אתי דאוד

OdedIsNotAfraid

New member
אתי דאוד

OdedIsNotAfraid

New member
לא ברור?

אנשים שורפים את עצמם, אמהות חד הוריות מתאבדות, ילדים בלי אוכל
ובשביל למחות מדגישים מילקי קוטג' ובקרוב גם גלידה
הופכים את המחאה לפרסומת למוצרי חלב
כמו כל דבר במדינה המטומטמת הזאת
אגב אני לא טבעוני, אך נמאס לחלוטין מההתעללות בבעלי חיים במשקים
ונמאס לחלוטין מהתפיסה של אנשים שחושבים שלאכול מהחי בכמויות זה טוב ובריא להם

RSPA

New member
אם נמאס לך, למה אתה לא טבעוני ? זה לא ברור.

OdedIsNotAfraid

New member
אני לאוו דווקא רוצה להיות טבעוני

אני רוצה שההתעללות תיפסק,
מבחינתי אם מטפלים בחיות טוב ונותנים להם חיים טובים אין לי בעיה עם שחיטה, ממילא בעלי חיים
מתים בטבע בצורות הרבה יותר אכזריות מאשר משחיטה כשרה וגם החיים שלהם הרבה פעמים רצופים ביסורים ובסכנות ובמאבקי הישרדות,
במשק טוב הן חופשיות מקבלות טיפול טוב אהבה אין להן מחסור בכלום
אני לאוו דווקא מתחבר עם האידיאולוגיה של הטבעונות, למרות שאני אשמח עם העולם יהיה יותר טבעוני ואם אני גם אצליח להיות טבעוני או למעט ככל האפשר במוצרים מהחי.
מבחינת בשר בשנה האחרונה בממוצע אכלתי 100 גרם בשר בשבוע.

Rock Solid

New member
1. אי אפשר להפוך בע"ח למוצר בלי להתעלל

תעשייה מתעללת = תעשייה "יעילה" ורווחית.
&nbsp
2. אף אחד בטבע לא קובע באיזה יום ימות כל בע"ח שנולד. יש סיכוי הישרדותי כלשהו, בניגוד למוות בטוח במשקים.
&nbsp
3. זה שהטבע אכזרי לא אומר שאנחנו צריכים להיות אכזריים, לא משנה באיזו רמה. למה לבחור באכזריות ולהרוג, כשאפשר לא?

merav999

New member
אי אפשר להחזיק במקל בשני קצותיו

גם לרצות להמשיך באותם הרגלים ולא לשנות כלום וגם לרצות שהתעללות תיפסק, עד כמה שהרצון הזה מובן

&nbsp
בעלי החיים בתעשייה הזאת הם מוצר, כלי לעשיית כסף, הם לא יצור חי עם רגשות ויכולת להרגיש כאב ורצון לחיות.
&nbsp
אז אתה (ואחרים) צריך להחליט מה חשוב לך יותר:
להמשיך באותם הרגלים, לאכול את אותו "אוכל" ולהבין שבכך שאתה משלם עבור ה"אוכל" הזה אתה זה שגורם לבעלי החיים לעבור התעללות קשה ולמות עבור הנאות קולינריות.
&nbsp
או
&nbsp
לעשות שינוי. לעבור לתזונה מהצומח ולהתנגד להתעללות הזאת שבעלי החיים עוברים. זה אולי נראה מפחיד ומלחיץ מבחוץ, אבל יש לנו שפע של מזון מן הצומח ואפשר להכין ממנו אין סוף מאכלים נהדרים וטעימים (מבריאים עד לג'אנק פוד).
&nbsp
שמעת על אתגר 22 ? זו פרויקט שמאפשר לאנשים להתנסות בתזונה טבעונית למשך 22 יום בליווי של תזונאיות ושל טבעונים/יות ותיקים/ות. אפשר לשתף, לחפש מתכונים, לבקש עצות, לקטר. יש אווירה מאוד תומכת וכיפית. מאוד מומלץ
אם זה משהו שמעניין אותך יש קישור להרשמה בלינק השלישי בחתימה שלי.

OdedIsNotAfraid

New member
שיטה טובה היא להגיד פשוט הפוך

הלא כך?
אם מישהו טוען טענה
אז נטען את הטענה ההפוכה
ממש בוגר

l coyote l

New member
זה נקרא דיון (שלא מסכימים בו).

צד אחד מעלה טיעון והשני טיעון נגדי לסתור אותו.
בלי זה לא היה דיון.

OdedIsNotAfraid

New member
התגובה לא היתה אליה

אלא למישהו אחר שדיבר שטויות
בנתיים התיאוריה שלי נכונה
מכירות המילקי בישראל עלו גם ברשתות שלא עשו מבצעים

OdedIsNotAfraid

New member
הפוסל במומו פוסל

דבר ראשון סליחה על ההודעה הראשונה היא היתה מיועדת למישהו אחר,
אך הפוסל במומו פוסל..
אתם פועלים לטבעונות שכל בני האדם יהיו טבעוניים
והדבר שהכי מפחיד אתכם שישתנו דברים כך שלבעלי החיים במשק יהיה טוב
אז ימשיכו לאכול בשר ולא תוכלו להפיץ את התעמולה של האכזריות שיש כדי לשרת
את האידיאולוגיה שלכם שכל האנושות תהיה טבעונית
אתם אלו שמחזיקים את המקל משני קצותיו
כדי להתקדם דבר ראשון צריך יחס טוב לבעלי חיים במשקים זה כבר יהיה עולם יותר טוב
כל התקדמות היא מבורכת
כל מניעת סבל היא מבורכת

eietmo

New member
איך לדעתך אפשר לפתור את הבעיה של האפרוחים הזכרים בתעשית

הביצים?
&nbsp
כרגע טוחנים\חונקים למוות רק בישראל 15 אלף אפרוחים ביום, כי אין מה לעשות עם האפרוחים הזכרים (הם לא מטילים ביצים). איך אתה חושב שאפשר לאכול ביצים בלי ההשמדה ההמנות והאכזרית הזו?

