אתה מאמין במוצר?

makmakmak

New member
אני אנחש...

אמדוקס? או שהם התגברו כבר על גל הסיריון'ס שלהם... לא יודעת. אבל חברה שלוקחת אנשים בלי נסיון ומשלמת להם יותר מלעובדים הקיימים, די נבזות. אבל אולי אלה החברות שיקחו אותי...

אתה מאמין במוצר?

אז ככה. האמונה במוצר (או בחברה) היא הבסיס לכל העבדות המודרנית הזו של ההי טק. ומילא אם היינו בתקופת הבועה של משכורות מטורפות ושעות מטורפות יכולת לומר שאתה מאמין במוצר שהוא טוב ולכן גם יביא לך הרבה כסף אבל חברה, בואו נתאפס על עצמנו. אנחנו עובדים בשביל הכסף. מי שעושה את הכסף הגדול הוא היזם שלמעשה חשב על המוצר לפני כולם. אין סיבה שהחפשי"ם יאמינו במוצר, יעבדו 12 שעות ביום (בניגוד לחוק), לפעמים אפילו בלי משכורת (רק עד להשקעה הבאה) ובסוף יזרקו אותם בגלל שהם עדיין מאמינים במוצר. אנשים, צאו מזה. יש חיים מסביב. אני יודע שהפסקתי להאמין במוצר כבר לפני הרבה זמן - אני מאמין בתלוש משכורת שלי.

מוטציה1

New member
גם בתלוש האמונה מתערערת

יולי - עדכוני שכר אצלנו בחברה. קיבלתי תוספת של 10% - נחמד לא? אחרי שהיו שנתיים בצורת בחברה, ולאחר בלבולי ביצים של המנכ"ל לגבי השרדות החברה בכך שהיא לא מעלה שכר. אנוכי, יחד עם קבוצת עובדים שהגיעו ביחד לחברה, עם אותו חוזה לכולם, לכולנו אותו וותק של כשנה וחצי. טווח ההעלאות היה בין 4% (הבחור התפטר באותו היום) ל- 20%. המטרה המוצהרת הייתה לדגול ב"שיוויון" בשכר לעובדים ולהתאים אותו לשכר בחוץ. משרת תכניתן אם לא ציינתי. הממוצע של ההעלאות היה 10%. רק מה? על איזה שיוויון בת*ת שלהם הם מדברים אם לעובד חדש שנכנס לחברה בלי יום ניסיון - נותנים שכר שגבוה משלנו ב-20% ??? מישהו רוצה לנסות לנחש על איזה חברה מדובר? רמז...גל פרישה גדול מאוד מתחיל משם...

מוטציה1

New member
לא כ"כ רחוק משם...

רמז נוסף - דייהטסו סיריון לעובדים - זה שיא הנבזות! ועוד לגבות 3000 ש"ח על הקופסה המתנייעת הזאת - פשוט ניצול עובדים. כעת, יש ניחוש טוב יותר?

אז תגיד אמדוקס.

למרות שאמרת שזה קרוב לצ'קפוינט אז לא הבנתי. טוב, נו. אמדוקס תמיד נחשבו למעסיקים הפחות טובים מבין החברות הגדולות.

גרינלנד

New member
קיבלתי אומץ... אשמח לתגובות..

שלום לכולם, קיבלתי אומץ... אני רוצה לפתח תוכנת ריגול קטנה שהורה יכול להתקין במחשב ולנטר את הגלישה של הילדים. הדגש הוא יכולת למנוע טרגדיות כתוצאה מגלישה בצ'טים וכיו"ב.. אני סטודנט למדעי המחשב עם ידע דל בתכנות..( מודה ומתוודה ) אבל חדור אמביציה ויצירתיות.. יש לי כמה רעיונות איך להתחיל...אשמח לטיפ טוב להתחלה!! מה דעתכם על הרעיון?..

נשמע רעיון נחמד.

הרעיון קיים כבר בשוק ויש הרבה כלים (חלקם אף חינמיים) שעושים את זה אבל ההמלצה שלי לך היא ליצור ממשק נוח בעיברית כי את זה אנשים מחפשים. לך על זה.

