אתם לא רצינים

Justin Angel

New member
את מוזרה

לפחות זה מה שהצלחתי להבין מהמשפט האחרון הזה... תאמיני לי ,אם מישהו בפורום הזה חושב משהו הוא כותב את זה. ועכשיו אני אתחיל להכחיש באופן קטגורי... כלומר להגיב למה שאמרת. המממ... למעשה אפשר לתחום מג´יק מסוים להגדרה "מג´יק מזה האוויר" בדיוק כמו שאפשר לתחום חלק ל"מג´יק מרפא". זה דרך לתחום חלק מסוים מהעבודה הפרקטית במג´יק. ולפי דעתי התחימה הזאת בסדר. וזה שזה פעם אחת הופיע בסרט לא אומר שזה באופן אטומטי לא נכון (למרות שאין לי מושג על איזה סרט את מדברת). כדור אש זה ניתוב אנרגיה במיטבו , זה דורש כמויות עצומות של אנרגיה. הפיצוץ היה פשוט תעלול מאוד נחמד שגילית שמרשים חדשים אופציונליים בתחום אז החלטתי לציין את זה. את מוכנה להאיר את עיני בדיוק , כיצ כדור אש ופיצוץ זה פיזיקה? למה לי "להשוויץ"? מהאפשר לקבל מה זה? כככה אני חושב תמיד. אני עושה משהו רק שיש רווח פוטנציאלי ממנו. ואני לא רואה שום תועלת ב"להשוויץ" בפורום הזה. מגיע לך את זכות הדיבור וכל הנובעים ממנה , ולא תו יותר.

nepthys

New member
נמאס לי מזה

שכל פעם שאני אומרת משהו תקיף, אנשים אומרים שזה אסור ולא יפה מצידי. תבין דבר אחד - אתה הרגע גרמת לו לחשוב שכישוף זה בדיוק כמו RPG. אם אתה מסוגל לחיות עם זה, אז שיהיה. אם מבחינך כישוף זה אוסף של תעלולים מגניבים, אז פשוט צר לי שהבנתי אותך לא נכון לפני זה. ואם אתה מסוגל ליצור משהו בעולם הפיזי - עשית את זה דרך משהו שאינו קשור למאגיה. לא כל מה שמדענים לא מבינים שייך לכישוף, ואם משהו קשור לעולם הפיזי, עשית את זה דרך פיזיקה שפשוט אנשים כיום עוד לא מבינים.

אלון קס

New member
סורי שחשבתי שאת גבר......

בכל מקרה, שליטה במזג אוויר זה איזשהו שימוש במג´יק זה יכול להיעשות ע"י שימוש ישיר באנרגיות, או ע"י לחשים וכדו´... שימוש במג´יק לדברים כאלו בדר"כ נועד בזמנים עתיקים כאשר היו מסתמכים על גשם להשקות תבואה, אז העוסקים במג´יק בשבט היו מורידים גשם - היום זה בעיקר כדי להוכיח לעצמך שאתה יכול, אבל גם היום אפשר להשתמש בזה לעזרה (במיוחד במצב המים הנפלא שלנו), וגם ישנם עוסקים במג´יק שמתמשים בו לסלק סערות וכאלה. כדור אש או פיצוץ קולי, שניהם אפשריים הרי אם תחשבי פיזקלית כל מה שדרוש בשביל דברים כאלה זה כמות גדולה של אנרגיה וניתוב נכון שלה, אם אדם יודע לעשות את זה - אז זה אפשרי. ושוב פעם, כדור אש לפעמים שמיש כאשר תקועים וזקוקים לאש, ופיצוץ יכול להיות שמיש למשל כשתקועים וצריכים להזעיק עזרה. בסופו של דבר - רוב העשייה של דברים כאלה , היא שוב פעם בשביל להוכיח לעצמך ולשבור חומות הגנה. וכל מה שרציתי להגיד שזכותו ל"השוויץ" בדברים האלו אם הוא רוצה, זה בחירה שלו, זכותך גם להביע את דעתך בעניין - אבל את עשית זאת בצורה תקיפה מידי, לדעתי וחבל.

nepthys

New member
אבל זה מה שאמרתי!

הוא לא צריך לתת לך דוגמאות כאלו כי זה עניין שקשור לפיזיקה ולא למאגיה. ופשוט אל תיקח את הדברים האלו ברצינות, החיים, כמו שאמרתי, זה לא משחק RPG... ולהיות תקיפה פירושו להיות חזקה, אני לא אמורה לשתוק לכל מה שמעצבן אותי.

