אתמול

הרהרתי בדבר רבות ../images/Emo141.gif

לא רק עכשיו בגלל השאלה שלך, אלא כחלק מההתלבטויות שלי בעולם העבודה. להלן תשובותיי: ראשית, יש משרות תיכנות שמצריכות הכרה של המציאות הישראלית, משום שהן מטפלות בהבטי חיים שייחודיים לישראל. תחת המטריה הזו נמצאות משרות שקשורות במערכות הפיננסיות בישראל, משרות שקשורות במערכת הביטחון, ולהבדיל, משרות שקשורות בשפה העברית. שנית, העברת משימות תכנות לארצות שבהן שכר העבודה נמוך מחייבת המון משאבים ניהוליים, ואלה משאבים שיש רק לתאגידים (כמו אמדוקס). בחברות הזנק ובחברות נישה מתמחות אין משאבים כאלה, ומעבר לזה, בחברות כאלה הבעלים רוצים את המתכנתים שלהם בקרבת מקום, כדי שכל קריזה שלהם תתבצע מיד ולנגד עיניהם. אני מניח שיש עוד סיבות.

eliUSA

New member
בארה"ב הרבה חברות

העבירו את שרות הלקוחות שלהן להודו והתוצאה כשלון מוחלט אם קודם היו תלונות עכשיו זה פשוט בלתי נסבל. אם אני שומע מבטא הודי אני מיד דורש להעביר אותי למספר מקומי אחרת אהיה על הקו שעות ושום דבר לא ייפתר. ממש קשה לעבוד עם מישהו שנמצא בקצה השני של העולם עם מבטא ומנטליות שונה.

אלי ו.

New member
שאלה טובה

ואני אמליץ שוב על הספר "העולם הוא שטוח" של תומס פרידמן שעוסק בגלובליזציה בכלל ובשאלה הספציפית הזאת בפרט.

שוק חופשי?????? לא ולא

יבואני העבדים הם קבלני כוח אדם המרוויחים ממה שמשלמים להם העובדים כדי לעבוד כאן. אלה הם אנשים המקורבים לצלחת, למרכז הליכוד, למושחתי קדימה , לשרי החקלאות של מפלגת העבודה, ובעבר לשרי ש"ס. יד רוחצת יד, ורשיון כזה מכניס למוכרו הרבה כסף. יבואני העבדים מעוניינים גם הם בגירוש שכן כל עובד מגורש מוחלף בחדש שעליו הם מרוויחים שוב, הרבה כסף.

טופז2

New member
לשנות את שיטת האישורים לעובדים

זרים ובמקום לתת אותו למעסיק לתת אותו במישרין לעובד - צמידות כזו למעסיק יחיד מאפשרת תשלום שכר לא תחרותי והעסקה בתנאים בלתי סבירים. "אגב", כשהעובדים הזרים יוכלו לעבור ממעסיק למשנהו זה יתרום להעלאת שכרם ולקירובו לרמה תחרותית. מה שיגרום להקטנת מס' העובדים הזרים ותתרום להגדלת תעסוקת ישראלים. ומה עם גביית תשלומים ממעסיקי עובדים זרים שיקרב את עלות העסקתם לזו של עובדים ישראלים?

טופז2

New member
להיות ריאלי, נראה שקיים קושי רב

שהעסקת העובדים הזרים תהיה תופעה זמנית. (זוכרים מתי זה החל? בעקבות האירועים הבטחוניים שגרמו לשיבושים בהגעתם של עובדי השטחים לעבודה). קודם כל, פתיחת המשק לכניסתם של עובדים זרים תורמת להגדלת התוצר ומשפרת את הרווחה, העלות הנמוכה היחסית למעסיק (הנובעת מאי ציות לחוקי העבודה), לרבות חוק שכר המינימום, מהווה תמריץ חזק. ולישראלים מה זה עשה? דחיקתם ממקומות תעסוקה מחריפה בעיקר בתקופת מיתון, וכששיעור האבטלה עולה. כשהביקושים במשק יורדים, ובפרט כאשר הענף שהתרחב מאד שב לרמת הפעילות הרגילה, העובדים הזרים אינם עוזבים. * בכלל, העובדים האלו מתחרים על מקומות העבודה של עובדים בלתי מיומנים ישראלים כך שהעסקתם ע ו ד גורמת לירידת השכר של בלתי מקצועיים..כששכרם היחסי מלכתחילה נמוך!

