כמה שיטות לייבוש
אפשר כמו שעשו פעם, ברשת בשמש. לא פשוט.
אפשר לבנות מייבש פירות. צריכות להיות לי באיזה מקום הוראות - אבל בגרמנית. בשביל קילו יהיה גם כן יותר מדי עבודה.
אפשר לקנות מייבש פירות. הפשוטים לא יקרים כל כך אבל עדיין לא הגיוני אם אין לך כמה עצי פירות.
נשאר התנור.
את חורצת את הפרי עם סכין רק כדי להוציא את הגלעין ולפרוס את השזיף. אם יש לך מכשיר שמוציא את הגלעין עדיף ויותר מהיר.
את השזיף את פורסת על רשת של התנור עם החלק של הקליפה למטה והבשר למעלה. אם הרווחים גדולים מדי והם נופלים - קחי בחשבון שהם מאבדים למעלה מחצי מגודלם -, בתבנית, אבל רשת עדיפה.
מכניסה לתנור מפעילה אותו על 40-50° ומשאירה את הדלת עם פתח קטן.
זהו, ייקח יומיים - שלושה ויצרוך המון חשמל. אם בתבנית ולא ברשת ייקח כמובן יותר זמן.
את השזיפים האלה, בניגוד לזנים הארוכים שמהם עושים בדרך כלל עוגות, קשה לייבש. את צריכה לתפוס את הנקודה מתי להוציא אותם. אם יהיו לחים מדי, עלולים להרקיב, אם תייבשי אותם יותר מדי יקבלו טעם לוואי מעט מר, לדעתי גם אז עדיין טעימים מאד.
כשהתחלתי לייבש פירות הילידים טענו ששזיפים כאלה כמו שלך לא ניתנים לייבוש - כנראה שמעולם לא ניסו בגלל תכולת המים הגבוהה -. אבל כולם אמרו שאלה היו הכי שווים.
מציע להעביר את אלה שאת מקפיאה את אותו התהליך (חריצה, הוצאת הגלעין ופריסה). אפשר לאכול אותם אחר כך ככה, קפואים. את אלה של שנה שעברה גמרתי לפני חודש וממש היו חסרים לי בחודש האחרון.