עם אמונה לא קונים אוכל במכולת
"ואם אני מאמין שהמוצר מוצלח אכן אוותר על דברים כמו משכורת או משפחה באמצע השבוע" זאת לא אמונה אלא פאנאטיות, ואני מרחם על הילדים שאבא שלהם חושב שלפתח מוצר יותר חשוב מלראות אותם לפני השינה או להרוויח כסף כדי שיהיו להם שלוש ארוחות ביום. "אמונה זה דבר ששווה הכל, אחרת לא היו לך מתנדבים במד"א, במשמר האזרחי" להבדיל, במד"א ובמשמר האזרחי מצילים חיים - משהו בעל ערך "קצת" יותר גבוה משל מוצר מסחרי כלשהוא. "אם לא הייתה אמונה במוצרים שום דבר לא היה מתפתח, וסביר להניח שאם אותם מתכנתים שבנו את מערכת הפורומים הזאת לא היו מאמינים במוצר לא היית היום רושם כאן..." למה אמונה ? אולי הם מאמינים שרווחת ואושרם של משפחותיהם זה הדבר הכי חשוב בעולם, ושלפתח מערכת פורומים משתלמת כלכלית היא כלי שיעזור להם לדאוג לרווחת משפחותיהם ? "בלי אמונה במוצרים גם לא הייתה בורסה שהרי משמעותה של הנפקה היא שמשקיעים מאמינים בחברה שתניב רווחים ומוכנים לחכות לכך ולתת כסף למרות שאין שום ערובה להצלחה" בדיוק - המשקיעים שמים כסף שיש להם (ולא על כסף שהם צריכים כדי להאכיל את המשפחה שלו) מתוך אמונה שהחברה תניב רווחים. בתור מי שהיה מובטל תקופה ארוכה אחרי שחברה שהאמנתי במוצר שלה נסגרה כי המשקיעים לא האמינו בו, אני אגיד לך דבר מאוד פשוט על המוצר שהחברה שאני עובד עבורה כרגע מפתחת - מעניין אותי יותר לקבל משכורת מדי חודש בשנתיים הקרובות מאשר אם בעוד שנתיים האופציות שלי יהיו שוות מספיק כדי לפצות על שנתיים של מגורים ברחוב.