחלט, שהם הינו הך). אבל מכאן יש גם דרך הלאה שהיא ההתנסות שלו במה שנמצא מחוצה לו. את המוחלט הוא הגשים כבר בו בעצמו, במצב החמישי של התודעה. במצב השישי, מתחיל האדם להתנסות במצבים יותר ויותר מעודנים של מה שמחוצה לו, עד שהוא מתנסה הזולת במצב העדין ביותר ביחסי. התנסות של כל חושי ההבחנה שלו ברמה השמימית, ברמה בה למעשה הכל נברא. והמעבר למצב שביעי של תודעה, או תודעת אחדות, תודעת בראהמן, הוא להתנסות במה שזולתך במוחלט, אותו מוחלט שאותו הגשמת כבר במצב החמישי של התודעה. גם כאן, אין 0 או 1, אנשים שעדיין אינם חווים את התודעה הקוסמית, מתנסים בתודעת אחדות, באופן זמני. מכאן, לא נראה שיש עוד אפשרות להתפתחות נוספת. מכאן, לא נראה שיש צורך בהתפתחות נוספת. הגעת למקסימום. את ההארה הזו ורק את זו, אני רוצה. להארה הזו אני בדרך חלקה, מהנה, פשוטה, טבעית, קלה, ומהירה יחסית – המדיטציה הטרנסנדנטלית. אם אתה סבור, או אפילו יודע בברור, שהדרך שלך מובילה להארה, אני מאחל לך הצלחה. למעשה, בהצלחה לכולנו בדרכנו להארה – רוצים או לא, מנסים לעשות משהו בנדון או לא, כל אחד יגיע להארה. זהו טבע החיים, זהו המקור, הדרך והמטרה של החיים. דניאל גליקר