אתגר 30 יום: יום 16

Billy Shirs

New member
אתגר 30 יום: יום 16

יום 15, שהיה די מזמן לאחר הפסקה קצרה האתגר חוזר... המתמטיקאיות שמבינינו ישימו לב שכבר הגענו לחצי השני של האתגר. איזה מגניב! יום 16: שאלה שהיית רוצה שיענו עליה בספרים

Billy Shirs

New member
מספר שאלות שמציקות לי:

איך קוראים להורים של כולם?! איך סנואו עלה לשלטון? מה קורה בשאר העולם לעזאזל? איזה מחוז ניצח במשחקי הרעב ה-1 ואיך? איך פיניק הכיר את אנני? כנראה שלעולם לא נדע:-\

pennylane11

New member

מה קורה בשאר העולם זה הדבר שהכי חסר לי בסדרה הזו, ובמיוחד בסוף.

Sexy Darren

New member
האמת שחשבתי על זה...

וסוזן קולינס לא נותנת אומנם תשובה כי היא עצלנית, אבל אם תקראי ספרי אחרי אפוקליפסיה, תראו שזה די קלאסה שהסיפור מתרחש במקום שנותק משאר העולם (למרות ששם לרוב גם מחדשים את הקשר
) בכל מקרה, אמרו שהיה צונאמי, מספיק שהוא קרה בהרבה מקומות והטביע גם את רוב אמריקה הדרומית, ובנוסף גם ניתק חוטי חשמל, הטביע ספינות ובאופן כללי ניתק אמצעי קשר, הגיוני שאמריקה תשאר מנותקת משאר העולם, בהתחשב בזה שהיא רחוקה יחסית משאר היבשות. היום זה נראה לנו אולי לא הגיוני, אבל תחשבו מה היה קורה אם האינטרנט, הטלפון ושאר אמצעי הקשר למרחוק היה קורסים? גם אם לא כל הספינות טבעו, מספיק שהאסון גרם לחורבן גדול ולא היה לשאר היבשות זמן לצאת לים, כי הם צריכים לשקם את האוכלוסיה שלהם. יכולות לעבור ככה הרבה שנים, ובסופו של דבר אמריקה תשכח, ואולי אחרי תקופתה של קטניס יגיע איזה מלח אמיץ שהפליג לים הלא ידוע וימצא אותם, אבל עד אז אמריקה תשאר בגדר "אגדה".

N o R i K o

New member
כל מה שאת אומרת הגיוני ונכון
MJ

אבל אנחנו לומדים שהטכנולוגיה בקפיטול מספיק מפותחת בכדי ליצור רחפות (כלומר, מטוסים), ואני בטוחה שעם אמצעי התקשורת שלהם הם גם יכלו ליצור קשר עם כל מה שסביב. אני בטוחה שלקפיטול היו די והותר דרכים ליצור קשר עם כל היבשות שבחוץ. וגם אם יש אפוקליפסה, יש דבר מדהים שעד תום האנושות לא תהיה אפשרות להשמיד אותו, וקוראים לו ידע. העולם נחרב אבל הגזע האנושי נשאר, כלומר עדיין יש אנשים שזוכרים שיש מקומות אחרים בעולם. עובדה שכשפלוטארך מספר לקטניס על כך שמתכננים רפובליקה, הוא אומר שזה היה פעם, בימים הקדומים של ההסטוריה. הוא גם מספר לה על הלחם והשעשועים ברומא. הם יודעים שיש עולם בחוץ. אבל מה איתו? אני הייתי בטוחה שלקפיטול יש את המידע הזה והוא פשוט מסתיר אותו מפני אזרחי פאנם כדי שיחשבו שאין להם לאן לברוח. זו עדיין שאלה מאוד גדולה שאין לה תשובה.

N o R i K o

New member
MJ מעליי....?

כאילו, אולי אנשים שקוראים את MJ עוד מצפים לתשובות על השאלות האלה.
אז... ספויילר שהם לא יקבלו אותן? והיי, אנחנו יודעים שלאמא של גייל קוראים האזל!!!!1 D: טירוף.

N o R i K o

New member
חחח זה לא מובהק אז ניחא

אנשים גם ככה מגיעים ל-MJ בציפייה להתאכזב... אז לפחות הם יהיו מאוכזבים פחות! XD

Ayelet 363

New member
מה קורה בשאר העולם

וגם השאר, אבל זו השאלה שהכי מהותית לי. חפישתי תשובה ובטעות נחפשתי לכל מיני ספויילרים, שאפילו לא היו קשורים ולא היו באתרים שלהם תשובות (ממה שראיתי, רפרפתי בגלל הספויילרים)... אז הפסקתי לחפש בינתיים. אבל אני חושבת שחייבת להיות (או שקולינס בעצמה לא בטוחה בתשובה, אבל זו גם סוג של תשובה) תשובה.

Billy Shirs

New member
חבל על הספוילרים שלך.
MJ

לא נראה לי שהתשובה כתובה בשום מקום...

