אתם מ-פ-ח-דים?

Roobie

New member
אתם מ-פ-ח-דים?

מזל טוב אריק. צדקת, העם רוצה שרון. היועצים שלך פגעו בול. לפחות 67 מהמנדטים (וייתכן שאף יותר) היו של אנשים שהעדיפו אותך על פני מצנע בראשות הממשלה, מנדטים של הימין. תוסיף עוד 4 מנדטים של עם אחד ויש לך קואליציה של 71 מנדטים. שלטון ימני חזק ומוצק. חזון ארץ-ישראל השלמה כבר לא יהיה רק חלום רחוק בעבורכם. להמשך המאמר...

עמרי ר

New member
הו, מסכני השמאל

כל הירון לונדונים, והחני קימים, והרינו צרורים והעפר שלחים. כמה קשות עליהם השעות האלה, השעות בהן הם מלקקים את פצעי התבוסה ומנסים לעכל, בדרכם המעוותת, את המסר ששלח עם ישראל למחנה שלהם: לא רוצים אתכם!! הליכוד לא מפחד ולא יפחד. הדבר היחיד שהפחיד אותי הוא עלייה של מצנע והשמאל לשלטון בשעה כל-כך קריטית למדינת ישראל, ולמזלנו עם ישראל הפיג את החשש הזה ובגדול. הליכוד יקים ממשלה יציבה, איזו ממשלה שזו לא תהיה, ואני בטוח שהפעם הוא גם יוכל לקיים מדיניות רציפה הרבה יותר מבעבר, בלי הפרעות ממה שנשאר בשמאל הישראלי (25 מנדטים...נפלא!). לא יהיה קל. המציאות הישראלית לא תשתנה בעוד יום וגם לא בעוד חודש, אבל דרכו של המחנה הלאומי היא הדרך הנכונה והיא זו שתנצח בסופו של דבר.

Roobie

New member
בקיצור, אין תגובה לעניין

לא נורא, העיקר שתקראו ותפנימו.

ראליסט

New member
אכן לצערי...

הוא לא הגיב כלל:הוא אמר "ינצח בסופו של דבר"-כאילו שהמלחמה האמיתית היא בין השמאל לבין הימין,ויש דבר כזה "בסופו של דבר". אכן יש תחושה שהימין מפחד לקחת אחריות בלעדית לשלטון.לא ברור לי מדוע הימין שהשיג רוב של 8 מנדטים ע"פ גוש המרכז+השמאל,קורא לשמאל ולמרכז להשתתף בממשלתו.האם הוא רוצה שוב שהשמאל יהיה "עלה תאנה" אם יכשל? אם יש לימין אידאולוגיה אמיתית-נראה אותו שולט לבד.אגב,דברים ברוח זו נאמרו ע"י פרופ. ישראל אלעד (מקום 7 ברשימת האיחוד הלאומי)-שלא יחשבו פה שזו המצאה של השמאל .(מה גם שאני את קולי לא הענקתי לאף מפלגה).

lsg101

New member
אני חושב

שיש שתי סיבות מדוע הליכוד מחפש ממשלת אחדות כמעט כל פעם שהוא נבחר: 1. תסתכל מה התקשורת עשתה לביבי בזמן כהונתו, ומה עשתה לשרון. עד הבחירות, ובגלל אותה ממשלת אחדות, ישבה בשקט. פה ושם היו מלעיזים, אבל הרוב פשוט סתמו את פיהם ונתנו לממשלה להמשיך את קרטועה. ביבי, לעומת זאת, היה צריך להתמודד עם פרשיות על פרשיות, שבסוף לא יצאה מאף אחת (נדמה לי) כלום. יש בעיה עם התקשורת, שהיא נוטה באופן ברור שמאלה, וקשה לראש ממשלת ימין צרה לתפקד. אני מאמין שהתקשורת צריכה לדווח, אבל יש גורמים לא מעטים שהדיווחים שלהם לא מאוזנים בלשון המעטה. 2. שני גורמים לא הפנימו שיכולה להיות ממשלת ימין צרה: הציבור והליכוד עצמו. בגין האמין שממשלה צרה - אין בה רע, ואחריו רק ביבי האמין בזה. עם שמיר היה סיפור קצת שונה, מאחר ובממשלת אחדות הראשונה זה היה בגלל שוויון הגושים, אבל לאחר מכן הוא הלך לזה בעיניים פקוחות עד התרגיל המסריח. יש איזה חוסר אמון בין הותיקים מהימין שהם יכולים לשלוט. הציבור, עקב הדלגיטימציה שעושים לממשלה כזו (מאז ומתמיד מדובר בממשלת ימין קיצוני, לדוגמא), הוא גם מעדיף שהימין ישלוט אך בממשלה רחבה עם העבודה. אגב, שמעתי אתמול איזה פרשן אומר שרק לביבי הייתה <b>היוהרה</b> לחשוב שהוא יכול לשלוט ללא השמאל. כשמצנע, שריד, ברק ורבין (שלא נזכיר את ראשי מפא"י בתחילת דרכה של המדינה) אמרו שהם יכולים לשלוט ללא הימין זה בסדר. אבל שהימין ישלוט ללא השמאל? לא מתקבל על הדעת...נו באמת. ולכן, בהחלט יש פה איזה אלמנט של פחד, אבל ללא שום ביסוס. הרי זה גם לא מתקבל על הדעת שהימין לא יכול לעשות כלום ללא השמאל, בכל העולם וגם בישראל הוא כבר הוכיח שהוא יכול. אם מימוש האידיאולוגיה זה טוב למדינה או לא, זה כבר ויכוח אחר. ובאמת משאלת לב שלי: שחזון ארץ ישראל המערבית מאוחדת אכן לא יהיה חלום רחוק בעבורנו ובעבור כל העם עד הבחירות הבאות.

בע"ה אנחנו נפעל

בתוך הליכוד כדי שחזון א"י השלמה יוגשם. זאת יש לעשות ע"י הזרמת אלפי יהודים ליש"ע והעלמת עין מהקמת מאחזים על כל גיבעה ותחת כל עץ.

masorti

New member
זו חשיבה פשטנית...

המחשבה על פיזור אקראי של יהודים בכל פינה ביש"ע אינה מעשית ואינה יעילה. אינה מעשית - משום שאין מספיק מתנחלים שיכסו את השטח. אינה יעילה - משום שאין קל מאשר לפנות מאות התנחלויות שמכילות מבנים ספורים. השיטה צריכה להיות ריכוז הכוח בצורה שבה התועלת האסטרטגית למתנחל תהיה מכסימלית. וזה יושג ע"י הקמת ריכוזי אוכלוסיה יהודית במספר קטן של פסים שיחתכו את השטחים לחלקים נפרדים. בצורה כזו יחולק השטח דה-פקטו לקנטונים ותימנע הקמת מדינת אויב רציפה.

למעלה