אתן מצליחות לחסוך?

אל תבינו לא נכון - אני בעד חסכון

וגם משתדלת מאד לחסוך. אבל זה לא מטרה מוגדרת. זה לכל מיני צרכים שלנו לאורך השנים. ושקשוקה - ברור שזה יהיה נחמד שיהיה את הכסף ללימודים מהחסכון, אבל גם אם לא יהיה נסתדר, כמו שהסתדרנו עם הגנים הפרטיים / מטפלת

rnavina

New member
אני מבינה מה את אומרת

אצלנו דווקא לא מוגדר ללימודים דווקא אלא לעתיד. רק מה שבטוח שלא יקבלו אותו סתם נניח בשביל לשבת בבית ולהתבטל או לעשות טיול ארוך בחו״ל. אלא אם נהיה אז מאד עשירים ויהיה המון כסף לכל דבר שנרצה כמעט

Koketka

New member
אני אגיד לך למה אצלנו זה הוגדר לילדים. סיכמתי

עם בן זוגי במפורש שאם חלילה נתגרש, זה כסף שלא יכנס לאיזון משאבים, אלא ישאר בצד לטובת הבנות. מעבר לזה שאני בזמנו גם היתי חוסכת למטרות מוגדרות. נניח לדירה או לטיול לחו׳ל. לי זה עושה סדר בראש ובחשבון בנק. גם עכשיו כשאני מנהלת עסק, יש לי מלא חסכונות בצד, כמו השלמות לפיצויים, כסף להוצאות לא צפויות, כסף למסיבת סוף השנה וכו. זה עוזר לי לדעת כמה מותר לי להוציא על הוצאות שוטפות ולא למצוא את עצמי בגרעון בסוף השנה.

פעם לא חסכנו

אבל זה בגלל שהחלטנו שאני לא עובדת ואנחנו חיים ממשכורת אחת, מאז שאנחנו בחו"ל אנחנו חוסכים כל חודש, חלק בארץ, חלק פה. לילדים יש חיסכון שסבא פתח לכל אחד שנולד ובחודשים האחרונים גם אנחנו מפרישים כל חודש לחשבונות שלהם.

כן

הבחור דואג לכל הנושא הכספי אצלנו (אני לא יודעת אפילו אך להפקיד צ'ק בבנק
). יש חסכונות ויש כסף להגשמת חשבונות, אלו חשבונות נפרדים. אנחנו לא פתחנו קופת חיסכון לבנות, הסבים עושים את זה עבורנו. אולי באמת הגיע הזמן לחשוב על זה....

זהירות תשובה כלכלית כבדה

כשהייתי בארץ לא היה שום צידוק כלכלי לחסוך לילדים בנפרד: 1. בישראל לצערי המדינה לא מעודדת את ההורים לחסוך לילדים (לשם השוואה במדינות אחרות המדינה נותנת ריבית אטרקטיבית או פוטרת ממס הון או פשוט מוסיפה כסף לתוכניות שיעודן לימודים, ואם מושכים את הכסף למטרה אחרת - משלמים מס) 2. כל עוד יש למישהו חובות, לדוגמא משכנתא, אין צידוק בחסכון עבור הילדים שכן הריבית שתתקבל על החסכון או ההשקעה ברוב המקרים תהיה נמוכה מהריבית שתשולם על החוב (או החוב שמסתתר תחת השם משכנתא.) ולכן הצידוק היחידי הוא פסיכולוגי (מי שאין לו חובות וחושש שיבזבז את הכסף צריך כמובן לחסוך אותו בצד, בנפרד) כל האמור נכון לישראל בלבד. לגבי איפה להשקיע: ההשקעות הישראליות שלי הן באג"חים עם עדיפות לאג"חים שמשלמים דיוידנדים. מכיון שאני אדם עסוק (כותבת פה בפורום וזה יותר מענין מלסחור באג"חים) אז אני עושה את ההשקעה דרך הבנקאי שלי (מה גם שאינני נמצאת בישראל אז זה נוח) בעשר שנים האחרונות אג"חים ישראלים היו אפיק השקעה מוצל למשקיעים סולידים כמוני שלא רוצים לקחת סיכון אבל גם לא רוצים לדרוך במקום. אני מאוד מקווה שמרפי לא קורא פה בפורום ולא ישנה את המגמה החיובית הזאת כי אני אוהבת את הדיוידנדים שלי. קרנות ההשתלמות הן אחד האפיקים המשתלמים ביותר לחסכון כי הן האפיק היחידי שפטור ממס, וכדאי להשאיר שם את הכסף כמה שיכולים.

michalica

New member
אהבתי את התשובה שלך - תודה

כאמור, אנחנו חוסכים בקרדיט יוניון וחבל חבל שאין את זה בישראל.

rnavina

New member
לגבי סעיף 2

אנחנו למשל בחרנו בחיסכון שכולל מרכיב ריסק כך שאם יש איזו סיבה חס וחלילה של אובדן כושר עבודה של ההורה או משהו אחר יותר גרוע, אז הפוליסה משולמת על ידי חברת הביטוח. צירפתי קישור לתכנית הזו בתשובה שלי למעלה. אשמח לשמוע איזה מדינות נותנות הטבות כפי שציינת בסעיף 1 בתשובתך.

