אתן מצליחות לחסוך?

The Bellinda

New member
הרסת אותי מצחוק

rnavina

New member
כן

יש חיסכון קבוע לתכנית לילדים שכוללת מרכיב ריסק. נקראת חלום בטוח של ביטוח ישיר. http://www.555.co.il/life/saving/save_dream.html (אין לי מניות שם
) כרגע חלק מהחסכונות האחרים שלנו היו בשימוש כי אני לא עובדת. מחפשת עבודה ולצערי זה לוקח הרבה יותר זמן משחשבתי

ריסק לילדים?

בשביל מה צריך ביטוח חיים לילדים? (בדיוק אנחנו פה לקראת עדכון ושיפור ביטוחי החיים של שנינו, ביטוח שסיבותיו ברורות לגמרי. אבל לא ברור לי עניין הביטוח לילדים. אשמח אם תאירי את עיני)

rnavina

New member
לא ריסק להורים

החיסכון למשל משולם על ידי חברת הביטוח במקרה נניח של אובדן כושר עבודה של ההורה.

shtuli

New member
לאחרונה התחלנו שוב בקטנה

האיש הוא סוג של עצמאי כך שזה מורכב יותר. ואנחנו עוד סוגרים פערים מעניינים קודמים. הכסף של הביטוח לאומי של הבנות נשמר בצד. בתוכנית לא אטרקטיבית ובלי ריביות.

angelula

New member
לנו יש תיק ניע לכל ילד

אבל זה רק בגלל בעלי שיש לא אנרגיות להשקיע בזה. הוא השיג תשואות מעולות גם כשהמצב (כמו בימים אלה לא משהו). משהו כמו 100-200 ש"ח לילד, לחודש. לנו משהו כמו 500 ש"ח בחודש גם בני"ע. ** הערה- שנינו שכירים בעלי משכורות נאות ורמת חיים מספקת בהחלט.

כן. 200 ש"ח לכל ילד

באיזשהי תוכנית בחברת ביטוח (כבר לא זוכרת מה ומי...). פשוט עשינו הו"ק והחלטנו שלא משנה מה המצב, את ה-400 ש"ח האלה אנחנו לא מפסיקים לשים בצד. בשבילנו אנחנו לא מצליחים לחסוך... לבעלי יש קרן השתלמות פעילה ולי יש איזשהי קופת גמל רדומה שאני מעדיפה לא לגעת בה. אבל שוב, הסכומים שם לא גבוהים...

לילדים אנחנו חוסכים 500 שקל בחודש לשניהם

בתוכנית חיסכון ל-8 שנים בבנק. כמו כן מפקידים מדי חודש 1000 שקל בקרן ההשתלמות של בעלי (שהוא עצמאי) וגם לי בעבודה יש קרן השתלמות. ויש לנו עוד סכום מסוים במניות שצונחות כרגע
בגדול, יש סכומים שהם יותר זמינים (כמו קרן ההשתלמות של בנזוגי שיחיה, והכסף שבמניות) ואילו את החיסכון לילדים תכננו מראש כך שנוכל לעמוד בו, אנחנו מקווים, גם בזמנים לא טובים אם חלילה יהיו. וכשאפשרי - אנחנו חוסכים גם במסלולים אחרים, יותר נזילים.

מאיהתי

New member
כן

לילדים משנולדו הביטוח לאומי נכנס לתוכנית כזו של הבנק שסגורה לכל ילד ויש שם כבר סכום נחמד מאד. בנוסף, יש לנו חיסכון שבכל פעם שיש סכום יפה בצד אז מכניסים ישר לשם (אבל כשנבנה תוספת בניה נצטרך לפדות את הכל...) ויש גם קרנות אבל זה לא לנגיעה וגם אין לי מושג כמה יש באמת. יש חודשים שהם יותר עמוסים תקציבית ויש כאלו שפחות, בינתיים משתדלים לא להכנס להוצאות גדולות אבל ברור שכשנבנה זה ישתנה...וחבל. בהצלחה

נאנא3

New member
בינוני

היו תקופות שלא הצלחנו לחסוך באופן קבוע כיום יש תוכנית חיסכון סולדית לכל ילד עם ריבית מזעזעת בנוסף הוראת קבע של כמה מאות שקלים לקרן נאמנות/תעודת סל אנחנו גם בהתלבטות תמידית איך לחסוך כיוון שהתוכניות בבנקים ובחברות הביטוח לא אטרקטביים.

efratcn

New member
קצבת הילדים מופנית לתוכנית חיסכון

שנפתחת רק בגיל 20 או משהו כזה. כיום אנחנו לא חוסכות כי עם הלימודים שלי והירידה בשכר והתשלום ללימודים זה בלתי אפשרי אבל כשאסיים נוכל לחסוך כפי שקרה בעבר. החיסכון בתכניות קצרות טווח ולא מניבות רווח כי הניסיון מלמד שהרבה פעמים הכסף נזקק בתקופות לא ידועות.

juspan

New member
לא, את הורגת אותי

אח"כ את מתפלאת שחושבים שאת לסבית
גם אני פתאום ניסיתי להבין למה את ובת זוגך לא חוסכות והאם הכרת אותה בלימודים ומה קרה לזה שאחראי על הכביסה והתיונים

efratcn

New member
אויש נו.

אני מדברת ככה לרוב ולפעמים כותבת אבל רק בחוגים מסויימים. חחח. זה מתפלק לי, בחיי. בד״כ כדי לשמור על קוהרנטיות במשפט אני לא עושה את זה.
נדמה לי שפה אתן סלחניות כלפי

michalica

New member
אני רואה שהרבה שמים חיסכון בצד לילדים

אנחנו חוסכים בקרדיט יוניון והכסף שם תמיד נזיל ואין נישות של חיסכון לילדים, למה בעצם אתם שמים בצד לילדים? למה ההפרדה הזו משאר החסכונות? אני באמת ובתמים שואלת כי אני לא מבינה את היתרונות והחסרונות. אני גם לא יודעת איך זה מתנהל בישראל

lda

New member
כי כשאת מגדירה את זה

(בראש) לילדים, את לא תרשי לעצמך להשתמש בכסף הזה אלא עבורם בבוא העת (ללימודים וכו)

לא מגדירה שום חסכון "בשביל הילדים"

החסכונות הם שלנו, ואנחנו נחליט מה אנחנו רוצים לעשות איתם. האלמנט החשוב הוא ה"חסכון" לא עבור מה. מודה שלא מבינה את ענין "לחסוך ללימודים" של הילדים. כל אחת מאיתנו שילמה עבור מעון / גן פרטי / מטפלת / צהרון (הרבה) יותר ממה שעולה שנת לימודים באוניברסיטה, וזה מבלי להזכיר את הפקדון של החיילים המשוחררים.

א-אוניברסיטה זה לא מכללה פרטית

ב- לפעמים צריך גם מכינה
ג- לפעמים יוצא שיש כמה ביחד ד- נורא כיף לראות שהצטברו כמה עשרות אלפים נחמדים ושזה לא הולך להעיק על החשבון השוטף.

נושי 14

New member
זה לא חייב להיות דווקא ללימודים

אבל ככה זה מוגדר לי כחסכון ארוך טווח שלא ניגע בו. ובהפקדה חודשית שולית יצא בסופו של דבר סכום יפה.

למעלה