אתם לא חושבים ש..

aditovim

New member
אתם לא חושבים ש..

המוח מתעתע בנו.. שבעצם אין דבר כזה כישוף.. מרוב נסיונות לעשות כישוף או דבר דומה..המוח מתחיל להאמין בזה לתעתע בנו.. יש לכם תשובנה לזה:) נ.ב הוח זה דבר מדהים שלא ניתן להבין אותו..יכול להיות שהו זה שגורם לנו להאמין..

DaviX

New member
כואב

יכול להיות שהמוח שלך הוא שמתעתע בנו, הוא שגורם לך לכתוב הוח במקום המוח, הוא זה שגורם לך לכתוב תשובנה במקום תשובה והוא זה שגורם לך להתרגש כשאתה מקבל נשיקה ממישהי שאתה דלוק עליה כבר מלא זמן. יכול להיות שמוח הוא זה שגורם לך לחשוב ששאלה כזאת תוביל אותך לתשובה יותר מהירה וטובה מאשר מחקר מעמיק על המוח האנושי ועל ההתנהלות של דברים בעולם שסובב אותך, כל יום - מיותר לציין. אתה מאמין במה שאתה רוצה, ומה שאתה רוצה קורה.

aditovim

New member
רשמתי עם טעויות

בגלל חוסר זמן.. אל תתנשא עלי..הבנו שאתה יודע לקרוא

DaviX

New member
אני לא מתנשא מעליך

אם IMDARK ירשה לי לצרף את התכתבותנו האישית, כל העניין יוכל להתבהר, וכל אותם 'הנפגעים' יוכלו להבין שהצד שלהם לא תמיד קורבן. תפסיקו לקחת הכל ללב.

DaviX

New member
הנה התכתבותנו

פליים זה בסופו של דבר האשמה ואני לא אמרתי שנפגעתי אלא שבן אדם אכן יכול להיפגע מהנושא כמו עדי מאליי אבל אני חושב שתפסיקו לקחת הכל ללב זה גם קצת פליים לא? כלומר בכל אתה בה עם סרקזיות ואפילו קצת צוחק אליו יש לו סיבה לקחת ללב בכל מקרה גם רחמים גם פחד הם רגשותו ברגשות אי אפשר לשלוט לפחות לא לגמרי אבל בכל זאת אני באמת מצטער על מה שקרה עם זו שאחותה נפטרה ובקשר לכלב טוב מה כבר אפשר לאשות חוץ מאולי לנסות לאלף אותו (נקודה שבדרך כלל לא מצליחה עם כלב אוהב להשתין על חולצות אז הוא ישתין על חולצות אז אולי הוא יעשה את זה כשאתה לא בבית אבל הוא יעשה את זה) במקום ישר לדחוק את הרגשות תנסה לקחת לאצמך כמה דקות של רוגע ביום ככה לשבת בשקט ולחשוב על דברים כאלה לחשוב על מה קרה לך באותו יום מה השתבש מה מעצבן אותך מה לא ופשוט לשנות את זה פעם בכמה זמן ככה להיות ספונטני יעזור לך מאוד באמת ובקשר לשיחה שלנו בשימחה עם אתה רוצה תפרסם רק אל תאשה את זה כדי להוכיח לו משהו תאשה את זה כדי להוכיח לאצמך ========================================== הודעה מ: DaviX אל: imdark תאריך: 14/10/2005, שעה: 21:06:47 אני מאובחן כדיסלקט וכדיסגרף, אין לי בגרות מלאה, וגם אין לי בגרות בלשון. דבר אחד שיש לי זה המלחמה שניצחתי מול הדיסלקציה שלי. גם אני כתבתי כמוך, וגם אני כמוך למדתי וגדלתי על ידי בדיקה נשנית וחוזרת של התכנים שאני כותב, ואפילו התחלתי לכתוב שירה וערכתי תכנים זמן מסויים באתר האינטרנט במה חדשה. שום דבר ממה שכתבתי בפורום לא נחשב פליים מבחינתי אלא, עצה מועילה שאולי תנער לך קצת את התאים האפורים ותגרום לך להתעשת על הרעיון שבשביל להעביר מסר, צריך לדעת להעביר אותו בצורה מסודרת ומובנת. לא התכוונתי לפגוע בך, ואני גם יותר שלא תתן לדמות אינטרנטית כגון אנוכי להוריד את מאגר האנרגיות שלך כהוא-זה. בכל אופן אני לא יכול לקחת אחריות על הרגשות שלך או של כל אדם אחר, רק על שלי, ולדעתי עליך ללמוד לעשות את זה גם. אמת, אני מרגיש חלש, התעוררתי היום בשבע בבוקר עם ריח נורא של צואה שהכלב החליט להשאיר לי על בגדי היציאה של אמש ולאחר שניקיתי את כל הפסולת הנ"ל קיבלתי טלפון מידידה מהצבא שמסרה שאחות של עוד אחת ששירתתי איתה נפטרה, כאב לי מאוד והגעתי להלוויה שהתקיימה היום. תמיד כואב לי להיות בהלוויות. אחר כך התנדבתי (בגלל שאני אוהב לעזור) ללוות את חבר טוב שלי ואת ארוסתו בחיפושם אחר דירה הולמת לזוג נשוי צעיר (הם מתחתנים באמצע דצמבר). אין לי כל כוונה לקבל ממך רחמים, אם הייתי רוצה רחמים הייתי מבקש קבל עם ועדה רחמים. אף לא התכוונתי לפגוע בך ובטח שלא שמתי את זה בראש מעייני, אני מקווה שתבין. גם אני וגם אתם יכולים ללמוד מהשיחה הזאת כל אחד את חלקו שלו תודה IMDARK על ההבנה. קחו את הכל באיזי, הא?

