אתם מאמינים בקסמים?

לא

אני מאמין שכל דבר קרה מסיבה מסויימת. לגבי מה שכתבת, על הסבר וכל זה: היקום לא צריך הסברים, זה מתבצע, זה קיים, הסבר זה משהו שבני האדם המציאו, בשביל שפה כי "קשת" לא מתאר את זה, אז צריך להסביר "אור שעובר במים ומפצל את האור" ואז את ממשיכה עוד הסברים על כל מילה, וכו', עד שנוצר פרדוקס כי את צריכה להתחיל להסביר מ0. ועוד משהו- בהנחה שיש כישוף- האם זהו כישוף לאלו שיכולים להשתמש בו? או שבשבילהם זה כמו לקרוא ולכתוב? או ללכת? בעיקרון, אני מניח ששפה זה סוג של כישוף בשביל החיות.

00SONIA00

New member
לא ממש..

אבל יכל להיות נחמד אם היו קסמים.. אני חושבת שיש משהו..אבל לא כמו בספרים של הארי פוטר.. ואם כן אז אני *מוגלגית*!

balibar

New member
כדאי שתאמינו כי הם קימים(הקסמים)

קסם זה משהוא שאנחנו לא מבינים איך הוא קורה לדוגמה שהייתי קטנה חשבתי שהקשת היא קסם אבל היום שאני מבינה שהמים והשמש יוצרים אותה היא כבר לא קסם

Roonil Wazlib

New member
ואו! |הערצה|

ניסוח נהדר! בהתחלה רציתי לשלול את מה שאמרת, אבל אחרי הניסוח הזה זה הגיוני! כל הכבוד!

יצור ב

New member
../images/Emo54.gifיא, עמוק:)

נו, גמני רציתי לשלול. אבל ניסחת את זה יפה:]]

פלאפאל

New member
../images/Emo69.gifאז זה לא בדיוק זה.

קדם זה מה שאת לא מבינה כרגע, ואת מעדיפה להתיחס אליו כאל קסם ולא לקטלג אותו כמשהו שאת לא בדיוק יודעת מהו. לדעתי אלה לא קסמים. אלה פשוט דברים שאני לא מבינה.

../images/Emo45.gif

להגיד שבגלל שאתה לא מבין משהו אז זה קסם זה בדיוק מה שגרם לציד המכשפות בימה"ב... החוכמה היא לדעת "יש סיבה, אני כרגע לא יודע אותה, ויכול להיות שאף אחד לא יודע, אבל היא קיימת" ולגבי כל אלו שעכשיו יבואו אלי ויתחילו לצעוק עלי לגבי מה זה אומר על אלוהים: הדבר היפה ביקום הזה הוא שיש לו חוקים, ורובם עובדים תמיד (ביחוד חוקי מרפי) צריך רק לדעת להסתכל. חוץ מזה- אם היו אומרים על כל דבר שאנחנו לא יודעים את הסיבה שלו שזה קסם- היינו נשארים בתקופת האבן. ההתפתחות האנושית דורשת מאיתנו לנסות להבין דברים, וכשאין פיתרון ידוע לא להגיד "זה קסם" אלא "אם כך, בוא נמצא את הפיתרון"

ToryMaster

New member
Kדעתי

ההתפתחות האנושית דורשת מאיתנו להכיר בזה שיש דברים גדולים מאיתנו, אתאיזם זו המצאה יחסית מאוחרת. אל תנסו להגיד לאנשים מה הם צריכים לחשוב או להאמין, בתור התחלה, זה פשוט מעצבן. ומה שגרם לציד המכשפות לא היה זה שאנשים לא הבינו דברים, אלא זה שאנשים לא היו מוכנים לקבל אנשיםשונים מהם, שמאמינים בדברים שונים, או עושי םדברים בדרך אחרת.

פלאפאל

New member
../images/Emo69.gifלא בדיוק.

ציד המכשפות היה גם בגלל נשים שהיו שונות, אבל זו בהחלט לא הייתה הסיבה היחידה. הטבע עשה את שלו, אנשים נפצעו, נהרגו. מישהו צריך להיות אשם בכך, כי הכנסייה לא הסכימה להאשים את האל האהוב שלה. לכן הצביעו על אישה שהייתה בסביבה והעלו אותה על המוקד. יש סיפור אחד שאני זוכרת במיוחד, משום מה. ספינה בלב ים נקלעה במקרה לסופה גדולה. כשהגיעו לחוף, הכנסייה שמעה את המקרה, אספה את כל הנשים שהיו על הספינה, החליטה שאחת מסויימת מהן היא מכשפה והרגה אותה. בלי שום קשר לשונה ודומה. סתם כי לא היה את מי להאשים.

פלאפאל

New member
../images/Emo69.gifלא ../images/Emo12.gif

"אנשים לא היו מוכנים לקבל אנשיםשונים מהם, שמאמינים בדברים שונים, או עושי םדברים בדרך אחרת." המכשפות לא היו שונות, מאמינות בדברים אחרים, עושות דברים בדרך אחרת ואפילו לא אוכלות מזון בריאות [למרבה הצער]. הן היו סתם נשים שהיו במקום הלא נכון בזמן הלא נכון.

ToryMaster

New member
זה גם מה שניסיתי לומר

אבל לא חשוב. האנשים ההם רצחו רעיון, אז למעשה את ואני אומרות דברים נכונים, רק שלי לא היה כוח להגיד מה שאת אמרת. בכל מקרה, ניסיתי להבהיר שמה שהבחור אמר לי ממש נכון.

Fairywitch

New member
וגם לנצרות היה חלק לא קטן בזה כמובן

הם החדירו למוחות האנשים שאם משהו רע קורה זה זרע השטן. אז כשקרה משהו רע- חיפשו את מי להאשים. ציידי המכשפות גם הוציאו (במאה ה-13 או ה-14 אם אני לא טועה) מסמך בשם "פטיש המכשפות"- שהסביר איך לזהות מכשפ/ה (תלו ושרפו לא רק נשים, אגב), וכמובן איך להשמיד אותה. זה השתרש במשך מאות שנים, כך שאפילו במאה ה-17 עוד השתמשו במסמך המזעזע הזה, ושקרה משהו רע הם אפילו לא עצרו לחשוב- ומייד חיפשו שעירים לעזאזל. מובן מאליו שהשעירים הללו היו אנשים שונים ויוצאי דופן (רווקה בת 19? בטוח משהו אצלה לא בסדר!! מיילדת שהצליחה להציל תינוק ממוות? בטח יש לה קשרים אפלים עם כוחות הרשע. ועוד ועוד. אם אמשיך עם זה לא אסיים היום
)

mei14

New member
אני מאמינה שיש דבר כזה

אבל לא לכל הקוסמים האלה שיש במסיבות יום הולדת אלה שיוצאים להם ארנבות מהכובע

למעלה