אתגר לשנות הבינה

אוופסס, אם אתה רואה את האמונה

כבסיס אז די מפליא אותי איך אפשר לכפות על מישהו להאמין?! אתה יכול לנסות לשכנע אותי שברגע זה השמש זורחת, לנסות לשכנע ולא יותר מזה. אם השתכנעתי זה מבחירה חופשית שלי, ותו לא.

alond

New member
אם אתה לא יודע איך אפשר לכפות

על מישהו להאמין אז אתה מיתמם. או אולי אתה לא קורא לזה כפיה...אולי "שכנוע אקטיבי"
זה תלוי באדם. ילד קטן כדוגמא קיצונית אחת ואני כדוגמא קיצונית מהצד השני. וזה גם תלוי במשכנע. מה לעשות? ואם אתה לא רואה אמונה כבסיס אז למה אכפת לך אם יהודי יתנצר?

לא רק שהאמונה זה הבסיס אלא

עיקר העיקרים. אני לא מיתמם, אולי אני כרגע לא בכיוון חשיבתך. הסבר לי איך אפשר לכפות על מישהו אמונה בבורא עולם אך ורק ע"י שיח בלבד? במיוחד כשהמשכנע נמצא במרחק של כמה מטרים ממך, ואו בכלל מופיע על המסך או נשמע גבי קלטת אודיו. שוב, איני מיתמם. (אולי בגלל שאני לא מרוכז כל כך, עסוק כרגע בפתרון בעיה טכנית ובין לבין בזמן המתנה קצרה אני משיב פה ושם)

alond

New member
אתה לקחת דוגמא ספציפית (שגם ממנה

אפשר לעשות משהו). קח מבוגר שמדבר אל ילד על סוף העולם. כן, אפילו בטלויזיה אבל האפקט יותר חזק באישי. זו כמובן דוגמא לרעיון. בקיצון השני יש כפיה של הורים על ילד. איפה הגבול? לא רלבנטי. כפיה אפשרית.

אבל אנחנו (בכל אופן אני) מדברים על

אנשים בוגרים ומבוגרים (רובם הגדול בוגרים) אנשי בינה (גיל 40 בינה). קח מידע, עבד אותו, טחן אותו מכל כיוון אפשרי, כמובן שאף אחד אינו מגביל אותך בזמן, ותסיק את המסקנות בעצמך. אגב, גם לאחר הסקת המסקנות ה´נכונות´ אין הכרח שתבחר בדרך המתבקשת, יש לא מעט שמקבלים בצורה זו או אחרת את קיומו של בורא עולם אבל הדרך אינה ´מתאימה´ להם. שורה תחתונה: בחירה חופשית, החלטה שהיא בינך לבין עצמך בלבד.

alond

New member
אה! כוונה. כוונה היא דבר בעייתי.

אתה מתכוון לאחד ואני לשני
מבחינתי, אנשים בוגרים יכולים לדבר כמה שהם רוצים. אתה יכול לנסות לשכנע אותי לחזור בתשובה והכומר דונאטלי (סתם שם) יכול לנסות לשכנע אותך להתנצר. רק שבעצם לא. הוא לא יכול. אסור לו לפי החוק. אבל אני סוטה מהנושא. הרעיון הובן אני מקווה.

zazaza

New member
אין ספק

שאתה קצת טיפש ולא תואם את דעותיהם של תומכי החרדים האחרים כאן כי מי שלומד תורה הוא מלומד. כנסיה זו לאו דווקא בית התפילה של הנוצרים, ונניח וזה כן היה רק של הנוצרים --- גם אז הכוונה ברורה, מאחר ובמקור אין מיסיונריות ביהדות אזי גם אין טרמינולוגיה מתאימה. אתה רק מדגים את שיטתכם שלפיה אם אין מה לומר שרלונטי ו/או תשובה מסודרת, נתפסין למילה אחת קטנה ע"י הוצאתה מהקשרה. אמנון יצחק, אופיר הבת וחבר מרעים --- הם כולם מיסיונרים !!! אבל למה שהאיסור על מיסיונריות יהיה מעניינם... השיטות שלכם דוחות, הגישה שלכם דוחה, אתם רק מרחיקים את שאר העם מכם ואחר כך אתם לא מבינים מדוע יש "קרע" --- כי אתם יוצרים אותו. תמצא חיים.

ותמצא לך בן שיח אחר

טיפש תקרא לחברים שלך!! קצת כבוד הדדי לא יזיק. אפשר להבהיר עמדה דיעה בצורה יותר תרבותית מאשר לנקוט בהעלבות אישיות. מעתה (לא שזה יפריע לך) אתה אצלי בהתעלמות אלא אם כן תתנצל. אלא אם כן אצלך זו פחיתות כבוד.

zazaza

New member
מתנצל על התנסחותי

אכן היתה מוגזמת ומיותרת. הדיון מכעיס אותי מאוד, יותר נכון, מתסכל אותי הפערים בין החברות כה עמוקים שזה פשוט לא יאמן. ואתם עוד לא הקיצונים שבמחנה החרדי... (כמדומני).

