אתם

desegel

New member
אתם

דם נשפך לכם לא אכפת דודים שלי נהרגו בשבילכם במלחמות סבים שלי נרצחו בשבילכם בשואה ואתם רוצים לדרוך להם על הקבר ולהגיד זין עליכם מה זה מעניין אותנו בכלל? העולם יהיה יותר טוב כשלנו לא יהיה כוח ולכולם כן. ואני רוצה לראות אותכם עומדים מול הקרמטוריום באושוויץ ומול הקברים בהר הרצל ואומרים שצה"ל ילך להזדיין.

Aeroguy

New member
את הקרימטוריומים

יצרו צבאות (כמו צה"ל), לא פציפיסטים.

i am just me

New member
בושה על מה?

על זה שהוא אמר שזה היה צבא שבנה את בירכנאו וסוגו? צר לי לאכזב אבל זה כן היה צבא שכולנו יודעים מי הנהיג אותו והא, תאמין או לא, לא היה פציפיסט.

desegel

New member
לא

בושה על זה שהוא אמר צבאות כמו צה"ל. אבל כנראה זה מעבר לתחום ההבנה שלך. ולהשכלתך הכללית, מי שבנה את המבנים האלה היו יהודים שביצעו עבודות כפייה ע"י יחידות S.S ופושעים נאצים אחרים. אם אתה קורא ל-SS צבא, אז שוב אני מאחל לך רפואה שלמה.

i am just me

New member
צבאות כמו צה"ל

לא עשה השוואה בין הצבא הנאצי לצה"ל אלא בין הצבא הנאצי-לצבא בכלל-לצה"ל, אף אחד כאן עוד לא משווה את צה"ל לצבא הנאצי (אף כי לדעתי יש להם מין המשותף). מעבר לכך מי שבנה פיזית את המבנים הללו לא משנה מי שבנה מבחינה רעיונית כן היה הצבא הנאצי. וכן יחידות האס.אס. היו חלק מהצבא הנאצי, חלק שהייתה לו הנהגה משלו, מדים משלו, דרגות משלו והיה תחת פיקודו של גרינג, אבל עדיין חלק מהצבא. גם באס.אס היו יחידות כמו הוופן אס.אס. שהיו חיילים לוחמים לכל דבר וזוהי פגיעה בכבוד המתים לומר שהם לא היו צבא. וכן, כן צריך לתת כבוד גם לחיילים הגרמנים (ואני בכוונה לא אומרת נאצים) שלחמו במלחמת העולם II כי חלקם באמת לחמו בצבא ומגיעה את אותו כבוד שמקבלים החיילים האמריקאים שמתים העיראק או כל חייל של כל צבא כובש שמת בעולם.

ahp

New member
עצם האמירה

תוכנית היא נכונה. אבל ההשוואה שנעשתה בין השורות בין צה"ל לצבא הנאצי... על זה צריכה להיות בושה.

desegel

New member
...

פשוט מחליא אותי שקיימים אנשים בעולם הזה שמשווים את צה"ל לצבא הנאצי. שלא נדבר על ישראלים שעושים את זה. צה"ל בונה קרמטוריומים? אין לך בושה.. גם אין לך מצפון ולא זכר לאחד כזה. אני מקווה שתגדל קצת ויהיה לך שכל מתישהו. אולי, למרות שלא כ"כ נראה לי..

Aeroguy

New member
קצת הבנת הנקרא לא תזיק

כדאי שתוציא את המחבות משיעורי הלשון מהבוידם. כמובן שצה"ל, שקם עם הקמת המדינה, לא בנה את הקרימטוריומים, שקמו בראשית שנות ה-40. לא אמרתי שצה"ל עשה זאת. צה"ל מתמחה יותר בגטאות.

desegel

New member
הממ

ניסית לרדת עלי, שאני לא יודע לשון.. אבל בגלל שעשית מעצמך אידיוט מהעניין של המחבות (והבוידם) אין לי צורך להגיב לניסיון שלך להצחיק. ובקשר לדבר השני, כן.. צה"ל מתמחה בגטאות? אתה אפילו לא ראוי להתייחסות. צהל סלל דרכי גטו מקברים של ערבים? צהל מתעלל באנשים חפים מפשע? צהל סוגר אוכלוסיה של 11 מליון אנשים בתוך 4*7 מטר, כשגדרות ה"גטו" נראות בצורה של מצבות? אני מניח שכדאי לך לבדוק את המקורות לך לפני שאתה אומר שצה"ל בונה גטאות. ולא יזיק לך ביקור בפולין כדי לראות ולהשוות (?!) את מה שיש שם למה שיש פה. וגם ביקור בגרמניה לא יזיק לך אני בטוח שתמצא שם אלפי אנשים אנטישמים בדיוק כמוך

i am just me

New member
אתה צודק

צה"ל עוד לא הגיעה לרמה הזאת, אבל אנחנו בדרך הנכונה "כל הכבוד לצה"ל" תסלח לי על הסרקזם.

p i g

New member
במחשבה שניה...

