אתם חייבים לשמוע את זה......

erez zon

New member

מתוך עיתון דתי\חרדי:חדשות נכונות שמחולק לכל תושבי נתניה. מדובר על נבואה שמרמזת כי הגאולה קרובה (כולל פירוש העורכים): "חילות נוצריים מהמעצמה הנוצרית(=אמריקאיים) שיגיעו בספינות גדולות(=משחתות ונושאות מטוסים) אל איזור אשור(=עיראק,איראן)ויילחמו בהם,ויגרמו להם לנזקים חמורים. כתוצאה מכך אשור(עיראק,איראן)תגרום עינויים ח"ו לבני ישראל(=התקפות טילים?טרור?).אבל בסופו שלדבר לא רק אשור יאבד,אלא גם המעצמה הנוצרית,וישארו רק בני ישראל ומלך המשיח. במהרה בימינו אמן." שגורג´ בוש לא ישמע שיש כאן גם יהודים המייחלים להרס מדינתו.... ממש גזענות,לא?!

erez zon

New member

מתוך עיתון דתי\חרדי:חדשות נכונות שמחולק לכל תושבי נתניה. מדובר על נבואה שמרמזת כי הגאולה קרובה (כולל פירוש העורכים): "חילות נוצריים מהמעצמה הנוצרית(=אמריקאיים) שיגיעו בספינות גדולות(=משחתות ונושאות מטוסים) אל איזור אשור(=עיראק,איראן)ויילחמו בהם,ויגרמו להם לנזקים חמורים. כתוצאה מכך אשור(עיראק,איראן)תגרום עינויים ח"ו לבני ישראל(=התקפות טילים?טרור?).אבל בסופו שלדבר לא רק אשור יאבד,אלא גם המעצמה הנוצרית,וישארו רק בני ישראל ומלך המשיח. במהרה בימינו אמן." שגורג´ בוש לא ישמע שיש כאן גם יהודים המייחלים להרס מדינתו.... ממש גזענות,לא?!

begone

New member
הרהורים קלים

הרי מדינת ישראל היא קטנטנה. מספיקה פצצת אטום עיראקית אחת בשביל לחסל אותנו. הפחדים הקיומיים של העם הקטן שלנו הם אדירים. אבל המזל שלנו הוא יהודי ארה"ב. הביזור, כן הביזור (וגם הפיזור) של העם היהודי הוא סוד ההצלחה ההישרדותי שלנו. שום אלוהים ושום באטיח.

voguemaster

New member
האמת שזה לא מדויק לחלוטין

פצצה אחת לא מספיקה לחסל את כולנו.

begone

New member
טוב, בסדר

אז 10 פצצות מימן. הבעיה שהן תפגענה גם בירדן ובלבנון ובסוריה ובמצרים, שלא לדבר על חיסול ירושלים, שזה דבר מאוד בעייתי מבחינת חוסיין והמוסלמים. מסתבר שהר הבית (אל-אקצא) מגן עלינו!

אלי ו.

New member
למה גזענות, סתם טמטום תמהוני

מה, אתה לא מכיר גם תמהונים חילונים?

erez zon

New member
גזען הוא מי שחושב שהוא עליון מאחרים

יש בוודאי גם תמהונים חילונים,אך אלו אינם תמהונים שאף אחד לא מתייחס אלהם,כי זהו עיתון המחולק לכל התושבים בעיר.הדברים הללו נקראים ע"י הרבה אנשים.

ממש לא...

גזען הוא מי שמאמין שקבוצה מסוימת עליונה על קבוצה אחרת בשל המראה החיצוני שלה\מוצאה. תסביך עליונות אינו בהכרח גזענות.

במקום אחר...

הגדירו את הנוצרים כ"אדום", הגדרה נטולת ביסוס להחריד. מאיפה הם מביאים את השטויות האלה?

כינוי1982

New member
אדום

השיח הטיפולוגי על אדום ועשיו הוא - כפי שאמרתי הרגע - טיפולוגי. אין הכוונה בהכרח לכך שהאדם הנוצרי הוא צאצאו הישיר של עשיו, הן משום שבתפיסה היהודית אין עיסוק בגנטיקה, והן משום שאין בה מקום למחקר מדעי שיכול להכשיר עיסוק כזה. התואר "אדום" ניתן במקור לאימפריה הרומית, בהתבסס על דברי אלוהים לרבקה: "שני גויים בבטנך וגו´", לפיו אחד מהם ירדה בשני, אך לבסוף הבכור יעבוד את הצעיר (ישנו אפילו פירוש הטוען כי מדובר ב"שנואי גויים בבטנך" - ישראל על שום מנהגיו המוזרים ומשיחיותו, ורומי משום דרסנותה ועושרה). המסר אם כן היה ברור - האימפריה הרומית היא הגוי המשעבד, שסופו להשתעבד. הקישור לנצרות החל עם הפיכתה של הנצרות לדת הרשמית של האימפריה הרומית, קישור מובן מאליו. מעתה לעיסוק בעשיו ויעקב יהיה מקום חשוב ביותר בקרב שתי הדתות - שתי הדתות יטענו להיותן ישראל האמיתי; היהודים טענו להיותם ישראל המשועבד והחלש, שנתון לדיכוי שימשך זמן רב, אך בסופו של דבר יפול החזק. הנוצרים לעומת זאת טענו שהם ישראל - האח הצעיר שקבל את הבכורה, וכעת למעשה הם משעבדים את העם היהודי שזוהה עפ"י הטיפולוגיה הזו עם עשיו. הכינוי "אדום" הוא אם כן כינוי שקשור יותר למסורת ולמאבק בין דתי, מאשר לתיאוריות מדעיות ששואפות לביסוס.

