אתנחתא קלה

yaga1

New member
כלומר..

זיכך את מושג ההארה לכדי מוחלטות טהורה שהיא מעבר לניסים ונפלאות עד שאין הוא מייחס להללו משמעויות רבות ?

yaga1

New member
ועוד שאלה...

האם כל סאטורי שייך לצ'קרה מסוימת או האם יש בכלל קשר עקבי כלשהוא לצ'קרות ?

drall

New member
ברשותך אני אענה על שתי השאלות ביחד

כל מושג הסאטורי מופיע בזן-בודהיזם בלי התייחסות לצ'אקרות יותר מדי , והוא מופיע גם בספרות הג'יינית והטנטרית כאשר דווקא יש התייחסויות ספציפיות מאוד להתנהגות הצ'אקרות בעת התרחשות הסאטורי. אושו השתמש במסקנות של גורודייף כדי לבנות איזשהו מודל התייחסותי אחיד בהתחשב באינפורמציה על הסאטורי מכל המקורות , כלומר , גם הסופיים , גם הבודהיסטיים וגם היוגים/טנטרים. המודל שהוא מציג הוא כזה: ישנם שלושה סאטורים וכל אחד מהם יוצר "הזדווגות של שתי צ'אקרות לפי הסדר , כלומר בסאטורי הרארשון הצ'אקרה השניה מתחברת לראשונה , בסאטרוי השני השלישית מתחברת עם הרביעית ובסאטורי השלישי החמישית מתחברת עם השישית. הצ'אקרה השביעית נשארת מחוץ למשחקי המיטה האלו כי אין בה חלוקה של זכר ונקבה ואחרי הסאטורי השלישי היא הופכת לצ'אקרה הדומיננטית ועל פיה מתייצב כל המבנה האנרגטי של האדם ,כך שלמעשה אחרי הסאטורי השלישי , לא קיים כבר "אדם אנרגטי" אלא רק נקודה אנרגטית אחת שהיא נמצאת "איפה" שהיה פעם מרכז האנרגיה השביעי , מה שנקרא "הסהסררה". זה המודל של אושו ועד הסאטורי הראשון ועד בכלל , הוא די נכון. בסאטורי הראשון שתי הצ'אקרות התחתונות באמת מתאחדות והופכות לאחת. משלב זה ואילך כל הספרות הבודהיסטית/טנטרית/יוגית קורסת. הכללים כבר אינם נכונים ולמעשה המקורות היחידים שהמואר יכול להסתמך עליהם הם אלו שמתועדים אצל הטאואיסטים ,החסידים והסופיים שאצלם המונח סאטורי בכלל לא קיים אלא הם נוטים להציג מודל הדרגתי של הארה. מה שקורה החל מתום הסאטורי הראשון הוא ששתי הצ'אקרות התחתונות "מאבדות" את צורתן ואת תכונותיהן . הן "חוזרות למקורן" ע"פ הניסוח הטאואיסטי וחוזרות למצב הראשוני של האנרגיה ביקום. המצב הזה נקרא בטרמינולוגיה הטאואיסטית בשם "נשגבות" או "התעלות" וניתן לראות אותו ע"פ מדע האנרגיות כאנרגיה גולמית שמחליפה את מקומן של שתי הצ'אקרות התחתונות בגוף. האנרגיה הזאת מתחילה לגלוש למעלה ולהתקיף את הצ'אקרות היותר עליונות במטרה להשתלט עליהן ולהפוך אותן גם לחלק ממנה. המודול הזה נכון מכיוון שאין ממש דיכוטומיה בחמשת הצ'אקרות העליונות וההנחה הטנטרית שגם הן מחולקות לזכר ונקבה היא לא נכונה. המצב שנוצר הוא שבפועל יש יותר סאטורים ממה שמציג המודל האושואיסטי. כל פעם ש"נצברת" מספיק "נשגבות" כדי להציף עוד צ'אקרה באנרגיה גולמית , נוצרת תופעה של סאטורי, עד שבשלב מסויים האדם באמת חוזר אל שורשיו מלפני התהוות