אתם אוכלים את הלב...

iceviper

New member
לא,יש עוד:

"אני רואה בעצמי מעמד ביניים"-רוני בריזון,מספר 11 בשינוי,אחד האנשים העשירים בארץ

כלומר כאשר שריד אומר: קראו את שפתיי

אנחנו צריכים לדעת שאין לעשות כן ולדבריו אין הרבה ערך? בעצם.... אנחנו יודעים זאתת כבר על יוסי שריד ולכן לא לוקחים שום מילה שלו ברצינות

Alexco

New member
אוי באמת

הוא אמר את זה אחרי הבחירות, כך שהוא לא הטעה את ציבור הבוחרים. הוא אמר את זה פעם אחת ויחידה, והודיע שהוא מתחרט. אתה רוצה שנתחיל דיון על פליטות הפה של יו"ר שינוי ?

יעני אחרי הבחירות ריד מי ליפס ולא

לקיים זה בסדר?! יופי מרצניק אתה יכול להביא מה שאתה רוצה על טומי אני אינני איש ינוי וגם אם היתי זה לא היה משנה לי אבל לפי הכתוב עד כה בפורום הרי בדרכ כלל אתם מעוותים את דבריו מוציאים מהקשרם וגורמים למשמעות אחרת כמו הוראת השעה לגיוס מילואים אשר קרק מרצ והערביות התנגדו לה [וכי באמת ..למה שהצבא יגן עלינו?!] אז אינכם מצינים שמדובר בהוראת שעה וגורמים לקורא לחשוב שהוא נגד מילואימניקים בזמן שמרצ היא היא שנגד הגנת ישראל [עובדה שכ ל שאר המפלגות הצביעו שונה ממרצ] נו .... ןלהזכיר לך שנמנעתם מהחוק נגד זכות השיבה...... ולהזכירך ששרידניו אמר שהוא נגד הקמת ישובים חדשים [יהודיים בלבד...] והוא לכאורה בעד הירוקים אבל בפועל נגד [הגדלת הצפיפות במקום צפןפ זה הרס מעט הירוק שנשאר] עזוב בהתבטאויות שריד הוא אלוף

מורנא007

New member
נניח ששריד הוא ראש הממשלה

נסגנו, כוח בינלואמי בא, [למרות בוש] והטרור ממשיך. מה אתה מציע לעשות? יהיה מרצ לעשות או שתבקשו משרון וליברמן עזרה?

יהיה מרצ לתת המדינה.......

כי אם עושים אז עושים ומרץ מעדיפה לתת במקום לעשות

resh0

New member
אז אולי אתה תסביר את העניין?

עפ"י הסקרים גדולה מפלגת שינוי לפחות כפליים ממפלגת מרצ!! ואם באמת שינוי היא מפלגה "שלא עומדת מאחרי", המשמעות המינימלית היא שהציבור החילוני מצביע בעיקר נגד, נגדכם!!! למה? האידיאולוגיה של מרצ כל-כך נכונה, הנציגים של מרצ בכנסת הם כל-כך חביבים, משכילים, פעלתנים... אז למה רק 7-8 מנדטים? לא כדאי שתבדקו את עצמכם? אולי האידיאולוגיה לא כל-כך מתאימה לתקופה, אולי הנציגים לוקים בכשרונם... חייבת להיות סיבה! אם לא תדע אותה, כיצד תעלו?

לא מפלגה פופוליסטית

בניגוד לשינוי, מרצ לא צריכה לגרור לזירה הפוליטית כל מיני צעקנים מפופוליטיקה כדי להרוויח קולות. הסקרים תמיד צופים למרצ פחות מנדטים, בערב הבחירות התוצאות ייראו אחרת. וחוץ מזה, אם שינוי הייתה מוכנה לשבת בממשלת שמאל, היה סיכוי לקואליציה שתעשה מהפיכה חילונית ואזרחית אמיתית. אבל הליכוד בחיים לא יוותר על הברית עם החרדים בשביל טומי והחברים...

resh0

New member
עם כל הכבוד, לא התייחסת לשאלתי.

אינני נוהג לצפות במשדרי אקטואליה למיניהם, אבל בפעמים הבודדות שכן יצא לי, היחידים שראיתי אותם צועקים ומתלהמים, היו דווקא ה"נציגים" של המפלגות הגדולות (נשארה רק אחת גדולה). נכון, הסקרים תמיד מנבאים פחות מנדטים למרצ, אבל נכון גם שהסקרים תמיד מנבאים יותר מנדטים לעבודה!! אני מעריך שכ 4 מנדטים שכרגע תומכים בעבודה הם "רכים" לדעתי שינוי ומרצ יצליחו לנתק משם 2-3 מנדטים שיתחלקו בינהם, הליכוד ינתק כ 1/2 מנדט. אבל כל זה לא סותר את ההערכה כי מפלגת שינוי תקבל לפחות כפליים מהמנדטים שתקבל מרצ!!!! מה הסיבה? אני יודע אותה!!! אם אתם לא יודעים, כיצד תתקנו בעתיד? כיצד תעלו שוב? ראוי למחשבה, לא? עד כמה שידוע לי, מוכנה שינוי לשבת בממשלת שמאל, אבל לא שמאל קיצוני (המפלגות הפלשתיניות). אותם הדברי נכונים כלפי מוכנותה של שינוי לשבת בממשלת ימין. הסיבה בגללה אני לא בוחר ליכוד, היא שטרם שמעתי את עמדתו המוצהרת של שרון בעניין זה. כל עוד לא יצהיר כי פניו לממשלת אחדות חילונית לא אצביע ליכוד. לדעתי ישנן מיליון סיבות לליכוד מדוע לצרף את "טומי והחברים" על פני "עובדיה והחברים" בעיקר בגלל ההערכה שאם שינוי לא תהיה בקואליציה, שינוי תהיה זאת שתרכיב את הקואליציה הבאה!!! לא מעט ממנהיגי מפלגת הליכוד עדיין סובלים מ"כאבי ביצים" לנוכח ה"ברית עם החרדים"... די, מספיק.

