אתם

דגכגכ

New member
בקלקיליה לא הייתי

אבל בגטו ומחנה השמדה הייתי. ואם לאמר את האמר אני די בהלם מהדברים שנאמרו פה. אני מתנגד לכיבוש באופן מוחלט וחושב שצריך להפסיקו ע"מ שלא לפגוע במוסריות שלנו כחברה, כעם. אבל ההשוואה למכונה ההשמדה הנאצית בכלל לא עומדת במקומה. אתה בעצם משווה גם את ראש הממשלה שלי, להיטלר ימח שמו, ואת החיילים שחלקם חברי לאנשים ה SS. ההקבלה הזאת בשבילי מטופשת, רעה, לא עניינית, פוגעת בזכר השואה ובקורבנותיה ולבטח נובעת מבורות מוחלטת. אני רק מנסה לחשוב איך סבתי, ניצולת שואה , הייתה מגיבה אם הייתי קוראת שאנשים כמוך משווים את חיילי צה"ל, אותו ארגון שלא משנה כמה אני באופן אישי מתנגד לו, יצר לה מקלט ובית מה שלא היה לה באירופה, לחיילי ה SS שהוליכו את כל אחיותיה לתאי הגזים. אתה יודע את מה זה מזכיר לי? את אותם ימינים מתנחלים שהילכו עם תלאי צהוב (או "כתום") בשבילי, לא משנה כמה אני מזדהה עמך בעניין הפציפיזם, אתה בדיוק כמוהם. תתבייש

p i g

New member
מצטער

אבל גם אני הייתי בפולין ומה לעשות הכיבוש הישרלי והכיבוש הנאצי הם בדיוק אותו דבר. חבל שהערכים היחידים שהותמעו בנאשים אחרי השואה הם לאומנות וגזענות כאנטי-טזה גמורה לשואה עצמה...

דגכגכ

New member
לפחות אתה מייעץ לי

ללכת להזדיין בנימוס. ודרך אגב לכל מי שמעלה על הדעת השוואה בין הנאציזם לצבא הישראלי הרי ציטוט מתוך מאמר של א.ב. יהושוע, אחד האנשים שאני לפחות מאוד מעריך במדינה הזו, שהופיע במוסך 7 ימים של ידיעות אחרונות: "... אם במשך ארבע שנים של אינתיפאדה, בהתחשב בפערי הכוחות העצומים ביננו, הפרופורציות הן 4.000 הרוגים שלהם מול 1.000 הרוגים אצלנו, אז להגיד שאנחנו טבחנו, הרגנו ועשינו הרג לשמו זה עיוות. אני לא אומר שלא עשינו עוולות. אבל בכל אופן, להעמיד את הפרופורציות. כשהתחילו לדבר עלינו ברמה של נאצים, שכחו שהם היו הורגים 4.000 איש בשעתיים." אגב ההתייחסות במילה "כשהתחילו" היא לאנטישמים. אירוני ועצוב שיש גם אנטישמים בישראל עצמה Stoff zum nachdenken.... wenn du kannst denken

p i g

New member
ציונות מזדיינת...

תגיד לי זה באמת משנה כמה אנשים נרצחים בשעה?! וזה באמת חשוב אם הם יהודים או פלסתינים?! הרצח מתבצא אולי לא באותה כמות ולא באותה צורה אבל באותו אופן גזעני זה בטוח וזאת ההשוואה שלי בין הכיבוש לשואה...

