אתי דאוד

OdedIsNotAfraid

New member
שמע

אתה צודק לגבי שטחי המחיה
הפיתרון שלי הוא טוב רק אם האנושות תסתפק בפחות מוצרים מהחי דבר שאני בעדו
והוא נחוץ גם מבחינת משאבים (קרקעות, מים וכו'), גם מבחינת בריאות (לא בריא לאכול הרבה מהחי)
וגם מבחינת התנאים שבהם בעלי החיים האלו מוחזקים ואיכות חייהם..
אני מבסס את מה שכתבתי ואת הרעיונות שהצגתי חד משמשית גם על אג'נדה של צמצום בצריכה מהחי
על ידי חינוך ושכנוע.

l coyote l

New member
אם אפשר לצמצם, משמע שאין בזה צורך ממשי

מעבר לרצון.
ואם רק מדובר ברצון, אפשר פשוט להפסיק.
&nbsp
דורש הרבה פחות אנרגיה ושינויים מאשר תסבוכת של חשיבה על דרכים לנצל בלי לפגוע.

l coyote l

New member

eietmo

New member
בטבע לא מתים 15 אלף אפרוחים ביום

ולא נולדים כ"כ הרבה אפרוחים. בטבע תרנגולות יכולות לחיות עד גיל 20. בתעשיה הורגים אותם בגיל יום אחד כי הן לא רווחיות, או במקרה הרע מענים אותם שנתיים כדי שהן יטילו ביצה ביום (בטבע הן מטילות 20 בשנה) ואז הורגים אותם. אתה לא עושה לאף תרנגולת טובה בזה שאתה מיתחס אליה כמכונה ליצור ביצים.

merav999

New member
בטבע 100 אחוז מהאפרוחים מתים? בגיל יום?

באלפיהם? מגריסה או מחנק איטי? באיזה טבע זה בדיוק?
&nbsp
&nbsp

OdedIsNotAfraid

New member
בטבע לפחות שני שליש מהאפרוחים מתים כשהם בימים\שבועות

הראשונים שלהם
לדעתי המספר גם גבוה משני שליש
אפשר לספק סטטיסטיקה יותר טובה במשק של בני אדם.

OdedIsNotAfraid

New member
התעשייה של היום?

התעשייה של היום היא תעשייה של התעללות חמורה וניצול חמור
אין לי שום קשר אליהם הם האויב מבחינתי.

tami127

New member
תבין דבר אחד

בשביל ליצר בכמויות שמייצרים עכשיו בשביל להאכיל את אוכלוסיית העולם, שלכל מי שרוצה יהיה בכל רגע נתון "מוצרים"מהחי אין דבר כזה יחס טוב...ההתעללות היא חלק בלתי נפרד מהדבר הזה...אי אפשר בלי...
בוא נקח את החלב, בשביל שנקבל את החלב של הפרה היא חייבת ללדת, כמו אמא אנושית יש לה חלב לתינוק שלה. אם התינוק יקבל את החלב של אמו, הדבר הכי בסיסי וטבעי בעולם, אז לנו לא יישאר חלב...אז מפרידים את העגל מאמו...לוקחים תינוק מאמו שנשאה אותו ברחמה 9 חודשים...הנה לך דוגמא שההתעללות היא חלק בלתי נפרד מהתעשייה הזו.
חוץ מזה אנחנו יוצאים מנקודת מוצא שכל מה שבעל החיים מייצר שייך לו ורק לו...זה הטבע! מי אני שאקח חלב מאמא מניקה, או פרווה שהיא חלק מגופו של ייצור חי, או ביצה של תרנגולת או חיים של יצור עדין ותמים שלא פשע...
כן כן,השחיטה עצמה היא דבר מזעזע, תראה כמה סרטונים.
תסתכל ליצורים המסכנים האלה בעיניים תראה את הפחד, את האומללות, את הנשמה הזועקת לחמלה.
אלה יצורים חייייייייים ולא אוכל. תתעוררו!

OdedIsNotAfraid

New member
אני לא מאמין שאני אצליח לשכנע אותך

רק בדבר אחד אני מסכים לחלוטין
יש שימוש יתר בתעשיית החי והאנושות אוכלת הרבה יותר מדי מזון מהחי
צריך לצמצם את זה בצורה משמעותית

OdedIsNotAfraid

New member
הערה

לא נראה לי שזה קשה במיוחד להיות טבעוני
דבר ראשון מעולם לא היה לי קשה להפסיק לאכול בשר, לא קשה מדי בכל אופן
עם מוצרי חלב היה יותר קשה, אך גם כאן גיליתי שיש תחליפים ואפילו אכלתי פיצה טבעונית שהיתה
טובה כמו פיצה טובה מגבינה
זאת לא הנקודה של קשיים
למרות שיש לי קשיים.. כי.. אני על טיפול אנטי פסיכוטי שעושה תיאבון מוגבר ותחתיו מאוד מאוד יש חשק כל הזמן לבשר וגבינות, למרות הטיפול אכלתי רק כ 5 ק"ג בשר בשנה החולפת שזה מאה גרם בשר לשבוע בממוצע.
על כל פנים, אני בניגוד אליכם לא פועל כדי שכל העולם יהיה טבעוני, למרות שלא אהיה עצוב אם העולם יהפוך לטבעוני יהיה לי גם קל יותר להפוך לטבעוני כי מוצרים הכרחיים יהיו זולים יותר ויהיה לי יותר קל להפוך לטבעוני. אני פועל כדי להפסיק את הסבל וההתעללות בבעלי חיים בתעשיית המזון.

