אתה הוא נקמתי...

Juramento

New member
אתה הוא נקמתי...

שלום לכולכם, אני חזרתי לפני כחודשיים וקצת מהמסע. האמת, רק הבוקר ראיתי שהפורום הזה קיים. הבוקר יצא לי להסתכל ברפרוף על ההודעות פה, בין הקפה והסנדויץ' כי מיהרתי לביהס...כשבוע אחרי שנחתנו בחזרה לישראל, הייתי בעולם משלי. לא דיברתי עם אף אחד, לא רציתי לעשות שום דבר..רק חשבתי, וחשבתי וחשבתי...והאמת, כבר הרבה זמן שאני לא חושב על זה כמו קודם, אבל הבוקר באוטובוס לבצפר שיחזרתי במוח את המראות, הסיפורים...וזה לא עזב אותי כל היום...בשיעורים, בהפסקות...וחשבתי שהנה, אולי אני אכתוב פה. תראו, מעולם לא יצא לי לכתוב יומן. כי פשוט את הדברים שיש לי להגיד אני אומר בע"פ ולא בכתב. אבל בצורה מאוד מוזרה, מהרגע שהתיישבתי במטוס לפולין התחלתי לכתוב. התחלתי לכתוב על חתיכת נייר שמצאתי במטוס, ואחר כך על חתיכת נייר שמצאתי במלון, ואז כבר קניתי לי מחברת מסודרת בפולין והתחלתי לכתוב...ולכתוב..ולכתוב. באוטובוס לא ישנתי. כתבתי. במלון, הייתי טוחן סיגריות וכותב. ואת היומן מסע שלי קראו רק אנשים בודדים, כי הוא ממש שלי...אז..בא לי לספר לכם על חוויה מאוד מיוחדת שהיתה לי: מדובר על היום השני למסע שלנו. נסענו בבוקר לעיירה בשם קז'ימיש דולני. עיירה מ=ד=ה=י=מ=ה(!!!) עם עבר אפל...התחלנו בביקור באנדרטה(מי שמכיר..האנדרטה מהמצבות שהיו מרצפות את הדרך לכנסיה המקומית). משם, המשכנו לעיירה עצמה. וממש נהנתי! וחשבתי לעצמי, אלוהים איזה מן בנאדם אני...אני נהנה! למה?! אחרי כמה שעות שבילינו בעיירה, נסענו ליעד הבא שלנו - מחנה מידנאק. דווקא הוא, השאיר עלי את החותם הכי הכי חזק. לא יודע להגדיר בדיוק מדוע, אולי אלה הריחות שבביתן עם הנעלים, אולי בגלל הנעל האדומה שנמצאת שם, נעל אדומה קטנה...של ילדה, בין ערמות ערמות של נעלים שחורות-חומות מטונפות...אולי אלה הגדרות החשמליים...הראשונים שראיתי בחיי...אולי זהו הר האפר - 7 טונות של אפר אדם טחון...ואולי, אולי זה הקרמטוריום..."אסור להדליק אש" כתוב בכניסה אליו. איזו אירוניה! אני וחבר טוב שלי שליווה אותי כל המסע ואני אותו, נכנסנו לבניין המשרפה. מי שהיה, מכיר - 4 חדרים: חדר הכניסה שכיום הוא אנדרטה, חדר המשרפה הגדול(5 המשרפות "המודרניות", חדר המשרפה הקטן "הפרמיטיבי" עם המשרפה הבודדת, ועוד חדר...חדר קטן, קטן מאוד אפילו, עם שולחן בטון במרכזו. שולחן בטון, אבל לא סתם...שולחן בטון גבוה, מסיבי, עם חור לניקוז נוזלים באמצעו...עמדנו שם, כל הקבוצה, דקה בשקט. לא הבנו מה זה החדר הזה. ואז, סיפרה לנו המדריכה שזהו חדר ניתוח הגופות שנחשדו בהחבאת יהלומים וזהב בגוף...