אלון קס

New member
אבל.......

את כל המג´יק על כל סוגיו אפשר להסביר בעזרת פיזיקה תיאורטית + קצת פסיכולוגיה - זה העניין, אני לא חושב שכדור אש, טלקנסיס, טלפתיה, מסע אסטרלי וכדו´ זה דבריים על טבעיים - זה הדברים הכי טבעיים שיש, הם פשוט דורשים אימון. העניין הוא שאנשים חושבים שאלו דברים על-טבעיים, כי מחנכים בני-אדם לנקודת תפיסה (מעצבים את נקודת המאסף שלהם לנק´ קיבוע מסויימת למי שמכיר קצת את הרקע התיאורטי של חלומות צלולים) בה הדברים הללו הם על טבעיים.

Justin Angel

New member
*ג´סטןי מרגיש בוש ונכלם*

צודק לחלוטין , זה בדיוק מה שחשבתי שכתבתי את ההודעה הזאת. אבל אני חושב שבשביל המטרה שהיא נכתבה זה מוצדק מאוד. הוא ביקש דוגמאות שירשימו אותו , אני מתתי כמה. אני לא חושב שיש משהו פסול בזה בהתחשב בכך שהוא מתחיל פוטנציאלי. ועכשיו רק בגלל שאני כזה נדיב וטוב לב אני אענה לך על כל השאלות ששאלת :) למעשה חלק מהתקדמות שלי בטלפתיה ביצעתי באמצעות מג´יק אז אני חושב שלפחות במקרה שלי יש קשר. אבל צודק לחלוטין , לא הייתי צריך לציין את זה. יש לי מספיק כשרונות שלא "השווצתי" בהם. נתתי שתי דוגמאות בשבילו. יצרתי כדור אש כדי להוכיח לעצמי שאני יכול ולא משום סיבה אחרת. זאת חוויה מאגית אינטנסיבית ולפי דעתי מי שלא חווה אותה לא מרגיש את העוצמה האמיתית של ניתוב אנרגיה. הורדת הגשם הייתה בטעות אבל זה דבר שגיליתי שיחסית מרגשים מתחילים בתחום אז לא הייתה לי בעיה לציין אותו. יש לי די והותר ערכים. הראשון מכולם זה לחסל בורות. למרות שהאיש המקסים ששאל את השאלה הוא לא בור העדפתי להקדים תרופה למחלה ואם כבר להאיר את עיניהם של חלק מחברי הפורום. אני רואה שיש לך בעיה רצינית מאוד להבין את הפועל "משוויץ". אם הייתי רוצה "להשוויץ" ביכולות שלי הייתי אומר משהו כזה: "לי יש ראיית העתיד! נא נא נא! לי יש ולכם אין! נא נא נא". אבל מכיוון שכל מה שעשיתי זה שציינתי את הקיום בשביל המתחיל הנחמד אז זה נראה לי בסדר גמור. "ואני חשבתי שאתה זה שלא מפריד בין יכולות מולדות של אדם (שאין אגב מה להשוויץ בהן) לבין כל דבר אחר שקשור בניתוב אנרגיה! " ואת המשפט הזה לא הצלחתי להבין.

nepthys

New member
הוא ביקש דוגמאות למאגיה

אתה נתת דוגמאות ליכולות טבעיות של האדם, שאינן קשורות לחלוטין במאגיה (או מג´יק, כפי שאתה מנסח את זה, רק כדי להבהיר), ושאתה פיתחת תוך כדי *שימוש* במאגיה. אבל הן לא קשורות לחלוטין! ובכלל, למה אתה מנסה להרשים אותו עם אמצעים אמנותיים של סרט אימה מסוג ב´?

Justin Angel

New member
תוכיחי!

ורק לידע כללי , מאיפה קיבלת את הרושם שאני חושב שאת גבר?

Justin Angel

New member
באמת?

אני הייתי תחת הרושם שכדור אש זה לא יכולת מולדת של בן אדם... ואם לתמצת את דברי ולהיות נדיב , נחמד וטוב לב: הוא ביקש דוגמאות , אני נתתי. אני לא ראיתי את הנדיבות המופלאת שלך בפעולה שנתת לו דוגמאות...

nepthys

New member
כאחד שמאמין בפירמידת המכשפות

שדיקלמת לנו פעם שעברה, איך אתה אומר כזה דבר? ואני לא נתתי דוגמאות כי זה עניין אישי שלא הולכים ומספרים, אתה בעצמך אמרת שהוא צריך לגלות בעצמו, ואז כנראה החלטת שזה יהיה מגניב להתנהג כאילו העניינים באמת פשוטים כל כך.

