אני תופסת את זה אחרת,
אני דווקא חושבת שפרים מתה למטרה ההפוכה- לא כדי להוכיח לנו שהעולם יתפרק. קטניס הרי נכנסת למשחקים כדי להציל את פרים, לא? ובעצם היא עושה מהפכה. הכניסה שלה משנה את הכל. לדעתי קטניס הייתה צריכה להבין את זה, שהיא לא נכנסה למשחקים רק עבור פנים אלא עבור כל פאנם. היא הייתה צריכה להתחשל מזה, להמשיך לחיות את החיים היפים שהיא קיוותה להם, בפאנם, עם אמא שלה, עם גייל - עבור פרים. כי זה מה שפרים הייתה רוצה עבורה. ושוב, אני לא מסכימה על גייל כי אנחנו מבינים אחר כך שהיא לא באמת כועסת עליו. כשהוא מביא לה את הקשת היא אומרת בעצמה שהיא מבינה שהוא לא אשם, היא פשוט שוקיסטית מכדי להתנצל בפניו. אבל אחר כך כשהיא רוצחת את קוין היא צורחת וקוראת לו כי היא יודעת שהוא מבין אותה ואת הצעד שלה. כי מבחינתה ככה היא מראה לו שהיא הבינה שהוא לא אשם. אבל הבעיה היא שהוא כבר הלך. וכאן קטניס כבר הייתה צריכה לעשות מעבר ולקום וללכת אליו. כמו שהיא הייתה צריכה לקום וללכת לאמא שלה. אבל... כן, כבר סיכמנו שקטניס של הסוף מפגרת. ושמעי, אני תמיד מציינת שאם הסיפור מעניין אותי מספיק, אני פתיה של סופרים. שאני ממש קונה את מה שמוכרים לי, בקלות. אנשים על גבי אנשים מתלוננים יום אחר יום על הסוף של הארי פוטר ואני חושבת שהוא אדיר! אבל קולינס לא קנתה אותי. היא כיוונה את קטניס למקום מאוד מסוים- קטניס הייתה דמות שהתנהגה בצורה מאוד מסוימת ועד אמצע הספר השלישי- בערך- עברה הרבה פיתולים ושינויים והתפתחויות. ואז פתאום כל אישיות שהייתה לה נזנחה והפכה לטיפשות. כל דבר שהיא שאפה אליו נרמס תחת רגליה הנוראיות של קולינס. אני לא חושבת שזה נכון באף צורה. עוד משפט שאני אומרת הרבה- כשקטניס יוצאת מהמשחקים בפעם הראשונה, היא מציינת שהיא צדה, פיטה אופה, היימיץ' שותה וככה שלושתם מנסים לחיות את המציאות המכוערת שנכפתה עליהם, אבל תמיד יש ביניהם את תהום המשחקים וזה לעולם לא יהיה אותו דבר. אותו משפט בדיוק מופיע בסוף. "אני צדה, פיטה אופה, היימיץ' שותה." אז זה הסוף שקולינס נותנת לדמות הראשית שלה? העולם הנורא שהיא ניסתה להמנע ממנו? המציאות המכוערת הזו? אני לא יכולה להסכים איתה גם אם זה כן היה הדבר הנכון לעשות - וזה לא. כי אם יש משהו שהיא כן גרמה לי להיות הפתיה שלה בתחום שלו הוא קטניס. אני אוהבת את קטניס מאוד ואני רוצה שהיא תהיה מאושרת. ובסוף הזה קטניס לא מאושרת מבחינתי. אני לא מצפה לסוף מושלם, הבחורה עברה הרבה. אני חושבת שיש משהו מאוד סמלי במוות של פרים ושהוא היה חייב לקרות. קטניס הייתה חייבת להבין את המלחמה על בשרה. אבל הנחמה של קטניס מבחינתי הייתה להקים מחדש בית עם אמא שלה ב-12. אולי גם עם גייל, אבל גם אם הוא היה נשאר הידיד הכי טוב שלה זה היה מבחינתי, כל עוד היא לא עם כפיית-הקפיטול של פיטה. אבל להעיף לעזאזל את שני האנשים שהיו הכי חשובים לה אחרי פרים? לאבד את שלושתם? לקולינס אין לב. זה לא הגיוני, פשוט לא. ויאיי, אני תמיד שמחה לפתוח לאנשים את הפרספקטיבה
עוד מעט נגייס עוד כמה אנשים, תרומות ונפתח את העמותה לנפגעי קולינס...
איפה ורד שגם רצתה להתנקש בה?