DaviX

New member
כל זה בגלל ההודעה של IMDARK

שמוצרפת כאן: תגידחשבתה על זה שהעהרות שפירמתה בפורום הם אוף טופיק ומה שניקרה פלים וחשבתה על זה שאולי יש משהו שאתה לא יודע עלי ואתה באמת יכול לפגוע בי עם המשפט הזה? למשל יש לי דיסלקסיה ברמה נמוכה עם אני יעביר משפט בוורד כל הזמן לא ייצע לי מזה כלום ואני בטח לא ילמד מזה אבל לך לא היכפת כל מה שאתה רוצה לאשות זה להיראות חכם מאחרים בזה שאתה מתקן אותם רק שתידה אישית אני באמת מרחם אליך מה שהיזכרתי הוא באמת פגם גדול מאוד באישיות אבל אפשר לתקן אותו כמובן שהדרך לאשות את זה זה למצוא למה אתה אושה את זה? למה? כלומר חייבת להיות סיבה פסיכולוגית יש לך משהו שאתה עצוב אליו או סיבה שבגללה אתה מרגיש חלש? (רק שתידה כל מה שאני אומר רק בה מהרצון לעזור אני לא רוצה לפגוע בך בשום צורה באמת באמת)

imdark

New member
חשבתה על זה

שכל המציעות שאתה חי ורואה היא גם טאטוע של המוח שאתה באצם שוכב באיזה מוסד לחולי נפש? נחש מה אותה מחשבה עוברת לי בראש כל יום ומה יותר אז אולה לי עוד מחשבה אז מה? כלומר המציאות היא מה שאתה קורה לו המציאות לכל אדם יש את המציאות של אצמו הסיבה היחידה שבגללה המציאות שלך יכולה להיראות לא נכונה או לא הגיונית היא כאשר אחרים גורמים לך לחשוב ככה חשבתה על זה? אדם שקלל בחזרה הוא אדם שמוצא בקללה משמעות לפי כך עם מישהו מסתקל על חברה שלך אתה לא מפחד או כועס אליו אלא אתה מפחד או כועס על אצמך אתה מפחד שאתה לא מספיק טוב בשביל החברה שלך שיש לבחור הזה סיכוי ואתה מפחד שכל החברים שלך יראו אותך כחלש יותר ו"יפסיקו" להיות חברים שלך ויותר מכל אתה מפחד שאתה לא מספיק טוב בשבילם שאתה באמת חלש