בעיקר נשים...היו מבתרים את הגופות על אותו השולחן...פתאום, הפעילה המדריכה את מערכת המיני סטריאו שלה, והתנגן השיר של שרית חדד "שמע ישראל" וכך הוא הולך: כשהלב בוכה רק אלוקים שומע הכאב עולה מתוך הנשמה אדם נופל לפני שהוא שוקע בתפילה קטנה חותך את הדממה שמע ישראל אלוקי אתה כל יכול נתת לי את חיי נתת לי הכל בעיני דמעה הלב בוכה בשקט וכהלב שותק הנשמה זועקת שמע ישראל אלוקי עכשיו אני לבד חזק אותי אלוקי עשה שלא אפחד הכאב גדול ואין לאן לברוח עשה שיגמר כי לא נותר בי כח כשהלב בוכה הזמן עומד מלכת האדם רואה את כל חייו פתאום אל הלא נודע הוא לא רוצה ללכת לאלוקיו קורא על סף תהום שמע ישראל אלוקי אתה כל יכול נתת לי את חיי נתת לי הכל בעיני דמעה הלב בוכה בשקט וכהלב שותק הנשמה זועקת שמע ישראל אלוקי עכשיו אני לבד חזק אותי אלוקי עשה שלא אפחד הכאב גדול ואין לאן לברוח עשה שיגמר כי לא נותר בי כח שמע ישראל אלוקי אתה כל יכול נתת לי את חיי נתת לי הכל בעיני דמעה הלב בוכה בשקט וכהלב שותק הנשמה זועקת שמע ישראל אלוקי עכשיו אני לבד חזק אותי אלוקי עשה שלא אפחד הכאב גדול ואין לאן לברוח עשה שיגמר כי לא נותר בי כח הסתכלתי על חברי שבכו, כל המאצ'ואים למניהם. הסתכלתי על מיטת הניתוח המקוללת...הסתכלתי על החלון, הנוף הנורא שנשקף ממנו...הסתכלתי לעבר השמים ושאלתי אותו, הוא שאני כל כך מאמין בו, שמע ישראל אלוקי...איך זה קרה...התחלתי לרעוד...כמו כולם התפרקתי, בכיתי...לא יכולתי לעצור את הדמעות...יצאתי החוצה לנשום, ולא יכולתי...פתחתי את החולצה ועדיין לא יכולתי...נכנסתי פנימה...נתנו לנו 10 דקות להסתובב במשרפה לפני ההסבר...הלכתי עם חברי לחדר עם המשרפה הישנה...התנור פתוח...מיטת המתכת בתוכו...החדר אפל, כבר היה חושך בחוץ...הרגשתי כובד...מחנק...קדושה בלתי מוסברת...אני עומד במקום קדוש...הוצאתי את הכיפה שלי, הנחתיה על ראשי, חברי עזר לי להוציא נר נשמה וגפרורים, מכוון ולא יכולתי...רעדתי...הנחתי את הנר על מסילת המתכת...עצמתי את עיני...הדלקתי את הנר, והתחלתי להקריא בקול את התפילה: "אל מלא רחמים...שוכן במרומים..דיין אלמנות ואבי יתומים.." המשכתי תקרוא את שארית התפילה בקול חנוק מדמעות...ובעודי מסיים, ואומר "ויאמרו אמן" אני שומע מאחורי את כל הקבוצה אומרת אמן...לא שמעתי שבאו, לא הרגשתי אותם...הרגשתי את עצמי, במשרפה, עם התפילה...ואז באה הלינקה, אשת העדות שלנו, וכשכולם יצאו, היא התקרבה אלי, התכופפה, ולחשה לי "בן, זוהי נקמתי...את כל משפחתי איבדתי במשרפות אלו ממש..ואתה, אתה הוא נקמתי..."

