אתגר פשוט

• פותח הנושא Nihau
  • פורסם בתאריך

Ihavenonick

New member
אם הבנתי נכון

הרעיון הוא יותר בקטע שלדעת לזרום עם המאורע ולנצל אותו, ולא להתנגד. כלומר: מישהו נותן לך אגרוף. במקום לחסום את האגרוף אתה לוקח את האנרגיה, שהשקיע נותן האגרוף, ומעביר אותה אליו (CHANNELING). כך יוצא שהוא סופג את האנרגיה בעוד אתה מוציא מאמץ מינימאלי. כך לפחות אני חושב שזה

Nihau

New member
זה העקרון מאחורי אייקידו

ויכול להחשב אחד היישומים של חלק מהטאואיזם, אבל זה לא הטאואיזם עצמו. ואתה לא חייב לעשות channeling, הסטה פשוטה שלא שוברת חוקי פיסיקה עובדת יופי גם כן. הכל עיניין של ידע ביומכאני וקצת הבנה בסיסית של פיסיקה- מכאניקה- ברמת תיכון

0Pandemonium0

New member
טוב, נתתי רעיון כללי.../images/Emo3.gif

האמת שאני פשוט לא מבין בטאואיזם וגם לא בדרך חשיבה טאואיסטית, ולכן אני לא יכול לעשות הרבה הפעם.

Nihohit

New member
הנזיר, ע"פ צבאות אלמוניים

כמובן שזו לא דמות מלאה, רק כמה קווים - וגם המעט הזה, רק על פי מה שנאמר פה על הנזיר. קיבעון: או כלום, או משהו בסגנון "הבנת הזרמים שמאחורי הפעולות". דחף אצילי: הולכת הסובבים בדרכם שלהם גוף: 45 (שמנמן) טאי צ'י - 25, כרס וחיוך - 20 זריזות: 50 (מהיר מכפי שנדמה) זרימה (התחמקות) - 20, מוח: 50 (כמו אגם שליו) הארה - 15, ניתוח תבניות - 25 נפש 65 (מואר) שלווה - 25, אמפאטיה - 25, טאי צ'י של הנפש - 30 עצמי - 1 מוקשח בדידות - 1 נכשל

Nihau

New member
נראה טוב בתור התחלה

אני לא מכירה את השיטה הזו. האם תוכל להרחיב על המשמעות של "קבעון", "כרס וחיוך-20", "עצמי - 1 מוקשח בדידות - 1 נכשל"?

Nihohit

New member
כמובן

קיבעון - אובססיה. לרוב האנשים הרגילים אין קיבעון מאוד מוגדר. אלו שיש להם קיבעון, כגון "לעזור לחלשים", "לפענח את מהות הקיום" או דברים פשוטים יותר "תמיד להראות הכי חכם ולנצח בויכוחים", מקבלים כמה בונוסים שיטתיים כשהמצב נוגע לכישרון שלהם. מעבר לזה, זה, והדחפים המנטאליים (הדחף האלים, דחף הפחד והדחף האצילי) הם הנתונים העיקריים להגדרת המסגרת הרחבה של הדמות. כרס וחיוך - המיומנויות בשיטה הזו לא נבחרות מתוך סט קבוע, אלא כל שחקן בוחר לדמות שלו את המיומנויות שלה, ובהתאם, גם מנסח אותן. לצורך העניין, "כרס וחיוך" זו מיומנות שמדברת על המראה של הדמות. היא נראית כמו איזה סנטה-קלאוס חביב ומסוגלת, בהפעלת המיומנות, להשיג מאנשים תגובה רצויה. לא כל המיומנויות בשיטה חיוביות תמיד, אגב - באותה מידה יכולתי לקחת "צלקת ענקית ומכוערת לאורך הפנים" - דבר שגם יכול להוציא מאנשים תגובה, אבל בדיוק כמו עם כרס, התגובה לא תמיד חיובית. הערך '20' מציין עד כמה הדמות מיומנת. עצמי ובדידות - בשיטה יש חמישה מדי שפיות, לכל סוג של לחץ נפשי תחתיו הדמות עלולה להמצא - אלימות, על טבעי, בדידות, חוסר אונים ועצמי (תפיסת העצמי - הלחץ הנפשי תחתיו תעמדי אם יום אחד תביטי במראה ותראי שם גבר, או משהו בסגנון). כל פעם שדמות תחת לחץ היא מבצעת בדיקת לחץ. אם היא מצליחה, היא מוסיפה לעצמה עוד סימון 'מוקשח' באותו המדד ואם היא נכשלת, עוד סימון 'נכשל'. ככל שאדם יותר מוקשח ללחץ מסויים כך הוא יותר אדיש כלפיו ודברים יותר בולטים בתחום הזה לא יזיזו לו, וככל שיותר נכשל, יותר רגיש, מפחד וקופצני. אפשר שבמדד מסויים יהיו גם סימונים מוקשחים וגם נכשלים, כדי לציין את העובדה שאדם שנחשף להרבה לחץ מסוג מסויים מפתח גישה לא עקבית ולא לחלוטין שפויה - הוא מסוגל לחסל מישהו בלי להניד עפעף, אבל כמעט ומתמוטט כשהוא נשרט בגילוח.