העולם . התיעוד הטאואיסטי של התהליך הזה חסר כל אזכור של המדרגות האלו שאנו מכנים בשם סאטורי או הארה. זה בגלל שההוואי המיסטי של הטאואיזם שונה לחלוטין מהמוסדות המנזריים הבודהיסטיים לדוגמא. איש הטאו חי בתווך מיסטי סמיך שכולל כישוף , פנטזיה ויצורים על טיבעיים והסאטוריים שיש לו הם חלק בלתי נפרד מההשתוללות הקיומית הרגילה שמתרחשת סביבו. בטאו שמים את הדגש על דבר אחד והוא תרגול של מה שנקרא "צבירה של נשגבות" והוא גם התרגול שאני ממליץ לתלמידים שלי במידה שיש לי כאלה. התרגול הזה פחות תקף לפני הסאטורי הראשון , כי אז לאדם קשה מאוד להעריך מתי הוא משיג יותר אנרגיה גולמית ומתי הוא מאבד אותה. אחרי הסאטורי הראשון זה כבר מאוד ברור. עכשיו נעבור לשאלה הראשונה. מה שמדע האנרגיות מסביר הוא שבשעת הסאטורי הראשון הצ'אקרה התחתונה , שהיא במצב קרוב לגולמי (ז"א שום דבר שהאדם עשה לא השפיע עליה) מכריזה מרד נגד המכונה האנרגטית של המיינד וומשתלטת על הצ'אקרה השניה שהיא בהחלט מושפעת ממחשבותיו של האדם וממעשיו. התהליך הזה מכונה טרנספורמציה , כי באמת נוצר כאן מצב חדש של שתי צ'אקרות גולמיות מול האחת שהייתה מלכתחילה. העוצמה של התהליך הזה תלויה בדבר אחד והוא עוצמתו של המיינד אצל אותו האדם. אם המיינד חלש מאוד , כלומר מדובר על אדם שבקושי חושב , בקושי חש ובכלל לא מנתח את מה שקורה לו , ההארה מושגת על ידי טרנספורמציה קלושה. זה משהו בסדר גודל של "גרעפס" בריא ותו לא. במצב הזה אומנם האדם הוא מואר אבל המוארות שלו כמעט חסרת משמעות. ממילא הוא שלושת רבעי מפגר והיכולת שלו להקרין את הגולמיות מתוכו היא אפסית. ניתן להשוות אותו לצינור קטן מאוד שמזליף מים בעיקר לצורך עצמו. כאשר המיינד מאוד חזק (שזה ד"א המצב המצוי יותר אצל מוארים) הטרנספורמציה היא אדירה. היא התפוצצות בתוך האדם וככל שהאדם דתי יותר , ומאמין יותר ככה הדברים שהוא יחוש יהיו יותר עזים. אושו אומר שהאדם הנוצרי יראה את ישו ,הבודהיסט יראה את בודהא וההינדי יראה את קרישנא. המצגות הללו הן הריפלקס האחרון של המיינד ברגע שהוא יפגש אם האלוהי וככל שהמיינד חזק יותר כך גם התגובה שלו תהיה עזה יותר. במקרה הזה , כמובן , המואר הוא באמת נאור מה שהדהמפדה קוראת לו "הנבחר" שאינו סתם אדם שעבר סאטורי אלא מישהו שבאמת מסוגל לסלול דרך וללמד את ההמונים. בכתבים הוודים עושים גם כן את האבחנה הנזאת בין מוארים גדולים לקטנים ע"י משל האש. "כבשנו של המורה גדול עד כדי כך שהוא יכול לכלות כל חפץ שייזרק לתוכו". לכן, הרמה הסיסמית של ההארה היא פונקציה של דבר אחד בלבד שהוא גודל מערכת המודעות של האדם. בשביל אדם שהמערכת שלו באמת חזקה , האפשרות לא להתייחס לכל הפירוטכניקה שכרוכה בסאטורי לא קיימת כיוון שהפירוטכניקה הזאת היא היא ההשתנות של מערכת המודעות שלו. דרול