imdark

New member
שגיעות הכתיב שלי

*מציאות *תעתוע *בעצם *עולה *קילל

neophile

New member
המיינד

נדמה לי שאתה לא מדבר על המוח , אלה על הmind התודעה יכול להיות שהתודעה מתעתעת בנו , אבל למה להגביל את זה רק לכישוף? אולי אין דבר כזה מציאות? אולי מרוב הימצאות בסביבה של אנשים שמאמינים שיש כזה דבר מציאות המינד מתחיל להאמין בזה ולתעתע בנו..

imdark

New member
דרך אגב זה הזכיר לי משהו

כשהייתי קטן (גיל 6 אני חושב) הייתי חושב שמה עם כל החיים שלי אני צמוד למכונה שגורמת לי ליראות את הדברים כמו שאני רואה אותם ואני שוכב על איזה מיתט טיפולים כשכל מיני יצורים משונים מנסים לנתק אותי ואז יום אחד זה פגע בי ומה עם המכונה הזו היא המוח שלי כלומרלפי המדע המוכר לנו המוח הוא מקור התודעה הוא מחבר את התמונות הוא מפעיל את הגוף כפי שהוא מה עם הדבר היחיד שמשאיר אותי פה זה רק המוח שלי (להזכירכם אדיין הייתי בן 6) הרעיון הזה היתפתח לכמה מהאמונות שלי והתאוריות שלי היום

RainBird

New member
שאלה חכמה. מהי מציאות? המציאות היא תפיסה שלנו אותה. אין כחול. יש תפיסה של כחול. שינוי של תפיסה = שינוי של המציאות. האנושות מנהלת מלחמה בעצמה- מנסה ליצור כלים שימדדו את המציאות הנראית והבלתי נראית- אבל תוצאות המדידות לעולם לא תהינה מדוייקות מספיק, לעולם לא תהינה ברורות מספיק למוח האנושי- כי כל-כך קשה להבין בעצם שכמו הכל, גם אנחנו נצחיים. אז יש מציאות חסרת פניות אחת ויחידה? אמת מעבר להינומה של האשליות ושברי האמיתות בהן אנו חיים? אולי. לאף פרט חי אין את הידע הזה. אבל גם אם יש, אזי אנחנו חיים בעולם של אשליה- ואם אנחנו מסוגלים ליצור את החזיונות שלנו פה- אדרבא. אז גם אם יש מציאות אחת ויחידה או אין, המאגיה תמיד קיימת. והשאר? אמונה. ארדן.

RainBird

New member
מאגיה זה לא דבר. זה כמו לנסות לכלוא את התחושה של אהבה במילים. זה פשוט לא נועד לעבוד. כתבתי בעבר מאמר על הנושא. ארדן.

