אתמול הזמנתי B-53

MEIMIS

New member
כי זה של "כוווווווסיייייווווותתתתת"

שותים אלכוהול בשביל להרגיש טעם.. בגלל זה אני לא אזמין אורגזמה.. אלה ג'ק דניאלס... בגלל זה אני לא אזמין שמיים כחולים אלה "הסנדק"

hermis1

New member
הסבר יותר מפורט

הקוקטיל הנ"ל קיבל את המודעות שלו כקוקטיל חתונות/ברים שכונתיים ובדרך כלל מורכב ממשקאות מאיכות ירודה (לא יודע לגבי הזפת, אבל טעמי לוואי רעים לא חסר לליקרים ולבנים תוצרת הארץ). מן הסתם אם תכין אותו עם קירסאו של BOLLS ולבן (וודקה/ג'ין) ממזקקה טובה סביר שתקבל משהו איכותי. הסיכוי שמקום שמציע את הקוקטיל הזה ישתמש במרכיבים הללו שווה לסיכוי שיפול לך מטאור לדרינק.

siete

New member
למה בלאדי מארי נחות?? ../images/Emo46.gif

הוא קוקטייל מאד מאד יחודי! והרי הסיבות: * הוא כלכך שונה במרכיביו משאר הקוקטיילים, מי שהמציא אותו ממש גאון לדעתי, צריך המון מקוריות ותעוזה למשהו כזה. * כל פאב מכין אותו בצורה קצת שונה, ושומרים על המתכון בקנאות - לפעמים זה יותר מזכיר לי אוכל מאשר קוקטייל. * הוא מאד מתאים לארוחת צהריים - מה שאי אפשר לומר על כל קוקטייל. * נראה לי שזה אחד הקוקטיילים הכי בריאים ומזינים. נכון שהוא לא טעים לכל אחד (אני לא ממש אוהבת), אבל יש אנשים שממש אוהבים אותו. נחות??

siete

New member
קשקשן (סליחה על הבוטות)

מה ההגדרה המלומדת שלך לקוקטייל? אצלי הקוקטיילים מסווגים ע"פ מבנה (ויחסים בתוך המבנה). ולפי ההגדרה שלי הוא יוצא ממש אבל ממש קלאסי - כי הוא מתאים בדיוק לתבנית הקוקטייל הקלאסי ביותר שקיים: base + mixer + modifier + bitters Base: וודקה Mixer: עגבניות Modifier: מיץ לימון Bitters: תבלינים למינהם (נכון שהתבלון הוא לא הBitters הקלאסיים כמו אנגוסטורה, אלא טבסקו + ווסטרשיר, אבל הם מתפקדים בדיוק באותה צורה - והסיבה שהם חזקים היא כי המיקסר דומיננטי) אם אתה רוצה לדבר על קוקטיילים שאינם קוקטיילים, נראה לי שאקסטרה דריי מרטיני (רק ג'ין ללא וורמוט) הרבה יותר מתאים להגדרה של "לא קוקטייל". ובקשר למרקים, אמנם בארץ מעטים שותים מיץ עגבניות, והדבר הראשון שעולה להם בראש זה "מרק". אולי הוא מרקי ובריא, אבל זה לא אומר שהוא קוקטייל נחות. חוץ מזה אם הוא היה מרק היו מגישים אותו בקערה וכפית. והוא לא שווה ערך ל"וודקה אבטיח" - תסתכל על צורת ההגשה שלו! מכיר את: "BullShot" (עם ציר בקר) ו"Caesar" (עם מיץ עגבניות וClam - איך אומרים בעברית?) יש לי תאוריה שמי שהמציא את הקוקטיילים הנ"ל חשב בדיוק כמוך ועשה מודיפיקציה של הבלאדי מארי לכיוון המרק... (מצד שני שמעתי שBullShot היה במקור משקה של חיילים רוסים)

Orrza

New member
יש קוקטייל שהנו התרופה לאידס.