Ayelet 363

New member
MJ

הבנתי שלא כתוב בספרים, אבל חשבתי אולי זה צויין באיזה ריאיון או משהו. אני רוצ הלחזור לחפש את זה אחרי שאסיים את MJ, גם אם לא אמצא כלום, אני רוצה להיות בטוחה שחיפשתי בכל פינה... זה מאוד מעניין אותי. אם אמצא משהו אשתף כמובן.

N o R i K o

New member
*נוי עצבנית*
MJ

- מה. לעזאזל. קורה. בכל. שאר. העולם. יבשת אמריקה ממש לא הכי גדולה$#^$!# מה קרה לכל השאר$#$!%!#4 איך בקפיטול יש מבטא בריטי אם אין אנגליה?!?!?!!? הלווווווווווווווו - מי הגיע וכיצד לרעיון החולני של משחקי הרעב? איך זה שכבר אז לא מרדו נגדו? איך זה שלא ניסו להתקומם במשך 75 שנה? הייתי שמחה לדעת על עוד אנשים שניסו לעשות בלאגנים ושייבשו אותם בזה אחר זה. - היי קולינס. בואי ואתן לך רשימה קלה של דמויות שיצרת: גייל. אמא של קטניס. ביטי. ג'והאנה. אנני. פאקינג פלוטארך הוונזבי! אז... מה דעתך לספר לי מה קורה לדמויות האלה בסוף? בהמשך? @______@ - למה לפיטה לא אכפת מהמשפחה שלו? נכון אז אמא שלו סלאטי ביץ'. אבל יש לו אחים. ואבא שנראה די מגניב. למה הוא זונח אותם ומעיף אותם לאלפי עזאזלים עבור קטניס? מה הם עשו לו? מה הסיפור שלו בכלל? האם יש לו אישיות? האם הוא לפעמים יכול להיות רע? זהו בינתיים. יש עוד, אבל... זה בדר"כ עולה לי בזמן קריאה, כשאני צועקת "אבל למההההה?"

Billy Shirs

New member
פיטה ומשפחתו... צק צק
MJ

זה באמת אחד הדברים שממש מפריעים לי. לפעמים נראה כאילו אין לו משפחה בכלל. גם לפני שהם מתו הוא בקושי מזכיר אותם, אף פעם לא מדבר עליהם. סבבה, אמא שלך כלבה אלימה, מקובל. אבל האחים?! והאבא?!! אבא שלו חמוד, הוא אוהב את קטניס ואוכל סנאים, מה הבעיה בזה? למה הוא מדבר על המאפייה עצמה הרבה יותר מאשר על המשפחה שלו? בCF וMJ, אם אני לא טועה (תקנו אותי אם פספסתי משהו), פיטה מזכיר אותם פעמיים: 1. "אני אוכל ארוחת ערב עם המשפחה שלי". כל הכבוד, פיטה! 2. "למה המשפחה שלי לא באה לבקר אותי?" כשדיבר עם דלי במחוז 13. וול, זה בכלל שהם מתים, פיטה. מן הסתם הוא גילה את זה בשלב מסוים, הרי לא היו מסתירים את זה ממנו לנצח, ויכול להיות שהוא גם ראה את הצילומים של קטניס עומדת במה שהיה פעם המאפייה שלו - אבל הוא פשוט לא נראה כאילו אכפת לו וזה ממש משגע אותי. הדבר היחיד שמפריע לו זה קטניס, או הזכרונות שלו ממנה, וזה שכל המשפחה שלו מתה (אני אוהבת לחשוב שאחיו הגדול נשוי, בן 24 ומצפה לילד) זה הדבר שהכי פחות מזיז לו. זה נורא מעצבן אותי:\

N o R i K o

New member
נכון??!!? ;_;

זה למה היה נורא קשה לי להתחבר אליו. כאילו, קטניס שמה את המשפחה שלה במקום ראשון. אתה שם את המשפחה שלך במקום אחרון. איך היא אמורה להרגיש לגבי זה? לפתח את הדמות של פיטה יכול היה לעשות פלאים. מי שכותבת לי POV של פיטה הילדון המוכה שאחים שלו ירדו עליו ואבא שלו בעצם היה מדוכא כמו אמא של קטניס על אובדן אהבתו ולכן פיטה לא נקשר אליו מקבלת נצנצים מעומק ליבי במתנה!

N o R i K o

New member
כתבת על משפחה ורודה ומנצנצת

לא על משפחה שפיטה ישכח ממנה. לייק למשפחה שאת יצרת
דיסלייק ליחס של פיטה למשפחה שלו באשר היא
אפילו הארי יותר מתגעגע לדרסלים.

Billy Shirs

New member
לא נראה לי שיש לו משפחה לא מתפקדת.

סביר להניח שהם אוהבים אחד את השני, אפילו את האמא המשוגעת. אבל מי יודע. ותשמעי, להארי ולדרסלים באמת היה קשר מיוחד.

למעלה