אתם מאמינים במזל?

אצלי זה שיא

הנכון אך לתחזיות יומיות וסתם אסטרולוגים ממש לא כי כבר אמרו לי שבאביב של שנת 2009 אני אתחתן ואני עדין רוקה ועוד הרבה דברים

עץ שתול

New member
סוגי...וואו, איזה עינים../images/Emo199.gif

מפחיד!!! ח ח ח ניראלי שהבנתי

moshe010

New member
איזה שטויות !

הדבר הראשון שכפרתי זה בכל המיסטיקה שלא חייבים ממש להאמין, לפחות לפי הרמב"ם

הלו מחקרים לא מוכיח

אתה יודע כמה מחקרים סותרים יש כמו למשל מחקרים סותרים אם לאשה יש נקודת הג`י

moshe010

New member
יש מחקרים סותרים !

וזה בדרך כלל או שהמחקרים לא מוכיחים חד משמעית, או שיש לאנשים אינטרסים לעוות את המחקר אבל בדבר הזה את יכולה לבדוק בעצמך, ולראות שאם תתני למישהו 5 תחזיות של המזל, והמישהו לא ידע איזה תחזית על איזה מזל ויצטרך להגיד למי הוא מתאים , היא יטעה ב4/5 מהמקרים, אני בדקתי כבר כאלה דברים, כמה פעמים לדוגמה אדם אחד (דווקא חכם מאוד) טען בפני שהוא מאמין לפחות חלקית בענין המזלות שמגלמות את הטבע של האדם (גם כתוב בגמ' וכו') הוא אמר לי אני רואה במפורש ש אנשים הנולדים בתמוז הם כריזמטיים (החרדים מאמינים בחדשים העבריים ובשטויות שלהם, אבל העיקרון הפיסכולוגי לאמונה דומה) והוא התחיל למנות לי רשימה ארוכה של אנשים כריזמטיים שנולדו בתמוז כהוכחה שזה בוודאי נכון אז עצרתי אותו ואמרתי לו זה לא מעניין אותי, בא נחפש אנשים ששנינו יודעים שהם כריזמטיים, ושנינו לא יודעים את חודש הולדתם, ונראה אם יש יותר מ1/12 שהוא בתמוז הוא אמר לי בסדר, ושהוא בטוח ש3/4 יהיו בתמוז, ואז התחלנו לעשות רשימה של 10 איש, אחר כך בררתי עליהם ואף אחד מהם לא נולד בתמוז כמובן שאתה יכול לטעון שהאסטרולוגיה החילונית כן נכונה, אבל הרעיון שאני מנסה להגיד שאנשים מאמינים בקלות כי רואים את התימוכין לתיאוריה (במקרה שלנו אנשים שנולדו בתמוז שישי להם כריזמה, שלצורך העניין לרובם לא היה כריזמה מי יודע מה, אבל השתכנע שיש להם יותר מהממוצע) ולא נוטים לראות את הפירכות של התיאוריה

sec op

New member
אני לא מהמאמינים הגדולים

אבל גם לפי האסטרולוגיה זה בעייתי להתייחס באופן כללי, יש מזל חודש ויש מזל יום ויש מזל שעה וצריך לשקלל את כל הדברים האלו. זה יכול להיות גם תלוי במקום הלידה ועוד הרבה דברים. כך שברור שכל התחזיות בעיתונים אינם רלוונטים, אם רוצים לבדוק באמת צריך לבדוק מפה אישית של כל אחד. ד"א דוקא לאחרונה יצא לי לשמוע מאסטרולוגית אחת שבדקה את המפה שלי עם תאריך לידה, ואמר לי כמה דברים שהפתיעו אותי, וזה לא היה דברים טריוויאלים שכל "חוזה מתחיל" היה אומר. הדברים היו לגבי העבר, היא אמרה גם דברים לגבי העתיד, נחיה ונראה אם יתקיים. צריך להבדיל בין שלושה תחומים: ניתוח אופי, גילוי אירועים מהעבר ותחזית לעתיד. ניתוח אופי הוא די עמום ולרוב ניתן להתאים לכל אחד ניתוח אופי. לגבי אירועים זה כבר הרבה יותר קל לבדוק, לפחות לגבי עבר, לגבי עתיד תמיד נהוג לסייג, ש"הכל צפוי והרשות נתונה".

שמע

ישבנו כמה חברה בדירה וכולם מחללים שבת בקיצ לא מאמינים כל כך וקראנו על האסטרולוגיה וזה פשוט התאים לכל אחד מהחברה אין כולנו האמנו בזה .

moshe010

New member
לגהי אירועיים

תמיד מתקיים אחד מהשניים או שיש לו מידע על השואל או שהוא אומר דברים שנכונים לכמעט כולום, והוא ממשיך לפי שפת הגוף נניח החוזה (המומחה) אומר היה לך בעבר קשיים , ולפי שפת הגוף הוא יודע האם להמשיך קשיים מאוד חזקים , ולפי שפת הגוף יודע להמשיך אפילו משבר בתקופה הקדומה, ולפי שפת הגוף יודע להגיד , לא מזמן/ בעבר הרחוק

sec op

New member
שכחתי לציין

במקרה שלי שלא פגשתי את האסטרולוגית מעולם, לא דיברתי איתה, אין לה מושג מי אני, פשוט שלחתי תאריך לידה. לגבי האירועים, כתבתי שאלו לא דברים טריוויאלים שכל שרלטן מתחיל מכיר. בנוסף היא אמרה משהו לגבי ההוה/עתיד שאני כבר יכול לדעת שזה נכון. כך שהסיפור הזה עורר לי קצת מחשבות חדשות על הנושא... לא השתכנעתי לגמרי עדיין, אבל שווה בדיקה. אחת הבעיות, שגם אם זה נכון, יש יותר מידי שרלטנים, שמקשים על הבדיקה, ומקשה מאוד על מחקר בנושא.

למה שתנודת כוכבים תשפיע על גורלך

מתוך המיליארדים שקיימים בעולם? אפילו בלי העובדה שמעולם לא הוכחה קורלציה בין תחזיות אסטרולוגיות להתרחשויות במציאות, עצם הרעיון מופרך לא פחות מסיפורי השגחה אלוהית בעקבות הנחת תפילין.

למעלה