יוסי ר1

Active member
הביטי עפרונית, לא רוצה לפתוח

כאן תיבת פנדורה, אבל למרות זאת אעז ואטען שכמעט כולנו נגועים בסוג זה של הכללות שאת רשאית לכנות גזענות. ונראה לענ"ד שסוג זה של גזענות אינו שלילי. (כן כן, גזענות שאינה שלילית!). ברור שהכללה כגון "כל הפיליפינים הם בעלי אורך רוח" או "כל הגרמנים דייקנים" או "כל הטיבטים נוחי מזג" היא גזענות שלילית אבל מה לעשות, המציאות מראה שקל יותר לאמץ בהצלחה מטפלים פיליפינים באנשים מוגבלים, מאשר מרוקאים או צרפתים למשל. האמת, לא ראיתי כל כך הרבה עובדי סיעוד מצרפת. מה שעושה את ה"גזענות" הזו פחות מאיימת, היא שזו אינה קביעה מוחלטת - לא על כלל האוכלוסיה וגם לא כתכונה אימננטית של הגזע הפיליפיני (או הצרפתי). ה"תכונה" הזו היא תלויית תרבות, ובתרבות שלהם מחנכים יותר לענווה ופחות לאגואיזם, מה שמקל עליהם לעבוד בסבלנות בעבודה השוחקת הזו. אבל קחי פיליפיני ותגדלי אותו בארץ מילדות - תקבלי ישראלי רגזן, עם עיניים מלוכסנות.

masorti

New member
אשרייך וטוב לך...

שאין לך אבא/אמא/סבא/סבתא או סתם קרוב משפחה אחר שנזקק לעזרה סיעודית צמודה. אחרי שתיכנסי לעולם של צורך במטפל/ת, תמליצי על הקטנת מספר אשרות הכניסה לעובדים זרים עד לאפס. רק אל תשכחי שעובד סיעודי ישראלי יעלה בערך 10,000 ש"ח לחודש (35 ש"ח לשעה, 12 שעות ביום, 25 יום בחודש), הוא לא יישן בלילה בבית הקשיש, והוא ימצא אלף דרכים איך לא לתחזק את בית הקשיש כמו שצריך.

יש לי שיטה יותר טובה בשבילך

תבטל את שכר המינימום ואת קצבאות הבטחת ההכנסה ועוד שרידים שנותרו ממדינת הרווחה שהיתה פה פעם, כדי שיהיה פה באמת שוק חופשי, ותקבל עובדים זולים כמו פיליפינים, צייתנים כמוהם (כי אם לא יהיו מייד יהיה ניתן לזרוק אותם ולהחליף בעוד רעב אחד מפוחד), ואפילו כבר יודעים איך לבשל לקשיש שלהם אוכל כשר. הפתרון לאמא\אבא\סבתא הוא או להגדיל את השכר למבצעי העבודה הקשה הזאת על ידי השתתפות משמעותית מהמדינה, ואם גם אז לא ימצאו ישראלים שיסכימו לעבוד בעבודה הקשה הזאת, להביא עובדים זרים באותו השכר.

masorti

New member
במדינת אוטופיה אתה אולי צודק...