צהל סלל דרכי גטו מקברים של ערבים? צהל לא משקיע כלכך הרבה בפסלטינים הוא סתם הורס כל מה שבדרכו... צהל מתעלל באנשים חפים מפשע? אני באמת צריך לענות על זה? צהל סוגר אוכלוסיה של 11 מליון אנשים בתוך 4*7 מטר? לא, אבל 1.5 מליון בשטח של 350 קמ"ר (הגודל של עזה) כן... כשגדרות ה"גטו" נראות בצורה של מצבות? בתכלס מצבות עדיף מגדר בטון בגובה 8 מטר...

Aeroguy

New member
מישהו ממכם היה בקלקיליה, למשל?

זה גטו לכל דבר ועניין.

Johny29

New member
גטאות ???

שלום ..אני חדש פה בפורומים וככה עברתי על כמה נושאים ומאד עיניין אותי על מה שאתם מדברים ... דבר ראשון אני רוצה להגיד מי אתם שביכולתכם להשוות בכלל בין המצב היום לשואה ואף תנאי מחייתם של הפלשתינאים בערים והיהודים בגטאות בפרט !!! מצד אחד כן, חלקכם צודק ,הפלשתינאים חלקם אכן לא חיים בתנאים הכי "נוחים" שיש והרבה מהם נאלצים לחיות בערים שצפיפותן מאד גבוהה כמו עזה אשר נחשבת לאחד המקומות בעלי הצפיפות הכי גבוהה בעולם או קליקילה אך בכל זאת ניתן להשוות את המצב הנ"ל לשנים 1939-1945 בהם נרדפו היהודים ע"י האויב הנאצי???? הגטאות אשר עליהם אתם מדברים היו אזורים שנועדו לאוכלוסייה הקטנה פי 10 מזו שהייתה שם שלא נדבר על מצבם של היהודים בהם, צפיפות , רעב אשר לא ניתן לתארו ואף החיסולים שבוצעו מידי יום ויום, תנאי הצפיפות גרמו למחלות ולמצב בו 5 משפחות ואף יותר גרו בדירה אחת ובנוף לפחד שהיה טבוע בכל אחד ואחד שאולי מחר יהיה היום האחרון שלו !!! אז מה ניתן להשוות מצב זה לפלשתינאים , אכן הם גרים בתנאים מסוימים אשר מהווים בשבילם גורם מפריע להתפתחותם בתחומי הכלכלה , התיישבות תנאי מחייה וכו ...אבל האחרויות הזו לא יכולה ליפול רק על מדינת ישראל וצה"ל בפרט . אולי אם נחשוב המנהיגים שלהם חייבים לקחת את עצמם בידדיים ולבין מה טוב בשביל העם ...לאיזה אמצעים אתם מצפים שנינקוט כאשר המטרה המרכזית לחלק מאירגוני הטרור הוא לשרש את העם היהודי ממדינתו ... שלא נשכח כי רדיפת היהודים במהלך השואה הייתה כתוצאה מהדת שלנו ומצבם של הפלשתינאים הוא כתוצאה מההסגר שעושה הצבא בעקבותהתחדשות הפיגןעים .. אתם קולטים על מה בעצם אתה משווים פה ...אני לא יכול להבין מנין לכם הזכות בכלל ליצור השוואה זו או דומה לה בנושא, הרי לא הייתם שם ובעזרת האל לא נעבור ושהאחרים לא יעברו את מה שעמינו עבר ... לא משנה כמה ספרים וסיפורים קראתם או סרטים ראיתם ותיראו בחיים לא יספקו לכם את את המידע המדויק על מה שקרה שם אז בבקשה לפני שכותבים או אומרים משהו אולי קצת נפעיל את גורם המחשבה שלנו ...

למעלה