danigl

New member
Drall יקירי.

ראשית, נכון. בדקתי. למדת אצלי את המדיטציה הטרנסנדנטלית, בחיפה, 12/3/1993. אם תחליט שאתה רוצה להמשיך את תרגול המדיטציה הטרנסנדנטלית, ולקבל את כל התוצאות הכל כך מיוחדות שלו, אתה חבר באגודה הבינלאומית למדיטציה בישראל, מה שהיה כלול ב – 400 ₪ ששלמת כשלמדת את המדיטציה הטרנסנדנטלית. אני מזמין אותך (שוב, חינם אין-כסף) לצ'קינג או לריענון, או למפגש אחר. שלמת וזה מגיע לך. אגב, לא לי שילמת עבור הקורס. התשלום נעשה על שם 'האגודה הבינלאומית למדיטציה בישראל ', גוף שקיים בארץ מאז שנת 1968, והוא הגוף היחיד שדרכו ניתן ללמוד את המדיטציה הטרנסנדנטלית. לא עבור 'דני גליקר'. גם הקבלה שקבלת אז, היתה של 'האגודה הבינלאומית למדיטציה בישראל' – לא של דני גליקר. דבר נוסף. אתה לא מורה למדיטציה טרנסנדנטלית, אין לך שום ידע, למעט, אולי, רכילות מיד שניה, על "המנגנון של המ"ט מתחילתו ועד סופו." להתיימר לדעת על מנגנון זה, מבלי להיות מורה מוסמך למדיטציה הטרנסנדנטלית, דומה להתיימרות של ילד בכתה א' שטוען שהוא יוכל להסביר את "המנגנון של מערכת החינוך מתחילתו ועד סופו" רק משום שהוא (או שהיה פעם) תלמיד כתה א'. אתה יכול לציין את אותם דברים שאתה זוכר מקורס המדיטציה שעברת, את ההתנסויות שלך, את ההבנה שלך על הנושא. מבלי שתהיה מורה מוסמך למדיטציה הטרנסנדנטלית, כל הדיבור שלך על "המנגנון של המ"ט מתחילתו ועד סופו", הוא ספקולציה חסרת כל שחר. אינני יודע מאיפה התיאורים שלך לגבי הארה – אינני יודע מנין " קיים כבר נוהל די מסודר"? התיאורים שלך של הארה, נכון, מודה, המדיטציה הטרנסנדנטלית לא מביאה להארה כזו. אבל, בין התיאורים שלך, לבין מציאות ההארה, רבה, רבה היא הדרך. כמו שכתבתי בתיאור שלי על המחקר המדעי הראשון על אנשים בהארה, רוב בני האדם מתנסים רק בשלושה מצבי התודעה היחסיים – שינה, עירות וחלימה. למעשה, לרוע המזל, אי אפשר אפילו לקרוא למצבים אלו מצבי תודעה. מהרישי אומר שאלו הם מעין 'וילון' שמכסה את מצבי התודעה האמיתיים – הארה. ההתנסות רק בשלושת המצבים הללו יכולה להסביר את מהות הסבל העולם, המחלות, העוני. החיים הם אושר עילאי, אנאנדה. להתנסות רק באלו, משול לאדם שיש לו מיליארדים בבנק והוא מסתובב ברחובות ומקבץ נדבות, כי אין לו גישה לאוצרות שלו. הגשר שמעביר בין שלושת מצבי התודעה הללו לבין הארה, הוא הטרנסנדנטלי. האטמאן, הנירוונה, ההתנסות בשדה המאוחד של כל חוקי הטבע, ההוויה הטהורה. לגשר הזה יש כינויים ושמות אין ספור. הכוונה היא אחת – ההתנסות באותו מוחלט, בלתי משתנה, ניצחי, שממנו כל היקום של התופעות נובע. כל אחד שימצא לו את המילה שמתאימה לו ביותר. המוחלט הוא המוחלט, תקרא