TheReverend

New member
אופס ../images/Emo9.gif השתרשר לפה בטעות.

בכל מקרה לשאלתך, מוצרים כאלו, כמו שכתבו לך, יש הרבה, היתרון היחיד שלך יכול להיות השפה. עצתי, חפש מוצר כזה באחד מאתרי הקוד הפתוח והתאם לו ממשק בעברית. קרא הייטב את הרשיון שימוש לפני שאתה משתמש בקוד כי חלק מהפרוייקטים של הקוד הפתוח לא מרשה שימוש מסחרי במוצר. איך להתחיל? מהניתוח והאיפיון. לקפוץ לקוד בלי אפיון טוב זה בזבוז זמן אטומי וצעד כזה מבטיח לך כמעט לחלוטין שלא תסיים את הפרוייקט.

tenen

New member
כמובן שמאמין במוצר

אחת הדברים שיכולים להפוך חברה למוצלחת היא ההאמנה במוצר, מכיוון שאמונה במוצר תשיג לך מוצר טוב יותר, שגם יהיה לך יותר קל למכור שהרי קל לך יותר לשדר אמינות שאתה מוכר מוצר שאתה באמת מאמין בו, עצוב להאמין בתלוש משכורת, את המשכורת אפשר לקחת לך, את האמונה לא...

ובמה מתבטאת האמונה שלך?

האם אתה נותן יותר משצריך לחברה? האם אתה בא בשישי ושבת על מנת לגמור דברים כי לוח הזמנים שנקבע הוא כמעט בלתי אפשרי? האם אתה למעשה מוותר על המשפחה באמצע השבוע ולפעמים גפ בסופו בגלל האמונה? והאם אתה תמשיך לדבוק במוצר אף על פי שלא שילמו לך את משכורתך?

tenen

New member
אני אומר שאמורים להאמין במוצר

שאתה מאמין במוצר אתה לא חושב שאתה נותן יותר משצריך לחברה שאתה מאמין במוצר אתה לא מאמין שלוח הזמנים הוא בלתי אפשרי אלא לכל היותר קשה ואנשים עושים הרבה בשביל אמונה ואם אני מאמין שהמוצר מוצלח אכן אוותר על דברים כמו משכורת או משפחה באמצע השבוע אמונה זה דבר ששווה הכל, אחרת לא היו לך מתנדבים במד"א, במשמר האזרחי, אם לא הייתה אמונה במוצרים שום דבר לא היה מתפתח, וסביר להניח שאם אותם מתכנתים שבנו את מערכת הפורומים הזאת לא היו מאמינים במוצר לא היית היום רושם כאן... בלי אמונה במוצרים גם לא הייתה בורסה שהרי משמעותה של הנפקה היא שמשקיעים מאמינים בחברה שתניב רווחים ומוכנים לחכות לכך ולתת כסף למרות שאין שום ערובה להצלחה

המסקנות שאני הגעתי אליהן.

אני חושב שהגעתי לשתי מסקנות: 1. מהמוצרים של החברות אני לא אתעשר. תם עידן חלוקת המניות לעובדים, או לפחות המניות ששוות משהו. עברתי כבר מספר חברות ובכל חברה קיבלתי אופציות שלמעשה לא שוות כלום. הבורסה נותנת את הכסף ליזמים, לא לעובדים השחורים. 2. אתה יכול להאמין במוצר כמה שאתה רוצה אבל כשיגמר הכסף לא משנה כמה האמנת במוצר, הבוס יסגור לך את החברה בהודעה של יום ולך תרדוף אחריו לפיצויים. צריך להבין שבלי אמונה בחברה לא הייתי הולך לעבוד בה, אבל אם למדתי דבר אחד זה שלמרות שאני אוהב את העבודה צריך לשים את הגבול ולהגיד "רבותי, 12 שעות עבודה זה מספיק ליום. יש לי חיים גם בחוץ".