טיפקסית

New member
../images/Emo24.gif בן זה מקסים מדהים וחזק

קודם כל ברוך הבא לפורום אני חייבת להגיד שהקטע הזה מקסים ואני שמחה שכתבת,כתיבה היא דבר משחרר מניחה שכאשר עברת על הפורום הזה ברפרוף גילית וקראת דברים שחבר'ה בגילך כמוני כמוך כתבו התרגשתי לקרוא את דבריך אינני מאמינה באלוהים אל כשהייתי במשרפות שם במיידאנק חשתי גאווה כה גדולה כי אני עומדת שם אנסה לצרף העבר קטע נוסף מיומן המסע שלי [בטח קראת גם את השירים שכתבתי] קליטה מהירה פה ומקווה שתוכל להיפתח בפני כולנו כי אנחנו משפחה אחת

Juramento

New member
תודה רבה ../images/Emo24.gif

אממ..קודם כל, לא קוראים לי בן...חח..אשת העדות קראה לי בן מלשון בני... שנית, תודה רבה רבה על קבלת הפנים החמה. אני חושב שמה שמייחד את הפורום הזה הוא שכולנו פה עברנו חוויה שאי אפשר לתאר במילים בצורה השלמה ביותר. אני עוד יוסיף ואומר, חברים שלי שנשארו בארץ(כולם, חוץ מחבר אחד) כל כך רצו שאני אספר להם, ושאלו כל כך הרבה שאלות, וגם קניתי מספר סרטים לוידאו ולדי וי די באושויץ, בוראשה..מה גם שאני וחברי תיעדנו את כל המסע כולו בוידאו(10 שעות צילום!) וחברי לא התייאשו וראו איתנו הכל והסברנו אבל עדין, זה לא מספיק לטעמי. ביום השואה הקרוב, ובימים שיקדימו אליו אני מתכוון לצאת למן מסע שכזה...סבתא שלי נמצאת בארגון "עמך" - ארגון שעוזר לניצולי שואה בהתמודדות הנפשית שלהם. אני הולך לאגודה להרצון על מבט שלי למראות בפולין. ואני חושב שזו סגירת המעגל שלי. אז תודה רבה שוב, ואני מאמין שאני אכתוב פה עוד הרבה. שבת שלום!

•BluEyeS•

New member
יו... עשית לי צמרמורת..

ממש מרגש מה שכתבת אני במיידנאק דווקא לא בכיתי ולא הרגשתי משו חזק... בסוף כשעשינו את הטקס ראיתי את כולם בוכים והרגשתי כאילו: מה? בוכים עכשיו? זתומרת לא דעת למה אבל לא התחברתי... וגם בערב כולם היו ממש עצובים ושתי הבנות שהייתי איתן בחדר בכו כשהן דיברו עם ההורים שלהן בטלפון ואני דיברתי איתם כאילו אני אצל חברה ואני אחזור עוד שעתיים חחח באיזשהו שלב חברה שלי אמרה לי בצחוק "מה את אבן?" ידעתי שזה לא רציני אבל ממש לקחתי את זה קשה ביום אחרי ביקרנו בסביליטובסקה גורה (ככה רושמים?) שם הרגו 10000 יהודים אני חושבת ו-800 ילדים. כשעמדנו ליד הקברי אחים של הילדים המדריכה שלנו שרה שיר ערש ביידיש וישר חשבתי על השיר שאמא שלי לימדה אותי, היא אמרה שסבתא שלי הייתה שרה לה אותו... זה לא היה אותו שיר אבל פתאום חשבתי על סבתא שלי ואז המחשבה שלי עברה לכל הילדים האלה שקבורים שם ופשוט התחלתי לבכות... ואתם יודעים איך שמתחילה דמעה בקצה העין ישר מישו קולט ובא לחבק (לפחות אצלנו) אז חברה שלי חיבקה אותי... אין, זה היה רגע שאי אפשר לתאר אותו, עכשיו כבר יש לי מחנק בגרון אוי לגמרי סטיתי מהנושא חח מצטערת

Pukipsey007

New member
|מיבוק| ברוך הבא ../images/Emo140.gif ../images/Emo13.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אתה כותב מדהים, גם אנחנו היינו בקז'ימיש-ז'דולני.. ובשולחן הניתוחים ההוא במיידאנק. בכל מקרה, סופ"ש נעים

אוי השיר הזה...

דבר ראשון- אתה כותב מדהים. אתה גרמת לי לקנא. אני כותב יומן מזה שנה, וכשהייתי בפולין כתבתי יומן מסע. לא הצלחתי להעביר את הרגשות שלי לתוך היומן שלי כמו שאתה הצלחת פה. גם בשבילי מיידאנק היה שיא המסע. זה היה המקום הנוראי ביותר בו הייתי בחיים שלי. דבר שני- יש לי הרגשה שהייתה לנו אותה מדריכה... חנה שור? גם המדריכה שלנו השמיעה את השיר הזה כשהיינו במשרפות במיידאנק. אני בחיים שלי לא הייתי אוהד של שירים מזרחיים, אבל מאותו הרגע אני פשוט לא מסוגל לשמוע את השיר הזה מבלי להעלות דמעה בעיני. מחנה מיידאנק יישאר חרוט בליבי לעולמים. יש לנו הרבה על מה לדבר... ברוך הבא

Juramento

New member
תודה רבה לכולכם...