לו כך או שתקרא לו אחרת. במוחלט הזה, מתנסה כל מתרגל של המדיטציה הטרנסנדנטלית (ואני לא כותב שלא מתנסים בו בדרכים אחרות, גם – יכול להיות, אבל לפי תיאורים שאני שומע על סוגים רבים של מדיטציה, הם לא מצליחים (או אפילו לא מנסים) לעבור מעבר לתחום היחסי ואל המוחלט.) כל מתרגל של המדיטציה הטרנסנדנטלית מתנסה בו בקלות, בפשטות, בצורה עמוקה, וביעילות רבה. מתנסה באותו אושר עילאי, שקט מוחלט, מאגר בלתי נדלה של אנרגיה, אינטליגנציה. ההגעה להארה הוא תהליך שאין בו שום 'תאונות דרכים', 'זאפטות', או בומים על-קוליים. התהליך הוא שקט, עדין, עמוק, מהנה. לא תהליך של 0 או 1 (יש הארה או אין הארה), אלא תהליך הדרגתי – התנסות – בהתחלה, רק בזמן התרגול, לאחר מכן, כמה שניות לאחר התרגול, ועוד כמה שניות, שעה, חמש שעות – עד שלבסוף זהו משהו שמלווה אותך 24 שעות ביממה. זהו המצב שמהרישי קורא לו 'תודעה קוסמית'. הוא המצב הראשון של הארה (או מצב חמישי של תודעה), מצב בו אדם פועל תמיד נכון, איננו עושה שגיאות, אינו כבול יותר במעגל הקארמה וכל מה שהוא עושה למען עצמו, באופן אוטומטי תורם את המקסימום לסביבתו – הקרובה והרחוקה. הדרך למצב תודעה זה היא התנסות חוזרת ונשנית, שוב ושוב, במוחלט. בלי תאונות דרכים או קטסטרופות אחרות למינהן. התנסות במוחלט, ויציאה ליחסי, שוב התנסות ושוב יציאה. מכאן, נראה, שאין לאן להתפתח, הלוא האדם מוגשם, הגיע למצב בו הוא מנצל את מלוא הפוטנציאל האינסופי שלו (ושל המוחלט, שהם הינו הך). אבל מכאן יש גם דרך הלאה שהיא ההתנסות שלו במה שנמצא מחוצה לו. את המוחלט הוא הגשים כבר בו בעצמו, במצב החמישי של התודעה. במצב השישי, מתחיל האדם להתנסות במצבים יותר ויותר מעודנים של מה שמחוצה לו, עד שהוא מתנסה הזולת במצב העדין ביותר ביחסי. התנסות של כל חושי ההבחנה שלו ברמה השמימית, ברמה בה למעשה הכל נברא. והמעבר למצב שביעי של תודעה, או תודעת אחדות, תודעת בראהמן, הוא להתנסות במה שזולתך במוחלט, אותו מוחלט שאותו הגשמת כבר במצב החמישי של התודעה. גם כאן, אין 0 או 1, אנשים שעדיין אינם חווים את התודעה הקוסמית, מתנסים בתודעת אחדות, באופן זמני. מכאן, לא נראה שיש עוד אפשרות להתפתחות נוספת. מכאן, לא נראה שיש צורך בהתפתחות נוספת. הגעת למקסימום. את ההארה הזו ורק את זו, אני רוצה. להארה הזו אני בדרך חלקה, מהנה, פשוטה, טבעית, קלה, ומהירה יחסית – המדיטציה הטרנסנדנטלית. אם אתה סבור, או אפילו יודע בברור, שהדרך שלך מובילה להארה, אני מאחל לך הצלחה. למעשה, בהצלחה לכולנו בדרכנו להארה – רוצים או לא, מנסים לעשות משהו בנדון או לא, כל אחד יגיע להארה. זהו טבע החיים, זהו המקור, הדרך והמטרה של החיים. דניאל גליקר

