אתה ואני

Im A Cliche

New member
אתה ואני

קשה מאוד לחיות איתך. אתה אדם שתלטן, חכם, אבל טיפש לא פחות. טוב לב ברמות שלא יתוארו, ותמיד מקבל את פני כולם בחיוך ובחיבוק ובפתיחות שלא יתוארו. הפכת להיות הכתובת והאוזן הקשבת לכל אדם שצריך, אבל באותה המידה, אתה גם נפגע מכך. יש בך משהו קר בצורה שלא תיאמן, והמון לחץ. מרגישים את הלחץ הזה מהתנועות הקטנות שלך ועד להתבטאויות ספונטניות שלך. וכמו בטבע, ברגע שהטרף לחוץ, קל יותר לטרוף אותו. אתה לא סגור על עצמך בכלל, במיוחד בכל הנוגע לסוגיה "ההיא". עד כה, הצלחת לשלוט על העניין הזה על מי מנוחות. יודע להקטין את עצמך כשצריך, ולהגדיל את עצמך במידה בסיטואציה אחרת. אבל אף פעם זה לא מגיע לרמת ה- 100 אחוז, מחשש של "מה יגידו" ו"מה יחשבו" ו"איך יפרשו אותי". ההורים שלך לא יודעים שום דבר עלייך, אבל יש בהם ספקות. חלק מהחברים שלך משערים השערות, היתר לא מבינים. אתה מאוד מבלבל. מבלבל אבל לא מבולבל. לפחות ככה אתה אומר לעצמך. אתה יודע מה אתה רוצה – אתה רוצה הכל. את האושר, והעושר, והאהבה. בדיוק כמו בחיים, כך גם במיטה – גם אותו וגם אותה. כשאתה מתחיל איתן, הן מופתעות. "אה, הוא בקטע שלנו? או שהוא סתם מנסה? חמוד, מסכן", הן אומרות לעצמן בראש. ואחרות נבהלות. הן מרגישות את המשיכה שלך, אבל נסוגות, כי יש בך משהו מאיים. משהו אחר. איתם אתה לא מתחיל. אוי ואבוי אם זה יתגלה למישהו. ואם תתחיל, אז ירד לך אחרי 5 דק', כי הוא לא מספיק סטרייט אקטינג כמו שאתה מחפש, כמוך. אתה בוחן לה את התחת בתשומת לב. הרגליים משגעות. אתה רוצה להרגיש איך זה מרגיש כשהשפתיים שלך יהיו על שלה. שם לב לידיים שלו. הן יפות. והבטן מדהימה. אוהב את האף. סקרן לדעת מהו המרקם של העור שלו, כשהוא מלוטף. ויש ימים שאתה בכלל לא מסוגל להסתכל על שום דבר חוץ מעל עצמך, ולשנוא את כל הפרטים הקטנים בגופך. והנשמה שלך נשרפת. בוערת. גיהינום מבפנים. אתה לא יודע מה לעשות כשבלב שלך נתפסת פינה חמה לבחור ההוא, עם המבט הלוהט, עם החופש ועם הצבעים המטופשים, ויחד עם זאת, גם לבחורה ההיא, עם השיער השופע ועיניי היהלום והצחוק המתוק והרצון לגבר אמיתי, בניגוד אלייך. ואתה יודע שאם תלך על אחת האופציות, אתה סוגר את עצמך לחלוטין ומכניס את עצמך למשבצת הקיבעון. ולא כך היית רוצה שהדברים יהיו. פעם העזת לגשת אל הבחור ההוא. והיה שם משהו מיוחד, מלא בפחד אבל