אתמול

MayFebruar

New member
אתמול

היינו ביום כיף (
) אצל החמה.
כשהגענו החתול של השכנים בא לברך אותנו לשלום ולטיופים מבובי. אני מתה על הגרבים שלו

מוזמנים להוסיף תמונות מהסופ"ש שלכם

MayFebruar

New member
קטפנו שזיפים

גיגלתי ומצאתי שהם מזן ויקטוריה. יש להם טעם עדין, מתוק ורענן. השזיפים הכי טעימים שיש לדעתי.
נעשה מהם קצת ריבה, נאפה עוגה או שתיים ונקפיא.

MayFebruar

New member
ועוד קצת...

יש לנו 3 קופסאות מלאות בשזיפים

ד"א אם למישהו יש מתכונים אהובים לשזיפים אשמח לשמוע!

ופרגים מהחצר של חמותי. אני סופר מרוצה מהתמונות שלהם, הם כ"כ יפים בעיני

אני תוהה אם לשים תמונות מהגן הבוטני מיום שבת, אבל אני חושבת שאין כאן חובבי תמונות טבע.

MayFebruar

New member
תודה רבה!

בול פגיעה! איך לא חשבתי על קראמבל? אחד הקינוחים האהובים עלינו. אנסה את אחד ממתכוני הקראמבל שנתת!

tch111

New member
אהבתי את הסיפת'ח במתכון השלישי שהבאת

1.3 קילו (שוקלים אצל הירקן) של פירות קיץ עסיסיים, ואם יש משקל בבית זה לא טוב?
זה מזכיר לי סיפת'ח של מתכון לעוגה רומנית, בסופר, תגנבי 1 ק"ג סוכר.....................
וסיפת'ח של מתכון לעוגה מרוקאית...........קודם כל תירגעי................

diday

Member
הכמות קטנה

אם הייתה גדולה הייתי מציע לייבש.
שזייפים כפרות יבשים מאות טעימים

MayFebruar

New member
אוו, זה רעיון מצויין!

לא אכפת לי לייבש כמות קטנה, עד קילו נראה לי מספיק בשביל הניסוי. (אל דאגה, ישאר מספיק לריבה ולקראמבל ועוד הרבה דברים.)
יש לך הסברים או לינק ליבוש שזיפים, בבקשה?

diday

Member
כמה שיטות לייבוש

אפשר כמו שעשו פעם, ברשת בשמש. לא פשוט.
אפשר לבנות מייבש פירות. צריכות להיות לי באיזה מקום הוראות - אבל בגרמנית. בשביל קילו יהיה גם כן יותר מדי עבודה.
אפשר לקנות מייבש פירות. הפשוטים לא יקרים כל כך אבל עדיין לא הגיוני אם אין לך כמה עצי פירות.
נשאר התנור.
את חורצת את הפרי עם סכין רק כדי להוציא את הגלעין ולפרוס את השזיף. אם יש לך מכשיר שמוציא את הגלעין עדיף ויותר מהיר.
את השזיף את פורסת על רשת של התנור עם החלק של הקליפה למטה והבשר למעלה. אם הרווחים גדולים מדי והם נופלים - קחי בחשבון שהם מאבדים למעלה מחצי מגודלם -, בתבנית, אבל רשת עדיפה.
מכניסה לתנור מפעילה אותו על 40-50° ומשאירה את הדלת עם פתח קטן.
זהו, ייקח יומיים - שלושה ויצרוך המון חשמל. אם בתבנית ולא ברשת ייקח כמובן יותר זמן.
את השזיפים האלה, בניגוד לזנים הארוכים שמהם עושים בדרך כלל עוגות, קשה לייבש. את צריכה לתפוס את הנקודה מתי להוציא אותם. אם יהיו לחים מדי, עלולים להרקיב, אם תייבשי אותם יותר מדי יקבלו טעם לוואי מעט מר, לדעתי גם אז עדיין טעימים מאד.
כשהתחלתי לייבש פירות הילידים טענו ששזיפים כאלה כמו שלך לא ניתנים לייבוש - כנראה שמעולם לא ניסו בגלל תכולת המים הגבוהה -. אבל כולם אמרו שאלה היו הכי שווים.

מציע להעביר את אלה שאת מקפיאה את אותו התהליך (חריצה, הוצאת הגלעין ופריסה). אפשר לאכול אותם אחר כך ככה, קפואים. את אלה של שנה שעברה גמרתי לפני חודש וממש היו חסרים לי בחודש האחרון.

diday

Member
הסבר מעט יותר מדויק

לשים את הרשת עם השזיפים בשליש התחתון של התנור
לשים תבנית בתחתית, אם אינך רוצה כתמים.
להפעיל רק חום תחתון, אפשר להפעיל מדי פעם מעט את המאוורר (נדמה לי שישראלים מכנים את זה טורבו) כדי לעזור לאוויר הלח לצאת החוצה. משער שהפעלה רצופה של המאוורר רק תגרום לצריכת חשמל גבוהה והייבוש אולי ייקח זמן ארוך יותר כיוון שהדלת מעט פתוחה.