אורי רז

New member
נראה לי שהתשובות שלך קצת מבולבלות

"מהי מציאות? המציאות היא תפיסה שלנו אותה. אין כחול. יש תפיסה של כחול. שינוי של תפיסה = שינוי של המציאות." ההגדרה הזאת הולכת על הקו הדק של מעגליות חסרת משמעות. "המציאות היא תפיסה שלנו אותה" => המציאות היא תפיסה שלנו את המציאות והניסוח שאין כחול, אלא תפיסה של כחול מדגיש את השאלה - מה אנחנו תופסים ככחול ? מה הגירוי שמוביל לתפיסה של כחול ? או שאתה טוען שאין שום דבר שם בחוץ, ואז אנחנו לא תופסים דבר אלא חיים בפנטזיה שכל כולה יצירה פנימית, או שאתה טוען שיש מציאות שם בחוץ רק שהייצוג הפנימי שלה אינו זהה לקיום החיצוני שלה. "האנושות מנהלת מלחמה בעצמה - מנסה ליצור כלים שימדדו את המציאות הנראית והבלתי נראית- אבל תוצאות המדידות לעולם לא תהינה מדוייקות מספיק, לעולם לא תהינה ברורות מספיק למוח האנושי" שוב הליכה על הגבול - אם המציאות היא מה שהאדם תופס, אין דברים בלתי נראים כי מה שאינו נראה (= לא נתפס) גם לא קיים (= במציאות שהיא מה שנתפס) "אז יש מציאות חסרת פניות אחת ויחידה? אמת מעבר להינומה של האשליות ושברי האמיתות בהן אנו חיים? אולי." זה דבר אחד לטעון 'איני יודע אם יש משהו בחוץ', או בניסוח חזק יותר 'אי אפשר לדעת אם יש משהו בחוץ', ודבר אחר לטעון שהמציאות היא רק מה שהחושים תופסים. "אבל גם אם יש [מציאות חסרת פניות אחת ויחידה], אזי אנחנו חיים בעולם של אשליה - ואם אנחנו מסוגלים ליצור את החזיונות שלנו פה - אדרבא." אם יש מציאות חסרת פניות בה אדם חי, המציאות שלו אינה יכולה להיות כולה אשליה וחזיונות. לדוגמא, אם אדם הולך בסוואנה ונתקל באריה, הוא יכול לנהל דיון האם יש אריה שם בחוץ או לא, האם יש שם בחוץ עץ שהוא תופס כאריה או שאולי יש שם אריה שהוא יכול לתפוס אותו כעץ, אבל אם האריה יטרוף אותו האשליה והחזיונות יפסקו לאלתר ...

neophile

New member
נירוונה

"אם אדם הולך בסוואנה ונתקל באריה, הוא יכול לנהל דיון האם יש אריה שם בחוץ או לא, האם יש שם בחוץ עץ שהוא תופס כאריה או שאולי יש שם אריה שהוא יכול לתפוס אותו כעץ, אבל אם האריה יטרוף אותו האשליה והחזיונות יפסקו לאלתר ..." או שהוא יתעורר מהחלום מה ההבדל בין פיצוץ אטומי שנעשה בסימולציית מחשב ובין פיצוץ אטומי שנעשה בפועל? הפיצוץ שמתרחש במחשב קורה במציאות פרטית שאנחנו גם בטוחים בכך שהיא פרטית מפני שאנו יצרנו את המחשב לעומת זאת פיצוץ שמתרחש בפועל , אין לנו את האפשרות לדעת אם הוא גם קורה במציאות פרטית או במציאות "אמיתית" אולי גם אנחנו חלק במציאות פרטית? אפילו גילגול נשמות כבר לא מוכיח שיש מציאות מעבר...אלה זה גם חלק מהמציאות הפרטית ההודים קוראים להשתחררות מהמציאות הפרטית "נירוונה" הקבלה מייחסת את זה להתעלות לספירת כתר ומעבר מה שכל המסורות מסכימות עליו זה שאנחנו חווים כאן כדי להתפתח וכדי להשלים "משימות" מסויימות שהטלנו על עצמנו