כך קוראים לקוקטייל התרופות שמסייע יותר מהכל בהתגברות על המחלה. כל דבר שהנו ערבוב של מספר רכיבים נקרא "קוקטייל". בלאדי מרי אינו קוקטייל נחות, ויותר מכך, מוכר בכל העולם כאחד הקוקטיילים הקלאסיים. לאט לאט, אני רואה בעבודתי דרישה גוברת לקוקטייל הזה מכיוון שאנשים מתחילים להכיר במיוחדות שבו. מתעניין יקר, אציע לך לבדוק עוד בנושא הקוקטיילים הפחות מתוקים, ובעלי הרכיבים הטבעיים כדוגמת מיץ העגבניות. שתה RED EYE, ותגיד מה דעתך... הוא לא פחות קוקטייל מבלאדי מרי, ואפילו (!!!) הופיע בסרט קוקטייל המיתולוגי של טום קרוז, אז מה?!

siete

New member
התנצלות: "סליחה על הבוטות"

...יש לי הרגשת Deja Vu.
בר-דעת או לא, המלל הרב נועד לגבות את הדעה שבלאדי מארי מסווג בתור "קוקטייל קלאסי" ולא בתור "קוקטייל נחות". אתה גיבית את דעתך במילה "מרק". זה לא היה משכנע, ונראה לי כמו קישקוש שבא מפי מישהו שלא שותה מיץ עגבניות וזה פשוט מזכיר לו מרק (אולי הייתי צריכה לומר שטויות במיץ עגבניות...
) אבל אתה צודק, לא הייתי צריכה לקרוא לך קשקשן. לא התכוונתי להעליב - פשוט יש המון אנשים שיורדים על הקוקטייל הנפלא הזה, ולדעתי, ללא סיבה מוצדקת (יעני קישקושים). דרך אגב, אני בכלל לא אוהבת מיץ עגבניות, אני גם לא אוהבת קוקטיילי שמנת, אבל אני ממש לא אוהבת שאנשים פוסלים דברים וקוראים להם "נחותים" רק בגלל % האלכוהול בהם, בגלל הסטיגמה שדבקה בהם, בגלל מי ששותה אותם, או פשוט בגלל שזה לא לטעם האישי שלהם. יש קוקטיילים נחותים - אלא שעשויים מחומרים נחותים (למשל צבע המאכל בבלו קירסאו) או סתם אלכוהול זול, או כאלה שהם עירבובים גרועים (מבחינה ריאקציה כימית: שמנת ומיץ לימון, מבחינה בריאותית: אלכוהול ורד-בול, ומבחינת שיכרים: למשל לונג איילנד איס טי). אבל, בלאדי מארי לא נמצא בתוכם. לפחות לא בהגדרות שלי של "נחות" ו"קלאסי".

siete

New member
אה... אליהו הגילעדי!

שבמהרה יבוא אלינו עם משיח בן דוד! אני חשבתי על היקב של תשבי...

siete

New member
% אלכוהול הוא לא סיבה לזילזול

גם בבירה ויין יש מעט אלכוהול, אף אחד לא מזלזל בהם בגלל זה...

Javelin

New member
אתמול הזמנתי B-53

אני בא להדליק את הabsolute למעלה וזה לא נדלק, קראתי למלצרית, היא אמרה שזה לא נדלק כי הוודקה היתה בהקפאה, עכשיו יש שתי אפשרויות, א. אל תשמרו את האבסולוט במקפיא (ואז יהיה להם בעיות עם שוטים קפואים של וודקה) ב. שהיא סתם לא יודעת מה היא מדברת ? היא המליצה לי לשתות את זה לא flambee, אחרי הרבה ניסיונות הצלחתי להדליק את המפציץ הרוסי הקטן D-: אבל הטעם היה נורא, הרגשתי שחרכו לי את כל הסטרנום, ששתיתי B-52 זה לא היה אותו דבר, היה חם אבל לא שרף אותי מבפנים, אני לא שתיתי את זה נכון או מה ?

Javelin

New member
נזכרתי בדבר

עברתי על ארכיון הסקרים ולא מצאתי שם שום סקר על עישון ואלכוהול. ספרו לי, כמה מכם מעשנים,ו/או מעשנים רק כשהם שותים או לא מעשנים בכלל.