yaga1

New member
יפה דניאל...

אינני חושב שיש טעם להשוות בין הגישות וההתנסויות. מכל מקום בהודעה הזו עזבת בעבורי את תודעת ה"מחזיר בתשובה" ותרמת המון נועם וידע כפי שאתה רואה אותו. תודה.

drall

New member
לא דני

לא הייתי בשום קורס למורי מדיטציה טרנסטנדלית וגם לא שמעתי משם שום רכילות. למעשה מדיטציה טרנסטנדלית מבחינתי היא איזה קישקוש אופנתי שאבד עליו הכלח לפני שנים רבות והסיבה היחידה שאני מתייחס אליה , הן הניסיונות של אנשים כמוך לשווק אותה בצורה צעקנית ובוטה בלי לבדוק בכלל עד כמה הניירות האלו שאתם מצטטים עומדים באיזשהו קנה מידה מתקבל על הדעת. כפי שציינת בדיוק רב , אינך בקי בשום טכניקות מדיטציה מלבד המ"ט ואולי בגלל זה קשה לך להבין מה רוצים ממך כאן ולמה לא מסתערים על הסחורה שלך בפיות מגירי ריר. ובכן לידיעתך , ישנן טכניקות מדיטציה מאוד מורכבות , מאוד מסובכות ומאוד מתוחכמות שלידן המ"ט היא פרימיטיבית באופן שקשה לתאר. הטכניקות האלו , שהן תוצר של מיטב המוארים והקדושים בכל הזמנים הינן קשות מאוד ללימוד ולמעשה , בחלק מהן רוב האנשים לא מסוגלים להתנסות. לצורך הטכניקות האלו אני אמור להיות כאן, כדי לתת לאנשים שמאתגרים את עצמם בתועפות התפיסה האנושית , איזושהי תמיכה , איזושהי עזרה על שיבינו את התהליכים העזים שעוברים עליהם ולא יסגו לאחור. לכן , להציג את עקרונות הפעולה של טכניקה פשטנית ומיושנת כמו המ"ט , בכלל לא צריכה להוות בעיה בשבילי. אילו הייתי צריך לעשות לצורך כך איזשהו קורס , זה היה דומה למהנדס מחשבים שצריך לעשות קורס כדי לפרמט דיסקט. מה שאני מציע לך , זה שבמקום לנסות להגן על המ"ט באופן נואש כל כך , היית מתאזר בסבלנות ומחכה להארי שיסכים לפרסם את המאמר שלי בנושא. אני נוטה להאמין שאתה תגלה בו הרבה דברים שאתה לא יודע על המ"ט ואולי אפילו מי שלימד אותך בקורס לא ידע. בכבוד רב. דרול

danigl

New member
מאיפה כל הזעם הזה?

יכול להיות שהוא בא מכל "טכניקות מדיטציה מאוד מורכבות , מאוד מסובכות ומאוד מתוחכמות" שהן כל כך קשות לך, שזה מכניס אותך ללחץ או למתח? המדיטציה הטרנסנדנטלית היא "קשקוש אופנתי" כבר 50 שנה במערב, ועושים אותה מיטב האנשים האינטליגנטיים של כל חברה בעולם. אתה מזלזל במחקר המדעי על המדיטציה הטרנסנדנטלית. למה? דוגמא אחת לכך, כשאוספים את כל המחקרים שהראו שתרגול בקבוצה של התעופה היוגית משפר את איכות החיים של החברה כולה (כפי שזה מתבטא בירידה בפשיעה, בתאונות דרכים, באבטלה, בתחלואה, בלוחמה, במספר ההרוגים ועליה בהיבטים חיוביים של החיים כמו התקרבות שלשום בין מדינות לוחמות, שיפור הכלכלה וכד'), בזמן בו הקבוצה מהווה שורש ריבועי של 1% מהחברה, המובהקות הסטטיסטית שלהם היא אחד לעשרה מיליון מיליון מיליון!!! (1:10,000,000,000,000,000,000 או 10 בחזקת 19!!!). אם