nepthys

New member
והנה חוויותיי עם כישוף

אני מרגישה ממש אינפנטילית שאני כותבת את זה כאן, אבל מילא.. זה מה שמאגיה באמת עושה, זה לא הוקוס פוקוס, זה לא משנה כלום בעולם הפיזי, אתה לא מזמן שום סוקובוס עם 200 שדיים, אלא פשוט מבצע פולחנים כדי לשנות מצבים בחייך שאתה רוצה להשתנות. למשל, הייתה לי תקופה שבה הרגשתי ממש רע, שנבעה בעיקרה ממשהו שאני לא אפרסם כאן. התכוונתי להרגיש טוב בזכות עצמי ולא בזכות כישוף, אבל בסופו של דבר החלטתי שכדאי לי לנסות לשנות את זה, וכדאי לי לבצע משהו שרק יתן לי תמיכה קטנה (כי שוב, אני מעדיפה לעשות כאלו דברים בעצמי). מכל אופן, מה שביצעתי כן נתן לי דחיפה קטנה, ועכשיו המצב שלי יחסית משתפר. עוד דוגמא - הייתה לי תקופה בה הייתי מרוחקת מהחבר שלי בצורה מינית, סתם מחוסר חשק, ולי זה לא הפריע אבל הרגשתי שלו זה מפריע ודי מוריד את הביטחון העצמי... עשיתי משהו כדי להחזיר לעצמי את החשק לאחר שווידאתי שהוא לא קשור לשום דבר פסיכולוגי אלא רנדומלי לחלוטין (יש לי מצבי רוח מוזרים, ככה שאין לי הרבה יחס כלפיהם) וגם את זה חיסלתי. וכעת הדבר החשוב שמשפיע עלי זה פולחן שעשיתי כדי להיות יותר בריאה, מכיוון שאני מהאנשים האלו שמתעוררים כל יום ב-2 בצהריים וחיים על ג´אנק פוד. כרגע, אני די מצליחה לשנות את זה. ומטרות לעתיד? הממ.. אולי משהו ליצירתיות, כי כרגע אני מתחילה להתעניין בצילום... ורק לפרוטוקול - אני מרגישה ממש מגוחכת שאני רושמת את זה כאן - אבל ג´סטין ביקש, וג´סטין יקבל, תשובה אמיתית לשאלה הזו. הרי לכם שלוש דוגמאות לכישוף ומאגיה אמיתיים, ולא הוקוס פוקוס. מי שחושב שהתעסקות בצד הרוחני יותר של החיים זה לקרוא למלאכים וליצור להטוטים אז הוא פשוט תינוק שלא מבין מהחיים שלו, נקודה. ועוד משהו לפרוטוקול - אני רואה את הפולחנים הללו כחצי פסיכולוגיים וחצי מאגיים - אני יוצאת מנקודת הנחה שזה לא פועל, ומנתחת את התוצאות. גם כעת, אני לא אומרת שמאגיה קיימת ב-100%, ומי שיגיד לך את זה אז הוא בדיוק כמו ג´סטין - יהיר ונרקיסיסט. לא ניתן להוכיח דברים שאינם פיזים וכשאתה ניגש לחקור דת או מאגיה אתה חייב תמיד להיות ספקן. *תמיד*.

חזיר בר

New member
שלום אנשים

חזרתי מיום וחצי עבודה לראות מה קורה פה. תודה לג´סטין שנתן לי דוגמאות ולכל האנשים שניסו לפתוח את עיני. הצחיק אותי שמישהו ניסה לפרש,(הוא לא ביקש דוגמאות לזה אלא דוגמאות לזה..). אני אסביר לכם את עצמי,אני לא מאמין בדברים שאתם מאמינים בהם,אני לא מאמין שאתה הצלחת להוריד גשם על הבית שלך,יכול להיות שזה קרה (וגם זה לא בביטחון),אבל כמעט שאין לי ספק שזה לא אתה.גם לא שאר הדברים. מה שכן,דברים שקשורים לנפש האדם ולתהליכים שהיא עושה על עצמה כמו ש-nepthys אני יכולה לקבל,טלפתיה? יכול להיות שלאדם יש יכולות כאלה על אף שאני ספקן במיוחד. בכל מקרה,אני באתי בגישה לא מקבלת במיוחד אז אני קצת מצטער אולי על ביזבוז הזמן. יכול להיות שבעתיד אולי אני אבין שאני הטועה בעניין הזה,ובכלל אבל כרגע אני מאמין שבדרך כלל,וט יו סי איז וט יו גט,כמו שכבר אמרתי,אני לא דוחה שום דבר על הסף,אבל כרגע ככה אני רואה את העולם,אז תודה לכם שהקדשתם לי מזמנכם ונותן לכם רק את העצה שלעולם לא להגיד שמשהו לא יכול להיות,אבל תמיד להטיל ספק בהכל.