עם אמונה לא קונים אוכל במכולת

"ואם אני מאמין שהמוצר מוצלח אכן אוותר על דברים כמו משכורת או משפחה באמצע השבוע" זאת לא אמונה אלא פאנאטיות, ואני מרחם על הילדים שאבא שלהם חושב שלפתח מוצר יותר חשוב מלראות אותם לפני השינה או להרוויח כסף כדי שיהיו להם שלוש ארוחות ביום. "אמונה זה דבר ששווה הכל, אחרת לא היו לך מתנדבים במד"א, במשמר האזרחי" להבדיל, במד"א ובמשמר האזרחי מצילים חיים - משהו בעל ערך "קצת" יותר גבוה משל מוצר מסחרי כלשהוא. "אם לא הייתה אמונה במוצרים שום דבר לא היה מתפתח, וסביר להניח שאם אותם מתכנתים שבנו את מערכת הפורומים הזאת לא היו מאמינים במוצר לא היית היום רושם כאן..." למה אמונה ? אולי הם מאמינים שרווחת ואושרם של משפחותיהם זה הדבר הכי חשוב בעולם, ושלפתח מערכת פורומים משתלמת כלכלית היא כלי שיעזור להם לדאוג לרווחת משפחותיהם ? "בלי אמונה במוצרים גם לא הייתה בורסה שהרי משמעותה של הנפקה היא שמשקיעים מאמינים בחברה שתניב רווחים ומוכנים לחכות לכך ולתת כסף למרות שאין שום ערובה להצלחה" בדיוק - המשקיעים שמים כסף שיש להם (ולא על כסף שהם צריכים כדי להאכיל את המשפחה שלו) מתוך אמונה שהחברה תניב רווחים. בתור מי שהיה מובטל תקופה ארוכה אחרי שחברה שהאמנתי במוצר שלה נסגרה כי המשקיעים לא האמינו בו, אני אגיד לך דבר מאוד פשוט על המוצר שהחברה שאני עובד עבורה כרגע מפתחת - מעניין אותי יותר לקבל משכורת מדי חודש בשנתיים הקרובות מאשר אם בעוד שנתיים האופציות שלי יהיו שוות מספיק כדי לפצות על שנתיים של מגורים ברחוב.

מוטציה1

New member
../images/Emo45.gif מסכים עם כל מילה

אם היית שואל את השאלה הזאת בשנת 99'-00' היית מקבל תשובות שונות. אם אתה מדבר על חזון, או על מוצר שאתה בעצמך פיתחת ויזמת - אחלה. ברגע שאתה מועסק כשכיר, עם כל הכבוד לאופציות, הן מתגמדות לעומת החיים שלך. יש את המשל עם הכד והאבנים - לדעתי הוא מתאים למקרה שלפנינו. לכל אחד יש את הסדר עדיפויות שלו, ואולי כרווק עם חיי חברה מועטים אתה יכול להשקיע את רוב זמנך ומרצך, אבל, שמעתי לא אחת - ששעת משפחה(מסתבר שאנשים משתמשים במושג הזה) שווה הרבה מעבר לשעת עבודה. -------------------------------------------------------------- זה כבר לא סוד - הנאמנות עפה עם כל מכתבי הפיטורים.

TheReverend

New member
בלי אמונה צאסקה לא הייתה אוכלת אותה

אני מאמין בלאהוב את העבודה שלך, בלי קשר למוצר\חברה. אם אתה לא נהנה מהעבודה שלך, אם היא לא מאתגרת, אני אישית לא יכול להמשיך לעבוד. יהיה השכר מפתה ככל שיהיה. אני אישית תמיד הייתי מוכן לרדת מעט ברמת השכר לטובת העניין ולו רק בשביל לחסוך מעצמי את הצורך לחפש עבודה שוב אחרי תק' מסויימת בה אשתעמם ואתייאש. לעבוד בלי משכורת זה לפראיירים
עם כל האמונה במוצר ועם כל האהבה לעבודה והעניין, אי אפשר ללכת עם זה למכולת. כבר עבדתי בסטארטאפים( גם בשיא הבועה) ובחברות גדולות ולא משנה כמה שעות אתה משקיע או כמה אופציות נותנים לך אני אישית לא מוכן לעבוד ולא לקבל את התמורה המגיעה לי בסוף החודש.

למעלה