זה משהו מבוטל בעיניך, אני לא יודע מה תקף? זה שאני דבק רק במדיטציה הטרנסנדנטלית, דבר שהוא מינוס לדעתך – אדם שיודע את טעמו שהמתוק של דבש, לא ילך לנסות ללקק סכרין. אני יכול להראות לך, גם בדרך של התנסות וגם בהבנה תיאורטית, מדוע, שיטה שאיננה מציעה התנסות בטרנסנדנטלי, במוחלט, בשדה המאוחד של כל חוקי הטבע, יכולה לתת תוצאות שטחיות בלבד, היא לא יכולה להיות שיטה שמפתחת את כל המוח כולו, שיטה שמביאה להארה. הלוואי והייתי יודע לשווק את המדיטציה הטרנסנדנטלית "בצורה צעקנית ובוטה". אזי במקום למעלה מ-50,000 איש בארץ, היו מתרגלים אותה מאות אלפים. האם אתה מכיר איזו מדיטציה שהיא שבה יש יותר מ-50,000 מתרגלים בארץ? (בבקשה, עובדות, לא סיפורים). לדבר על הארה, לפנטז על הארה, לקוות להארה ואפילו להתפלל להארה, לא יספיקו לאדם כדי לחיות הארה. חייתי הרבה שנים בחו"ל, ובין סטודנטים במדינה מסוימת, שהיו מעורבים מאוד בצורה פוליטית, היה הנוהג: "אם אתה לא מצליח לשכנע אותו, לפחות בלבל אותו, אז הוא יחשוב שמה שאתה מציע הוא מאוד חכם, נכון ותקף." לא כל מה שהוא מסובך הוא טוב. להפך. בטבע הכל הולך בקלות, בלי שום מאמץ. מים יכולים להתאמץ מכאן ועד להודעה חדשה ולנסות ולזרום במעלה ההר – זה לא יצליח. בשביל להחליק במורד ההר, דרך חוקי הטבע, לא נדרש שום מאמץ. אני לא יודע מה הסיבות של הארי, או מה הדאגות שלך שהוא לא יפרסם מאמר שלך על הנושא. אבל כל מה שהעלית עד כה על המדיטציה הטרנסנדנטלית, וכל מה שאתה יכול להעלות נגד המדיטציה הטרנסנדנטלית זו רכילות חסרת שחר. רכילות שהמקורות שלה מפוקפקים. דוגמת כל מה שכתבת עד כה: "מחקרים מוכיחים", "כולם יודעים", "טכניקה פשטנית ומיושנת". העולם כולו הוא משהו מיושן ופשטני. אני אוהב את העולם הזה, יתרה מכך את היקום הזה, (בייחוד כמו שיהיה בקרוב באמצעות המדיטציה הטרנסנדנטלית, גן עדן עלי אדמות, עוד במהלך 2003.) יכול להיות שלך יהיה נוח יותר עם יקום "חדשני ומורכב". להציג את עקרונות המדיטציה הטרנסנדנטלית, "בכלל לא צריכה להוות בעיה בשבילי." אתה טוען. תלמידי וידידי היקר, תוכל לעשות זאת רק לאחר לימוד עמוק, ארוך שבו לא רק תלמד עובדות, שיטות ועקרונות, אלא גם על ידי פיתוח אינטנסיבי של התודעה שלך. נכון, אתה יודע על המדיטציה הטרנסנדנטלית דברים שאף אחד, כולל כל המורים למדיטציה הטרנסנדנטלית, כולל אני, כולל מהרישי ("מי שלימד אותך בקורס") אינם יודעים עליה. זה בדיוק מה שאתה חושב שאתה יודע על המדיטציה הטרנסנדנטלית. דברים שאך אחד אחר איננו יודע. דברים שלא היו ולא נבראו. דברים כאלו, אני מאושר שהארי איננו מאשר לפרסם – הלוא 'בפני עיוור אל תשים מכשול' מישהו יכול, חלילה להתייחס לדברים מעין אלו ברצינות. אני מקווה שמה שאתה עושה או מתרגל, יביא אותך לראות את המציאות האמיתית. כל טוב לך דניאל

