אתמול

shellyland

New member
אתמול

הסתובבתי הרבה זמן באזור התחנה המרכזית בתל אביב. זה כל פעם מעציב אותי מחדש. על סף מייאש. זה המקום שבו נגמרות לי המילים והאידאולוגיות ונשארים רק צער וחמלה.

יוסי ר1

Active member
תזהרי כשאת מסתובבת שם.

זה מקום שיכול לגמור עוד כמה מהדברים שלך, מלבד המילים והאידאולוגיות...

תלכי קצת הצידה

להתחלת רחוב הרצל - תמצאי מקום אפילו יותר גרוע. מדינת ישראל היתה צריכה לעודד פינוי בינוי בכל האזורים האלה, לפני שבונים ערים חדשות על חשבון השטחים הירוקים שעוד נותרו

shellyland

New member
לא השטחים הירוקים העציבו אותי.

וגם לא סגנון הבנייה. הסגנון האנושי, או הלא-אנושי, של החברה הישראלית והזרים שבתוכה. תעודת העניות הגדולה ביותר שלנו.

הזרים בחברה הישראלית

כאשר רצו להחזיר את אלה הנמצאים כאן באופן בלתי חוקי לארצות מוצאם, קמה זעקה גדולה של ארגוני השמאל ואבירי זכויות האדם. לעניות דעתי , עניי עירי קודמים ויש לפתור את הבעיה הזו על ידי הקטנת מספר העובדים הזרים במדינת ישראל. ממשלת הרשע הנוכחית דווקא מגדילה את מספר העובדים המותרים ביבוא לארץ ומנציחה את תופעת הסחר הפסול באנשים וברשיונות עבודתם, סחר ממנו נהנים קבלני כוח האדם. העובדים הזרים שנמצאים כאן ברשיון דווקא מקבלים שכר הוגן ובמונחי ארצות מוצאם שכר גבוה מאד. הם גרים כפי שהם גרים כדי שיוכלו לחסוך כל פרוטה משכרם כדי לשלוח למשפחותיהם. הבעיה היא דווקא בחוזי העבדות ובתשלום העושק הנורא אותם משלמים העובדים תמורת הזכות לבוא ולעבוד בארץ הקודש. אני דווקא התייחסתי לפן האורבני של הפיכת דרום תל אביב לשטח עולם שלישי

shellyland

New member
לגרש, לא להחזיר.

יש להקטין עד לאפס את מספר אשרות הכניסה וההיתרים ל"ייבוא" (מילה נוראית) בני אדם למטרות תעסוקה, אבל עם אלה שכבר כאן יש לנהוג בשיוויון ובהוגנות. לפני כמה ימים התראיינה ערבייה-ישראלית לאחת מתכניות הבוקר, ואמרה שלומר שהיחס שהם מקבלים כאן הוא טוב יותר ממה שהיו מקבלים במדינות אחרות זה כמו לומר שאם כבר להיות מדוכאים, אז עדיף בישראל. הם לא זוכים ליחס הוגן ולא מקבלים שכר הוגן ובטח שלא תנאי העסקה הוגנים. וכשאנחנו לא נאלצים להסתובב בתחנה המרכזית אנחנו לא רואים אותם ולא זוכרים אותם. אין לנו מושג מה קורה איתם, וגם לא אכפת לנו.

יש לי מושג וגם אכפת לי ../images/Emo141.gif

אבל יש לי משפחה לפרנס, אני פוחד להסתובב בתחנה המרכזית הישנה, אין לי אפשרות להעסיק ערבי-ישראלי בתנאי שכר הוגנים משום שאני בעצמי שכיר, ואין לי מספיק חסכונות כדי לתרום תרומה של ממש לכל רסיסי הארגונים והעמותות שמנסים לעזור לאוכלוסיות החלשות והפגועות. ואת יודעת מה ? אפילו קריאת שרשורי הצוק-צוק-צוק שלך כבר לא גורמת לי להרגיש טוב עם עצמי כמו בעבר. אני עדיין מצקצק בלשוני, אבל זה כבר לא זה.

