אתה מאמין במוצר?

makmakmak

New member
ויש כאלה שכל מה שנותר להם זה להאמין

גם אני, עם טיפה יותר נסיון, לא הייתי עובדת תמורת אין-לנו-כרגע-נשלם-כשנוכל-סליחה. אבל עם פחות משנה נסיון, ובלי לסיים בהצטיינות - לא נשאר לי יותר מאשר אמונה. שמתישהו יהיה לי מספיק נסיון כדי לעזוב למקום בו יהיה לי יותר טוב, שמתישהו בשבועות הקרובים ולא החודשים הקרובים אני אראה את המשכורת שלי, שמתישהו המוצר כ"כ יצליח (ואני באמת מאמינה במוצר, אבל למדתי להפריד וזה שאני מאמינה בו לא גורם לי לחשוב שלהצלחה שלו ולהצלחה שלי יש קשר ישיר בהכרח) שיהיו פה יותר אנשים וסביבת עבודה נעימה יותר ויותר אנשים ללמוד מהם. Tough!

ברוב המיקרים הצלחה של המוצר לא

גוררת כסף גדול לעובדים. הקרנות והמשקיעים גורפים את הרוב, השאר הולך ליזמים. העובדים מקבלים מכסימום סוף-שבוע או משהוא אחר בסיגנון- אבל כסף ממשי כמעט אף פעם לא.

lizard

New member
מה דעתך להשקיע את מרצך במשהו אחר?

למה להשקיע בחברה שלא משלמת לך? במקום זה, תפתחי או תצטרפי לפרוייקט קוד פתוח (למשל MYSQL) ותהווי את בר הסמכה בארץ באותו פרוייקט. הכוונה שלי היא שאם את מחפשת נסיון ודרך ללמוד בצורה יחסית די אגרסיבית (ולפרסם קוד שכתבת בעולם הקוד הפתוח זה כמו לפרסם סיפור ולקבל ביקורות) אז את בהחלט יכולה להכנס לכל מיני פרוייקטים שכאלו. ולדוגמא, חבר שלי תרגם מערכת חניות ווירטואליות לעברית. מערכת שכוחת אל מאני לא יודע איפה. יצא שמישהו מישראל שאל את המפתח של התוכנה הזו אם יש תרגום לעברית. המפתח הפנה אותו לחבר שלי שבסוף מכר לו חנות אחרת משוכללת פי כמה וכמה. לכל מי שיש לו זמן וחשק אני קורא לנסות להצטרף לפרוייקטים של קוד פתוח. ולו רק בתרגום ודברים יחסית "מינוריים". זה יקנה לכם כבוד ונסיון בקרב קהילות המפתחים. בהצלחה

makmakmak

New member
אני "משקיעה" בחברה שבקושי משלמת לי

כי אני זקוקה לנסיון מעשי. את פרוייקט סיום התואר שלי, שעבדתי עליו מספר חודשים לא מחשיבים לי בראיונות עבודה כנסיון מעשי. מה שאנשים מכנים hands-on-experience זה עבודה בחברה "אמיתית", עם אנשים שמנוסים בתחום, עבודה בצוות וכו'. זה מנסיוני בראיונות עבודה. בעייתי היא לא רק השכר אלא גם סביבת העבודה שהיא לא הכי נעימה, אבל בהתחשב בזה שבשבוע שעבר שלחתי קו"חים ורק אשה אחת חזרה אליי וזה לא היה רלבנטי כי עדיין לא סגרתי את השנה נסיון - אין לי ברירה. אני כנראה אשאר פה עד שאמצא משהו אחר או עד שתגמר השנה הזו (סביר יותר), וזה מבלי לקחת בחשבון שיכולים כמובן גם לפטר אותי בכל שלב. חברים שלי, בעלי פחות נסיון ממני קיבלו עבודות למתחילים ב-8-9, זה אחלה, אבל זה הרבה עניין של מזל.

CoolerMaster

New member
אל תתיאשי makmakmak

כל פעם שאני קורא את ההודעות שלך, זה מזכיר לי את המצב שלי. בקיצור, אם לא ישלמו לך משכורת, אז לא כל כך כדאי לעבוד בחינם. אם כן ישלמו אז או שתסיימי את שנת הנסיון, ואז תראי מה המצב, או שתנסי לחפש תוך כדי, על אש קטנה מקום אחר, דרך חברים, מכרים וכדומה. בהצלחה.

למעלה