MayFebruar

New member
אחרי מחשבה וחיפוש

בנוסף להודעה שלך, החלטנו לא לייבש. אם היו לנו 2 תנורים (מה שיהיה כשיהיה לנו בית) אז היינו מייבשים, אבל עם תנור אחד לכ"כ הרבה זמן זה קצת יותר מדי.
תודה רבה על הרעיון, אני אוכל לממש אותו בשנים אחרות כי לחמותי אין תוכניות לעזוב את הבית שלה בנתיים

הזכרת לי שעונת התפוחים עוד מעט כאן והרבה יותר קל ופשוט לייבש תפוחים (מפרוסות דקות), והתפוחים הנורבגים מצויינים לזה.

הערב הספקנו להכין ריבה מקילו וחצי שזיפים וקילו סוכר, יצא נהדר! הספיק ל3 צנצנות של 400-500מל'.
ואכן, את אלו שאני מקפיאה אני חותכת לחצי ומוציאה את הגלעין, השנה אחתוך לרבעים ואקפיא אותם על מגש שלא ידבקו כ"כ.

ושוב תודה על הרעיונות והטיפים!

diday

Member
ואיך את מייבשת תפוחים?

אצלי ייבוש תפוחים אינו שונה מייבוש שזיפים, פרט להחלטה מתי להפסיק את הייבוש שהיא מעט שונה.
מתפוחים אני גם עושה מוס שנשמר במקרר כשנה.
חותך את התפוחים לרבעים שם בווג (כיוון שזה הסיר הגדול ביותר שברשותי) על אש קטנה, מוסיף אגוזי מלך, מעט סוכר מעט קינמון ומעביר לצנצנת מעוקרת. מעדן!
בגלל שמעט סוכר (משער ש) חייבים לשמור במקרר.

שזיפים מאורכים (שונים לחלוטין מהשזיפים שלך) אני מכין עם כמה כפות סוכר על על קילו פרי + תבלינים דומים לאלה של היין החם בתקופת חג המולד. לא יעבוד עם השזיפים שלך. אבל עדיין אני תוהה אם היחס של סוכר פרי אצלך יכל להיות שונה, 1:2 או 1:3

MayFebruar

New member
ממה שאני זוכרת,

פורסים דק את התפוחים ואופים ב-150 מעלות לשעתיים בערך וצריך להפוך אותם על חצי שעה? משהו דומה. ואפשר לפזר קינמון מעל.
הנה מתכון לדוגמא שמצאתי: http://leannebakes.blogspot.no/2012/02/spiced-apple-chips.html

המוס תפוחים נשמע מצויין! זה לא דומה לרסק תפוחים? וכמה זמן אתה מבשל אותם?

ואני מסכימה איתך, תבליני חג המולד (קינמון, ציפורן וכד') לא כ"כ מתאימים לשזיפים שיש לי. נראה לי שהיחס פרי יכול להיות 1:2 כי השזיפים מתוקים יחסים לאחרים (שבדר"כ יותר חמוצים).

diday

Member
אפייה ב150° היא דבר אחר

אני מייבש תפוחים/אגסים/שזיפים ב40-50°. כיוון שיש הרבה מאד מהם, אני נשבר ומעלה באיזה שלב את הטמפרטורה ל70° בערך כדי להאיץ את התהליך. גם ככה המייבש עובד אצלנו במטבח חודש ימים.

בסופ"ש שלי

הכלבה נכנסה לייחום, טיפות דם מקשטות את הרצפה ונגוזו הטיולים הארוכים ביער , כי הכל שם מלא כלבים מטיילים ללא רצועות.
מעכשיו יש לי כלבה מתבגרת, כבר לא גורה.

וחוץ מזה צריך לאזן את החתול של דידיי עם איזה כלב....

diday

Member
לא יכול להיות

החוק בגרמניה אוסר להיכנס עם כלב ליער ללא רצועה
והגרמנים כידוע שומרי חוק ממושמעים

MayFebruar

New member
וואו איך היא גדלה!

היא מהממת!
עשיתם לה מסיבה לכבוד כניסתה לעולם הכלבות? שמעתי שזה מאוד פופלרי בימים אלו

odansky

New member
ממש יפיפיה!

אני בד"כ מנסה להמנע מלהצטרף לכל התגובות על חתולים/דברים חמודים - אבל היא שווה פוסט

עמרUK

elley

New member
בחצר של דודה שלי

הסתובב לפני שנים חתול מאד דומה, גם עם גרביים. הם קראו לו "פוזמק"

למעלה