אתם כנראה לא הבנתם

Tenchi

New member
ואל תשכח...

...שהנינטנדו 64 "דחף" פחות פוליגונים לשניה מהפלייסטשן. זה היה פשוט מכשיר מזעזע. כן, היו לו כמה משחקים טובים, אבל זה לא מצדיק קיום של מערכת עם נתונים טכניים כל כך ירודים. בקשר לגיימקיוב - כמו שאמרתי, הנקודה היא לא "להחליף דיסקים באמצע המשחק" אלא ברמת העיקרון - נינטנדו בחרה להשתמש בדיסקים בנפח קטן פי 3 מהסטנדט בשוק. אני חושב שזה מעליב ומעצבן. נינטנדו מפחדים מהעתקות? שיתמודדו עם זה. אני לא צריך לסבול מזה. אני מצפה מהם לתת לי את הדיסק עם הנפח הגדול ביותר, לא להמציא לי פורמט מיוחד מוגבל בנפח. שוב, זה הכל ברמת העיקרון. בקשר לאקס בוקס... טוב נו.. מה אני אגיד. הוא לא לטעמי. נראה כאילו גם מייקרוסופט עשו את כל הטעויות האפשריות איתו. אבל אין לי כוח להכנס לדיון הזה עכשיו :) אלון =(^.^)=

tempy

New member
erm

אני חושב שזה היה הפוך.. רוב משחקי ה-N64 נראו הרבה יותר טוב ממשחקי ה-PSOne.. דוגמא מצוינת לכך היא Conkers bad fur day.. המשחק נראה טוב אפילו בימינו
עיקר המגבלה הייתה בנפח, אך מבחינת יכולות העיבוד, יד ה-N64 הייתה על העליונה (למיטב ידיעתי..). ובתכלס, הפורמט של ה-GCN לא מהווה מגבלה ממשית.. לי, אישית, אין כל בעיה עם הפורמט.. מה שיותר מפריע לי, זה חוסר קיומה של יציאה דיגיטלית לאודיו וה-layout המוזר-משהו של הג´ויסטיק.. ובקשר ל-x-box.. אינני מבין מה כל-כך נורא הקונסולה הנ"ל.. איכפת לך להאיר את עיני בנושא?

זוהר פ

New member
MicroSoft

השם אומר הכל. אני גם זוכר שקראתי פעם משהו על שהקופסא הזאת פוגעת בדיסקים שמכניסים ואני מבטיח לך שזה בטח רק קצה הקרחון. גם אם באמת אי שום דבר רע בקופסא אני עדיין זוכר למיקרוסופט את חלונות שאני נאבק איתה כל פעם שאני משתמש במחשב.

tempy

New member
אתה צוחק, נכון?

עצם קיומה של בעיה מסוימת במספר יחידות של ה-x-box היפני אינה מהווה אינדיקציה כלשהיא לגבי יכולתה של ה-x-box כקונסולה. אגב, גם סוני לא "חפה מפשע".. לא חסרים "סיפורי אימה" הנוגעים לבעיות שונות ומשונות ב-PS2 בתחילת דרכו, כך שמיקרוסופט לא לבד
ה-x-box הינה קונסולה מצויינת.. תחסוך ממני את זיבולי השכל על כך שמיקרוסופט יצרה את ה-x-box וש-microsoft=satan.. אתה יודע בדיוק כמוני שזה רק תרוץ עלוב
מיקרוסופט ניסתה ליצור קונוסלה טובה, ואתה יודע מה? היא הצליחה! deal with it

Tenchi

New member
בקשר לנינטנדו 64.

ןבכן, כן, הוא היה 64 ביט לעומת 32 של הפלייסטשן. כן, הייתה לו האצה תלת מימדית אמיתית (החלקת פיקסלים). אבל זה לא משנה את העובדה הבסיסית - הוא יכל להציג *פחות* פוליגונים לשניה על המסך מאשר הפלייסטשן, שזה מאוד מוזר בהתחשב בעובדה שהמכשיר הזה אמור להיות "הדור הבא" לעומת הפלייסטשן (למרות שרק נינטנדו ייצרה מכשיר של 64ביט, כל השאר קפצו ישר ל 128). מה זה אומר? זה אומר שמבחינת איכות התמונה, היא יותר חלקה בנינטנדו64, אין מה לדבר. המכשיר מחליק פיקסלים ויש לו אנטי אלייסינג. אבל, בכל אובייקט תלת מימדי שאתה רואה (דמויות, רקעים...) יש פחות פוליגונים, כלומר המודל פחות מפורט ונראה פחות אמין. כן, יש אמנים של מידול בתלת מימד שעם עבודה נכונה של תאורות וטקסטורות ייצרו לך יופי של מודל LOW POLY (עם מעט פוליגונים), אבל לא כל אחד רוצה בכלל לטרוח, כשהוא יכול להריץ יותר פוליגונים בפלייסטשן. אלון =(^.^)=

tempy

New member
../images/Emo13.gif

erm, ה-N64 תמך ב-FSAA? נראה לי משונה מאוד, בהתחשב בעובדה שאפילו ה-PS2 לא תומך ב-FSAA (לא out-of-the-box, בכך אופן..). אגב.. כידוע, ה-performance penalty שנובעת בתוצאה משימוש ב-FSAA הינה עצומה.. אם כן, בתנאים זהים (ה-N64 ללא FSAA וללא trilinear/bilinear filtering), האם לא הגיוני להניח כי ה-N64 יעבור את יריבו מבית סוני, בכל הנוגע ל-raw performance? נ.ב: היעדר היכולת לעשות texture filtering לא מצביעה על חוסר יכולת להאצה תלת-מימדית.. דבר שה-PSOne בהחלט ידע לעשות.. אם זאת, היעדר היכולת הנ"ל הייתה מרגיזה למדי, דבר שבלט במיוחד במשחקים שיצאו ל-PSOne בראשית דרכו..

למעלה