את יודעת מה? אני מסכים איתך.
אכן, יש בורות גדולה בארץ בנוגע ליהדות. אנשים רבים לא יודעים דברים בסיסיים ביותר ביהדות, ובתחום זה יש בורות גדולה. ואת יודעת מי אשם בכל זה? נלך בשיטת האלימיניציה: לא החילונים, שלמה להם להכיר דבר שהם לא מאמינים בו, לא הדתיים-לאומיים, שרבים מהם חיו את חייהם בשקט, לפי אמונתם, בלי להפריע לחילוני שלא מאמין באמונות האלה. זאת גם לא הבורות, למרבה ההפתעה, בורות לא נוצרת לבד. אז במי האשם? באנשים כמוך, ובחרדים. החרדים משניאים את הדת בקיצוניות שלהם, בהסתגרות שלהם מפני המדינה, במסיונרים כדוגמת אמנון יצחק וחבריו, בהשתמטות שלהם מכל חובה לאומית, בגזילת הכספים של הפוליטיקאים החרדים מאנשים שבאמת צריכים אותם, בעובדה שילדים חרדים מחונכים לחיי עוני, ולהיות רובוטים שלא יכולים לחשוב בעצמם. כל זאת ידוע לך וודאי, ואני בטוח שגם את לא תומכת בצורת החיים החרדית. אבל את לא יותר טובה מהם. את, בהתנשאות שלך מעל החילונים, משניאה את הדת לא פחות. בעובדה שאת אומרת שנער דתי שלומד תורה חכם יותר, את מתנשאת ומשניאה את דתך, מה גם שזה לא נכון. נער כזה, אם לא למד דבר מלבד דת, הוא בור מוחלט, וכל היהדות כולה לא תוכל לשמש אותו בחייו. בזמן שהחילוני יקרע את התחת (סליחה על הביטוי) בצבא, החרדי הממוצע ילמד דת. בזמן שהחילוני יעבוד ובכך יתרום למדינה, החרדי הממוצע ילמד דת. בזמן שהחילוני ילמד באוניברסיטה דברים שיתרמו לו בחיים עצמם, החרדי הממוצע ילמד אך ורק דת. דת יכולה להיות דבר יפה, אבל לא הדבר היחיד. בימי הביניים אנשי הדת ניצלו, בחוכמה רבה, את האמונה המוחלטת של האנשים הבורים בהם ולמעשה שלטו בהם. הם יכלו למכור להם כל שקר. וודאי ידוע לך שימי הביניים היא אחת התקופות האפלות בתולדות האנושות, ורק כאשר השתחררנו ממנה המשכנו להתקדם. ומי אשם בכך? "שומרי" הדת. אתם השנאתם את הדת, בכך שלא השכלתם לראות שמה לעשות, יש גם אנשים שלא מאמינים בה, והם חכמים לא פחות מכם. במקום לנסות להעביר את הדת כתרבות, כמו המיתולוגיה היוונית אצל היוונים (שמהווה בסיס תרבותי אצלם) ניסיתם לגרור אנשים לדת, ולגרום להם לשמור מסורת. במקום ללמד נער חילוני בבר מצווה מה אומר מה שהוא עושה ומאיפה זה הגיע, מנקודת מבט כמה שיותר אוביייקטיבית, לימדתם אותו איך לקרוא ומה לעשות וכמה חשוב להניח תפילין אחר כך. אתם, בהתנגדות שלכם לכל דבר שהוא לא "משלנו", ברצון שלכם למלחמת תרבות, השנאתם את עצמכם. אם הייתם נותנים לנו לחיות את חיינו (כן, גם לאכול בשר טריפה. כן, גם נישואים אזרחיים) ומנסים ללמד אותנו על הדת מנקודת מבט של תרבות, ולתת לנו לבחור אם להאמין בה או לא ולא לכפות עלינו ללכת בדרך דתית מסוימת, הייתם מגיעים להישגים רבים בהרבה. ל"חסרי הידע" שדיברת עליהם יש ידע גדול בתחומים אחרים, מה לעשות שרבים מהם לא מאמינים בדת שרוב המצוות שלה הן פולחניות ופחות מחמישית מהן הן מצוות מוסר, ומחפשים דתות אחרות (או אף דת בכלל). נורא קל להסתכל על העובדה שהנוער מעז (חס ושלום) לצפות בטלוויזיה זמן רב, ושוכחת שחלקים לא קטנים מאותו נוער ממש לומדים קשה, יתרמו למדינה, ואף יגיעו רחוק. אם את רוצה לקרב אותם לדת, למדי אותם על היהדות כתרבות, ולא כמשהו שהם צריכים להאמין בו. אני רוצה לראות מדינת ישראל ליברלית, פלורליסטית, רב תרבותית. מדינה של העם היהודי (כמו העם האמריקני, הסלבי וכו´), ולא של הדת היהודית, למרות שזו תוכל להתקיים במדינה בכבוד, כמו כל דת אחרת. המדינה שאת חותרת עליה, במסווה של "מלחמה בבורות" היא למעשה מדינת הלכה. מדינה שמחנכת רק לדת ושמבחינתה מי שלא מבין בדת הוא בור, היא מדינת הלכה. כמו כן, חבל שאת לא יכולה לחשוב ולכתוב בעצמך במקום להביא מאמרים. יש גם טכניקה מאוד נחמדה שקוראים לה קישור, ואם את רוצה לבסס באמצעות מאמר דבר שאת עצמך כתבת, אין בעייה. כמו כן, אני חילוני, דאיסט, לא מאמין באלוהים ועם זאת אני לא מרגיש נחות ממך. אני גם לא מרגיש צורך להתנצל על כך. תודה ושלום.