בשביל מה צריך ביטוח חיים לילדים? (בדיוק אנחנו פה לקראת עדכון ושיפור ביטוחי החיים של שנינו, ביטוח שסיבותיו ברורות לגמרי. אבל לא ברור לי עניין הביטוח לילדים. אשמח אם תאירי את עיני)
האיש הוא סוג של עצמאי כך שזה מורכב יותר. ואנחנו עוד סוגרים פערים מעניינים קודמים. הכסף של הביטוח לאומי של הבנות נשמר בצד. בתוכנית לא אטרקטיבית ובלי ריביות.
אבל זה רק בגלל בעלי שיש לא אנרגיות להשקיע בזה. הוא השיג תשואות מעולות גם כשהמצב (כמו בימים אלה לא משהו). משהו כמו 100-200 ש"ח לילד, לחודש. לנו משהו כמו 500 ש"ח בחודש גם בני"ע. ** הערה- שנינו שכירים בעלי משכורות נאות ורמת חיים מספקת בהחלט.
באיזשהי תוכנית בחברת ביטוח (כבר לא זוכרת מה ומי...). פשוט עשינו הו"ק והחלטנו שלא משנה מה המצב, את ה-400 ש"ח האלה אנחנו לא מפסיקים לשים בצד. בשבילנו אנחנו לא מצליחים לחסוך... לבעלי יש קרן השתלמות פעילה ולי יש איזשהי קופת גמל רדומה שאני מעדיפה לא לגעת בה. אבל שוב, הסכומים שם לא גבוהים...
בתוכנית חיסכון ל-8 שנים בבנק. כמו כן מפקידים מדי חודש 1000 שקל בקרן ההשתלמות של בעלי (שהוא עצמאי) וגם לי בעבודה יש קרן השתלמות. ויש לנו עוד סכום מסוים במניות שצונחות כרגע
בגדול, יש סכומים שהם יותר זמינים (כמו קרן ההשתלמות של בנזוגי שיחיה, והכסף שבמניות) ואילו את החיסכון לילדים תכננו מראש כך שנוכל לעמוד בו, אנחנו מקווים, גם בזמנים לא טובים אם חלילה יהיו. וכשאפשרי - אנחנו חוסכים גם במסלולים אחרים, יותר נזילים.
לילדים משנולדו הביטוח לאומי נכנס לתוכנית כזו של הבנק שסגורה לכל ילד ויש שם כבר סכום נחמד מאד. בנוסף, יש לנו חיסכון שבכל פעם שיש סכום יפה בצד אז מכניסים ישר לשם (אבל כשנבנה תוספת בניה נצטרך לפדות את הכל...) ויש גם קרנות אבל זה לא לנגיעה וגם אין לי מושג כמה יש באמת. יש חודשים שהם יותר עמוסים תקציבית ויש כאלו שפחות, בינתיים משתדלים לא להכנס להוצאות גדולות אבל ברור שכשנבנה זה ישתנה...וחבל. בהצלחה
היו תקופות שלא הצלחנו לחסוך באופן קבוע כיום יש תוכנית חיסכון סולדית לכל ילד עם ריבית מזעזעת בנוסף הוראת קבע של כמה מאות שקלים לקרן נאמנות/תעודת סל אנחנו גם בהתלבטות תמידית איך לחסוך כיוון שהתוכניות בבנקים ובחברות הביטוח לא אטרקטביים.
שנפתחת רק בגיל 20 או משהו כזה. כיום אנחנו לא חוסכות כי עם הלימודים שלי והירידה בשכר והתשלום ללימודים זה בלתי אפשרי אבל כשאסיים נוכל לחסוך כפי שקרה בעבר. החיסכון בתכניות קצרות טווח ולא מניבות רווח כי הניסיון מלמד שהרבה פעמים הכסף נזקק בתקופות לא ידועות.
אנחנו חוסכים בקרדיט יוניון והכסף שם תמיד נזיל ואין נישות של חיסכון לילדים, למה בעצם אתם שמים בצד לילדים? למה ההפרדה הזו משאר החסכונות? אני באמת ובתמים שואלת כי אני לא מבינה את היתרונות והחסרונות. אני גם לא יודעת איך זה מתנהל בישראל
החסכונות הם שלנו, ואנחנו נחליט מה אנחנו רוצים לעשות איתם. האלמנט החשוב הוא ה"חסכון" לא עבור מה. מודה שלא מבינה את ענין "לחסוך ללימודים" של הילדים. כל אחת מאיתנו שילמה עבור מעון / גן פרטי / מטפלת / צהרון (הרבה) יותר ממה שעולה שנת לימודים באוניברסיטה, וזה מבלי להזכיר את הפקדון של החיילים המשוחררים.