אתגר פשוט

• פותח הנושא Nihau
  • פורסם בתאריך

Nihau

New member
אתגר פשוט

איך הייתם בונים בשיטה האהובה עליכם דמות של נזיר טאואיסט?

טאואיזם...

תזכירי לי..? את "הטאו של פו" קראתי לפני שנים רבות מדי

מה זה נזיר טאואיסט?

אני לא כל כך מבין בטאואיזם או בנזירים טאואיסטיים. מה שכן, בספר ההרחבה "סודות יפן" (לקריאתו של קת'ולהו) יש כללים לבניית דמות של אלכימאי טאואיסטי וגם התייחסות קצרה לבנייה ושימוש במשחק של בני האלמוות הטאואיסטיים בתור דמויות מנחה או שחקן.

Super Monkey

New member
טעות במדינה

אני לא יודע אם הטעות היא שלך או בקריאתו של קת'ולהו אבל טאואיזם זו דת שהיתה מקובלת בסין (לפני שבודהיזם צברה פופולריות). ביפן הדת המקובלת היתה השינטו (שוב - לפני התפשטות הבודהיזם)

לא טעות - הן שכנות

רוב העיסוקים המוצגים בספר ההרחבה הזה הם עיסוקים יפניים במובהק (יש גם כוהני שינטו) אבל מכיוון שישנם אלכימאים טאואיסטיים ממוצא סיני (ופושעי טריאדות סיניים) ביפן, גם הללו מוזכרים שם.

braxat2000

New member
נהנה מהמסע אל מאורת הדרקון יותר מאשר חיסולו

בצורה פשטנית הייתי מצפה מדמות כזו שתהנה מהתהליך ולא רק מהתוצאה. הוא ינסה לפתור בעיות בדרכים לא צפויות, ויהנה מדרך הפתרון, אחרי שהבעיה תפתר הוא כבר יתעסק במשהו אחר. תשומת הלב שלו תהיה לדברים שדמויות אחרות לא יתנו להן מבט שני, והוא יצוטט מדברי חכמים טאואיסטיים משפטים סתומים אך רבי משמעות. בשיטה האהובה עלי יהיה מעניין לראות חצי ענק טאואיסטי שכאשר החברים שלו בורחים מעדת אלפים צמאי דם הוא עוצר לבחון שיח משונה לצד הדרך.

Nihau

New member
הגדרה פשוטה אחת או ארבע, והבהרה

נזיר טאואיסט- אדם שבחר להקדיש את חייו במלואם למטרת הגות פילוסופית המוכרת כ"טאו" טאו- מתורגם מילולית -"דרך"- דרך חיים פילוסופית המעודדת חיים הרמוניים בין האדם החושב לבין הסביבה באשר היא. סביבה יכולה להיות מוגדרת כסביבת עבודה או כטבע הפראי או כל מצב קיומי באשר הוא בו מוצא אדם את עצמו לאורך חייו. ההרמוניה הזו מתאפיינת במנטליות של זרימה עם המצב, השקעת אנרגיה מינימלית להשגת תוצאה רצויה, יכולת להתבונן בסיטואציות מנקודת מבט חסרת פניות שלא בוחרת צדדים, והיכולת לזהות את הפעולה או האלמנט העיקרי ששינויו יביא תוצאה רצויה. הבהרה: ההגדרות הללו אינן בהכרח מתארות את הטאואיסטיות המודרנית או העתיקה בחצי העולם האסייתי. ההגדרות הללו מתארות את כוונתי המדוייקת, ככל הניתן, במונח "נזיר טאואיסטי"

0Pandemonium0

New member
אם ככה, אז זה בדיוק מה שתיאר braxat.

זה בן-אדם שבמקום לשאוף לתוצאה כלשהי, למשל חיסול הדרקון, ולהכריח את המציאות לפעול לפי מה שהוא רוצה, פשוט יתבונן מהצד עד שהוא מזהה הזדמנות מתאימה, ורק אז ינסה להגיע אל אותה מטרה. למשל, בעוד שאר הדמויות חוטפות מכות מצבא הגובלינים האכזרי, הנזיר יעמוד בצד עד שיזהה את המנהיג. גם כשיזהה את המנהיג הוא לא ייפעל עד שהוא בטוח שהוא יכול לנטרל אותו, ואז יפלס אליו את דרכו בקלילות תוך ניפוץ עצמות גובלינים מחריש אוזניים, ויהרוג אותו במכה. זה נזיר טאואיסטי.

Blue Beetle

New member
אחלה אתגר

כשיהיה לי זמן אני אנסה לבנות מקצוע מו"די כזה. אני לא מבטיח נאמנות מוחלטת למקורות. אני לא מומחה בפילוסופיה סינית.

