אתן מצליחות לחסוך?

אתן מצליחות לחסוך?

מעבר לחסכונות "הרגילים" - פנסיה, קרנות, ביטוח מנהלים, גמול וכאלה, אתן מצליחות לשים כל חודש כסף "בצד", למען יום סגריר או הגשמת חלומות? ואם כן, אתן סוגרות את הכסף לתקופה מוגבלת? משקיעות עם או בלי סיכון? מנסה לבדוק כמה יתכנויות ואפיקים ומעניין לי לדעת מה אחרים עם ילדים קטנים, בתקופה הזו של החיים, נוהגים לעשות.

h 3

New member
לצערי לא...

מאז שהגדול נולד תכננתי לחסוך את קצבת הילדים, הוא כבר בן 6.5.... עד היום זה לא יצא. יש לא' בצד איזו קרן שאפשר לפתוח, כמעט פתחנו אותה לפני שהוא התחיל לעבוד, לשמחתי לא היה צורך בסוף, אז היא נשארת ל"חרום"... לי יש קצת מניות של החברה, שנשארו מפעם, סכום ממש קטן, בטח כמה אלפי שקלים, אבל גם בזה לא נוגעים. מעבר לזה, מחכים למשכורת הראשונה שלו, לראות כמה זה יוצא, ומקווה שאז כן נצליח לשים בצד לפחות קצת... H

אתם בעליה עכשיו

טוב שחזר לעבוד וטוב שהצלחתם למשוך בלי לפתוח קרנות. גם אצלנו כשלא עבדתי לקחו כמה חודשים עד התייצבות ועד שבכלל היה אפשר לדבר על חיסכון

h 3

New member
...

דווקא פתחנו כמה קרנות לאורך השנים האחרונות... את האחרונה במקרה מצאנו רק בזמן האחרון, ולשמחתי לא הספקנו. וכן, אני לא בלחץ, מקווה שתוך כמה חודשים העניינים יסתדרו, וכמו שזה נראה כרגע, נתחיל בלהחזיר חובות ונמשיך בלחסוך. H

פישים

New member
כן

אנחנו לפני לקיחת משכנתא כך שכרגע ה"חסכונות" (מוציאים פחות מההכנסות, יכולים להוציא עוד פחות ממה שמוציאים עכשיו, משתדלים להפנות לזה תשומת לב)בעיקר מיועדים לזה (ועל כן אנחנו רק מדי פעם עושים אתם השקעות ארוכות טווח יותר, נושאות סיכון כזה או אחר. יש גם מניות וניירות ערך אחרים לדעתי, כולל נפילה רצינית עם אפריקה ישראל המתאוששת). אשמח להיות כבר בסיטואציה של לקחת משכנתא, כדי לעבור למטרות חיסכון אלטרנטיביות ובעיקר לדעת מה ההכנסה הפנויה האמיתית שלנו. בבירור שעשו אז חמיי, אני חושבת שבעיקר ירווח לנו כשנגיע לשם סוף כל סוף (בהנחה של יציבות תעסוקתית).

איך אני מזדהה עם התגובה שלך

גם אנחנו שנים היינו במצב הזה. של לקראת לקיחת המשכנתא, ומצד אחד חוסכים ויש כסף, אבל מצד שני עוד מעט נצטרך אותו ולכן לא מרשים לעצמנו לבזבז על חופשות וכו'. דרך אגב, אם אתם צריכים את הכסף בקרוב אני מאוד ממליצה על לקיחת משכנתא בחודש דצמבר. זה החודש שבו התנאים מאוד טובים ואפשר להתמקח עם הבנק (משהו לגבי זה שיש להם אינטרס לגמור את השנה עם כמה שיותר משכנתאות שהם נתנו) ואני גם מאוד ממליצה על מזרחי טפחות (אין לי מניותאצלם). מהסקר שאנחנו עשינו התנאים שהלם היו הכי מוצלחים

