אני מכיר את הנוסחה הלעוסה
של שמחת טפשים. אני מבין מההודעה שלך שהנוסחה הזאת חביבה עליך, אם כי אני בספק אם הצלחת להפעיל את החצי השני שלה כדי להשיג את החלק הראשון. "אני חושב שהדוגמה של החלום היא מצויינת , בחלום הכל יכול לקרות ואפילו יכולה להיות לנו שליטה בו במידה והוא צלול" תרצה להסביר, בהקשר של נושא השרשור, מה זה חלום צלול ? "אני יכול בזמן החלום לתהות על משמעות הקיום...בשלב מסויים אני יתעורר המציאות ה"אמיתית" היא לא כלכך שונה מהחלום חוץ מהעובדה כי נראה שגם לאנשים אחרים יש השפעה על המציאות "האמיתית" ומעבר לאנשים אחרים גם לכל מני כוחות ויישויות אחרות כמו לדוגמא אלמנטלים,מלאכים, ארכונים,אלים ועוד..." ז"א ב"מציאות ה"אמיתית"" לישויות אחרות יש השפעה על המציאות שלך. איפה הישויות הללו נמצאות ב"מציאות ה"אמיתית"", בניגוד לחלום ? "החלום הזה שאנחנו קוראים לו המציאות האמיתית מתרחש בעולם החומר הדחוס בו יש ביטוי לכל הכוחות הקוסמיים" מה זה עולם החומר ? "אנחנו מסיקים על קיום של כוחות גדולים מאיתנו בהתבסס על הוכחות "מדעיות" בהתבסס על מכשירים שאנחנו יצרנו או בהתבסס על חוסר יכולתנו להוכיח תופעה מפאת אי המצאות מכשיר מדידה מתאים" כאן אני חושב שאתה מצליח לבלבל את עצמך בגדול, אם כי אני לא בטוח שאתה רוצה שיקלקלו לך את זה. לא משנה איזה מכשיר ממציאים למדוד את עולם החומר, תוצאות המדידה שלו עדיין עוברות דרך החושים - לכן אם המציאות היא מה שהחושים תופסים נוכח אי יכולתם לתפוס את המציאות, מדידות המכשיר לא מוסיפות דבר. "איך ניתן לדעת באמת שתופעה זאת או אחרת מתרחשת על בסיס מכשיר מדידה שנוצר על ידנו? הרי אין ספק שהמכשיר מוגבל בהתאם למידע ולמסקנות אנחנו יוצרים מכשירים יותר מתוחכמים אבל אם הבסיס עצמו הוא שגוי...אז למה שהשאר יהיה נכון? ואין לנו שום דרך לדעת באמת אם הבסיס שגוי...קיים רק הרצון לקידמה בסופו של דבר אנחנו מבינים שזה הכל בראש שלנו...כמו שנאמר "אני חושב משמע אני קיים"" יפה, והדוגמא הקלאסית היא הסרט Barton Fink, בו הגיבור מאבד לאט לאט את הקשר עם המציאות החיצונית לטובת אשליה של חיים כפי שהיה רוצה שיהיו ללא יכולת להבדיל. הנושא הוצג בצורה יפה בסרט The Matrix (לדמות שנמצאת in the matrix אין יכולת להוכיח שהיא נמצאת במציאות מדומה, אלא אם יש באג בסימולציה), ועוד יותר יפה בסרט הקומה ה-13 (לדמות שנמצאת במציאות המדומה אין יכולת להוכיח שהיא עצמה לא חלק מהמציאות המדומה). עם זאת, אי אפשר לרקוד על שתי החתונות - או שהמציאות שלך היא כולה פנטזיה שהמוח שלך מייצר, או שלא. אם לא, הרי שיש מציאות חיצונית אמיתית, גם אם התפיסה שלך את המציאות החיצונית אינה זהה לה. "בכל זאת כולנו כאן" שוב, אם המציאות שלך היא כולה אשליה, רק אתה קיים, וכל שאר בני האדם הם יצירי הדמיון שלך וחסרי כל קיום מחוץ לו. "על ספינת החלל ארץ מסופקים ע"י האדמה" שוב, אם המציאות שלך היא כולה אשליה, רק אתה קיים, ספינת החלל ארץ היא יצירת הדמיון שלך. "אבל אתה לא רואה מדענים פועלים באמת לשיפור האדמה" כאן אני אכניס את דעתי המפורשת בצורה הברורה ביותר. יש מדענים שפועלים באמת לשיפור האדמה. אני רואה אותם. עקב תפיסת המציאות המעוותת שלך, החושים שלך מסננים אותם ויוצרים אצלך אשליית מציאות בה המדענים הללו אינם קיימים באופן דומה לעיוור צבעים שהחושים שלו מסננים חלק מהצבעים ויוצרים אצלו אשליית מציאות עם פחות צבעים משיש בפועל. "אז הם אינטילגנטים ...so fucking what?" הייתי מסביר לך מה ההישגים החיוביים הרבים של האינטיליגנציה והמדענים, אבל מכיוון שנראה לי שאתה מנסה ליצור לעצמך אשליית מציאות בה ההישגים הללו לא קיימים, אני לא אטריח את עצמי.