אתה הוא נקמתי...

Juramento

New member
את יודעת,

יש הרבה מסגרות בהם תוכלי לטוס: צבא ("עדים במדים") אוניברסיטה מלווה עם נשק באחד משאר המשלחות ועוד... זה עדיין לא סגור בפנייך...

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה ../images/Emo9.gif

ותהיה לך הזדמנות, מי שרוצה מגיע לשם.

דצי

New member
יש עוד אפשרות...

אם את חברה בתנועת נוער, יש משלחות מטעם התנועה... (לפחות בצופים זה ככה, ואני בטוחה שגם בשאר התנועות) בכל אופן רציתי גם להמליץ לכם על ספר מדהים שסיימתי לקרוא לפני יומיים. קוראים לו "הציפור הצבועה" מאת יז'י קושינסקי. ספר מהמם שמתאר את סיפור הישרדותו של ילד בן 6 בפולין במהלך המלחמה! ספר מרגש ומזעזע לחלוטין! מומלץ בחום...

Mega Sexit

New member
וואו וואו וואו!!!!!!!!!!!

גם אני סיימתי לפני כמה ימים לקרוא את הספר והוא מדהים!!! חזק מאוד

דצי

New member
חחח היי גלוש

לא ידעתי שגם את קראת אותו... איזה מזעזע הוא נכון??

Mega Sexit

New member
דניאלווווש

כן גם אני קראתי אותו גל לא אמר לך ? דיברנו יום לפני שהיה צריך להגיש על הספר הזה הספר הכי חזק שקראתיייי.. אחד היפים ממש

דצי

New member
זה סיפור מרגש!!!

אני חזרתי מפולין לפני שנה וחצי, ועכשיו אחותי הקטנה עומדת לנסוע בקיץ הקרוב! אני כל כך רוצה לנסוע ביחד איתה שזה פשוט לא ייאמן! המסע הזה שינה אותי בצורה שאי אפשר לתאר בכלל במילים, וכמוך גם אני התחברתי ביותר למאידנק, למרות שהוא לא היה המחנה הראשון בו ביקרנו במהלך המסע. אני חייבת לציין שגם טרבלינקה, בו ביקרנו ביום הלפני אחרון של המסע, היה אחד המקומות המזעזעים ביותר. באותו הרגע, כשעומדים שם בין ים האבנים הענקי והכל כך בלתי נתפס, שם מתחיל הדימיון להשתולל. כל מה שראיתי ושמעתי במהלך המסע השתחרר בטרבלינקה, בצורה הפרועה והמפחידה ביותר! זו נקודה מרעידה, שם הנאצים הצחילו למחוק כל זכר לזוועה, להסתיר הכל ולהעלים מהעין... ומפחיד מאד לחשוב מה היה קורה בעולם, אם ככה היו מצליחים הגרמנים לעשות בכל מחנות ההשמדה שהם הקימו. דרך אגב, הידעתם שמספר אנדרטאות האבנים הקטנות שניצבות בטרבלינקה, הוא כ-17 אלף, שזה מספר הקהילות היהודיות שהושמדו ונכחדו במחנה זה במשך תקופת פעילותו, ובאופן מצמרר זהו גם מספר הנרצחים הממוצע שנחנקו ונשרפו בטרבלינקה ביום אחד בלבד??? תחשבו על זה - בכל יום, 17 אלף אנשים נלקחים מאיתנו... וזה רק מחנה אחד מתוך עשרות... השואה בלתי ניתנת לעיכול, הזוועה לא נקלטת! מקווה שכל מי שקורא את זה ועדיין לא יצא אל המסע של חייו, יעשה זאת בלי היסוס. אנחנו פה בשביל לזכור את אלה שאינם! לחיות את החיים ולנקום את נקמתם. לזכור ולא לשכוח! -דניאל-

דצי

New member
אההה ודרך אגב...

למי שמעוניין, זו הכתובת של אתר המשלחת שלנו, שחבר משלחת בנה. את הקטע שכתוב בשער אני חיברתי, וזה משולב עם שיר שנכתב על ידי הלינה בירנבאום. האתר - http://www.shavatz2poland.cjb.co.il/ והנה השיר המלא (שיר מצמרר לדעתי): סעו לטרבלינקה / הלינה בירנבאום סעו לטרבלינקה פתחו את עיניכם לרווחה חדדו את השמיעה עצרו את הנשימה תוך דריכות מירבית והקשיבו לקולות הבוקעים שם מכל גרגיר האדמה סעו לטקבלינקה הם מחכים לכם שם, צמאים לקול חייכם, לאות קיומכם, לצעד רגליכם למבט אנושי מבין וזוכר ליטוף אהבה על אפרם סעו לטרבלינקה. סעו לטרבלינקה מרצונכם אתם, החופשי סעו מכוח הכאב על האימה שהתרחשה מעומק ההבנה והלב הבוכה ולא משלים הקשיבו להם שם בכל החושים! סעו לטרבלינקה שם הדממה הירוקה, הזהובה או הלבנה שעוטפת אותם ככל אחת מעונות השנה המשתנות תספר לכם סיפורי סיפורים על החיים שהפכו לאסורים ולבלתי אפשריים סעו לטרבלינקה תראו איך הזמן שם עצר הקשיבו לזמן העומד, לשתיקת המתים הרועמת ולאבנים דמוי אנוש בוכים שם בדממה סעו לטרבלינקה לחוש זאת לשניה סעו לטרבלינקה הצמיחו פרח בדמעה חמה, בנשיפה אנושית מול אחת האבנים - זכר לקהילה שלמה על אדמה שהיא גופם ואפרם. הם מחכים שם, בטרבלינקה שתבואו ותקשיבו לסיפוריהם המתנוססים בתוך הדממה ותוך הזדהות נחרצת, אילמת, מאחדת תביאו להם בכל פעם את סיפור החיים הנמשכים האהבה המחייה. סעו לטרבלינקה לדורי דורות אל תעזבו אותם - לבדם!

למעלה