אורי רז

New member
הארי קרישנה הארי קרישנה

"אם אדם הולך בסוואנה ונתקל באריה, הוא יכול לנהל דיון האם יש אריה שם בחוץ או לא, האם יש שם בחוץ עץ שהוא תופס כאריה או שאולי יש שם אריה שהוא יכול לתפוס אותו כעץ, אבל אם האריה יטרוף אותו האשליה והחזיונות יפסקו לאלתר ..." 'או שהוא יתעורר מהחלום' יתעורר ל... ? "מה ההבדל בין פיצוץ אטומי שנעשה בסימולציית מחשב ובין פיצוץ אטומי שנעשה בפועל?" כן, מה ההבדל ביניהם ? "הפיצוץ שמתרחש במחשב קורה במציאות פרטית שאנחנו גם בטוחים בכך שהיא פרטית מפני שאנו יצרנו את המחשב" האם התרחש במחשב פיצוץ ? "לעומת זאת פיצוץ שמתרחש בפועל" נכון - במחשב נעו אלקטרונים בצורה שאנו תופסים כאנלוגית לפיצוץ. כשמפוצצים פצצה אמיתית, לעומת זאת ... "אפילו גילגול נשמות כבר לא מוכיח שיש מציאות מעבר...אלה זה גם חלק מהמציאות הפרטית" אני חושש שגלגול נשמות לא הוכח מחוץ למציאות הפרטית של כמה אנשים ... "ההודים קוראים להשתחררות מהמציאות הפרטית "נירוונה" הקבלה מייחסת את זה להתעלות לספירת כתר ומעבר" א. השתחררות מהמציאות הפרטית ל... ? ב. איפה הקבלה מייחסת את ההשתחררות מהמציאות הפרטית להתעלות לספירת כתר ומעבר ?

neophile

New member
אינטילגנציה=נטיות של הרס עצמי

אני חושב שהדוגמה של החלום היא מצויינת , בחלום הכל יכול לקרות ואפילו יכולה להיות לנו שליטה בו במידה והוא צלול אני יכול בזמן החלום לתהות על משמעות הקיום...בשלב מסויים אני יתעורר המציאות ה"אמיתית" היא לא כלכך שונה מהחלום חוץ מהעובדה כי נראה שגם לאנשים אחרים יש השפעה על המציאות "האמיתית" ומעבר לאנשים אחרים גם לכל מני כוחות ויישויות אחרות כמו לדוגמא אלמנטלים,מלאכים, ארכונים,אלים ועוד... החלום הזה שאנחנו קוראים לו המציאות האמיתית מתרחש בעולם החומר הדחוס בו יש ביטוי לכל הכוחות הקוסמיים אנחנו מסיקים על קיום של כוחות גדולים מאיתנו בהתבסס על הוכחות "מדעיות" בהתבסס על מכשירים שאנחנו יצרנו או בהתבסס על חוסר יכולתנו להוכיח תופעה מפאת אי המצאות מכשיר מדידה מתאים איך ניתן לדעת באמת שתופעה זאת או אחרת מתרחשת על בסיס מכשיר מדידה שנוצר על ידנו? הרי אין ספק שהמכשיר מוגבל בהתאם למידע ולמסקנות אנחנו יוצרים מכשירים יותר מתוחכמים אבל אם הבסיס עצמו הוא שגוי...אז למה שהשאר יהיה נכון? ואין לנו שום דרך לדעת באמת אם הבסיס שגוי...קיים רק הרצון לקידמה בסופו של דבר אנחנו מבינים שזה הכל בראש שלנו...כמו שנאמר "אני חושב משמע אני קיים" בכל זאת כולנו כאן , על ספינת החלל ארץ מסופקים ע"י האדמה אבל אתה לא רואה מדענים פועלים באמת לשיפור האדמה , אלה אתה רואה מדענים שמוצאים שיטות יותר "טובות" להרוס את האדמה ע"י השלכה של פסולת רדיו אקטיבית ומניפולציה גנטית של צמחים הרי אם אין למדענים את המודעות הבסיסית הזאת שהארץ היא יישות חיה ואינטילגנטית איזה תועלת צומחת מהמחקרים שלהם? כביכול הם מגלים את המציאות ה"אמיתית" אבל למעשה הם רק מסמאים את עיני כולם ומביאים להכחדה עצמית רוב אנשי האקדמיה ובייחוד המדענים הם אנשים אנוכיים, אגואיסטים,מכורים לחומרים ותעוות הבשר בלי מודעות עצמית מפותחת במיוחד אז הם אינטילגנטים ...so fucking what? אינטילגנציה שמשומשת כדי להביא להרס אינטילגנציה שלא מכבדת את החיים... מה עם חמלה? מה עם אהבת אחים? חום ואהבה הן מהתכונות היחידות שמבדילות אותנו מהאחרים.