Blue Beetle

New member
לא ממש הסגנון הטאואיסטי

אם אני לא טועה, הנזירים היחדים שטורחים ללמוד איך לבצע "ניפוץ עצמות גובלינים מחריש אוזניים" ו- "יהרוג אותו במכה" הם בודהיסטים (בעיקר שאולין). אומנויות לחימה טאואיסטיות הן רכות (כמו טאי צ'י). קרוב לוודאי שאומן שנזיר טאואיסטי שמתמחה באומנויות לחימה ילמד את הקודם הגובלינים, "יזרום" איתם ואז ינטרל אותם ברכות, הוא בטח לא ממהר לשום מקום.

braxat2000

New member
אבל מה שכתבת זה לא מה שתיארתי..

לא תיארתי את ניפוץ העצמות, אלא התייחסתי להנאה שבתהליך, לא רק השגת התוצאה. ממה שאני זוכר על טאו אחד העקרונות החשובים הוא הדרך עצמה, שהיא חשובה יותר מהמטרה, כי מטרות יהיו תמיד. לגבי דמות בשיטה, במו"ד הייתי נותן לו חוכמה וכריזמה כתכונות עיקריות.

0Pandemonium0

New member
אני יודע שזה לא בדיוק, אבל נתפסתם דווקא על

החלק הפחות חשוב.
הכוונה הייתה למישהו שרואה את המטרה, מחכה עד שהסביבה, הדרך, תתאים את עצמה לצרכיו, ורק אז פועל. לא אדם שממהר, אלא אדם שמחכה. ניהאו, אם תסתכלי בסקר שערכת לפני כמה זמן, אני לא משחק כרגע, אז אין לי שום שיטה. אם את רוצה, את יכולה להסתכל על מה שכתבתי כעל בניית נזיר בחופשיטה. לא?

Nihau

New member
לא בדיוק הבנת איך זה עובד

הנזיר הטאואיסט לא מחכה שהדרך תתאים את עצמה למטרותיו. נזיר טאואיסט פועל בכוח האינטואיציה הרגעית שמניבה תוצאות מרחיקות לכת בגלל הצורה בה היא זורמת בהרמוניה עם הסביבה. זה די דומה לצורה בה פיטרינים וסאראטן עושים קסמים בסדרת מחזור שער המוות. או לצורה בה המוסד (של אסימוב) מחכה עד שיש לו רק אפשרות אחת לפעולה או למות ואז מבצע אותה ורוכב על הגל של ההשלכות. אם אתה בונה את הדמות בחופשיטה תבנה אותה כך שתוכל להתחיל לשחק אותה מחר. מה שכתבת עד כה היה קצר מידי וממוקד מידי מכדי להחשב בניית דמות, אפילו בחופשיטה. אחרי הכל זה אתגר פורום :)

Serpent Axis

New member
כנראה שאני אידיוט

<<נזיר טאואיסט פועל בכוח האינטואיציה הרגעית שמניבה תוצאות מרחיקות לכת בגלל הצורה בה היא זורמת בהרמוניה עם הסביבה.>> אין לי מושג מה אמרת עכשיו.

Nihau

New member
מממ... אני אנסה להסביר...

תחושת אינטואיציה- או שאתה מכיר או שאתה לא. פעולה מתוך אינטואיציה- פעולה כמעט מיידית מתוך תחושה של וודאות ברגע "הנכון" לביצוע הפעולה. כמעט ואין מחשבה בין התחושה לבין הביצוע. כמו שאתה מרים את הטלפון לפני שהוא מצלצל ועונה לחבר שלך שעדיין ממתין לצליל החיוג הראשון. כמו שאתה לא חושב בין תפיסת הכדור לבין קליעתו אל הסל בעיצומו של המשחק. כמו להזיז אבן אחת קטנה כדי למנוע או ליצור מפולת. כמו שג'די עוצר יריות לייזר עם סיף אור. כל אחת מהפעולות המתוארות היא קטנה ומינימלית מבחינת השקעת אנרגיה אבל היא יוצרת אפקט רחב השלכות. אתה תמיד יכול להרים את שפופרת הטלפון, ברוב המקרים זה לא יניב שיחה אם לא תחייג. אתה תמיד יכול לזרוק כדור, ברוב המקרים יקח לך יותר זמן לאבחן את החורים בהגנה ולכוון אל הסל בהצלחה. אתה תמיד יכול לזרוק אבנים, ברוב המקרים הזזת אבן אחת לא תניב השפעה מרחיקת לכת. ג'די בקושי זז יחסית למהירות בה קרן לייזר קטלנית עפה לכיוונו, מי שאינם ג'די (או גיבורי הסרט) יכולים לזוז כמה שבא להם ועדיין למות.

Nihau

New member
נ.ב

הדוגמא עם הטלפון לקוחה מהמציאות. משלשום למען הדיוק.

Nihau

New member
נ.ב לנ.ב

במילים אחרות: כשדמויות אחרות אומרות hey is that a tentacle? הנזיר הטאואיסטי (האסייתי) כבר מחמם את השמן בווק.

Serpent Axis

New member
אה, את החלק הזה דווקא כן הבנתי

גם עם השמן וגם עם הטלפון... אבל החלק עם ההרמוניה עם הסביבה הוא מה שעבר לי מעל הראש.

למעלה