יוסי ר1

Active member
לגרש, להחזיר, ולא להתיר הכנסת אחרים

(למעט אולי פיליפינים שמועסקים בסיעוד, כי את אורך הרוח שלהם בטיפול במוגבלים אי אפשר כמעט למצא בישראלים. תחום הסיעוד הוא היחיד לענ"ד שראוי לשקול בו העסקת זרים.). כל השיטה של הבאת פועלי דחק לכאן שיעשו את העבודה במקומינו מאד מקוממת אותי. על כל מקום שלהם אפשר לדחוף מובטל אחד, ואם המובטל אינו רוצה כי זו לא עבודה מכובדת, שיתכבד ויישב בביתו בלי דמי אבטלה. הטיעון המתחסד (בזמנו שמעתי אותו מפר' רובינשטיין שהיה שר הפנים) שאנו עושים חסד עם המסכנים הללו שמתים ברעב בארצותם מקומם גם הוא. ראשית, יש לנו מספיק מובטלים משלנו שאפשר לפנות משרות עבורם. שנית, מביאים לכאן בני אדם לתקופות ארוכות, ומצפים שלא יקימו כאן משפחות, כי הרי מה תעשה עם הילדים שנולדו בארץ, ועם העובד שפתאום יש לו צאצא ישראלי... איזה חסד אתה עושה עם אדם שאתה מנתק ממשפחתו, או מונע ממנו להקים משפחה לאורך זמן? ואין לי עניין לתת להם זכויות של תושבים קבועים. שיגיעו בתור תיירים לתקופה קצובה מראש, ויעזבו בתןם התקופה, ואת העבודה ישאירו לנו. לא צריך עובדים זרים, נקודה. מה שקורה בדרום תל אביב , ההארלם או הריו-דה ז'אנרו שיצרנו כאן היא תופעה שהיתה צפוייה מראש, ואין מחילה למי שייצר אותה, ולמי שממשיך לתת לה לגדול.

עזוב אותך מרובינשטיין.

בחברה שמושתתת על שוק חופשי, אין לך דרך לחסום הגעה של עובדים זרים והעסקה שלהם בעבודות לא מקצועיות. השאלה היחידה שעומדת על הפרק היא איך אתה מתייחס אליהם - בהגינות או באכזריות.

יוסי ר1

Active member
צר לי, נאלץ לא להסכים לדבריך.

מה זה חברה שמושתתת על שוק חופשי?! עובדים זרים הם לא חלק מהשוק החופשי בארץ. שוק חופשי זה מי שגר כאן, ישראלים וערבים. אף סיני או רומני או תאילנדי שהוציאו עבורו אשרת שהייה אינו חלק מהשוק החופשי. ואוי לנו אם יהיה. תקבע שאין עוד שום מכסות של עובדים זרים, ואת כל מי שתתפוס כאן יהיה לך הרבה יותר קל להתייחס כאל שב"ח - שוהה בלתי חוקי, ולגרש. ולמעסיק שלו (אם תצליח לאתר) תתקע קנס שהוא יחשוב טוב בפעם הבאה לפני שהוא הולך להעסיק אותו. כמו שתוקעים למי שמעסיק מישהו מהשטחים שאין לו אשרת כניסה. עכשיו נותרה רק הבעייה מה עושים אם אילו שעדיין מסתובבים בארץ. אילו שבאותו מצב כפי שהגיעו, קרי בודדים, תחזיר בהגינות ובכבוד לארצם, אחר שתשלם להם את שכרם במלואו ותוסיף תשר. אילו שהסתבכו בנישואין ובצאצאים, זו כבר אופרה אחרת, ולואי וזו תהיה צרתינו האחרונה.