אבל היות ויש בארץ כ- 25000 עובדים זרים סיעודיים, והעלות ה"ישראלית" שלהם היא 10000 ש"ח לחודש - אז אפילו מימון מחצית העלות הזו ע"י המדינה דורשת 1.5 מיליארד ש"ח לשנה. (ולהזכירך, עדיין מדובר על שכר רעב גם לעובד הישראלי ולא על משכורת הייטק) כשתצליח להשיג תוספת של 1.5 מיליארד ש"ח לתקציב הרווחה השנתי, תשאיר לי הודעה בפורום ואשמח לעבור למתכונת של תשלום בסטנדרטים ישראליים לעובדים הזרים. בינתיים אי אפשר להטיל עומס כלכלי כזה על המשפחות, ואין ברירה אלא להשתמש בעובדים זרים בשכר נמוך.

אלי ו.

New member
אז שהמדינה תחליט שסיעוד הוא צו השעה

ותותר על המסים מה 10,000 שקל. תקבל עלות משכורת של 7,500 שקל (אחרי הפרשה של כ 500 שקל לקרן פנסיה). כבר חסכתי לך רבע משכורת, איך אני? י ש פתרונות אבל אני חושב שכולנו נסכים שהבעיה אינה העובדים הסיעודיים החוקיים.

ליידילי

New member
בדיוק

על המדינה להחליט. ועלינו האזרחים והאזרחיות לעזור לה להחליט. "צוק צוק צוק" לא מספיק. חייבים לנקוט עמדה ולפעול. ויפה שעה אחת קודם. לא מוכרחים להפוך עולמות. ולא חייבים לצאת לרחובות, (גם אם זה רצוי). אבל בהחלט יכולים להתפקד - כל אחד ואחת למפלגה שבערך מתאימה לדעותיה/יו ולנסות קודם כל להתאים את המפלגה למצע שלה - או לשנותו. וגם לבחון בעין ביקורתית את הנעשה, ולהגיב בהתאם בבחירות. לא מהלב או מהבטן או מהמסורת, אלא מתוך ידע. וגם כל אחד ואחת יכולים לעשות ולפעול בקטנה. במקום בו הם נמצאים, בסביבה המיידית שלנו, כל אחד/ת בסביבתה היא/הוא. יאללה המטיפה בשער הולכת לישון...

יוסי ר1

Active member
איזה כיף

שיש עוד אנשים שמאמינים שאם יבחרו את המפלגה ש"שבערך מתאימה לדעותיה/יו", וגם מאמינים ב "ולהגיב בהתאם בבחירות. לא מהלב או מהבטן או מהמסורת, אלא מתוך ידע" - אזי תבא ישועה. איזה כיף! אבל זה אולי רק בגלל שאת עדיין רק בת 7 ותמימה (לפחות לפי הכרטיס שלך). טוב, לא כתבתי זאת כדי להסיט את הדיון מהנושא שלו אל חוסר האמון שלי במערכת הפוליטית. אני הפסקתי כבר להאמין ש"המפלגה הנכונה" תבצע את "המדיניות הראוייה"שבגינה היא נבחרה. כפי שאני רואה את ההתנהלות הפוליטית בשנים האחרונות, היא שנבחר פיאודל אחד, שעושה מה שבראש שלו, וגורר אחריו את כל המערכת הפוליטית שחרדה יום ולילה לכיסאה המרופד. אבל כאמור, כל זה במאמר מוסגר, לא כבקשה לתפנית בשירשור.

masorti

New member
לא הבנתי את החישוב שלך...

איזה מיסים ואיזה בטיח? המשפחה משלמת לחברת כ"א 10,000 ש"ח לחודש עבור עובד ל-12 שעות ביום. החברה גובה כ- 50% עמלה ומשלמת לעובד הישראלי שכר רעב שכמעט אינו חייב במס. נראה לך שאם המדינה תוותר על המס שהיא גובה מהחברה, אז חברת כוח האדם תוזיל את התעריף? הצחקתני. החברה תשלשל את ההפרש לכיסה, והמשפחות יחסכו במקרה הטוב פירורים.

למעלה