אתיופית

most solid

New member
קשה

להאמין שעדיין אחרי 50 שנה יש עדיין אצלנו גזענות,השד העדתי יוצא בכל מצב הא? אשכנזי שחס וחלילה לא יתחתן עם ספרדיה או יהודי עם נוצריה או מוסלמית (טוב לגבי מוסלמים זה סיפור אחר ).
בסוף החברה שלנו תקרוס מהדברים האלה אבל לא רק.

shmuelsht

New member
קשה אך מה לעשות

אני אשכנזי שהתחתנתי עם ספרדיה. אז מה הן בנותי?? והייתי בקשר ממושך עם ערביה - SO WHAT ???
הבעיה שליהודי אסור לתהחתן עם נוצריה או מוסלמית או דרוזית או הוטנטוטית.
אם הוא כהן אסור לו להתחתן עם גרושה...
אסור לו להתחתן עם בן אותו מין.
וזה בגלל שמשרד הדתות והרבנות מחליטים מי יתחתן מתי כמה ולמה...
כל זה נובע בעיקר בגלל שאין פה חופש לפרט, ויושבים פקידים שמחליטים מה מותר ומה אסור לנו.....
אני לפעמים מנסה לישם אפליה מתקנת אך אולי גם זה לא פתרון....

Berethor

New member
אם אתה רוצה לתחתן עם מוסלמית

תתאסלם תפסיק לבלבל תשכל, במלא לא ממש אכפת לך מה אתה. וכל זה בהנחה שהיא רוצה אותך בכלל.

shmuelsht

New member
מוסלמית

תתחדש, ואחר כך תקח קצת אסיבל. האגרסיה תעבור. אני מבטיח.

most solid

New member
עוד דבר שחבל

שקיים אצלנו : מדברים על גזענות וזה אבל ברוב המקרים רוסיה תרצה להנשא רק לרוסי ואתיופי רק עם אתיופית וכן הלאה,למה לא להיות מעורב בתוך העם ורק להיות סגור בתוך העדה עצמה למה?
מצער לשמוע אבל זה ככה.

shmuelsht

New member
אינטגרציה

על זה בדיוק אני מדבר וירדו עלי. אני אשכנזי והתחתנתי עם ספרדיה. מה בנותי??? ויצאתי עם בחורה ערביה. אז מה???? אבל אם הייתי מתחתן איתה בלי להתאסלם, המשפחה שלה היתה שוחטת אותה או את שנינו, כי לפי הדת היהודית הילדים יהיו ערבים ולפי הדת הערבית הם יהיו יהודים. אז מה הם יהיו??? הכל סטיגמות ודעות קדומות. גם גנטית זה רע. רוסיות נראה לי שלא מתחתנות עם רוסים....בכל מקרה נישואים מעורבים זה הפתרון. והיום יש כבר הרבה זוגות מעורבים של ספרדים ואשכנזים...

אתה לא חושב שאם אתה עושה את זה מתוך

ה"אנטי" זה בדיוק כמו אותו ה"ליברליזם" והאפליה המתקנת שאתה מדבר עליה?

למה בדיוק?

אולי אתה זה שבא בראש סגור ומבט סגור?
אם יש לי יותר נושאים משותפים לשיחה עם אדם בגילי מאשר עם בן 50,
למה קשה להבין שלאדם שנולד וגדל בבריה"מ, לדוגמא, על אותם סרטים, שירים, סרטים מצוירים וסרטי נוער,
מוסיקה, אוכל, מטעמים,
מראות, שפה, שיח,
ביטויים,
נימוסים,
הוויה,
תרבות שיחה ותנהלות,
תרבות, אינטלגנציה בסיסית, ענין, חיזור-

יש יותר תחומי ענין משותפים ונושאים לשיחה וכיוון משותף מאשר עם אדם לא יודעת.. עיראקי?

כנ"ל מישהי שהתחנכה באולפנה ובן ישיבה תיכונית? אז הם מתחברים- בגלל שהם מוצאים שפה משותפת.

