אתיקה בין מדריכים

תםטםOHIO

New member
לגמרי...

"א לא לקחתי את האחריות הזאת, רק לקחתי בה חלק, בעקבות מצב אמיתי שקרה לי השבוע וגם דברים שקראתי בזמן האחרון. (הדברים שכתבתן פה עזרו לי מאד להגיע להחלטה! תודה :)) זה נכון שמדריך טוב צריך להיות בעל איכויות מסוימות, וזה כולל גם לדעת לשלב תלמידים אבל אני מנסה להסתכל ממש רק על הפן המקצועי, על ידע תיאורטי, על תרגילים, על מה מלמדים בשיעור, מה מלמדים באיזה שיעור וגם מה מלמדים או איך מעבירים שיעור כיף שלומדים בו לרכב. (בלי קשר ששיעור לתלמידים רציניים הוא גם כיף והתקדמות) עבור הרוב של המדריכים. למשל, בחלק מהחוות יש מדריך מתחילים ומדריך מתקדמים והרבה פעמים יש פער עצום בינהם, וגם נשירה/חוסר התקדמות בעקבות זה.

jgut

New member
חשבתי על זה עוד קצת

זה שאלה שגם מעבר לאתיקה, היא הגדרה של מה מצפים מתלמיד, כלומר מה המחוייבות שלו. ופה המדריך\מאמן צריך לשאול את עצמו האים הוא רוצה תלמיד שהוא לא הגון. לפי מה שראיתי תלמיד שהתנהג בצורה מכוערת אצל מאמן אחד, אחר חזר על הדפוס אצל מדריכים אחרים. נתקלתי בתלמיד שעבר חוות (וניסה לגרור תלמידים אחרים איתו) ואחר כך רצה לחזור וסירבו לקבל אותו חזרה. הסיבה שסירבו לקבלו היא שהעריכו שהנזק של תלמיד כזה גדול על התועלת. ולכן באמת חגיגה על כמה חתונות כמו שאין אנשים תיאר היא ממש לא במקום גם בלי שום קשר לאתיקה. מצד שני צריך להבדיל בין התנהגות שיקרית וחסרת הגינות (שבעיני זה חמור, אך נדיר), לבין מצב שבו פשוט תלמיד ומדריך לא מסתדרים וזה לגיטימי לחלוטין. ובקשה שיסגור קודם את ענייניו במקום האחר יכולה לתת לך אינדקציה לסוג התלמיד שאת מתמודדת איתו.

NTL

New member
מקבלים אותם בזרועות

פתוחות. לא שואלים שאלות. זה לא מעניין אף אחד. אם היה משהו שהציק לו בחווה הקודמת הוא יגיד. אין פה שום קשר לאתיקה בין מדריכים ולא תמיד זה קשור רק למדריך. אם הם באים אליך זה הרווח שלך והפסד שלהם וזהו. יש המון ילדים שעוזבים רק כי הם לא אוהבים את הילדים האחרים באותה חווה. או את האוירה בחווה וכו. מה שלא אתי לעשות זה: לגנוב תלמידים. להשמיץ מדריכים אחרים. להתערב להם בזמן השיעור. נראה לך שהחבר'ה מחנות סוס מודיעים או מגרשים לקוחות של חנות הרוכב?

תםטםOHIO

New member
תודה נטלי ../images/Emo13.gif

you Are something !!!!

תםטםOHIO

New member
אם

ידוע לי, שתלמיד לא הסתדר בחווה קודמת על דברים שאני מסכימה איתם, מאחר ואני מעריכה את המדריך שלו וכו', שיסגור עניינים. אם זה עניין של פרנסה בלבד, יש מקרים שאני יודעת מראש שלא לקחת תלמיד כי זה יגזול ממני הרבה יותר אנרגיה ממה שזה יתן. אז זה לא תמיד רווח /הפסד. חנות סוס מוכרים מוצר ולא נמצאים במערכת מחייבת וקשר עם תלמיד. גם הם עושים את כל המאמץ להיות בקשר עם הלקוחות שלהם אבל זה כבר דיון אחר. זאת הפריבילגיה של מדריך לבחור איך לתחזק את עצמו ולהמנע משחיקה כשהוא אוהב את המקצוע שלו ומאמין בדרך שהוא פועל, מספיק, כדי להחליט מה מתאים לו ומה לא. אני יכולה לקבל תלמידים מחווה אחרת ולראות את השגיאות או הרכיבה של המדריך על הרכיבה שלהם, ללמד ואם לתלמיד אין סבלנות, הוא ימשיך לטייל בין חוות. אחת הבעיות שלי עם זה זה שזה נעשה על הסוסים שלי. כשתלמיד מתחיל עובד, לומד, זה אחרת. כשמישהו בא עם נסיון ומצפה להוציא יותר עבודה מהסוס אבל עדיין לא רוכב לטעמי, אני מרגישה המון מתפשרת כדי שגם יהיה לרוכב נעים. בדר"כ יש לי בעיה עם תלמידים שמיהרו איתם. ואז אני מוצאת את עצמי מנחמת את הסוס בסוף השיעור ומבטיחה לו שבקרוב זה לא יהיה כ"כ מבלבל. זה לא קורה עם תלמידים שהתחילו, ועושים את הטעויות שלהם אבל עם סימן שאלה ולא מתוך דרישה מהסוס.

NTL

New member
אז תעשי כמוני.

כל פעם שמגיע אלי תלמיד מחווה אחרת. בשיעור ניסיון שלו אני מסבירה על השיטות שלי ועל השיטות שעובדות על הסוסים שלנו. אני נותנת לו להראות לי מה הוא למד ומה הוא יודע. אם אני רואה שזה הולך למקום מאוד לא טוב אני מפסיקה אותו ובכל אופן אחרי הרכיבה שלו אני נותנת את התוספות שלי ומסבירה לו את הדרישות שלי. כך יוצא שפחות או יותר אחרי השיעור הראשון התלמיד קיבל מושג לגבי הרכיבה בחווה הזו, אם זה מתאים לו, מעולה ואם לא אז לא. אני לא יודעת איך אצלך אבל אצלנו הסוסים מאוד חכמים, הם לא לוקחים ברצינות רוכבים שלא לוקחים אותם ברצינות. הם לא פריירים ולא במובן של להתנער מהרוכב ולברוח אלא פשוט לא לתת עבודה כמו שצריך ואפילו פשוט לעצור ולא לזוז.

תםטםOHIO

New member
חחח

הסוסים בכל מקום יגיעו בסופו של דבר לאותן מסקנות... אה, אני עושה שיעורי נסיון. אני לא בטוחה אם אנחנו רואות את הדברים דומה. בכ"א תודה ואולי נתראה בשבת? (שימי עוד תמונות משם של פריקי)

NTL

New member
יאללה

דברי איתי היום כשיהיה לך זמן ונדבר לגבי מחר... יכול להיות שיש תחרות בשבת... אם התלמידים שלי יוצאים אז אני לא אוכל...

alon oak

New member
יא מבריזנית יש לך עסק איתי-

מה לגבי מחר דרך אגב?....... ממש בא לי

NTL

New member
נו אז יאללה אני נוסעת לשם

כל יום. מחר יש לו שיעור ברבע ל11 בבוקר. אני יכולה לאסוף אותך מחר ב8 וחצי מרעננה. ואז אחרי זה תעשה שיעור ואני אצא לי לטיול.

למעלה