גם בריגוש. הבנים שאיתך בחדר הביטו בך במבט מוזר. לא הבינו מה אתה עושה עם ההומו הזה, אם לפני כמה רגעים המבט שלך נח על הכוסית הבלונדינית. והרסת את כל מה שנוצר לך עם הבחור ההוא, כי פחדת להיכנס לעולם שלו, שאתה כל כך סולד ממנו. וכל מה שהיה לך עם הבחורה ההיא התמוסס. הקסם שהיה שם פג. היא התרחקה, כי הרגישה שאתה מיוחד מידי בשבילה. נזכר באקסית שלך. מערכת יחסים קצרה כל כך. לא אהבת אותה. רצית רק לשכב איתה, ולהוכיח שאתה עדיין בשליטה. והיא מנגד, עשתה לך מבחני גבריות בכל פעם, בתהייה של "עד כמה אתה מתאים לי"... זוכר איך שקראת תגובות סרקסטיות על עצמך באיזשהו דיון שהתפתח על אותם "חיי זוגיות" שלך. אבל זה דווקא הצחיק אותך. לגבי חברים, אין מה לדבר. אתה לא מסוגל להיות מספיק נינוח כדי לשבת לצידם של כמה בחורים על בירה, לקרוא לכולם "אחי" ולדבר על דברים של בנים. באותה מידה, אין מצב שתשב עם חבורה של בנות קשקשניות שמזיינות את השכל על שטויות והבלים. אומרים על אנשים כמוך שהם הכי נוראיים. "זוהמה", "בוגדניים", "פיקציה", "תקופת מעבר", "חיות". ואתה מקשיב, מיישם, כולא את עצמך בחדר, והופך לחיית עבודה. עובד עד השעות הקטנות של הלילה, רק כדי לא להיאלץ להתמודד עם המציאות הבלתי ניתנת להתמודדות הזאת בחוץ. עם זה שאנשים מנצלים את החולשות שלך. עוקצים בעדינות, אבל לעומק. סופשבוע. אחרי חמישה ימים עמוסים בהורמונים במסגרת כמו צבא, אתה חוזר הביתה, להורים, מביט להם בפנים, מתעלם מהשאלות ומהדאגה לשלום חיי החברה שלך שהולכים ומצטמצמים, ופשוט בוהה בקירות ובוכה. "אין כסף לפסיכולוג, דבר איתנו, שנבין אותך", הם אומרים. אבל אתה שותק. קופא. טשטוש. הופך את עצמך לפוסטר שטחי. מגמד את האישיות שלך, מתאים את עצמך לסביבה ולכל אדם, ומעלים את עצמך עד לגודל של פירור. העיקר שלא ישאלו, העיקר שלא יתחקרו, העיקר שיעבור עוד יום ועוד יום, ומתישהו תגיע האהבה הנכונה המתאימה שתסתדר את כל הצרות בחיים. אבל בנינו? הפסקת להאמין. אין טעם להניח את האושר והתקוות שלך בידיו או בידיה של אלו שיגיעו, אם בכלל. אני מסתכל במראה מידי יום, ורואה אותך. לא רוצה להיות אתה. לא רוצה את השם שלך, לא רוצה את הרגשות שלך, לא רוצה את ההיסטוריה שלך, לא רוצה שום קשר אליך. אבל אתה זה אני. אני חי אותך, ואמשיך לחיות, רק כי אני משתדל גם לחפש בך את הטוב. וזה קשה, כי אני כל כך לא אוהב אותך. לא.