אתה מאמין גדול בחקיקה ../images/Emo141.gif

אבל חקיקה בלי אכיפה זו בדיחה עצובה, ואכיפה לא תהיה במצבה הנוכחי של משטרת ישראל. לכל היותר אכיפה למראית עין. ולשאלתך, חברה שמושתתת על שוק חופשי היא חברה שבה מעסיקים את מי שיכול לעשות את העבודה הכי בזול (ובמקרה של החברה בישראל יש להוסיף: בהסתברות מינימלית לרציחת המעסיק והלקוחות).

יוסי ר1

Active member
אני מאמין בעיקר באכיפה.

עם שבחים פלשתינאים זה עובד לא רע. כמה פועלים מעזה מסתובבים היום בתל אביב? ניסית פעם להסיע פלשתינאי טרמפ? לא כדאי לך. שוטר תנועה שיעצור אותך לבדיקת רשיונות, שיגלה שאתה מסיע שב"ח - תחטוף קנס של מינימום 5000 ש"ח, ואת הרכב כנראה יחרימו לכמה חודשים, חוץ מרישום פלילי שתזכה בו. אז היום פלשתינאים אינם חלק ממי שאתה מכנה שוק חופשי, כי הם לא יכולים לעשות את העבודה. אם המדינה תחליט שמיגור נגע העובדים הזרים הוא סכנה קיומית, או לפחות תורה למשטרה להתנהג כך, תהיה סמוך ובטוח שהמשטרה תדע גם להיות יעילה.

לא נכון. יש דרך פשוטה:

לאסור כניסה שלהם ולהטיל קנסות גבוהים על מי שיעסיק אותם. ודרך אגב, גם בעבודות מקצועיות מאד, כולל תכנות מחשבים, ניתן להשיג עובדים זולים יותר מחו"ל. למה זה לא נעשה? מפני שבעובדים האלה לא רוצים לפגוע. את הטיעון הזה ש"בשוק חופשי אי אפשר למנוע..." אפשר להחיל על סמים, זנות, סחר במיני בעלי חיים וצמחים מוגנים, ופרסומו פורנוגרפיות המיועדות לילדים. האמת היא שתמיד אפשר למנוע, רק שהמניעה תפגע במישהו.

מבזק מציאות ../images/Emo141.gif

בתחום תיכנות המחשבים לא מייבאים עובדים זולים משום שעוד יותר זול לייצא את העבודה להודו במקום לייבא עובדים. בעובדים האלה רוצים מאד לפגוע, וזה אני אומר לך מידע אישי. מסכים איתך שאת הטיעון הזה אפשר להחיל על סמים זנות וכדומה, ולא רק שאפשר - באמת מחילים. ההבדל הוא, שמקבלי ההחלטות חוששים שהסמים יפגעו בבני משפחתם, ולגבי שוק עבודה פרוע אין להם חשש כזה.

מבזק מציאות.

בנינים ותפוחים אי אפשר לייבא דרך קו הטלפון. אם ניתן היה לייבא מתכנתים הודים שיעבדו תמורת 4000 ש"ח לחודש, אני מבטיח לך שהיית רואה מנכ"לי חברות תוכנה מפגינים בצמתים עם שלטים בסגנון "די עם הצביעות- ישראלים לא רוצים לעבוד בתכנות" כאשר מכסות העובדים הזרים בתחום היו מקוצצות. ומבזק מציאות למי שמאמין שיש מחסור של עובדים ישראלים בחקלאות- כל מי שמאמין בזה, לא עבד בחקלאות מימיו.

אני לא מכיר את המספרים ../images/Emo141.gif

אבל אני מעריך שיותר זול להעסיק מתכנת הודי בהודו מאשר לייבא אותו לישראל. לפיכך, כנראה שלא נראה את התרחיש שאתה מתאר, למרות שהוא נשמע מלבב (במיוחד אם ההפגנות יתקיימו בקיץ).

עכשיו פתור לי תעלומה בבקשה:

אם כך, למה יש בכלל חברות היי- טק המעסיקות ישראלים בישראל?

למעלה