אורי רז

New member
אני מכיר את הנוסחה הלעוסה

של שמחת טפשים. אני מבין מההודעה שלך שהנוסחה הזאת חביבה עליך, אם כי אני בספק אם הצלחת להפעיל את החצי השני שלה כדי להשיג את החלק הראשון. "אני חושב שהדוגמה של החלום היא מצויינת , בחלום הכל יכול לקרות ואפילו יכולה להיות לנו שליטה בו במידה והוא צלול" תרצה להסביר, בהקשר של נושא השרשור, מה זה חלום צלול ? "אני יכול בזמן החלום לתהות על משמעות הקיום...בשלב מסויים אני יתעורר המציאות ה"אמיתית" היא לא כלכך שונה מהחלום חוץ מהעובדה כי נראה שגם לאנשים אחרים יש השפעה על המציאות "האמיתית" ומעבר לאנשים אחרים גם לכל מני כוחות ויישויות אחרות כמו לדוגמא אלמנטלים,מלאכים, ארכונים,אלים ועוד..." ז"א ב"מציאות ה"אמיתית"" לישויות אחרות יש השפעה על המציאות שלך. איפה הישויות הללו נמצאות ב"מציאות ה"אמיתית"", בניגוד לחלום ? "החלום הזה שאנחנו קוראים לו המציאות האמיתית מתרחש בעולם החומר הדחוס בו יש ביטוי לכל הכוחות הקוסמיים" מה זה עולם החומר ? "אנחנו מסיקים על קיום של כוחות גדולים מאיתנו בהתבסס על הוכחות "מדעיות" בהתבסס על מכשירים שאנחנו יצרנו או בהתבסס על חוסר יכולתנו להוכיח תופעה מפאת אי המצאות מכשיר מדידה מתאים" כאן אני חושב שאתה מצליח לבלבל את עצמך בגדול, אם כי אני לא בטוח שאתה רוצה שיקלקלו לך את זה. לא משנה איזה מכשיר ממציאים למדוד את עולם החומר, תוצאות המדידה שלו עדיין עוברות דרך החושים - לכן אם המציאות היא מה שהחושים תופסים נוכח אי יכולתם לתפוס את המציאות, מדידות המכשיר לא מוסיפות דבר. "איך ניתן לדעת באמת שתופעה זאת או אחרת מתרחשת על בסיס מכשיר מדידה שנוצר על ידנו? הרי אין ספק שהמכשיר מוגבל בהתאם למידע ולמסקנות אנחנו יוצרים מכשירים יותר מתוחכמים אבל אם הבסיס עצמו הוא שגוי...אז למה שהשאר יהיה נכון? ואין לנו שום דרך לדעת באמת אם הבסיס שגוי...קיים רק הרצון לקידמה בסופו של דבר אנחנו מבינים שזה הכל בראש שלנו...כמו שנאמר "אני חושב משמע אני קיים"" יפה, והדוגמא הקלאסית היא הסרט Barton Fink, בו הגיבור מאבד לאט לאט את הקשר עם המציאות החיצונית לטובת אשליה של חיים כפי שהיה רוצה שיהיו ללא יכולת להבדיל. הנושא הוצג בצורה יפה בסרט The Matrix (לדמות שנמצאת in the matrix אין יכולת להוכיח שהיא נמצאת במציאות מדומה, אלא אם יש באג בסימולציה), ועוד יותר יפה בסרט הקומה ה-13 (לדמות שנמצאת במציאות המדומה אין יכולת להוכיח שהיא עצמה לא חלק מהמציאות המדומה). עם זאת, אי אפשר לרקוד על שתי החתונות - או שהמציאות שלך היא כולה פנטזיה שהמוח שלך מייצר, או שלא. אם לא, הרי שיש מציאות חיצונית אמיתית, גם אם התפיסה שלך את המציאות החיצונית אינה זהה לה. "בכל זאת כולנו כאן" שוב, אם המציאות שלך היא כולה אשליה, רק אתה קיים, וכל שאר בני האדם הם יצירי הדמיון שלך וחסרי כל קיום מחוץ לו. "על ספינת החלל ארץ מסופקים ע"י האדמה" שוב, אם המציאות שלך היא כולה אשליה, רק אתה קיים, ספינת החלל ארץ היא יצירת הדמיון שלך. "אבל אתה לא רואה מדענים פועלים באמת לשיפור האדמה" כאן אני אכניס את דעתי המפורשת בצורה הברורה ביותר. יש מדענים שפועלים באמת לשיפור האדמה. אני רואה אותם. עקב תפיסת המציאות המעוותת שלך, החושים שלך מסננים אותם ויוצרים אצלך אשליית מציאות בה המדענים הללו אינם קיימים באופן דומה לעיוור צבעים שהחושים שלו מסננים חלק מהצבעים ויוצרים אצלו אשליית מציאות עם פחות צבעים משיש בפועל. "אז הם אינטילגנטים ...so fucking what?" הייתי מסביר לך מה ההישגים החיוביים הרבים של האינטיליגנציה והמדענים, אבל מכיוון שנראה לי שאתה מנסה ליצור לעצמך אשליית מציאות בה ההישגים הללו לא קיימים, אני לא אטריח את עצמי.

