אתגר

NobbyNobbs

New member
אתגר

מכיוון שזהו פורום שפות תכנות ולא פורום "נגזרות של C" י לי אתגר עבורכם : האם מישהו כתב ב- ADA ? האם מישהו ניסה להסב קוד ADA ל- C++ ? נראה אתכם גברים מול שפה אמיתית ולא המיץ של הזבל של מיקרוסופט מתכנת אמיתי

Zack DA

New member
מה הקשר למיקרוסופט ?

עדה ו- CPP לא שייכות למיקרוסופט. ושתיהן, אגב, שפות אמיתיות
עכשיו, סליחה על השאלה, אבל מי אתה ?

NobbyNobbs

New member
השפות מיקרוסופט ואני

כל ה"שפות" כגון VBA , CSHARP, וכדומה הן פיתוחים שמטרתן העיקרית הכנסת כסף רב לכיסים ידועים - אינטל ומיקרוסופט כבר שנים שאין מהפכה של ממש בשפות תכנות ADA היא שפה חזקה מאד שכל נסיון להמירה ל- C++ או נגזרותיה נדון לכשלון - ואגב , גם בביצועים ! אני כותב ב- ADA וגאה בזה, ונמאס לי לראות אנשים לומדים VB או שפת scipting אחרת "כדי למצוא עבודה" ואת MEL אני מכיר אישית... כיום הוא מנ"כל האוצר....

Zack DA

New member
ושוב, אתה פוחד להזדהות ? ../images/Emo6.gif

איזה גיבוב של שטויות. CSHARP, JAVA הן שפות הרבה יותר מוצלחות מעדה, זה בטוח. זאת גם אחת הסיבות שעדה עברה מהעולם. אם כבר עדה אז באמת עדיף לפתח ב- CPP ("נועד לכישלון" ?!? מה נכשל בדיוק ?). אני עוד פעם שואל, מי אתה ?

MotiAd

New member
אם VB היא שפת סקריפטים אז ...

גם ADA היא גם שפת סקריפטים. ומעניין אותי מאוד לדעת איזה מן סוג של מתכנת אמיתי אתה שאין לו מושג קלוש לגבי מה שקורה בשוק ואין לך בכלל את הרצון להתפתח ולהכיר טכנולוגיות חדשות. איזה מן מתכנת אתה בדיוק סתם שאלה? אתה בטח גם כותב תוכניות בקובול. בלי שום קשר אני מתכנת אסמבלי הרבה יותר גאה. וזאת שפה אמיתית אם כבר מדברים על שפות. נחתת על הפורום אחרי הרבה זמן שכבר היו פה ויכוחים בסגנון. ותמיד באו לפה אנשים שלא היו מוכנים לקבל רעיונות חדשים. וחשבו שהם היו מצילים את העולם אם רק היו נותנים להם הזדמנות. בלי שום רצון לפגוע, (מחכה להוכחות ועובדות) שלך, מוטי.

codec

New member
WORD-ים כדורבנות

אין כמו אסמבלי. ואם כבר, אז עד הסוף - מי צריך מערכת הפעלה?
(בלי הומור. אני מדבר ברצינות)

codec

New member
הכי טוב בלי

או שתכתוב משהו לבד, מינימלי, שמתאים לארוע... הכי כיף.

DNile

New member
לא ענית עדיין:

מי לא צריך מערכת הפעלה. אתה בעצמך אמרת: לכתוב משהו לבד. זה עדיין נכנס תחת הכותרת של מערכת הפעלה. זה שזה אולי כיף לך, זה משהו אחר. זאת גישה ילדותית למדי. פשוט חבל על הזמן שלך.

codec

New member
אל תתפוס אותי במילה ../images/Emo98.gif

כבר הייתי בשני המקרים, שבהם לא משתמשים במערכת הפעלה כמו שרוב האנשים חושבים (WINDOWS, למשל...) - באחד, כתבו מעין KERNEL לבד, ובשני לקחו KERNEL מוכן. אבל משהו מינימלי. את כל העבודה מול החומרה עושים לבד. חוץ מזה, למה ילדותית? הרי מישהו עשה את זה לפני, לא? ולפעמים, רק לפעמים, אפשר לכתוב משהו יותר טוב מהקיים.