דגכגכ

New member
אם הרצח לא מתבצע באותה

(וכן זה מתבצע ולא מתבצא) אז אין בכלל לקום להשוואה לנאציזם כיוון שמבחינת הגזענות אין בכלל מקום להשוואה. הייתי מציע לך ללמוד טיפה יותר על הנאציזם לפני שאתה יוצא בהצהרות מטופשות, אשר רק מוציאות שם רע לחברה הישראלית (באותה פעימה הייתי מציע לך גם לקחת קצת שיעורי לשון ואיות). אני לא מוצא שום מקום להשוות את הגזענות הנאצית למה שקורה פה בישראל, את הגזענות הישראלית ניתן להשוות לכל גזענות הנובעת על רקע מאורעות היסטוריים או אדמה או שילוב של שניהם, לדוגמה הגזענות בספרד נגד המיעוט הבאסקי, או בבריטניה נגד האירים וכיו"ב. הגזענות הנאצית לעומת זאת נובעת משנאה עמוקה, שנגרמה מהטפה ממושכת. להזכירך (או לידיעתך) בספרי הלימוד הגרמנים של ילדים בכיתה א' כבר הופיעו דברי הסתה ישירים וברורים נגד התחלואה היהודית, יהודים נאסרו להכנס לחנויות, לשבת על ספסלים ציבוריים, להפגין, ללמוד וכו'. בינתיים הפלסטינים (ולא פלסתינים) הם אלו שניתן להשוות לנאצים, הם אלו שמסיתים בספרי הלימוד, הם אלו שרוצחים יהודי שנכנס בטעות לרמאללה על רקע היותו יהודי וכו'. אל תבין אותי לא נכון אני לא חושב שהכיבוש מוצדק, אני לא מאמין במלחמות ולא משרת בצבא, אבל כנראה זה לא מאותה אמונה פנימית כמו שלכם. אני מאמין לא לשרת בצבא ולקחת חלק בכיבוש ע"מ להגביר את הצדק והמוסריות אצלנו, תוך כדי מתן חופש לפלסטינים, והגברת האהדה לישראל. אתם כנראה פשוט עברתם שטיפת מוח אצל חבורת אנטישמים שלימדו אתכם לשנוא את העם שלכם עצמכם. http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=3722

p i g

New member
מה לא ידעת, היטלר החבר הכי טוב שלי

רק שתדע לך שכל הדת היהודית מושתטת (ככה כותבים?) על קורבניזציה אחת גדולה. בכל תולדות ההיסטוריה של העם היהודי תמיד היינו מסכנים לא משנה מה, כל חג יהודי קשור איכשהו לזה שניסו להרוג אותנו או לחלופין שאנחנו הצלחנו להרוג את מי שניסה להרוג אותנו מלכתחילה. אם זאת לא פרופגנדה יהודית שגורמת לערכיי לאומנות ושנאה כלפי האחר לעלות מעל פני השטח ולהיכנס עמוק עמוק לתודעה היהודית (ישראלית) אז אני כבר לא יודע מה זה כן. נ.ב- לא עשיתי בגרות בלשון אז כנראה משם נובעות כל בעיות הדיקדוק שלי אתה תאלץ לסלוח לי בלת ברירה.

דגכגכ

New member
דווקא כותבים מושתתת

אתה יודע מה, בוא נבחן את העניין לעומק ונבדוק אם יש צדק בדבריך. ראש השנה – מטרתו חגיגת השנה היהודית החדשה הנכנסת. כמו כן קיימת מצוות האכלת האביונים. אין שום הזכר למי שניסה להרוג אותנו ובטח לא למישהו שאותו ניסינו להרוג. יום כיפור – בקשת סליחות איש מרעהו ומאלוהים. קיום חשבון נפש עצמי. סוכות – חג האמור להזכיר לנו שבני ישראל ישנו בסוכות ביציאתם ממצרים. גם בחג זה קיים מנהג של הכנסת אורחים לסוכה והאכלת האביונים לשובע. חנוכה - ראשיתו של חג החנוכה בניצחון החשמונאים על היוונים, אך במהלך השנים - בארץ ובארצות הגולה - קיבל חג החנוכה משמעויות והדגשים שונים. למעשה, אופיו של חג החנוכה כחג לאומי של ניצחון צבאי היה מוצנע מאוד במשך רוב שנות ההיסטוריה היהודית - עד לעליית התנועה הציונית בסוף המאה ה- 19. המאבק בין היהודים ליוונים היה בראש ובראשונה מאבק דתי ותרבותי - ולא מאבק לאומי, ומרד החשמונאים פרץ על רקע גזירות הדת הקשות של אנטיוכוס נגד היהודים - גזירות ללא תקדים בתולדות ישראל. בשנת 164 לפני הספירה חנכו החשמונאים את המזבח החדש בתפילה ובשמחה. החשמונאים קבעו את יום חנוכת המזבח - כ"ה בכסלו - כחג החנוכה. חג הפורים – בחג זה אכן יש אקט דתי, הודיה לה' על כך שהצילנו מידי צוררינו. התחושה הנוצרת על העם היהודי ממגילת אסתר הוא של עם גלותי, מפוזר. האם על כן הוטלו עליו גזרות המן?? הכצעקתה? אני משוכנע שלא.... חג הפסח – ציון היציאה של בני ישראל מעבדות לחירות, אחד משלושת הרגלים. חג בעל אופי דתי. זהו החג היחיד שאני מצליח למצוא בו הטפה לשנאה בכך שהוא מדגיש את עונשם של המצרים על כך שצררו בבני ישראל, אמנם להזכירך ישנן עדויות היסטוריות שלא רק מהתנ"ך על עבדות בני ישראל במצרים והשנאה כלפיהם. ל"ג בעומר – ציון מרד בר כוכבא , ברומאים ששלטו בארץ. אגב יש עדויות היסטוריות מוצקות לכך שאכן הרומאים עינו וטבחו בתושבי הארץ. אני רואה לנכון לציין מרד שכזה הדוגל בערכי החירות ההפיך הגמור מלאומנות ושנאה. חג השבועות - שכן ביום הזה אלוהים נתן את התורה לבני ישראל (במעמד הר סיני) בכדי לשמור על ערכי מוסר וחברה נעלים ובכך גאל את העם מבחינה רוחנית. לכן, חג השבועות נקרא גם חג מתן תורה. אם אינך יודע את 10 הדברות הייתי מציע לך לשנן אותם וללמוד לאילו ערכים הם מטיפים (לא תגנוב, לא תרצח..... הערכים הבסיסיים של כל חברה דמוקרטית!!!) בוא נבחן לרגע גם חגים של עמים זרים, למשל הנוצרים שחוגגים את הסילבסטר שהיה אחראי על פרעות רבים נגד יהודים ונגד כל מי שהתנגד לכנסיה הקתולית. ובכלל – האינך זוכר כיצד יצאו "אחינו" הפלסטינים לחגוג את מותם של 4000אזרחים אמריקניים באירועי 11 בספטמבר??!! כאשר מתו עשרות אלפי מוסלמים באיראן איני זוכר שיצאו היהודים לחגוג את מותם של האויב מספר 1 שלנו במזה"ת אלא דווקא הציעו עזרה ושליחה של צוות חילוץ והצלה. אני לא חושב שיש לי עוד מה להגיד לך כי כנראה שיכולת קליטתך מועטה מאוד

