אתם מאמינים בגורל?

nms24

New member
אתם מאמינים בגורל?

אמונה בגורל מקלה את ההתמודדות שלנו אם החיים,לפעמים כשקורה דבר רע אז אפשר פשוט להתנחם באמונה בגורל ולראות את המצב כנקודת זינוק לעתיד. לדוגמא:בכל מיני מקרים שהייתי זקוק לעבודה זמנית,לא חיפשתי יותר מידי והלכתי פשוט על מה שיש,העבודה הייתה על הפנים אבל כמעט תמיד הכרתי אנשים אם סיפור חיים מעניין.ההיכרות איתם תרמה לי מאוד ולמדתי מהם דברים חדשים. מצד שני אמונה בגורל הופכת אותנו לאדישים. לדוגמא:אם הגורל שלי קבוע מראש,אז בשביל מה להתאמץ כדי לנסות לשפר אותו. נקודות מעניינות: במדינות שהחיים בהם מאוד קשים כמו בהודו יש יותר נטייה להאמין בגורל,כי עצם העובדה שאתה לא קבעת כלום אלא הכל קבוע מראש ולא באמת יש לך בחירה היא מנחמת.ומקלה להתמודד אם חיים של עוני ומחסור. ברוב המדינות המערביות יש נטייה להאמין כי הכל תלוי בנו,זה עושה אותנו יותר הישגיים ודוחף אותנו להתאמץ להשיג את מטרותינו. האמונה כי גורלינו בידינו היא אחד הדברים שמבדילים את המערב מהעולם השלישי. אז מה היא נקודת האיזון שלכם? מתי אתם מאמינים בגורל קבוע מראש,ומתי אתם קמים כדי לעשות מעשה ולשנות את גורלכם?

אני מאמינה שהגורל נקבע מראש, אבל לנו היכולת

לשנות את הדברים-בחשיבה ובמעשה. אני משתדלת תמיד לקום ולעשות מעשה ולא לחכות שהגורל יקבע כיצד חיי יתנהלו.

אופירA

New member
מנהל
הכל בידי שמים, חוץ מיראת שמים

ובדרך שאדם רוצה לילך בה, מוליכין אותו. נקודת האיזון היא ביהדות. מצד אחד ידוע שהכל מוכתב ומנוהל בכל עת ע"י בורא העולם. מצד שני ידוע שיש עליך חובה להשתדל כדי להשיג יחסי גומלין חיוביים בינך לבין מה שנגזר עליך משמים. כי הבחירה החופשית שלך היא הדרך שבה תשקיף על הקורה אותך, המבט שבו תביט על העולם שלך. המבט הזה, הבחירה הזו הם שמביאים לך את האושר. בדרך שאדם רוצה לילך בה, מוליכין אותו. היהדות מלמדת שהאדם יכול וצריך לשנות את מקומו הרוחני ולעלות מעלה במדרגות הרוחניות. לא לעמוד במקום. זה תפקידו ובזה בחירתו. אם הוא נמנע מתפקידו ומבחירתו הוא זה שגוזר על עצמו את הרע בחייו, ורע זה לא נגזר עליו מלמעלה. ולכן אמונה כזו אינה יכולה להפוך אותך לאדיש, כי אתה מבין שהגם שיש דברים שאין ביכולתך לשנות, ואתה צריך להשלים איתם - יש המון דברים שיש ביכולתך לשנות, ורק מעשיך ומאמציך יקבעו אם תהיה מאושר ומשופר, אם לאו.

למעלה