הסבר יפה, אבל...

אני חושב שבחלק מהמקרים זה נובע גם משמרנות בעולם הדימויים- של אנשים שעוד תקועים אי שם, 3000 שנה מאחור.

כינוי1982

New member
אין זו שאלה של שמרנות

היום למשל, אם מישהו ישתמש בכינוי "נאצי" על מישהו אחר, אין זה משום שמרנות, אלא משום שהמילה הזו טעונה מאד ומכילה משמעות מסויימת עבור אותו אדם ועבור האדם אליו מדובר. "אדום" הוא כינוי טעון משמעות בחברה הדתית, שהפך להיות טעון משמעות עוד יותר עם המאבק היהודי-נוצרי על "הבכורה". בהתחשב בעובדה שדתיים וחרדים רבים גם מתעסקים בטקסטים המכילים את הכינוי "אדום" לרומי ו/או לנוצרים, הגיוני שזה יהיה מטבע שגור לשון בפיהם.

שוב, שמרנות של עולם הדימויים

עולם הדימויים שלהם מתבסס על מאורעות מלפני 2000 שנה. שלי מהמאה האחרונה, בהיסטוריה הכללית ולא רק הפרטית. זה בדיוק ההבדל.

כינוי1982

New member
אז?

אתה חי אחרי שנות האלפיים, ועדיין החברה שאתה חי בה משתמשת בדימויים של דברים שהתרחשו לפני שני דורות ("נאצי"). אין זאת משום שמרנות, אלא משום שמדובר במאורע טראומאטי שרלוונטי בעיני אנשים רבים גם להיום. בכל מקרה, אני לא מבין מה הבעיה בזה. רק משום שהם לא חיים את התרבות שלך ומשתמשים במושגים שלך הם ראויים ללעג? לך יש תודעה היסטורית ואוניברסלית, להם אין, ואני לא מבין מה הבעיה המוסרית פה, או למה יש צורך ללעוג להם.

כשאנשים לא מבינים שהעולם משתנה

ונשארים עם אותה שפה ואותה דרך חשיבה כמו לפני 3000 שנה, זה בהחלט מגוחך.

כינוי1982

New member
אל תהיה מצחיק

דרך החשיבה החרדית התפתחה רבות מלפני 3000 שנים. ההנחה שהרבנים החסידים היום חושבים מה שחשבו אנשים בתקופת המקרא, דווקא היא המגוחכת. באשר לשפה - אני רואה פה אנשים משתמשים כל הזמן בביטויים כמו "ואהבת לרעך כמוך", או "איש באמונתו יחיה" (מתוך מחשבה שזה המשפט המקורי, כשלמעשה מדובר ב"צדיק באמונתו יחיה"). האם גם זה מגוחך? אתה יודע כמה אנשים משתמשים בביטויים וניבים בארמית ובאידיש? בכל מקרה, בקשר לכותרת - מובן שהם מבינים שהעולם השתנה. אתה מוזמן לבדוק כמה פסקי הלכה נתנו במטרה להתאים את החיים לשינויים טכנולוגים ולעובדות קיומה של מדינת ישראל. הם יודעים שהתאומים נפלו, אתה יודע. אבל זה לא ממש אכפת להם. ואני לא מבין מה מגוחך פה. קודם כל, העובדה שמישהו לא מתאים את עצמו בכל יום למתרחש לעולם ולא טורח להחליף את אוצר המילים שלו לפי האקדמיה העברית ללשון, לא הופכת אותו למגוחך. שנית, העובדה שמישהו בוחר שלא להיות מעורב בעניינים פוליטיים אלא להקדיש את עצמו לפעילות אינטלקטואלית ומוסרית, לא הופכת אותו למגוחך בעיני.

אדם שכל אוצר המילים שלו תקוע

3000 שנה מאחור, שדרך החשיבה שלו תקועה 3000 שנה מאחור, שלא אכפת לו שהעולם השתנה, חי בעבר. אני חי בהווה. אני יכול להשתמש גם בביטויים מהעבר וגם בחדשים. אני לא "תקוע" בעבר.

כינוי1982

New member
השפה שאתה מדבר בה, כמדומני,

היא שפה בת 2000 שנים לפחות. כל אוצר המילים שלך, אם כן, תקוע מאחור לפי גישתך. החשיבה שלהם לא תקועה 3000 שנים מאחור, באמת. יהיה יעיל יותר אם תקראו קצת לפני שאתם מדברים. אתה באמת חושב שחז"ל שהפכו את דין עיר נדחת על פיה חיו לפי הקודים של התקופה המקראית? אתה באמת חושב שחברה בה הגברים לומדים, זהה לחברה בה הגברים הם חקלאים? אתה באמת חושב שהמהפיכה החסידית "תקוע 3000 שנים מאחור"? אתה יכול להשתמש בביטויים גם מהעבר ו*גם* מהווה? וואו. כמה נערץ.

כינוי1982

New member
השפה שאתה מדבר בה, כמדומני,

היא שפה בת 2000 שנים לפחות. כל אוצר המילים שלך, אם כן, תקוע מאחור לפי גישתך. החשיבה שלהם לא תקועה 3000 שנים מאחור, באמת. יהיה יעיל יותר אם תקראו קצת לפני שאתם מדברים. אתה באמת חושב שחז"ל שהפכו את דין עיר נדחת על פיה חיו לפי הקודים של התקופה המקראית? אתה באמת חושב שחברה בה הגברים לומדים, זהה לחברה בה הגברים הם חקלאים? אתה באמת חושב שהמהפיכה החסידית "תקוע 3000 שנים מאחור"? אתה יכול להשתמש בביטויים גם מהעבר ו*גם* מהווה? וואו. כמה נערץ.

למעלה