Angel of Chaos

New member
בעיקר כששותים

וגם תלוי מה שותים, יש משקאות שמתאימים לסיגרים, לעיטים נדירות שנופל לידי סיגר טוב, אז הוא חייב ללכת עם ויסקי טוב (עד מאוד) בהתאם. (יש אלו שטוענים שסיגר הולך עם ברנדי, אבל אני לא שותה ברנדי) סיגריות אני בקושי מעשן, אבל זאת עד שאני מגיע לפאב, בפאב יש אווירה של חובת עישון, וכאן לא מפריע מה אתה שותה, סיגריה תמיד הולכת טוב עם זה.

Orrza

New member
העישון פוגע ברצפטורים של הטעם

זוהי עובדה מוכחת, אז אפשר לומר שהסיגר, או הסיגריה מאוד לא עוזרים לך להנות מהטעם. מה שכן, העישון צורב את הלשון (לטווח הקצר) ונותן תחושה כואבת יותר של צריבת האלכוהול את הלשון. אם זוהי המטרה, היא אכן מושגת. מי שמספר לך שהטעם טוב יותר אחרי סיגריה או עם סיגר מבלבל את המח, וכנראה עושה זאת כדי להדמות למישהו מיתולוגי, או כדי להרשים אחרים.

Angel of Chaos

New member
הכל הפוך אצלך :)

זה מאוד פשוט, בכל מה שנוגע לסיגרים: הסיגר בעל טעם, ובכדי להוסיף לטעם שותים ביחד איתו משקה מתאים, ולא להיפך. סיגריות זה כבר עניין אחר, בכל מקרה אף אחד (עדיין), ובמיוחד לא אני אמרתי שהטעם טוב יותר אחרי או בזמן סיגריה, למעשה לעניות דעתי זה לא כל כך משנה, כל עניין של צריבת הלשון לא מוכר לי (למרות שאני מעשן) כך שגם אם זה נכון זה ברמות זניחות לחלוטין.

Angel of Chaos

New member
סיגר לא סיגריה

ברנדי \ ויסקי \ לאנשים מעוותים יותר גם מרטיני מוסיף טעם לסיגר (לא סיגריה) למעשה אפשר לטבול את תחילת הסיגר באלכוהול, בזמן העישון וזה גם מוסיף טעם ותחושת אלכוהול \ רעננות מסויימת

Orrza

New member
זה כבר נשמע טוב יותר.

בזמני, אספתי מקטרות וגם מדי פעם עישנתי בהן. הטבקים למקטרות הם חזקים מאוד, ואחרי עישון מקטרת (אם תנסה פעם תיוכח בעובדה ש) ממש נורא לשתות אלכוהול כי הצריבה בלשון נוראית. יותר מכך, ישנה שיטה לניקוי מקטרות, הגורסת כי רצוי להרטיב את העץ בעדינות באיזה ג'ק דניאלס (עם קיסם אוזניים) וזה עשוי להוסיף לעישון הבא. וזה כבר מסתדר לי מאוד עם מה שאמרת. כן... תהנו.

Orrza

New member
נראה לי שהזמנת קוקטייל במקום

שעושה קופה יפה על אנשים שלא כמוך, ושלא יודעים מהו ההבדל בטעם בין רכיבים איכותיים לכאלה שלא. השריפה בגרון לפי דעתי היא תוצאה של רכיבים זולים, או שכמו במקומות מוזרים הם מוסיפים וודקה כדי לחזק את המשקה (גם למשקאות ללא וודקה). דוגמה: ישבה פעם מישהי אצלי שטענה שהיא ברמנית והזמינה לגונה כחולה. לא משנה שאני לא מאמין שיש ברמן שיזמין דווקא את זה, אבל לא משנה... כשהגשתי לה, היא שאלה אותי בפליאה:"מה, לא שמת וודקה?!?" לא... אין וודקה בלגונה כחולה ואמרתי לה את זה, אז היא התפתלה ואמרה "לא... אבל בבר שאותו אני מנהלת(!?! גם מנהלת את הבר?!?!) אנחנו מוסיפים כדי לחזק. בכל אופן, לא נראה לי הגיוני שבגלל שוודקה קיתה בהקפאה היא לא תידלק, אחוז האלכוהול הנו עדיין 40, למרות שהאידוי פוחת. באמת שאלה יפה, אבל נראה לי שהיא לא מבינה על מה היא מדברת. אתה יודע מה, זה באמת מציק לי, אני מנסה... עליי! אני אחזור עם תשובה חד משמעית.

למעלה