אתיופית

cmyk137

New member
משם להתחיל היכרות

לדעתי אתה צריך להיכנס לקהילה שלהם באופן בסיסי וחפיף ואז משם להתחיל היכרות

shmuelsht

New member
להתחיל הכרות

לקהילה של מי??? איך יתכן בסיסי וחפיף גם יחד???

shmuelsht

New member
אתיופית

עכשיו הבנתי. נכנתי לכמה קבוצות. הם נפנפו אותי. ירדו עלי כסח. קללו אותי באמהארית, קראו לי בולו? נץ? הם מדברים על גזענות אך יותר גזענים מכולם, אבל אולי זו קבוצה קטנה. היו לי כמה דיירות אתיופיות אבל בסופו של דבר לא עבד כל כך טוב. הענין שלא הגעתי לכאל שרוצות באמת להכיר.

hanyou12

New member
גזענות יכולה לפעול לשני הכיוונים

הם אכן קבוצה מאוד מסוגרת ומעידים על זה. יש לי שתי חיילות בעבודה והן בעצמן אמרו לי שזו קבוצה אקסקלוסיבית.
ודרך אגב, עצם העובדה שאתה מסנן לפי צבע עור (במקרה שלך מעדיף כהות עור על פני בהירות עור), זו גם סוג של אפלייה, אתה לא חושב?
להגיד "אני לא גזען כי אני דווקא רוצה אתיופיות" זה מפלה בדיוק כמו לבקש את ההיפך.

shmuelsht

New member
BLACK IS BEAUTIFUL - גזענות???

ובכן אחד לאחד.

אכן כן. כנ"ל אמרה לי בחורה אתיופית שהכרתי. הבעיה שבני העדה מתלוננים על גזענות ואפליה, ואף הקימו אוהל מחאה, אח אינם פתוחים לאינטגרציה. כשהצעתי באתר "נישואים מעורבים" ירדו עלי רצח.
לדעתי אני לא גזען אך יש בי ניגודים. אני נמשך לבחורות הכהות. אני אומר את זה. זו גזענות??? לאחרונה התחלתי להמשך לבחורות שעירות. מה שנקרא HAIRY GIRLS . גם זו גזענות??? (אולי זה טרנד????). הייתי בקשר ממושך עם בחורה ערביה. היחסים בינינו היו בין גבר לאישה ולא בן יהודי לערביה. כשבאתר האתיופי אמרתי שאני מאמין גם בנישואים מעורבים בין יהודים לערבים - ערביי ישראל, כמעט ששמו לי לבנת חבלה בפתח הבית.

hanyou12

New member
אני רק מעמידה אותך מול העובדה

שכל אחד יכול לקרוא לכל דבר גזענות. לומר שאני רוצה גברים שגבוהים ממני זו גזענות, שאני רוצה גברים מבוגרים ממני זו גזענות. כל דבר. אנחנו כמובן לא מתייחסים לזה כגזענות. מקסימום כאפלייה.
גם ההעדפה שלך לכהות עור היא לא גזענות, וגם ההעדפה שלהם לכהי עור היא לא

הכל עניין של נקודת ראות. לרוב חברה שמרגישה רדופה תהיה גם מאוד מסוגרת. גם אם היא לא באמת רדופה, גם אם הם רק חושבים שהם רדופים.
תדע לך שהייתה לי שיחה מאוד רצינית עם חברה בנושא של עור כהה/בהיר. והגעתי למסקנה שזה לא באמת משנה, כל עוד המבנה של הבחור, האינטיליגנציה שלו והאופי שלו מתאימים לי. אני לא אוהבת פרטי בויז, אבל לא מעניין אותי אם הם יהיו אנשים מיושבים וכהי עור או אנשים מיושבים ובהירי עור. העיקר שיהיו אנשים טובים!
כל הכבוד לך על הפתיחות ועל הנכונות למצוא קשר ולא משנה מחסומים חברתיים, זה מאוד מוערך בימים כאלו שבהם אין הרבה סובלנות בחברה (הישראלית במיוחד), אבל שים לב שכל העדפה יכולה להיחשב כגזענות כתלות במי המתבונן.
העצה שלי אם אתה בכל זאת מעדיף כהות עור היא שתחפש את אותה אחת שתהיה מוכנה לצאת מהסטיגמות החברתיות שהחברה שרויה בהן.