nepthys

New member
זו הגישה הכי בריאה ונכונה

שיכולה להיות לך. וככה כל אחד צריך להיות, רק חבל שזה לא ככה מכיוון שיש אנשים שמנסים לתאר את תחום המאגיה כמשהו קצת יותר "מסעיר" כי יוצא להם מזה משהו (בד"כ אלו סופרים, או אנשי דת, שאחריהם יש אלפי מאמינים). או סתם כי הם גם רוצים קבוצת מאמינים סביבם.

Justin Angel

New member
...

אני אגיד לך בדיוק מה שאמרתי לכל האנשים שביקשו הוכחה ממני: "אתה רוצה הוכחה? למה לעזעזל שאני אתן לך? למה לי לבזבז את האנרגיה שלי ואת הזמן שלי כדי לעשות להוטוטים בשבילך? אם אתה רוצה הוכחה תלמד לבד ותתן לעצמך הוכחה." וזה מאוד קיים.

wicca_sphere

New member
כנראה לא הבנתם את טון הדיבור שלי

אני לא תקפתי אותו בדיבור שלי, אני ניסיתי כמה שיותר לעזור לו להבין. אמרתי, אם אתה רוצה הוכחה, תגיד לי איזה הוכחה אתה מחפש? אם זה בסגנון "תעשה כישוף כזה וכזה כדי שיקרה זה וזה" אני לא מתכוון... אבל אם זה משהו אחר אז תגיד

white-raven

New member
על בני שש

תעצור רגע ותחשוב מהם בני שש ובעצם ילדים קטנים הם האנשים הכי אמיתיים שיש. והאמונה שיש בהם בדבר היא האמונה הכי טהורה שיש בתקופה זו הם עדיין אנשים בפני עצמם ולא חלק ממשהו יש משהו שהביא אותך לכתוב "כמו ממבו ג´מבו של בני שש" אתה יודע מה אם היית מסתכל על היהדות כצופה מהצד היית רואה שגם פה יש אמונה "לא מושרשת בשום דבר הגיוני" אבל אנשים משיכים להאמין בה כי זה מה שמתאים להם ככה המגיה מתאימה לנו אנחנו מאמינים בה וע"י כך גם גורמים לה לפעול. ובפעם הבאה שלרצה לבטל משהו אמור כמו ממבו ג´מבו של בני 40...

חזיר בר

New member
תראה

בני שש גם יכולים להאמין שפילים ורודים לכתוב מחזות על מלחמת העולם השניה,כי להם יש פחות נסיון חיים,בהגיון שלהם הסיכוי שבן אדם פתאום יתחיל להתעופף הוא גדול יותר מאשר אצל בן 40 שכבר ראה הרבה,ואדם מעופף לא. אני לא אומר שזה רע,אני רק אומר שזה משהו שמתאים לבני 6 האמונה בדברים שעל פניהם נראים לא הגיונים. אתה נותן כדוגמא את היהדות.. האמונה באל היא באמת לא הגיונית ובגלל זה אני לא מאמין באל,אני לא סותר אותך בנקודה הזאת.

nepthys

New member
אנשים שמאמינים באל בד"כ

מאמינים בו מאותה הסיבה שילד בן שש נורא נמשך ללהטוטים זולים ולא לרוחניות עמוקה. אם תעביר לסטאר וורלד בסביבות 12 בלילה, תראה איך מטיפים קתוליים מסבירים מול קהל רחב כמה שהאנשים שלא מאמינים בישו טועים ולכן יסבלו.

חזיר בר

New member
אגב,יש גם בערוץ המזרח התיכון

זה לא היה עם חיבור אל מאגיה,זאת פשוט היתה תשובה,שהוא אמר שגם יהדות (שהיא לא רק אמונה באל,אבל לא היה לי כוח להכנס לזה) היא לא הגיונית. אני מסכים,שאמונה באל היא לרוב בגלל הפחדה מסוימת שהתחילה בחינוך של ההורים,אבל כמובן שיש גם חוזרים בתשובה וכאלה שבכלל מאמינים באל לא בגלל העניין הזה של החטא ועונשו.

למעלה