desegel

New member
מילים כדורבנות

גם אני בעד פשרה ונגד כיבוש שלא כדרך הגנה עצמית, אבל הדעות של רוב האנשים פה הם קיצוניות ומגעילות כמו אותו חזיר שמתיימר להיות אדם טוב.

עוד פשיסטון

ואת השואה, חוללו בכלל אנשים לאומנים-מיליטאריסטיים כמוך!! לו בגרמניה היו כולם סרבנים, לא היו לא נאצים, לא מלחמת-עולם שנייה וגם בטח, שלא שואה!!

desegel

New member
לאומנים מיליטאריסטיים?

סליחה? זה שאני אומר שזו חוצפה לדרוך על המולדת שלך ועל הדם של קרובי משפחה שלך שאפת זעם ודמם הביאה לך את הזכות להיות פה ולכתוב משהו בפורום הזה בתפוז. זה אומר שאני "לאומני מיליטריסטי?!". אני בעד מדינה יהודית. אני מניח שלעם הזה שקוראים העם היהודי שהוא מיעוט כמו גרגיר חול בעולם הזה מגיעה מדינה שתשלים את ההגדרה העצמית. וזכותנו להקים צבא שיגן עלינו. אני לא אומר שאני בעד כל הפעולות שעשה הצבא, אבל לאורך כל ההיסטוריה אנחנו נרדפנו ללא סוף ומגיע לנו צבא שיוכל להגן עלינו ולשמור על הקיום הבסיסי שלנו. אז יכול להיות שאתה חי בחברה אוטופית שאתה חושב שכולם אוהבים אותך ואם לא תעשה כלום, ואם תסרב, אז פתאום הפלשתינאים יאהבו אותך, ויפסיקו את הפיגועים. מישהו נשאל פה, אם כולם היו סרבנים - מה היה קורה? רוב ההודעות שהכילו את השאלה הזו לא נענו על ידי חברי הפורום הזה. אבל התשובה היחידה שכן נענתה היא: "קודם נגיע לגשר ואז נדע לחצות אותו". יענו כולם יסרבו, ואז רק אחר כך נחליט מה לעשות. העולם ורוד ויפה כשכולם יהיו סרבנים. אבל כולם, מה שאומר גם הפלשתינאים גם הישראלים, גם איראן גם ארה"ב גם רוסיה וגם צ'כוסלובקיה. אבל זה לא אפשרי - בין אם תרצה ובין אם לא.

ואו.

אני בפורום הזה ממש מעט זמן ונראה לי טוב שכך. כל התגובות פה עד התגובה הזאת שלך- היו לא מציאותיות או ממש ממש מוגזמות וקיצוניות על סף טמטום (סלחו לי המתנגדים). אהבתי תתגובה שלך כל כך.
דבר איתי במסרים או משו. ממש מוצלח.

למעלה