שתי דוגמאות מפורסמות:

ארה"ב: תוכנית 529 – תוכנית החיסכון לקולג' (מה זה? בעיקרון זו תוכנית חיסכון המאפשרת לכם לחסוך לקולג' כשהכסף בה צובר ריבית פטורה ממיסים פדרליים ובחלק מהמדינות ההפרשות לתוכנית פטורות ממס...) http://en.wikipedia.org/wiki/529_plan קנדה: http://www.hrsdc.gc.ca/eng/learning/education_savings/public/resp.shtml המדינה שמה 20% על מה ששמים ההורים

נאנא3

New member
אג״ח שנותן דיוודנדים תוכלי להרחיב?

תוכלי לתת דוגמאות? תודה

יוליק12

New member
ד"ר פליישמן, מאחוריך!

לנו יש 529 של אלסקה
לצערנו גם ה-529 הפסידו כסף בנפילות.

חסכונות

כשהיינו בישראל, העודף שנשאר בין ההכנסות להוצאות הלך לחברת השקעות שניהלה אותו. כשבוחרים מה לעשות עם הכסף צריך לבחור גם מה רמת הסיכון שלוקחים וגם עד כמה רוצים את הכסף זמין. זה הכל משפיע על הרווח הפוטנציאלי. אני חושבת שרמת הסיכון המומלצת היא פונקציה של הגיל. לא זוכרת את המספרים. עכשיו כשאנחנו בקנדה יש פה כלמיני הטבות לחוסכים כמו למשל האפשרות לשים 5000$ בשנה בחשבון חסכון פטור ממס (על הרווחים). יש גם תמריצים לשים כסף בתכנית חיסכון להשכלה גבוהה לילדים אבל נדמה לי שכשהתעמקנו החלטנו שההטבות לא שוות את ההגבלות. אם לחזור לחסכון ההוא, כשהחלטנו לקנות בית רצינו את הכסף שלנו מעכשיו לעכשיו והפסדנו על זה די הרבה כי האפיקים שבהם בחרנו להשקיע היו כאלה שדורשים אורך נשימה וכשאת באה מתנשפת את עלולה למצוא את הכסף שלך שווה פחות בדיוק באותו הרגע. אז הפסדנו. אבל לקחת הלוואה היה עולה יותר. (אם הקניה לא היתה כזאת ספונטנית בטח היינו עושים בחירות שונות קודם לכן). בתשובה לשאלתך - כל הזמן בודקים מה האפשרויות הקיימות ומשתדלים לנצל אותן ככל שניתן. משתדלים לא לשים מגבלות על הכסף כי יותר חשוב לנו כסף זמין במקרה של משבר (מחלה וכד') מאשר חסכון להשכלה גבוהה (כשיבוא זמן אוניברסיטה נראה איך אנחנו יכולים לעזור שלא על חשבון ימי זקנתנו או איכות חיינו העכשווית). אני חושבת שזה תלוי בסגנון ההתנהלות. מי שחייב שהכסף שלו יהיה נעול איפושהו בשביל לא לבזבז אותו "על שטויות" - אולי עדיף בשבילו שהכסף יהיה סגור ל15 שנה עם מדבקה עם שם הילד עליו. מי שיכול להתאפק - עדיף להשאיר את האפשרויות פתוחות.

orelie

New member
אני עשיתי תוכנית חסכון הו"ק

ביום של הפקדת קצבת הילדים לחן אני פשוט עשיתי הו"ק על הסכום המדוייק שנכנס. הסכום הזה הוא כאילו לא קיים בתקציב שלי. נכנס מב"ל ויוצא לתוכנית חסכון באותו יום.

דיברנו על זה

ובנזוגי טוען שאין סיבה כרגע לפתוח חיסכון לילדים, מכמה סיבות- 1. אנחנו עומדים לפני בניית בית, ובשנים הקרובות החסכונות מהשוטף יתנקזו לשם. 2. הוא חישב לי שבדיוק כמה כסף שחשבתי שצריך, בדיוק בזמן שרציתי יגיע בדיוק מקרן השתלמות שתיפתח אז.

נושי 14

New member
נראה לי שזה לא כל כך נכון לסמוך על קרן

השתלמות שאמורה להפתח עוד 15-20 שנה. כי העתיד לא ידוע. אז נכון שעכשיו אתם עובדים ומרוויחים X אבל אי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד. האם עדין תעבדו, האם השכר יהיה כמו שהיום (השאיפה תמיד היא עליה אבל אולי במהלך הדרך תחליטו על שינוי או שתהיה ירידה דרסטית במשכורות, אובדן כושר עבודה ...) האם פתאום יחליטו למסות את הקרן וכבר לא ישתלם לחסוך שם. תכלס לפי רמת ההכנסות שלנו היום. אנחנו יכולים לעמוד בתשלומים גם למכללה הכי יקרה שיש (בכל זאת אנחנו משלמים סכום דומה כל חודש על המסגרות שלהם) אבל נראה לי עדיף שבסכום קטן יחסית נוודא שכשנצטרך יהיה לנו כסף. הכי הרבה נשתמש בו למשהו אחר -צחוקמלא שיניים מטמקא-

למעלה