לדעתי להפריז עם סויה זה לא בריא
צריך במידה
בנוסף גם חלק מהמוצרים של הסויה שמנסים להיות תחליף לבשר הם מעובדים ומכילים כל מיני דברים לא בריאים, כמובן תלוי אילו מוצרים.
מבחינת תזונה, לדעתי עבור רוב האנשים ראוי לאכול הרבה ירקות ופירות עד כדי כך שהם מהווים לפחות שליש מכמות הקלוריות היומיים, לאחר מכן הייתי ממליץ על חופן שקדים כל יום וכמה אגוזי מלך (עבור אומגה 3), זרעי פשתן, שמן פשתן גם כן עבור אומגה 3.
את צודקת גם בנוגע לכמה שיותר טבעי, ככל שהמזון יותר טבעי הערכים התזונתיים שלו יותר טובים והגוף מקבל המון סוגים של MACRONUTRIENTS
בישול הורס במקרים רבים ערכים תזונתיים למרות שיש מקרים שבהם הוא דווקא מועיל.
גם עלים מצמחים שונים יכולים להיות מאוד בריאים לצריכה וכמובן נבטים
הייתי גם מזכיר את חשיבות אצות ים (בהנחה שהן נקיות מרעלים וכימיקלים) כחלק מהתזונה, לאכול קצת מזה חשוב מכל מיני סיבות.
שורשים וצמחי מרפא עבור הנפש גם נחמד מאוד..
סטויה כתחליף לסוכר..
מולסס כתחליף נוסף מתוק שמכיל מינרלים רבים.
יש כל כך הרבה דרכים לגבש תזונה בריאה ומלאה מהצומח לא צריך לשכנע אותי כבר ניסיתי את כל הדברים האלו על עצמי, מאחר שאני סובל מנזק מוחי כתוצאה מטיפול פסיכיאטרי אני רגיש יותר מאחרים, ברגע שאני אוכל לא טוב אני מרגיש לא טוב וברגע שאני אוכל בריא אני מרגיש יותר טוב, אני מאוד רגיש,
הרגישות הזאת לימדה אותי להבין מה בריא ומה לא
אה ושכחתי כמובן לדבר בשבחי החומוס הפלאפל והטחינה.
עבור חולים פסיכיאטריים עם פגיעה מוחית אגב, יש בעיה שיש צורך בחלבונים והרבה במקרים רבים, לעיתים בשר מאוד מרגיע ועוזר כי הוא מחלבון מלא ואיכותי, אכן יש תחליף קוראים לו חלבון המפ, זה התחליף היחידי שאני מכיר שהוא ברמה של בשר, אך קצת קשה למצוא מאכלים מתאימים, אני הייתי מכין עוגיות המפ וזה היה יוצא מאוד טוב, בכללי להוסיף מחלבון ההמפ למזונות שונים יכול גם להועיל, במקום לקדם סויה עדיף לקדם המפ.
בברכה
עודד