OdedIsNotAfraid

New member
אני פועל

למעשה בעבר פעלתי בצוותא יחד עם תעמולה טבעונית ותעמולה של אנונימוס
וגם הפסקתי לאכול מהחי תקופה
אך הבנתי שכך לא נשיג את המטרה - וגם הבנתי שלא צריך שכל העולם יהיה טבעוני וזה גם בלתי אפשרי
מאחר שיש אנשים עם בעיות בריאות שדורשות אכילה מהחי, למרות שלא מדובר בקבוצה גדולה של אנשים.
על כל פנים הבנתי שבדרך הזאת לא משיגים את המטרות והסבל נמשך אז פניתי לדרכים אחרות.
מאז גם שיניתי את דעתי ואני לא נגד אכילה מהחי גם עבור אלו שלא צריכים את זה מבחינה בריאותית, אני נגד יחס רע לבעלי חיים ובהתעללות לא כצורך בבעלי חיים.
כמו כן התקרבתי לתורה, ואלוהים מרשה אכילת בשר אך לא מרשה התעללות לא כצורך
כמובן שצריכת מזון מהחי מופרזת היא דבר שאני מתנגד לו , גם מחזירות, גם מענייני משאבים וגם מענייני בריאות.

merav999

New member
עדיין לא הבנתי מה אתה עושה כיום כדי לפעול נגד התעשייה?

OdedIsNotAfraid

New member
מעשית

מעשית כרגע אני לא פעיל כל כך, כי יש נושאים אחרים יותר בוערים, לא שהנושא הזה לא בוער,
עדיין אני מנסה לשכנע וכותב המון לגבי כך שאין לנו זכות להתעלל בבעלי חיים גם מבחינה מוסרית וגם מבחינה דתית, התורה אוסרת עלינו להתעלל ככה בבעלי חיים כמו בתעשיית המזון ואני משתדל לדבר על זה הרבה ולשכנע אנשים זה מה שאני עושה כעת,
מבחינת הצריכה האישית שלי, אני צמצמתי מאוד את צריכת הבשר בשנה החולפת ואני מתכוון להמשיך כך.

ladybug6

New member
תשמע, אני יכולה לקבל במידה מסוימת

את הבחירה האישית שלך, ואני מאמינה שאם הרוב המכריע היה בוחר/מאמין כמוך דברים היו מתחילים להשתנות לטובה עבור בעלי החיים.
הבעיה היא שהפתרונות שאתה מציע אינם ברי קיימא במציאות שאנחנו חיים בה שמושתתת על קפיטליזם ותעשיה שתמיד שואפת למקסם רווחים ולהתייעל. וזה תמיד, אבל תמיד יבוא על חשבון בעלי החיים והאנשים שמהווים חלק ממנה.
גם כל המוצרים ה"ירוקים", ה"אורגניים", ה"חופש" - אלה מכבסות מילים שנולדו מעולם השיווק שהבין שיש לאנשים צורך כלשהו ומנסים לענות עליו בצורות שקריות. בפועל, מאחורי הקלעים, הכל נשאר אותו דבר, כי גם אם תמכור 500 ביצים בשבוע וגם אם תמכור 5, עדיין תעדיף להרוויח עליהן כמה שיותר, ולהפסיד כמה שפחות בשביל תנאי רווחה כאלה ואחרים.

העולם שאתה מתאר כאידיליה, שבו כולם צורכים רק קמצוץ מהחי לעומת היום, וכך מתאפשרת תעשייה לא-מתעללת - רחוק מאיתנו לא פחות מהאידיליה של הכחדת התעשיות. שניהם צריכים להגיע מתוך דרישה של הצרכן, ומתוך שינוי עמוק שיתחולל בתזונה של בני האדם וההרגלים שלהם. שני המצבים רחוקים מאיתנו שנות אור, כי מעל 90% מהאנשים עדיין לא חושבים, מרגישים ומפנימים את זה, ולא מתכוונים לעשות שום שינוי. או במקסימום, מוכנים לעשות שינויים קלים בלבד, שהמשמעות שלהם עדיין לא מביאה לתוצאה הרצויה או קרוב אליה.

אז אין לי בעיה עם אנשים כמוך, אבל תזכור שכרגע המאמץ שלנו צריך להיות זהה: העלאת המודעות למה שמתרחש בתעשיות מהחי, ודרישה מהצרכנים לנקוט בעמדה ולעשות שינוי. גם ככה הרוב רק מפחיתים ולא מפסיקים, בין אם הם מצפים את זה באידאולוגיה כמוך ובין אם הם מודים שזה פשוט קשה להם. מה שחשוב יותר, לדעתי, זו המודעות הצרכנית וחיסול הדיסוננס המחריד הזה שאנשים מצויים בו. השינוי כבר יגיע אחר כך בשלל דרכים.

OdedIsNotAfraid

New member
תודה על התגובה

אני מעריך את המילים התומכות
ואת צודקת זה לא אפשרי בתצורת הכלכלה הנוכחית
צריך שינויים לא רק ברצון לשפר את התנאים של בעלי החיים ולאכול פחות מהחי
אלא גם שינויים בכלכלה או לפחות בכל הנוגע לתחום הזה, שינויים בכלכלה מהקצה אל הקצה.

למעלה