שומן במוטיב חיובי שייך לתרבות הסינית באופן

כללי, לאו דווקא לבודהיזם/טאואיזם ספציפית.לדוגמה אחת הצורות שלאו-טצה מתאר שגשוג היא "לחיי האנשים מלאות".

0Pandemonium0

New member
מפני ש"לחיי אנשים מלאות" מסמלות שהאדם אוכל כל

צורכו, וזהו סימן לשגשוג כלכלי. אולי באמת אין לזה קשר לבודהיזם, וסתם הנחתי כך בגלל תמונתו של הוטיי שתקועה לי במוח. הוטיי הוא כמובן אל יפני מדת השינטו, אך מוכר גם כבודהה הצוחק, ואני בטוח שאני לא צריך להסביר, כי כולם כאן יזהו. לאחר בירור קצר מתברר שהוא שייך לא רק לדת הבודהיזם והשינטו, אלא גם לטאואיזם. בקיצור: בלאגן שלם. פרשתי.

ogmios

New member
קיבעון?

כמו הקונספט הבודהיסטי של התפיסות לגבי העולם שמונעות ממך את ההארה?

Nihohit

New member
אצל נזיר מוצלח, כן. אבל לפעמים הרצון להגיע לה

אבל לפעמים הרצון להגיע להגיע להארה הוא קיבעון בפני עצמו.

JuffoWup

New member
כבר עשו זאת בשבילי

לרוע המזל, אקזלטד בנויה ככה שהרבה מהדמויות בנויות על המודל של נזיר טאו.

JuffoWup

New member
על קצה המזלג

הדת השולטת (או לפחות הנפוצה) בעולם האקזלטד היא הפילוסופיה המושלמת, הנזירים של הדת הזאת הם בעצם שאיבה של רעיון הנזירים המזרחיים, תוך דגש על אימון מקיף באומנות לחימה, אימונים מפרכים בשביל להשיג שלמות גופנית ונפשית וסלידה משימוש באלימות להשגת מטרות ללא הכרח. שחקנים רבים בוחרים בדמויות האלו בגלל הכוח הרב שלהן בקרב פנים אל פנים, והרבה מאוד שחקנים צעירים בוחרים נזירים כאלה שעברו "התעלות" סולארית.

JuffoWup

New member
זה תלוי

היה לי שחקן ששיחק נזיר שמנסה להחזיר בתשובה את אחיו (דמות אחרת ששיחק שחקן נוסף), המשחק הסתובב על הניסיון שלו להתמודד עם שאלות דתיות קשות והאמונות שלו שעמדו למבחן; לעומתו כבר יצא לי לשחק עם שחקנים שלא מסוגלים לגלם את הפילוספיה כדת. שחקן טוב יכול לגלם את העקרונות של הדת, כולל דיאטה מאוד מדויקת בהתאם להתקדמות הדתית, ביצוע של טקסים דתיים בהגעה לכפרים וכו'.

Nihau

New member
עקרונות=\= טקסים ושאר פולחן

שניהם קשים ליישום ע"י שחקנים אבל בדרכים מאוד שונות.

למעלה