עידו123456

New member
אפשר גם

לכתוב קודם את שפת התכנות בה תשתמש בכדי ליצור את המערכת ההפעלה האישית שלך. גם את זה עשו לפניך לא? זאת הגישה הילדותית. בשביל מה לך לכתוב מערכת הפעלה מחדש - מה יצא לך מזה? ולא על תזכיר לי את לינוס טרובאלדס, אני מכיר את הסיפור. הוא אמנם כתב קרנל בעצמו אבל בלי הפילוסופיה שמאחורי העסק ובלי רשת הכלים של GNU הוא היה עכשיו עדיין מתכנת פיני שנוסע לחול לחופשה משפחתית פעם בשנה וחוזר אחרי שבוע לעבודה אפורה באיזה פירמה פינית. הגלגלים של האופניים אולי עגולים עד לרגע שעוזבים את החנות, אבל לא צריך להמציא אותם מחדש עבור כל לקוח.

codec

New member
כל אחד ומה שמעניין אותו

אתה מסתכל על DB ומחפש איך לסדר את הטבלאות לשליפה מהירה. אני מסתכל על הדרך שבה הטבלאות עצמן נשמרות בקבצים. חשבת פעם איך ממומש KERNEL? איך עובד TASK SCHEDULER? איך ממומש מנגנון MULTITASKING בעזרת PROTECTED MODE של מעבדי אינטל? התכנות הכי מהנה שהיה לי אי-פעם (וכן, זה אפילו שימושי בתעשיה) היה עבודה ישירות מול החומרה, ולפעמים אפילו מערכת הפעלה לא היתה לי. מחוץ לקופסא של ה-PC יש עולם חדש... יש כל-כך הרבה מה לשנות ולשפר בגלגלים שקיימים היום. הצורה הכללית נשמרת, אבל יש הרבה מימושים שלכל אחד יתרונות וחסרונות.

DadleFish

New member
כשהייתי בן 15 בערך,

עבדתי ישירות מול החומרה. אינטרפטים, כתיבה לפורטים, היה משעשע. מאז התבגרתי, ועליתי מדרגה. אין סיבה להמשיך לשחק בחול כשאפשר לבנות בניינים.

DNile

New member
אני בטוח שכולם חשבו על זה פעם,

והרבה פה גם יודעים את זה. זה דברים סטנדרטים, שכל מי שעושה תואר במדעי המחשב, או סתם כל מי שמתעניין לומד ויודע. אף אחד לא מפקפק בזה שאולי עבדת על ממערכת הפעלה משלך, ושהיא אפילו הייתה שימושית למישהו, אנחנו פשוט אומרים שמעבר לזה שלמדת משהו, ואולי אתגרת את עצמך, סתם טרחת ועשית עבודה לחינם. על PC יש לך מערכות הפעלה מבוססות וטובות, ומחוץ לעולם הPC? חסרים לך מערכות הפעלה לסביבות Embedded?

MotiAd

New member
../images/Emo45.gifמסכים כ"כ. לפעמים שוכחים את...

חדוות הלימוד וההנאה שבזה (מה יש, יש גם אנשים שזה מהנה אותם). מסכים לחלוטין.

DecayCell

New member
אני לא חושב שזו הנקודה...

נכון, גם אני מתעניין בזה - אבל ברוב המכריע של המקרים פשוט אין כל צורך ממשי בזה. אז כן, אפשר להיות "גבר" ולכתוב הכול לבד, ואם ממש רוצים לצאת מאצ'ו אז גם לעשות את זה בשפה שאינה מתאימה למשימה - אבל חוץ מאתגר וסיפוק מסויים מההצלחה (ואולי גם ידע חדש) לא יצא מזה כלום... מעולה למטרות לימוד, חסר טעם באופן פרקטי.

MotiAd

New member
לא מסכים...

למתכנת חכם וטוב כל דבר טוב לפרקטיקה, מהלימוד ועד הניסיון השוטף. העניין פה הוא לא לצאת גבר אלא רציתי להדגיש את הנקודה של קודק שלפי דעתי הוא צודק בחלק מהדברים שהוא אמר.

DecayCell

New member
מובן שכל ידע עוזר

אבל אני יוצא מתוך נקודת הנחה שברוב המקרים זה לא ישים. אני תמיד בעד "חפירה" לעומק, אבל אי-אפשר לצפות לזה בכל פרוייקט שהוא, וגם לא ברובם. בקשר ל"לצאת גבר" - התייחסתי לטענה המקורית של מי שפתח את השרשור, שטען "נראה אתכם גברים מול שפות אמיתיות".

codec

New member
כל הכוונה היא למצוא את המקרים...

...שזה כן ישים בהם. בכל פרוייקט יש את הצד המעניין והאתגרי והצד של ה-COPY-PASTE המשעמם
את אוסף דעותי לגבי השפות לא פרסתי, כי למדתי (וחבל שיש הרבה אנשים שאני מכיר שלא למדו את זה) שלכל שפה יש את הפרוייקטים המתאימים לה. זה לא טוב ללכת ראש בקיר ולכתוב פרוייקט בשפה "לא מתאימה", כמו שזה לא טוב "לדחוס" פרוייקט לתוך שפה "לא מתאימה". לפעמים צריך לבחור את הפרוייקטים שמעורבים בהם לפי השפה. שאלה יהיו הבעיות שלנו.

למעלה