לא חשבתי שאני אזכה בכאלה תגובות...זה מאוד מחמם את הלב(וזה מאוד כיף כי מה זה קרר בחוץץץ)!!! לא נולדתי עם כשרון כתיבה, והעדות הכי טובה לכך היא שמעולם לא כתבתי. ניסיתי, אבל לא כתבתי. אבל בפולין הרגשתי כזו התפרצות רגשות, שלא יכולתי לשמור את זה שבוע וחצי בבטן! לא יכולתי! רציתי לבלוע הכל מהכל ולשפוך הכל על הדף...ולפעמים תפסתי את עצמי עוד מעט נרדם, אבל עם העט כותבת...למדריכה שלי קוראים דבורה, בחורה דתיה מרעננה. מדריכה מעולה! העבירה לנו את התכנים בצורה כל כך מרגשת... אני אספר לכם משהו...מיידאנק היה ביום השני למסע שלנו. וחשבתי, אם במיידאנק הרגשתי ככה, מה אני ארגיש באושויץ? מה אני ארגיש בבירקנאו? ואני לא אומר שלא הרגשתי, הרגשתי - והמון! מה גם שהייתי "אחראי" בלתי רשמי לתפילות במסע..קראתי בכל מקום קריאת שמע, אל מלא רחמים וקדיש על עם ישראל, אבל מיידאנק...לא יודע...הכל קטן, מרוכז, מצומצם - הכל קיים!! והאפר! זה זיעזע אותי! הייתי קרוב מרחק מטר מהר של אפר בני אדם! שנחנקו, נורו, נשרפו ונטחנו לבסוף! ואתם יודעים מה? אין ציפורים באושויץ. בדקתי. אבל במיידאנק, מרחק 10 מטר מהקרמטוריום והר האפר(שכפי שידוע לכם הם באותו מתחם פחות או יותר) ראיתי כל כך הרבה עורבים. ושוב, אותה אירוניה מזעזעת...בכל מקרה, את מיידאנק אני לא ישכח. אני אספר לכם עוד משהו..שבוע אחרי המסע שלנו, היה לאחי בר מצווה. ובאולם ליד, הופיע שרית חדד. ואחרי ההופעה שלה, רצתי אליה כדי לספר לה את הסיפור, וכל כך רציתי להגיד לה כמה השיר הזה ריגש אותי, וגרם לי לקונוטציות שאני בחיים לא הייתי מקשר - אבל לא ניתנה לי הזדמנות. וחבל...בכל מקרה, תודה רבה על קבלת הפנים - ותעשו לכולנו מצווה אחת גדולה: כולנו יודעים שצערנו ניצולי השואה הולכים ועוזבים אותנו מפאת גילם...ומי אם לא אנחנו, אלו שראו את המראות, אלו שהיינו באותם המקומות אבל בזמן אחר, אנחנו אלו שצריכים להיות בעלי הצוואה, בעלי האמרה שככה השמידו אותנו! רצחו אותנו בצורה שפלה כל כך...ואלו לא היו חיות - אלו היו בני אדם שרצחו אותנו...בני אדם..וזה יכול לקרות בכל זמן. אם יש לכם אחים קטנים, ביום השואה שבו איתם, עם התמונות והסיפורים, תנו להם את האפשרות לקיים מצווה...שבת שלום לכולכם. נ.ב: מי שקרא או שלמד על הספר "בעל זבוב" של גולדינג, יכול לעשות השלכה ברורה על השואה - תחשבו על הספר כאנטי-אוטופיה. שבת שלום!!

Juramento

New member
אני באמת חייב...