כנל שני חבר'ה עולים מצרפת.
מה זה משנה למה הם מתחברים- האם זה בגלל רקע דומה- כל עוד טוב להם יחד?

למה לחפש את הרע- אם לשני אנשים טוב יחד?

אני ארצה להיות עם מי שאני מוצאת שפה משותפת, חיבור וענין-
ואת האקסטרה המיוחד.
כי שיח מענין- יש עם כל דבר שזז.
את הניצוץ- לא.

Berethor

New member

אני לרגע- לרגע לא כותבת

שזה לא אומר שיוצא או יוצאת בריה"מ לא מוצא שפה משותפת עם אדם שגדל בארץ. או אדם שמתחנך על ברכי היהדות.
או אדם שנמשך לבודי ארט.
או אדם יוצא מרוקו.

כולנו שתי וערב של כ"כ הרבה תרבויות, אנחנו מין לדינו שירי יפהפה (וממילא כשם שלהבדיל כלבי תערובת אלו הכלבים היותר בריאים- וגזעים "טהורים" הם הגזעים הכי חולים ואומללים, בסופו של דבר)-
כפי שכתבתי-
אני חושבת שכמה שלא ננתח-
תמיד אפשר למצוא מדוע אנחנו נמשכים לאנשים, מדוע ואיך אנחנו מוצאים שפה משותפת ורקע משותף.
רק השאלה האם אנחנו "מחפשים". והאם אנחנו שואלים את עצמנו "אהההההה... יש שם משהו חולני בזה? האם זה
דפוק? האם את ממלאת חסך? צורך? האם זו בעיה?"

או שאת יושבת ואומרת- "איזה יופי:) איזה דבר נפלא, איזה יפהפה זה:) איזו מתנה, איזה מקסים:) איזו מתנה וברכה ובאיזו ברכה התברכנו.."

מה זה עקרוני- אם מצאנו את זה?
אם זכינו בזה? אם קיבלנו את הלהרגיש את זה?

כי כן- גם באנו מרוסיה, אבל גם גדלנו בארץ, גם יש לנו את היהדות וגם יש לנו חברים ממרוקו- שגם הם יש להם חברים מרוסיה והורה מכאן והורה משם וחבר גיי וחברה לסבית ומשיכה לזה ומסיכה לזה ואהבה לזה ואהבה לזה ותכונת אופי כזו ותכונת אופי כזו
ותהיה כזו ותהיה כזו
ואח כזה ואח אחר
וX וY וזה וזה..
ו..
ואנחנו לא מחשב. וזו לא משוואה.
ואין משהו מוחלט.
ומה שבאמת דפוק- זה לשבת ולקבוע קביעות ומ"מוחלט"- במקום לחיות ולהניח לרגש לנווט מעט ולהנות מזה..

ואני באמת, בכנות חושבת שאם אדם נמשך לכהות- שיימשך לכהות ואין פסול בכך. ואם הוא נמשך לאתיופיות- לבריאות.
אבל לומר "רק"- זה לסגור את עצמך.
אין שום דבר שונה בזה מכל משיכה ו/איו רתיעה אחרת.
אבל לומר שאתה נמשך מתוך אפליה מתקנת.. כי כך זה בפירוש נשמע בהמשך.. כבר היה אמור לעבור מעל גיל 15. או לא להתחיל בכלל:)
וכן, זו ביקורת, וסליחה.
ואני מלכתחילה לא מבינה את מקומה של ההודעה בפורום הזה- אבל יותר מזה את התגובות של Berethor. אבל.. שוב, זה ביניכם חבר'ה. כל הדיון הזה כל כך לא נעים לצפיה(לי, לפחות) שקשה לתאר ואני לא מבינה אם הפורום פעיל כל כך בזמן האחרון- מדוע המנהלת לא פעילה כאן או לא מצרפים חבר הנהלה נוסף(לימור, ונוסית, ילדת חורף, ציירת?).

Berethor

New member
ממש לא חבל, להפך

זה עניין של התאמה, ושל בחירה, אנשים שלא אכפת להם עם מי הם יוצאים ומתחתנים זה הרבה יותר חבל.

למעלה