פישים

New member
תודה. לא רואה את עצמנו מגיעים לזה עוד החודש -

אולי נעשה עסקה בטיימינג כזה שהתשלום שמצריך לקיחת משכנתא יכוון לדצמבר הבא. מידע חשוב ! (והגיוני)

Koketka

New member
אנחנו שמנו לכל בת סכום כסף

מסוים במניה של בנקים. לא של בנק ספיציפי אלא מן סל כזה. בזה לא נוגעים ובתקווה הסכום הזה ישמש אותן ללימודים או כל דבר בעל משמעות (בעיניים שלנו) אחר. בעיקרון אנחנו יודעים שזה הכסף של הבנות והוחלט שלא נגע בזה למטרות רגילות. לגבי חסכון שוטף- במקרה שלנו זה די קשה כי בן זוגי עצמאי וכל חודש נכנס סכום אחר לחשבון. לפעמים הרבה מתחת להוצאות השוטפות ולפעמים הרבה מעל. אז בהתחלה כשהיה שכיר, הייתה הוראת קבע לפקדון אבל ביטלנו אותה כשהפך לעצמאי.

מאורית9

New member
לא כל כך

כרגע בגלל שבעלי עצמאי והעסק שלו בחיתוליו אז ההכנסות לא עולות על ההוצאות השוטפות אז אנחנו לא חוסכים (אבל כן יש לנו כסף בצד שמשמש להוצאות חריגות שלא בשוטף, בטחון ולמקרה של "ימים גשומים"..) אני מאמינה שכאשר ההכנסה שלנו תגדל (גם אני מחפשת כרגע עבודה) אז נשים בצד כל חודש.. זה חשוב לחסוך אין ספק אבל במציאות של ימינו ויוקר המחייה זה נראה לי מאוד קשה..

shiron number 1

New member
קצת

קצבת הילדים נכנסת אוטומטית לחיסכון שמנוהל על ידי המדינה. יש לנו קצת מניות שבעלי מתחזק בהצלחה רבה (ויצאנו לא כל כך נורא מהנפילות הגדולות בשנים האחרונות). בנוסף, שמים משהו כמו עשירית מהמשכורת בחיסכון שהוא כמו פק"מ. בלי הרבה ריבית אבל נגיש אם אנחנו צריכים. אנחנו בהחלט יכולים יותר אבל מתקשים להגיע לזה.

מה זה "חיסכון שמנוהל על ידי המדינה"?

אשמח להסבר בעבר החזקנו מניות וברור לי שכנתיב השקעה משם יכולים לראות גידולים יפים (או שלא
) צריכה לעבור איזה מחסום רגשי כדי... נו, להמר על כסף שהרווחנו

shiron number 1

New member
בממלכה המאוחדת

אפשר לבחור לשים את הכסף של הילדים בחיסכון שמנוהל על ידי המדינה. בנוסף, אם שמים סכום מסויים בהתחלה (לא זוכרת כמה), המדינה נותנת סכום שווה. אני לא מכירה את כל הפרטים. בעלי טיפל בזה כשעוד הייתי בבית חולים.

נושי 14

New member
לצערי לא כל כך

יש חסכון של 500 ש"ח כל חודש שבגדול אמור להיות ליובל (אם חושבים על זה צריך לפתוח גם למאי). יש קרן השתלמות שבכוונה לא נגענו בה ומשמשת ביטחון . כמובן שיש פנסיות ושות אבל עודף בין ההכנסות להוצאות אין. מקווה שזה ישתפר בקרוב.

זה בסדר, חיסכון צריך רק לילד הראשון

כי רק הוא ילך לספר לפסיכולוג על איך גידלנו אותו. השני יוצא בסדר...

נושי 14

New member
סליחה, הכסף שאני חסכתי לא ילך למישהו שיגיד

כמה שאני לא בסדר
זה ממש נכון על הילד הראשון. ודבר אחרון שכחתי שאנחנו גם חוסכים בצורת פליימוביל, יום אחד נמכור הכל ויהיה לנו הון

למעלה