אני לא מכירה את התעשייה, צמחונית 14 שנה אבל

לא מגדלים אותם למאכל?
לא אוכלים תרנגולים??

דייהטסו

New member
לא

תרנגולות מטילות בתעשיה הן מזן לונגהורן שנברר גנטית להטלה מרובה של ביצים ואין כדאיות לגדלו לבשר. התרנגולים לבשר עברו בררה מלאכותית לגדילה מהירה וחזה ענק כדי לגדול במהירות להשחט ולהפוך לשניצל.

eietmo

New member
שאלה מצוינת

יש 2 סוגים של תרנגולות- תרנגולות לבשר ותרנגולות לביצים. תרנגולות למאכל "הושבחו" כך שהן יגדלו לגודל של תרנגול בוגר תוך 6 חודשים (לוקח שנתים בטבע). את התרנגולות האלה אוכלים. התרנגולת לביצים מטילות ביצה ביום (במקום 20-30 בשנה, בטבע), והן קטנות למדי, אז לא רווחי להשתמש בהם למאכל.

OdedIsNotAfraid

New member
גם בטבע האפרוח לא שורד לרוב

אפרוח של תרנגולת מאוד פגיע בטבע ולכן תרנגולים מטילים הרבה ביצים לא כמו אישה שיכולה ללדת ילד בשנה ואולי שניים אם זה תאומים, תרנגולות יכולה להביא עשרות אפרוחים בשנה, וזאת משום שרובם נאכלים, לכן ממש כמו בטבע זה בסדר שחלק מהאפרוחים לא ישרדו, הטענה שלי שאנחנו צריכים עסקת חבילה עבור בעלי החיים האלו יותר טובה מאשר בטבע, בה הם סה"כ שורדים בממוצע יותר שנים, מקבלים טיפול מסור, לא צריכים להיות עסוקים בפחד מאויבים טבעיים או מרעב, יש להם חופש מרעה ותנועה, הם ביחד בחברותא עם בני מינם וגם האמא לא צריכה לראות את הגוזל נטרף על ידי חיה אחרת והיא חיה בתמימות כאילו הכל בסדר, עדיף ככה.

דייהטסו

New member
מי שם אותנו

לכלוא אותם, לקצוב את יום מותם, ולקבוע שזה גורל טוב יותר מגורלם בטבע? נניח שנלך לשיטתך, תרנגולות יפונקו, ירעו במרעה חופשי, יוחזקו עשר שנים בפנסיה מיום שתפוקת הביצים ירדה - הרי מחיר ביצה יהיה אסטרונומי, למה שמישהו ירצה לשלם את זה כשיש תחליפים מצויינים מהצומח?

OdedIsNotAfraid

New member
שאלות לעניין

לא שלא,
גם לא דיברתי על להחזיק תרנגולת 10 שנים בפנסיה, גם רוב התרנגולות לא היו שורדות יותר מגיל 4 או 5 בממוצע בטבע, לדעתי הממוצע הוא גם הרבה פחות מכך,
בנוגע למחירים, ובכן ישראל היא לא דוגמא לכלום, אנחנו מדינה קטנה חסרת משאבים וכדי לשנות את המצב אנחנו צריכים שלום עם שכננו להם יש אדמות רבות ואפשר להקצות קרקעות, זה דבר שהממשלה יכולה לעשות בחינם, וכך להוריד את המחיר של הביצה.
בוא נדבר על ארה"ב שם לא חסרות אדמות, והם יכולים להקצות שמורות שלמות לתעשיית הבשר והמזון, זאת הדרך הנכונה לדעתי לנהל את כל זה בשמורות טבע מיוחדות שמתאימות לנושא הזה.
אפשר על ידי אסטרטגיה כזאת גם לדאוג שעסקת החבילה עבור הבעלי חיים שאנחנו "מנצלים" תהיה טובה, גם שבממוצע התרנגולות\פרות יחיו יותר מאשר בטבע וגם שהמזון עדיין יהיה זול, זה אפשרי לחלוטין צריך פשוט מדיניות ממשלתית ראוייה.

אם אתה מסכים עם זה שבע"ח זכאים לזכויות

כמו חיים נוחים ונטולי סבל, איך זה מתיישב עם זה שבסופו של דבר אתה שוחט אותן ואוכל אותן? מה זה משנה אם בטבע יותר טוב לתרנגולת או פחות טוב לה, או שיש לה זכות לחיות או שלא. הרי עבור בני-אדם (וכל בע"ח שאיננו מיועד למאכל) אנחנו לא מתירים הרג במידה ולדעתנו החיים של אותו בן-אדם/בע"ח היו טובים יותר מאשר חייו בטבע.

(אגב אני בכלל לא נוגע פה בעניין ההיתכנות של מערכת כזו, שאני בספק רציני אם היא אכן אפשרית).

דייהטסו

New member
ראשית

שיטתך המוסרית שמרשה הרג של בעלי חיים בגלל תוחלת החיים הממוצעת זרה לי לחלוטין. האם מותר לי להרוג סודני בן 60 בגלל שתוחלת החיים בסודן 45? וההצעה שלך לגבי הקצאת שטחים גדולים עוד יותר למשק החי תוביל לחורבן מהיר עוד יותר של חיי הבר והטבע. ואין זה משנה אם בישראל או בארצות גדולות יותר.

למעלה