drall

New member
אל תתעצבן דני

אני חושב שהמסר שלי עבר והכדור נמצא כרגע במגרש של הארי. העצה שלך , או לפחות חלק ממנה , היא מאוד טובה. אני באמת אסתלק לי לתרגל קצת. להתראות דרול אה דרך אגב , מים בהחלט מסוגלים לזרום במעלה ההר , זו תופעה שמכונה בלשון המקצועית "זנק הידראולי" ומוכרת כבר מאז המאה ה19.

yaga1

New member
דניאל...

אתה מסתכל על ענן קיטור מינורי שיוצא מלוע הר געש בזמן מנוחה חבל שלא היית כאן בימים שנוצרה האדמה

danigl

New member
שוב אני מספק את הסחורה

zambooky1 היקר אולי לא הסברתי את עצמי נכון. הסבירות הסטטיסטית של 10 בחזקת 19. היא לא מחקר בודד אחד, אלא כשלוקחים את כל 50 המחקרים שבדקו את ההשפעות של תרגול התעופה היוגית בקבוצה, על כלל האוכלוסייה, מה שנעשה, למוקדי אלימות בעולם, רכזו, לזמן מוגבל (חודש-חודשיים) קבוצה של מתרגלי התעופה היוגית (שבאו, במקרים מסויימים, מלמעלה מ-100 מדינות, כל אחד על חשבונו, כל אחד שילם את הטיסה, את ההוצאות החדר, אוכל וכד' מכיסו, בהתנדבות) והמדענים בדקו מה ההשפעות. מחקר מאוד מרשים, נעשה כאן אצלנו בישראל, בקיץ (אוגוסט-ספטמבר) 1983. הוא פורסם ב- The Journal of Conflict Resolution 32: 776-812, 1988. היוקרתי של אוניברסיטת ייל (כתב העת שנחשב בין החשובים ביותר, אם לא החשוב, בנושאים כמו פתרון סכסוכים בינלאומיים וניתוח מצבי לוחמה וכד'). לקח לכתב העת כמעט 5 (!!!) שנים לפרסם את המחקר, כי התוצאות נראו כל כך נדירות. אנשי המדע של העיתון בדקו שוב ושוב ובדוק ושנה, עד שהגיעו למסקנה שהמחקר מוצק לחלוטין, ואז פרסמו אותו. הסיפור די נחמד: חוקרים מאוניברסיטת הארוורד בארה"ב, שמעו על התעופה היוגית ועל כך שיש מי שאומרים שזה יכול להוריד אלימות, החליטו לבדוק את העניין. איפה קל לבדוק? במקום, שמצד אחד אכול באלימות ומלחמה, ומצד שני גודל האוכלוסייה הוא כזה שלא יידרש מספר מאוד גבוה של מתרגלים, כך שיהיה קל לאסוף אותם. ישראל נבחרה כמקום קלאסי. אוניברסיטת הארוורד ארגנה מלגה שאפשרה לאגודה הבינלאומית למדיטציה בישראל לשכור בירושלים (המזרחית) מלון ולהזמין את כל מי שלמד את תוכנית הסידהי של המדיטציה הטרנסנדנטלית כולל התעופה היוגית לחודשיים נופש על חשבון הארוורד. כדי לעשות את המחקר עוד יותר אובייקטיבי, הוא הוצא למדענים יידועי שם בארץ – ללא כל קשר למדיטציה הטרנסנדנטלית. אלו קבעו גם את הקריטריונים למדידת הצלחת (או כישלון) המחקר, וקבעו מדד משולב של איכות החיים בישראל, שהתבסס בין היתר על: א. נתונים סטטיסטיים – לוקח זמן לאסוף אותם, אבל קל לנתח אותם. ב. חיוביות התקשורת. ג. מלחמת לבנון. המעורבות של האגודה למדיטציה במחקר, היתה רק בהעברת מספר המתרגלים פעמיים כל יום לצוות המדענים. כשהוזמנו המתרגלים, היו כאלו, שארזו מייד מזוודה לחודשיים ועלו לירושלים. אחרים בגלל שיקולים של עבודה, משפחה, לימודים, קריירה, ילדים וכו' באו כשהתפנו. (עבור המחקר זה היה נפלא, כי גודל הקבוצה כל הזמן השתנה, גדל וקטן). התוצאות היו מדהימות, בכל התקופה, בכל המדינה (לא רק באזור ירושלים), ירדו הפשיעה, תאונות הדרכים, האשפוזים, האבטלה, השריפות וכד' ועלו המדדים החיוביים של איכות החיים. (ניתן לבדוק זאת גם בשנתונים הסטטיסטיים של המדינה). הקוריוז היה, שלאורך כל התקופה, היו רק 8 ימים מבודדים, ללא קשר בין זה לזה, שבהם גודל הקבוצה עלה על הרף (שורש ריבועי של 1% אז היה בערך 200 איש). בכל אחד מהימים האלו היו 0 הרוגים בלבנון. בעוד שהממוצע היומי היה בין 5 ל 10 הרוגים (לא רק ישראלים, כמובן, דרוזים, שיעים, לבנונים, או"ם וכו'). הסבירות הסטטיסטית של מחקר זה היתה Pקטן מ - 10 בחזקת מינוס 7 (אחד ל-10,000,000). בצורה דומה נעשו עוד כ-50 מחקרים, ברחבי העולם. ויש אלו שמתנפלים על המדיטציה הטרנסנדנטלית, הדבר היחיד שיכול לעשות שלום עולמי בר-קיימא. אני מאחל לכולנו שלום מהיר, שלם ומלא דניאל

zambooky1

New member
עדיין איני מבין

1. לציטוט זה "ויש אלו שמתנפלים על המדיטציה הטרנסנדנטלית, הדבר היחיד שיכול לעשות שלום עולמי בר-קיימא" אשיב כי לבער אין תשובה ולמואר אין שאלה. מזה שיש לך ידע כל כך ברור וחותך אני מבין שאתה משתייך לקטגוריה השנייה. 2.בקשר למובהקות. אם הבנתי את טענך אז המובהקות של 10 בחזקת מינוס תשע עשרה היא לא של המחקר בירושליים או במקום אחר אלא מין מדד ששיקלל כל מיני מחקרים שונים? אשמח לראות את החישוב או אם לא הבנתי נכון אזי לראות מחקר עם המובהקות שניטענה.

למעלה