orald

New member
נשמע שהכניעה למוסכמות החברה רק פוגעת בך.

אתה לא חייב להעמיד פנים שאתה בחור קשוח וגברי כל הזמן, לדסקס על בירה עם החברים שלך בשיחת בנים(שמורכבת מתחת וציצי, למיטב זכרוני, וכדורגל/כדורסל, ושטותית לא פחות משיחת בנות רדודה מהצד השני...יש דברים יותר מורכבים לדון בהם) ולנסות לראות מי קשוח וגברי יותר. אתה יכול לגשת אל אותו בחור שאתה "מתעב" רק בגלל הכבלים שמחזיקים אותך במקום, ואתה יכול למצוא בחורה שלא מחפשת גברבר מאצ'ו, מה שאתה מנסה נואשות להיות אבל נכשל בו, כי זה פשוט לא אתה. אתה לא חייב לבחור צד, אין שום כלל שחייבים לבחור צד, או שחייבים להימצא בכלל ב"צד". אתה יורד מהפסים בגלל שאתה מנסה לצעוד לאורכם, אבל כל מה שתצליח בזה הוא שהרכבת של החיים תבוא ותדרוס אותך. אתה נשמע כמו לפני פיצוץ, לפני התמוטטות, ואני מציעה שתיקח את עצמך ותבחן מה אתה רוצה ויכול להיות בעצמך, בלי הציפיות של בחור או בחורה כאלו ואחרים, מה ההוויה הפנימית שלך, מה עושה לך טוב. כי בסופו של דבר אתה צריך לבחור במה שאתה, לא במה שאחרים חושבים או רוצים שתהיה. קח את זה מבחורה טרנסג'נדרית ופאנסקסואלית - מגיע היום שאתה לא תוכל יותר להכחיש מי ומה אתה, לא תוכל לעצור את זה כי אחרת אתה תישבר לחלוטין. מגיע היום שבו אתה תהיה חייב לקום ולומר "לא עוד!", שמעתה תיקח את החיים שלך לכיוון שלך ולא משנה כמה שזה קשה ומפחיד, כי המחשבה על להמשיך לחיות בספק ובסתר היא עוד יותר גרועה ועוד יותר מפחידה. אם אני יכלתי להתחיל לשנות את עצמי מ"צד" ל"צד", אתה בוודאי תוכל להשתחרר קצת עם התדמית וההופעה שלך, וללכת אחר ליבך. בהצלחה.

Kutaly

New member

הייתי יכול לאמר לך שרק צריך לחכות והכל יהיה בסדר... אבל זו שטות. מצד שני, אני מאמין שאתה לא צריך להשאר תקוע עם עצמך לתמיד. אנשים יכולים להשתנות! אתה אומר שאתה לא אוהב את עצמך, אז תשנה את עצמך. תהיה מה שאתה כן אוהב! אם אתה צריך, לך לטיפול פסיכולוגי, אימון או סוג אחר של העצמה אישית... העיקר תעשה משהו עם ה"עצמך" הזה! לגבי מה שאנשים אומרים תדע שאנשים תמיד יגידו דברים בשביל לגרום לעצמם להרגיש יותר טוב. אותי מצחיק בכל פעם לגלות דברים חדשים על עצמי שאנשים מספרים לי. קרה פעם שמישהי הסבירה לי שאין באמת ביסקסואלים... אז צבטתי אותה בשביל להוכיח שאני לא חלום