neophile

New member
משחקי אגו ושליטה

עולם החומר הוא העולם שבו פועלים הכי הרבה חוקים , עולם שמנותק מהכוחות שמפעילים את היקום ,כי בניתוק זה הוא מהווה ניגוד אליהם עולם בו הטוב לא קיים ללא הרע והרע ללא הטוב ,עולם בו אין אור ללא חושך וחושך ללא אור , עולם בו אין חומר ללא רוח ורוח ללא חומר כדי להגיע מנקודה A ל B דרוש לעבור מרחק מסויים שניתן למדוד אותו בצורה מדעית נכון אבל המדע לא יכול להוכיח או להפריך שאנחנו בעצם לא הולכים על פס נע נגד כיוון התנועה שלו וזאת האדמה שמתקרבת אלינו ,זורמת מתחת לרגליים שלנו... המדע יכול למדוד כמה אנרגיה זה ידרוש אבל לא אם זה אנחנו שמתמקדמים או האדמה בתהליך הלוגי של רוב המדענים העובדה שאנחנו אלה שמתקדמים ולא האדמה היא מובנת מאליה וזה בדיוק התהליך המחשבתי שמגביל אותם זאת דוגמה מאוד גסה אבל זה מתרחש בעוד כלכך הרבה וריאציות... פיסיקת הקוונטום מוכיחה בפירוש שאין כזה דבר מובן מאליו המדענים של היום הם לא שונים מהמדענים של פעם...הם מעדיפים להיות תקועים בסרט של "אני נגד הדת" "אני לא בן אדם מאמין" אבל אם הם רק משמשים כאנטי לאנשי הדת ולממסד הדתי הם כלואים במלכודת... ולא רק שהם כלואים במלכודת הגישה שלהם מאוד שיטחית כי אם הם באמת היו נגד הדת הם לא היו מחכים את המבנה שנועד לשליטה המדענים נתונים לחסדים של פוליטיקאים שאחראים על להזרים אליהם משאבים מכספי המיסים בפוליטיקה זה הכל אגו ותככים ולכן תחת המבנה הזה אותה גישה עוברת לאנשי האקדמיה נראה שיש הרבה אנשי אקדמיה שנח להם עם הגישה הזאת כי יש להם עמדות שליטה בה הם יכולים לטפח את האגו שלהם הרי אם באמת יש סיכוי לעולם הזה הוא יבוא מאנשי האקדמיה,מהמדענים שכרגע נמצאים במבוך עכברים אם הם נותנים למשחקי אגו ושליטה להאפיל על האינטילגנציה שלהם...אז כנראה שהם לא עד כדי כך חכמים לא?

למעלה