Reyn

New member
כדאי להבין את משמעות המילה "גזענות"

לפני שמנפנפים בה. גזענות היא אפליה שמכוונת נגד קבוצה אתנית שלמה בגלל הגזע שלה - לא גובה, לא רוחב, לא גיל ולא שום דבר אחר מלבד גזע.

shmuelsht

New member
גזענות

אני מסכים שהכל טרמינולוגיה, ופונוגרפיה היא ענין של גיאוגרפיה. למרות שגזענות באה מהמילה גזע, ובדרך כלל הכוונה אפליה על רקע של מוצא אתני. אשכנזים שלא מוכנים להתחתן עם ספרדים זו גזענות. אתיופים הרוצים להתחתן בינם לבין עצמם זו גזענות. בחורה ערביה שאם תרצה להתחתן עם יהודי יאיימו עליה ברצח זו גזענות. העדפה של גבר מבוגר זו העדפה. אין כאן קונוטציות לגזע. [ופתאום גיליתי שאני גם מבוגר, גם מיושב, כרגע יושב, ובמיוחד אדם טוב, עד כדי פרייריות. זה לא האידאל שלך???].
וברור שהכל בעיני המתבונן.
זה לא שאני מעדיף כהות עור, אלא אני נמשך אליהן יותר, ואיני יודע למה. אני נמשך בצורה מוזרה גם לערביות. אולי יש בי צורך פנימי לנתץ מוסכמות. אולי להוכיח לעצמי ולסביבה שאיני גזען. אבל דברים משתנים.

Berethor

New member
לא להתחתן איתך זה לא גזענות

אף אחד לא חייב לך שום דבר, זה שאתה לא בורר ונדבק לכל אחת ומסתבך בצרות עם משפחתה ובני העדה שלה זה כבר בעיה שלך. לצאת עם בני עמך ועדך זה הדבר הכי נכון עבורך ועבור ילדך, נשואי תערובת זה במלא דבר גרוע לרוב. תפסיק לבלבל בשכל, זה שאתה לא מאמין בשייכות אתנית, דתית או לאומית לא אומר שהיא לא קיימת. שייכות זאת היא גם מעל לרוב המאפיינים פיזיים אלו או אחרים, אבל גם חלק מהם. כפי שאני רואה את גזענות אמתית זה לשנוא מישהו מקבוצה אחרת רק בגלל מה שהוא, אבל אתה נותן להם מספיק סיבות לשנוא אותך בגלל המעשים שלך. אני חושב שהבעיה היא בך ולא באנשים שאתה מתלונן עליהם, אם תפסיק להטריד נשים וקבוצות שלא רוצות אותך, הכל יהיה בסדר. זה זכותם, לפסול אותך על כל בסיס שהם רוצים, אתה לא יכול להכריח אנשים להיות איתך, בטח שלא בתחום הזוגי. סביר להניח שאותן נשים לא רצו אותך גם ללא קשר למוצא שלך, ואולי אפילו הן אלו שהפנו את אחיהם עליך, זה שאתה נמשך למישהו לא אומר שהוא נמשך עליך חזרה. אתה מתלונן על גזענות, אבל כאשר אתה מטריד ערבים או אתיופים בכך שאתה זורק הצהרות בסגנון שאתה רוצה ערביה או אתיופית, הרי אתה הוא זה שיוצא הכי גזען בסיפור, אז דיי עם הצביעות.

hanyou12

New member
זה פחות או יותר מה שניסיתי לומר

רק שאני לא חושבת שהוא גזען, זה רק עשוי להיראות ככה על ידי מי שהוא רוצה בקרבתו... אתה הסברת את זה יותר טוב ממני (גם אם בצורה קצת יותר בוטה אבל נו... מילא).

Berethor

New member
אכן הוא נראה להם ככה

כי להגיד שהוא רוצה זאת וזאת לא שונה מלהגיד שהוא לא רוצה זאת והזאת. אז יש פה גם צביעות מסויימת מצידו.

shmuelsht

New member
גזענות

למה יש לי תחושה שזו שכתבה זאת מכירה אותי, מרגישה פגועה כי לא רציתי בה ומנסה לפרוק פה את תסכוליה??? אין בעיה. אם זה יעזור לך להעביר את הלילה אז בכיף. שיבושם לך. ופעם הבאה אל תנדבי מידע שאף אחד כאן לא אמור לדעת חוץ ממך.
וזה שלא הייתי מעונין בך זו גזענות??? בפירוש לא. לא רציתי בך לא בגלל המוצא שלך או העדה שלך, אלא פשוט בגלל מה שאת. לא נורא. זה יעבור לך.

hanyou12

New member
אני לא מכירה אותך

צר לי אם התבלבת... אני לעולם לא כותבת ממניעים אישיים, רק את דעתי.
אם עליתי על משהו שככל הנראה תקף לגביך אז בפירוש לא ידעתי את זה ולא הייתה לי שום כוונה לחשוף פה מידע עליך. אני לא יודעת מי אתה, מעולם לא נפגשתי איתך.
קוראים לי לי ולא נראה לי שנפגשנו אי פעם.
יש גם שרשור עם תמונה שלי אז אתה מוזמן לוודא זאת.
צר לי אם כתבתי משהו שנפגעת ממנו, אני רק ניסיתי לגרום לך לראות את התמונה הכוללת.

Berethor

New member
יפה מצידך

אפילו שהוא לא ראוי לכך. אני לא מתפלא בפורומים שהיה בהם קיללו אותו באמהרית או בכל שפה אחרת..

hanyou12

New member
תודה

אני לא אכנס לראוי או לא ראוי... אני לא רוצה להיגרר לוויכוח הזה, אני חושבת שכולנו יותר טובים מההתנצחות הזו

למעלה