פסיכולוגיה בנשקל

שלום, Im a cliche אני בדרך כלל לא נוהג\ת לנתח א\נשים בשנקל בפורומים, לאור העובדה שאין לי הסמכה לנתח א\נשים פסיכולוגית, ואין לי מושג מי אתה מעבר לטקסט שכתבת. עם זאת, כתבת כאן טקסט מאוד כנה (אם כי מלא בדיעות קדומות, חלקן מופנמות כנגדך עצמך), ומן הסתם נראה לי שאתה מחפש תגובה. אז כך, מתוך מה שכתבת נראה לי שאתה נמשך לפחות גם לנשים וגם לגברים. בנוסף, אתה לא מצליח לפתח קשרי ידידות טובים לא עם גברים ולא עם נשים, וגם לא קשרי זוגיות טובים עם נשים או אם גברים. לעניות דעתי, יש לך הרבה מאוד דיעות קדומות, שמהוות מכשול עבורך, ומקשות עליך מאוד מבחינה חברתית. ראשית, נתייחס למה שנראה לי כביפוביה עצמית מופנמת (ונראה לי שתסכים איתי, "אומרים על אנשים כמוך שהם הכי נוראיים...ואתה מקשיב, מיישם.."). נראה לי שאתה חושב שמי שנמשך לנשים ולגברים, בהכרח נמשך לכל הגברים והנשים. אתה כותב "עד כה הצלחת לשלוט על העניין", כאילו שה"עניין" הוא מן תאבתנות מינית חסרת שליטה. "אתה רוצה את הכל... גם במיטה - גם אותו וגם אותה". אז ידידי, לא בהכרח. רק בגלל שא\נשים שאתה נמשך אליהם שייכים לשני מגדרים שונים, לא אומר בהכרח שאתה "רוצה את הכל", או סקס-מניאק בעל משיכה בלתי נשלטת לכל מה שזז. בהחלט יכול להיות שאתה נמשך רק למספר "סביר" של א\נשים, רק שהם לא שייכים למגדר אחד, או שאתה נמשך ליותר א\נשים מהממוצע, אבל שהמשיכה שלך היא פשוט משהו שאתה מרגיש, ואין בכך שום דבר רע, או מסוכן. נמשיך הלאה. אתה כותב ש"אתה יודע שאם תלך על אחת האופציות, אתה סוגר את עצמך לחלוטין ומכניס את עצמך למשבצת הקיבעון". שוב, לא בהכרח. ביסקסואליות\ים לא מפסיקים להיות ביסקסואליות\ים כשהן\ם "הולכים על אחת האופציות". הם לא הופכות\ים להיות סטרייטיות\ים אם הן\ם בזוגיות עם משהו\י ממגדר אחר, או הומואים\לסביות כשהן\ם בזוגיות עם משהו\י מהמגדר שלהן\ם. אני לא חושב\ת שאם תהיה בזוגיות, הנטייה המינית שלך תשתנה, או שתאבד את הביסקסואליות שלך. בהמשך, אתה כותב "לגבי חברים, אין מה לדבר. אתה לא מסוגל להיות מספיק נינוח כדי לשבת לצידם של כמה בחורים על בירה, לקרוא לכולם "אחי" ולדבר על דברים של בנים." נראה לי שאתה מפקפק בגבריות שלך, בגלל שאתה נמשך לגברים. בנוסף, נראה לי שאתה מפקפק ביכולת שלך ליצור קשרי חברות עם בני מגדר שאתה נמשך אליו. שוב, אני לא חושב\ת שזה נכון. גברים שנמשכים לגברים הם לא בהכרח פחות גבריים. זו תפיסה שנובעת מהומופוביה. יש הומואים מאוד גבריים, ואין קשר בין נטייה מינית וביטוי או זהות מגדרית. בנוסף, תן לי לספר לך, שרוב הגברים מפקפקים בגבריות שלהם, ולא חשוב למי הם נמשכים. התרבות שלנו מזהה תכונות חיוביות עם תכונות "גבריות", והופכת גבריות לאידיאל שקשה מאוד לעמוד בו. אז בהחלט יכול להיות שאתה גברי מאוד, וגם נמשך לגברים, וזה סבבה. לחילופין, יכול להיות שאתה לא גברי מאוד, וזה גם סבבה. בנוסף, משתמע מדבריך, שמשיכה מינית עומדת בסתירה לחברות, ושבגלל שאתה נמשך גם לגברים וגם לנשים, אינך יכול לפתח קשרי חברות טובים עם אף אחד מהמגדרים. שוב, זה לא בהכרח נכון. ראשית, בגלל שכפי שכתבתי, אינך בהכרח נמשך כל הא\נשים רק בגלל שאתה נמשך לנשים ולגברים. יכולים להיות נשים ו\או גברים שאינך נשמך אליהם, ואיתם אתה יכול להתידד. שנית, בגלל שזו תפיסה שגויה (לדעתי) שמשיכה