Alexco

New member
המפלגות הפלשתיניות?

לא ידוע לי על כאלה...אולי תרענן את זכרוני?

resh0

New member
אלו שנהוג לכנות "מפלגות ערביות".

יש ערבים ויש פלשתינים. לא כל ערבי הוא פלשתיני, אבל כל פלשתיני הוא ערבי. בישראל ישנם ערבים שמשתתפים ביום-יום על הגנת המדינה מפהי אויביה באופן העפיל ביותר בקו הראשון! אלו הם ערבים שאני גאה בהם שהם אחי, עצוב ביום בו הם מאבדים את יקירם. מדובר בערבים ישראלים שתומרים למדינה הרבה יותר מהיהודי הישראלי הממוצע. לעומתם ישנם בישראל פלשתינים, הפלשתינים הם אויבי ישראל. הם אלו שמזדהים עם אויבנו שרוצחים בנו. אלו שמנהיגים את הציבור הזה, מבקשים את תמיכת הציבור להבחרות לכנסת. אלו הם אזרחים שאני מאוד לא גאה לחיות במחיצתם. אני מקווה שכעת אתה זוכר... מי הם אויבך ומי הם שותפיך.

תתעורר

רוב מוחלט של ערביי ישראל מגדיר עצמו כפלשתינים יתרה מזו רוב מוחלט אצל הצעירים טוען שאין דבר כזה יותר ערבי ישראלי אלא רק ערבי פלשתינאי [ראה גם הספר הדור הזקופ או סתם שאל ערבי ישראלי ... סליחה פלשתינאי ישראלי סליחה ערבי פלשתינאי שחי בישראל

במערכת הבחירות הנוכחית יש המון

במערכת הבחירות הנוכחית יש המון מתלבטים- כ- 40% בקירוב. מחקרים מעידים על כך כי רבים מהמתלבטים מעדיפים לבחור את המפלגה המובילה, זו שנחשבת המנצחת הגדולה וזו על מנת "לעלות על העגלה". יש צורך להעיר את תשומת ליבם של אלה שמפלגת "קיוסק" שמושכת הרבה מתוסכלים לא בהכרח עושה טוב ובמקרה של שינוי יש הוכחות רבות למכביר שהיא עושה הרבה רע. שינוי- גם המלך הזה הוא עירום

אשרת

New member
טעות- 20% מתלבטים שטוענים שהם

מתלבטים בין ליכוד עבודה ושינוי. הם אפילו לא חושבים לכיוון שלכם.

sagitv2

New member
היו כתבות שעסקו באחוזים שנעים

היו כתבות שעסקו באחוזים שנעים בן 20% ל- 40%. ועדין הנקודה נותרת זהה המתלבטים ככלל נוטים לקפוץ "על העגלה" (המפלגה) שנתפשת כמנצחת. לשינוי מגיעים מכל עבר אחרת לא ברורות הקפיצות מ- 12 ל- 17 מנדטים ואז שוב ירידה וזה תוך מספר ימים. כן. אנשים מבולבלים.

אשרת

New member
אני קוראת את שני העיתונים המרכזים

ובשניהם זה מופיע 20%. הנקודה היא שמר"צ לא נהנית מאותם מתלבטים, נפוך הוא , סובלת אפילו מירידה. ואם רוצים לקפוץ על מפלגה שנתפסת כמנצחת- זה בהחלט לא שינוי אלא הליכוד.

metro1

New member
הליכוד ירד בעשרה מנדטים בחודש ../images/Emo31.gif

הליכוד ירד בעשרה מנדטים בחודש האחרון בעקבות חשיפת השחיתות. זו ,לפחות עפ"י ההגדרות שלי ,לא מפלגה מנצחת.

מאז הליכוד כבר עלה חזרה בהרבה

עכשיו הירידה מוערכת בהרבה פחות (אלא אם כן את אומרת שהירידה מתקיימת מהסקר הכי אופטימי של 41 מנדטים לסקר הכי פסימי כיום של 31 מנדטים)

אשרת

New member
רק מה- למרות הירידה היא עדין

המפלגה המנצחת למרות ההגדרות שלך.

למעלה