אתם חייבים לשמוע את זה......

איילת1974

New member
הם גם אמרו דברים מהנוסח הנ"ל...

על אסון התאומים. לאחר האסון הכבד, בו קפחו את חייהם אלפי חפים מפשע בשל אמונה דתית קיצונית, אמרו כל-מיני נשמות דתיות טהורות (בניגוד לנשמות חוטאות...) שאסון התאומים משולה למגדל בבל. טענתם העיקרית היא שאלוהים רצה להוכיח אותם בעניין עוצמתם ושתמיד יהיה מישהו חזק יותר מהם, ולכן הפיל את המגדלים בדיוק כמו שהפיל את מגדל בבל. בנקודה זו עולות שתי שאלות במוחי: האחת- מדוע לא דאג אלוהים להרוס את הבניינים אם תום בנייתם וע"י כך היה חוסך מותם של אלפי חפים מפשע? השנייה קצת יותר מורכבת- אסון התאומים הוא עונש לאמריקאים, או נסיון להוכיח אותם, השואה הוא עונש לנו ו/או נסיון להראות לנו למה מסוגל האל. מדוע תמיד משתמש, אותו אחד שהדתיים שמבינכם קוראים לו האל, בשליחים כאלו נוראים? שמתם לב שהפשעים הכי נוראים ומתואבים (לרבות רצח רבין ע"י יגאל עמיר {אופס עוד דתי}, שרבים טענו שגם הוא שליח האל) בוצעו בשם האל או מטעמו? לא חשבתם על האבסרוד הזה פעם? אני לא יודעת מה אתכם, אבל אותי זה מגעיל.

כינוי1982

New member
"טעמו"

"טעמו" היא גישה משונה. כל דבר בעולם, לפי גישה זו, נעשה מטעמו. מטעמו אדם נהרג בתאונת דרכים, מטעמו אדם לא מוצא את הגבינה האהובה עליו בסופר, מטעמו תינוק נולד, מטעמו נמצא מרפא למחלה. ייחוס מעשים לאלוהים תוך כדי הדגשה עליהם, נעשים בד"כ כאשר מדובר במעשים כה צורמים וחריגים, שהם דורשים הסבר מיוחד לאי התערבות האל (בד"כ מדובר באי התערבותו, לא במעשה אקטיבי). השואה היא דוגמא לכך. על פי גישה זו, לא הנאצים ולא פעילי אל קעידה הם שליחים שנכפתה עליהם המשימה, כי אם בני אדם שפעלו בדעה צלולה ומתוך רצון והסכמה. האל "נאשם" בהסתר פניו, ולא בציווי המעשה. בכל מקרה, יהודים שומרי מצוות אינם היחידים שששו על מה שנתפס כ, אם להשתמש בטרמינולוגיה נוצרית, ענישה על גאווה, זעם וחמדנות. קומוניסטים, תושבי עולם שלישי ולאומנים ערבים היו שותפים לתחושה הזו. חלקם הגדול טרח לעשות הפרדה בין האבל הכבד על מותם של אלפי אנשים, לבין עצם המעשה עצמו.

כינוי1982

New member
דווקא טענתי ההיפך ממך

אם את טוענת שכל דבר רע בעולם קורה מטעמו של האל, אזי כל דבר שבעולם קורה מטעמו של האל, ולכן אני לא רואה טעם מיוחד להזכיר רק את הדברים הרעים. באשר לטיעון התאומים - אישית, אני חושב שמדובר בפשע. ועדיין אני חש באיזה מקום בלב שמחה. לא על המוות של האנשים חלילה, אלא על פגיעה במה שאמרתי קודם. אין לכך קשר לגזענות או לריקוד על הדם.

איילת1974

New member
לא מדויק

קראתי שזה מה שאומרים דתיים רבים. תקרא טוב את ההודעה הראשית ואת ההודעה שלי. אל תשכח באיזה צד אני...

כינוי1982

New member
לא שכחתי

להפך, אמרתי שרגשות שמחה שנובעות מהפיגוע בתאומים אינו בגלל המוות, שהאדם הדתי הממוצע ללא ספק יגנה, אלא על עצם ההכאה על גאוותה, חומרנותה ואלימותה של ארה"ב. בקשר לשואה - אמרתי, שלהגיד שכל דבר רע קורה באישורו של האל הינו דבר מיותר, כי לפי הגישה הדתית, גם כל דבר טוב קורה בשמו. לפיכך, אין לאימרה הזו שום משמעות.

למעלה