מינית או מתח מיני עומדים בסתירה לחברות. אפשר להיות חברות\ים טובים\ות גם עם א\נשים שנמשכים אליהן\ם. למדו אותנו שקשר רומנטי הוא בהכרח כוחני ומסתורי ("שוק בשר"), וחברות היא בהכרח מקום מלא ביטחון ואחווה, ולכן קשרים רומנטיים וחבריים הם בהכרח הפוכים. לא נכון. קשר רומנטי בהחלט יכול להיות מקום בטוח, ובן\בת הזוג יכול\ה להיות גם החבר\ה הכי טוב\ה. ובאופן דומה, חבר\ה טוב\ה יכול\ה להיות מושכת בעיננו, וזה לא אומר שלא נוכל לחוש כלפיו\ה "אחווה", או שבהכרח נרצה לממש איתו\ה את המשיכה הזו. כמו כן, אתה כותב "באותה מידה, אין מצב שתשב עם חבורה של בנות קשקשניות שמזיינות את השכל על שטויות והבלים." תשקיב, המשפט הזה הוא מיזוגני. בעוד שאת ההתבטאויות הביפוביות שלך יכולתי לקבל כביפוביה מופנמת, ולא לכעוס על כך, דיעה קדומה כנגד קבוצה שאתה לא משתייך אליה מאוד מכעיסה אותי. בנות הן לא בהכרח קשקשניות, ולא בהכרח מזיינות את השכל על שטויות והבלים. בניגוד אליך, על פי העדות שלך, אני הייתי בקשר חברי עם גברים ועם נשים, ואני יכולה לומר לך שלא היה הבדל משמעותי גורף ביניהם. נושאי השיחה שלי עם נשים אינם בהכרח שטותיים יותר מאשר עם גברים. אבל בכנות, אם תמשיך לחשוב על "בנות" כמי שהן "קשקשניות ומזיינות את השכל", לא נראה לי שתוכל להיות חבר טוב של אף "בת". לסיכום, אני חושב\ת שאתה תופס את המציאות כמאוד קשה, אבל לדעתי, הרבה ממנה היא הבנייה שלך, שהיא לא בהכרח נכונה. אתה יכול להיות גברי, גם אם אתה נמשך לגברים אחרים. אתה יכול להיות מושך גם אם אתה לא גברי. אתה יכול להיות חבר טוב גם של נשים וגם של גברים, למרות שאתה נמשך לשני המגדרים האלו. אתה יכול לא להימשך לגברים ו\או נשים מסויימות\ים למרות שאתה נמשך לשני המגדרים. אתה יכול להיות ידיד טוב גם של א\נשים שאתה נמשך אליהן\ם. אתה יכול להיות בזוגיות עם בת\בן איזה מגדר שאתה נמשך אליו, ולא לאבד את המשיכה שלך למגדרים אחרים. בתקופות שונות אתה יכול להימשך למגדרים שונים, או להפסיק להימשך אליהם, ועדיין להיות ביסקסואל. אתה יכול להיות בזוגיות טובה (מונוגמית, פתוחה, פוליאמוריות, מה שעושה לך טוב), גם אם אתה ביסקסואל, ונמשך כל הזמן ליותר ממגדר אחד. בנוסף, קח בחשבון שחלק מהפקפוק העצמי שלך (בגבריות שלך, בחברותיות שלך, בהיותך מושך) אינם נובעים מהנטייה המינית שלך, ומאפיינים הרבה א\נשים. נראה לי שאתה מאוד מודע לעצמך, ולא נראה לי שהתנועות שתיארת נתפסות על ידי הא\נשים מסביבך כאינדקציה ללחץ. אף אחד\ת לא יכול לדעת מה אתה חושב או מרגיש אם לא תספר להן\ם. חלק מהדברים שמפריעים לך נובעים מתפיסות שגויות לגבי מי שאתה ולגבי אחרות, ואם תתנער מהן, תוכל להינות יותר ממך ומאחרות. אני מאחל\ת לך להיות קצת פחות ביקורתי כלפי עצמך וכלפי אחרים\ות, GQ Imagine - John Lenon

PurpleFilth

New member
היי, זוהמה זה אני!

או לפחות, זה השם שאימצתי לעצמי באינטרנט. חלק מהסיבות שבגללן בחרתי את השם הזה, זה בדיוק בגלל שמפנים אותה כלפינו, ובאמת שלא אכפת לי להפנות אותה חזרה לאחרים/ות, כשאני קוראת לעצמי ככה. אז זהו, הגולשות/ים המקסימים/ות של הפורום כבר אמרו לך את כל מה שיש לי להגיד, וכל מה שנשאר לי זה לשלוח לך חיבוק ענק!!
ולקוות שתלמד עם הזמן לאהוב את עצמך קצת יותר, יחד עם כל הפגמים שלך. אנחנו כבר אוהבות/ים אותך! :)

למעלה