מהרגע שהגענו לפולין, סיפרה לנו דבורה המדריכה את סיפורה של הלינה בירנבאום, בכל מקום ומקום. הלינה בירנבאום נולדה בפולין, היתה בת 5 כאשר פרצה המלחמה. כשהגענו למיידנק, ממש בכניסה, הקריאה לנו דבורה קטעים מהיומן שלה. היא, אימה ודודתה נשלחו למיידנק מגטו ורשה. באותו היום, אימה נרצחה בתאי הגאזים בל מיידנק, צריף BAD UND DISINFECTION II ליד כיכר השושנים האדומות - כיכר הסלקציה. ובעומדנו שם, באותו המקום, לפני הכניסה לתאי הגאזים, שמענו קטעים מיומנה. לאחר הסלקציה, שהיא ודודתה נבחרו לחיים, שאלה הלינה את דודתה "איפה אמא"...ודודתה, ענתה לה.."אמא...אמא כבר לא איתנו..." מאותו הרגע, עולמה של הלינה חרב עליה והיטלטל(וכבר אני אסביר מאיפה אני יודע את זה). ומעתה, דודתה היתה כאמה...דודתה, נספתה בבירקנאו. אביה ואחיה נספו בטרבלינקה. חלפו הימים, וביום האחרון, שהגענו לטרבלינקה, יש בכניסה ספר מבקרים...פתחנו את הספר וראינו את המכתב בנוסח הבא: "אבא וחילק, באתי לבקר אתכם. לפני זה ביקרתי את הדודה באושויץ ואת אמא במידנק"...תתארו לעצמכם איך הרגשתי...שהיינו בבירקנאו, קניתי קלטת וידאו של עדותה המצולמת "החיים כתקווה". בארץ, צפיתי בקלטת ובכיתי...היא בכתה בקלטת, ואני בכיתי איתה...חיפשתי אותה, ומצאתי אותה. הרמתי אליה טלפון בערב, וסיפרתי לה את הסיפור. היא היתה רגע שקטה, ואז בקול חנוק אמרה לי שהשיחה הזו כל כך משמעותית עבורה, והיא החלה לספר לי ממש על הרגשותיה בכל מקום ומקום...הרגשתי כל כך הרבה יראת כבוד כלפי אותה הגברת האמיצה, שדיברה בצורה כל כך תכליתית וכל כך נחושה על הפצת סיפורה. אני ממליץ לכם על הספר "החיים כתקווה" - הלינה בירנבאום. והנה, שיר שהיא כתבה: היא חיכתה/ הלינה בירנבאום היא חכתה לי שם במורד הדרך ידעה שאבוא אליה אחוש אותה בכל חושי את אמי היפה והצעירה היא חכתה לי במורד הדרך של מיידנק מול הצריף "דזינפקציה – והמשרפה"" הגעתי ממרחקים מופלגים אחרי ארבעים שנה והיא עמדה כאן - כמו אז למרות מותה, כמו ביום הפרדה ההוא: שחרחורת, קטנה, תלתל ארך מעל מצחה, גלגל שערותיה עוטר את ראשה, לחיים אדומות, עיניים גדולות מחסר שנה, שיניה הלבנות כפנינים נחשפות בחיוך הנהדר שעלי אדמות, חיוך של אם המתאמצת להרגיע את ילדתה מול תא הגז ותנור המשרפה. מעיל צמר מבד פפיטה רחב מכסה את גופה וגם אותי היא מקפלת בתוכו כדי לשתל בתופת, ברגע שלפני האחרון כוח החם האנושי, זיק בהירות או תקווה - כאן, במקום שהיציאה ממנו היא רק בתור עשן דרך הארבה... הגעתי הנה מארץ אחרת כאשה מבוגרת וכאותה ילדה שהייתי אז והיא כה אהבה, כה חרדה לגורלה! בעלותי בדרך החצץ חשתי בדמותה רצתי לקראתה ככל נשמתי בי, בכל מאדי וכמו אז נעצרתי, עמדתי מטורפת מכאב ומחסר אונים, כשהבנתי - היא נקרעה ממני ולא תהיה לי עוד לעולמים מיידנק, ממלכת המוות הרדומה הגענו לכאן יחד - ואני לבד עכשיו כאן מחבקת את דמותה, חשה בנוכחותה טובעת בכאבי האיום, ואני כה קטנה עומדת מול המשרפה שבמאוחר כבתה. התיישבתי במורד הדרך, תפסתי ראשי בידי ובוכה עד אבוד הדעת, בקולי קולות, ללא בושה ומעצור נצמדת לצילה של אמי שכאן נרצחה, נאחזת בו כל כלי נחושה לקחתו אתי לביתי שמעבר לים לא יודעת איך חזרתי כשהיא נותרה לבדה שם בדממה הייתי קפואה, הבכי רק הרעיד את גופי בחזקה פולני זר, שוער המוזיאון עבר על פני ומהגבעה צעק אלי: "את מי רצחו לך כאן, שכל כך את בוכה?!" משלא עניתי, הלך הוא פנה אלי בשפת אנשים החיים כיום ואני הייתי עם דמות אמי, עם צילה בחלל הריק עם מותה במיידנק - ואולי גם עם מותי

