אתגר

להב אש

New member
אתגר

ידוע לי על פריצת דרך מדעית בתחום חקר ההזדקנות כלומר תגלית לגבי תווך תהליך התחלקות התאים במשך חייו של האדם אני מחפש מידע בנושא באינטרנט האם תוכלו לעזור לי בבקשה ?

lir O

New member
ראיתי בערוץ שמונה

חלק קטן על הנושא: חברה ישראלית גילתה שבמהלך חייו של אורגניזם התאים מתחלקים וע"י כך הגוף מתחדש. הבעיה היא שעם כל התחלקות ה DNA מתקצר בעורך מסויים וקבוע. בצורה אידיאלית ל DNA יש מספיק אורך לבערך 30 חלוקות שמספיקות לאדם להגיע בדיוק לגיל 120. כמובן שחיינו אינם אידיאלים (בלשון המעטה) וזה משפיע על הגוף בצורה של הזדקנות מואצת. אותה חברה הצליחה לגרות בתאים בודדים (עדיין לא באורגניזם שלם) אנזים שבונה את ה DNA ומאפשר לתא להתחלק לא כ-30 פעם אלא כ- 220 פעם !! במידה ויצליחו לפתח את הטכנולוגיה לרמה בא האנזים יופרש בכל הגוף הדבר יכול להעריך את חיינו פי 7 כמעט !!!! לא מצאתי אתר באינטרנט בנושא, אבל אני מקווה שתמצא אחד. כשתמצא אני אשמח לראות אותו.

להב אש

New member
כן כן תודה רבה לכולכם ../images/Emo9.gif

אתם גדולים וגם הפורומים שלכם אולי אפילו אזכה ואצטרף לכאן תודה רבה

להב אש

New member
ומאותה סיבה גם

הכבשה דולי לא האריכה ימים כי לקחו את התאים שלה מכבשה מבוגרת

א ס ף ב

New member
../images/Emo127.gifהטלומרים שלהם היו קצרים יחסית

ואגב, האנזים "טלומרז" שמאריך את הטלומרים, נמצא בתאים אך כמעט ולא פעיל בהם, למעט : תאי זרע, תאי גזע (stem cells) ותאים סרטניים. האחרונים אגב, נחשבים "אי-מורטליים" בשל פעילות היתר של הטלומרז. אם יצליחו לגרום לשיפעול טלומרז בשאר התאים בגוף מבלי שהם יהפכו לסרטניים, ייתכן וזו תהיה פריצת הדרך בעיכוב ההזדקנות (וכמו בכל התערבות בטבע, כנראה שלא בלי מחיר ותופעות לוואי).

א ס ף ב

New member
תחפש: Anti Aging

זה ממש ענף שלם במדע והדברים שכתב lir O נכונים. האנזים שמבצע את הכפלת ה-DNA בזמן חלוקת התא נקרא DNA Polymerase והוא למעשה משכפל את שני הסיבים בתא (ה-DNA מורכב משני סיבים ובאזור השיכפול יש ניתוק בניהם לצורך שכפול). אותו אנזים (פולימרז) לא יכול להתחיל מ"אפס", משמע אינו מסוגל להתיישב על הקצה של הסיב ולהתחיל לשכפל. הוא זקוק למקטע של בסיסים (ATGC) עמ"נ שיוכל להתחבר אליו ולשכפל ממנו ולצורך כך מתקפל הסיב למעין ללואה בקצהו(ראה תמונה). אותה התקפלות לא תשוכפל והיא למעשה הולכת לאיבוד. קצוות הסיב שמתקפלים הם למעשה הטלומרים (שיניב ריז הזכיר) המורכבים מרצפים חוזרים של הבסיסים TTAGGG בסדר הזה. ישנה גם תיאוריה הגורסת שההכפלה אינה נמשכת עד סוף הסיב, מה שתורם להתקצרות נוספת של הטלומרים בסיום השיכפול. למידע נוסף: http://www.hachotam.org/MetLet/95/900.htm http://www.hertzog-ks.org.il/news/madaim/telomar.htm

2_be

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

הדיונים הקודמים לגבי ההזדקנות והטלומרים כאן ופה

למעלה