טיפקסית

New member
בן אני חייבת להתייחס ועוד משהו שקשו

קודם כל גם אנחנו באושוויץ קשמענו את סיפורה של הלינה בירנבאום ואכן סיפור מדהים לכל הדעות אין בכלל ספק דבר שני בקשר לבעל זבוב-אני נבחנת עוד חודש על הספר הזה בבחינת הבגרות בספרות,תחילה היה נראה לי ספר די שמעמם אבל כשנכנסנו לעומקו בשיעורים בכיתה לפתע הבנתי עד כמה הוא משמעותי ולמדנו אותו בדיוק לפני המסע לפולין כך שבפולין ממש חשתי על בשרי את מה שהספר הזה מעביר. בקיבוץ שלנו חיה חייקה גרוסמן ז"ל שכמעט מדי שנה הייתה קוראת בטקסי יום השואה ועכשיו כשהייתי בפולין אני פתאום מרגישה על בשרי את כל מה שהיא סיפרה לנו אצלינו בקיבוץ הוציאו לפני שנים אחדות ספר בו מקובצות עדויותיהם של ניצולי השואה מהקיבוץ שלנו שרובם הגדול במפתיע עדיין חי ואני רוצה לשים לכם פה קטע אחד שאותי מאוד ריגש בכל פעם שקראתי אותו מחדש זהו קטע מסיפורה של סבתא של מישהו מהשכבה שלי שהיא עדיין חיה בוקר אחד באפריל 1943 הודיעו ליושבי הסככה שנוסעים למחנה עבודה , הובאנו לתחנת הרכבת בגערות ובמכות,דחקו אותנו לתוך קרונות של רכבת משא החלון היחיד בקרון היה מרושת בתיל דוקרני הקרון היה מלא עד אפס מקום,בתחנות בדרך היו מכניסים פנימה כלי עם קצת מים,הייתה זאת זוועה לא אנושית. ימים רבים נסעה הרכבת עד שהגיעה בשער הכניסה הגדול,עליו הייתה הכתובת "העבודה משחררת" הגענו לאושוויץ. הייתי נערה צעירה,ייתכן שהעייפות הגופנית והזעזוע הנפשי מפאת המהפך הפתאומי, היכו אותי בהלם ,לא הבנתי מה קורה הגענו למחנה השמדה. דלתות הקרון נפתחו , מסביב לרציף הרכבת עמדו חיילים ושוטרות גרמניים. דחיפות מכות וצעקות "מהר מהר" ,הקרונות רוקנו,סודרנו בשורות. אמי שהייתה אז בתחילת שנות הארבעים שלה,החזיקה על ידיה את אחותי בת הארבע,בתוך ההמולה הופרדנו אמי ואחותי הקטנה נעלמו מעיניי לעד. זה קטע שהוא מאוד חזק וממש אני אישית מסוגלת לדמיין את מה שהיא מספרת

הטקס במיידאנק...

אנחנו הקראנו קטע מיומנה של הלינה בירנבאום בטקס במיידאנק. עד עכשיו לא הכרתי את הסיפור החיים המדהים שלה. לגבי התפילות בפולין- כאמור, אני השתתפתי בטקס במיידאנק, על זה אני אומר תודה עד היום, בכל אופן, הקטע הראשון של הטקס שלנו היה שירת התפילה "אבינו מלכנו" והקראת השיר "אבינו מלכנו" של יהודה עמיחי ברקע. הניגוד שהיה בין השירים האלה, הקראת השיר של עמיחי עם זמזום המנגינה הכל כך מוכרת מבית הכנסת ברקע, זה היה משו פשוט מדהים. רציתי לשתף אתכם בקטע מהיומן שלי, אני פשוט חייב.. "...אני חושב שחוויתי היום את אחד הדברים המדהימים ביותר שחוויתי אי פעם. הכל אפור לחלוטין, קור כלבים ורוח קפואה עוטפת אותך מכל עבר, להקות של אלפי עורבים שחורים עפות וצווחות מעליך וסביבך, הר אפר של יהודים ודגל ישראל מתנופף בכל מקום. אז עמדתי שם, בין גן עדן לגהנום וליד מה ששניהם יצרו, כולי רועד ולא מרגיש את ידי, וניגנתי. יצרתי מוסיקה במקום שבו הצלילים היחידים שהיו, היו יריות ובערת שריפה. יצרתי במקום שבו רק מתו. והיה לי חם. את השילוב האופורי בין הרגשת הזוועה, הכעס, האהבה והגאווה אני לא חושב שניתן לתאר. בעמדי שם, כשאני רואה את כל חברי המשלחת מתחתי, ומלפני שדות עשב אינסופיים, וחוטי תיל שנמשכים יותר משדות העשב, עורבים שחורים חגים מעליי, ובעצם, מאחורי מוות ומלפני חיים, הבנתי שצדקתי במשפט אותו כתבתי על האבן שהשארתי בטרבלינקה "גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירע רע כי אתה עמדי"."

אגב..

Juramento אני מצטער על כך שניצלתי את השרשור שלך, של הסיפור ושל היומן שלך ליומן שלי.. פעם הבאה אני אפתח שרשור חדש.

Juramento

New member
ואו ליאור!

תגיד לי, מי צריך לקנא במי?? קראתי את מה שכתבת, ודמיינתי בראש את הדרך שמהאנדרטה הגדולה בכניסה למיידנק שמגיעה בקו ישר עד להר האפר...אתה יודע, אם אני יוצר מוזיקה, אבל על כלי שלא יכולתי להגיע איתו לפולין - בפסנתר. אבל חבר שלי, אותו זה שכתבתי עליו, מנגן על גיטרה. ויום לפני אושויץ, התיישבנו אני והוא על המיטה, והוא ניגן לי את השיר שהוא ניגן בבירקנאו - תשמור על העולם. והתצטרפתי אליו, ושרנו ביחד, והצטמררנו..ולמחורת, היה קור איימים...והוא ניגן, בצורה הכי מרגשת, למרות שהוא כמעט ולא הרגיש את האצבעות שלו...הוא ישב על הריסות קרמטוריום 4(מי שזוכר, נראה כמו בור ענקי בשורה, בדרך כלל המתחם הזה מתקיימים הטקסים), עצם עיניים, וניגן... בבקשה תמשיך לכתוב...וגם אני אולי אמשיך

האצבעות... אכן כך.. ../images/Emo13.gif

אני ניגנתי על מדרגות הר האפר במיידאנק. הייתה רוח מאוד מאוד חזקה במישור הזה, והיה לי כל כך קר שלא רק שלא הרגשתי את האצבעות, אני אפילו לא הרגשתי את המיתרים! אני לא ידעתי אם האצבעות שלי נמצאות על המיתרים, ואם כן, אז על איזה מהם לעזאזל?? החלטתי לזרום עם זה, ואפילו לא הסתכלתי על האצבעות. פשוט ניגנתי, מהשמיעה. אגב, אני כל הזמן מדבר על זה שניגנתי, אבל לא ממש אומר על מה...
ובכן, אני ניגנתי בכינור בערך 10 שנים, והחלטתי לקחת אותו איתי למסע.

Juramento

New member
ואי, כינור זה הכלי הכי מתאים..

רשימת שינדלר זה שיר שמצמרר אותי כל פעם מחדש...

Pukipsey007

New member
ליאור, זה ממש טוב../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אתה צריך לעשות מזה ספר..

מיכלוש7

New member
גרמת לי לבכות... ../images/Emo7.gif

(אגב-גם למדריכה שלנו קראו דבורה... מן הסתם לא אותה אחת)

Juramento

New member
היי מיכל, בוקר טוב

אממ..דוקא די הגיוני שהיתה לנו אותה המדריכה, מכיוון ודבורה(שלנו!!) היא מדריכה דתיה והדריכה עד היום רק קבוצות דתיות. אנחנו הקבוצה החילונית הראשונה שלה...פשוט ראיתי שאת מבני עקיבא...חח

למעלה