התנצלותך מתקבלת ומצידי מחול לך

אכן הפערים הם עמוקים וקצת קשה לצמצם אותם מפני שאין את הפורומים והנכונות משני הצדדים. אני יודע, עכשיו יקפצו כמה ויטענו שנעשה ניסיון הידברות והחילונים התכוונו מראש להנחות, כבר היו דיונים בנושא. הבעיה היא שגווני האפור הם מועטים מהצד החרדי.

notafish

New member
סתם שאלה../images/Emo19.gif

את מביאה לנו קטעים שלא כתבת - בסדר. אבל האם את מוכנה להגן עליהם בדיון על תוכנם, או שאנחנו פשוט אמורים לקרוא ולהגיד "וואו - איך לא חשבנו על זה קודם?" אישית, אני מעדיף לדון על משהו שאת כתבת בעצמך. יש עוד מישהו שנוהג לפזר טקסטים שלמים בפורומים, וכשמנסים לדון איתו עליהם, התשובה שלו זה עוד טקסטים שלא הוא כתב, מה שדי מוציא את הטעם מהענין.

erez zon

New member
אני כבר מרחם עליה...

שטפו לה את המח שטיפה רצינית.היא איננה מחוברת לקרקע לחלוטין. אם סיפרתי רק קודם לכן על אחד מהאדמו"רים החשובים בארץ שהציע הצעות מגונות למלצרית קטינה,אז על מה היא בכלל מדברת? על איזה חברה היא מדברת?על החברה שבה מאשימים באונס את הקורבן? בחברה שבה מלבד לימודי גמרא אין אפשרות להשכיל?(ואני מדבר על ישיבה "שחורה") כשדברתי עם בחורי ישיבה חרדים,צלצלו לי האוזניים מתדהמה מהבורות שלהם. לא האמנתי באיזה גיטו מחשבתי הם חיים.לא האמנתי שהיום במאה ה-21 עוד מתאפשר עוול שכזה. הם אינם יודעים אנגלית.טסתי עם שני בחורי ישיבה לשעבר לארה"ב,והייתי למעשה הדובר שלהם,והמתרגם. המתמטיקה שלהם ברמה של ילד בכיתה ו. הם אינם יודעים את ההיסטוריה של ארץ ישראל.הם מעולם לא למדו על השואה לא ביקרו ביד ושם.לא יודעים מי זאת חנה סנש,מה הסיפור של אנה פראנק. כאשר לקחתי אותם לטקס בבית ספרי ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל הם אמרו לי שמעולם לא הרגישו כך את היום הזה,כיוון שמעולם לא עשו להם טקסי יום זיכרון,מעולם לא סיפרו להם על מלחמות ישראל. במסגרת הישיבה הם מעולם לא הלכו לתאטרון,למופעי תרבות וכו.. יש לציין שאותם נערים רצו בשעתו לטבוע את משרד החינוך על שלא פיקח על אותם מוסדות חינוך חרדיים בהן לא קיבלו השכלה. על מה היא מדברת?שתסתכל כמה מעשנים ישנם בישיבות.זאת כבר נורמה חברתית שם.סמים?כבר נעשה על כך מחקר,ובו נמצא שאומנם אצל החילונים ישנם יותר מעשני סמים,אך בציבור הדתי צריכת הסמים הקשים היא הגבוהה ביותר. ישנו חוף בכנרת(שכחתי את שמו) ,שכבר ידוע כחוף של הדתיים שמעשנים סמים,יש מוסד גמילה מיוחד לדתיים. לסיום,אני מקווה שמשהו מהעובדות הללו קצת יקלט...כי דיעות כאלה מעוותות עדיף שיעלמו ומהר.

את יודעת מה? אני מסכים איתך.

אכן, יש בורות גדולה בארץ בנוגע ליהדות. אנשים רבים לא יודעים דברים בסיסיים ביותר ביהדות, ובתחום זה יש בורות גדולה. ואת יודעת מי אשם בכל זה? נלך בשיטת האלימיניציה: לא החילונים, שלמה להם להכיר דבר שהם לא מאמינים בו, לא הדתיים-לאומיים, שרבים מהם חיו את חייהם בשקט, לפי אמונתם, בלי להפריע לחילוני שלא מאמין באמונות האלה. זאת גם לא הבורות, למרבה ההפתעה, בורות לא נוצרת לבד. אז במי האשם? באנשים כמוך, ובחרדים. החרדים משניאים את הדת בקיצוניות שלהם, בהסתגרות שלהם מפני המדינה, במסיונרים כדוגמת אמנון יצחק וחבריו, בהשתמטות שלהם מכל חובה לאומית, בגזילת הכספים של הפוליטיקאים החרדים מאנשים שבאמת צריכים אותם, בעובדה שילדים חרדים מחונכים לחיי עוני, ולהיות רובוטים שלא יכולים לחשוב בעצמם. כל זאת ידוע לך וודאי, ואני בטוח שגם את לא תומכת בצורת החיים החרדית. אבל את לא יותר טובה מהם. את, בהתנשאות שלך מעל החילונים, משניאה את הדת לא פחות. בעובדה שאת אומרת שנער דתי שלומד תורה חכם יותר, את מתנשאת ומשניאה את דתך, מה גם שזה לא נכון. נער כזה, אם לא למד דבר מלבד דת, הוא בור מוחלט, וכל היהדות כולה לא תוכל לשמש אותו בחייו. בזמן שהחילוני יקרע את התחת (סליחה על הביטוי) בצבא, החרדי הממוצע ילמד דת. בזמן שהחילוני יעבוד ובכך יתרום למדינה, החרדי הממוצע ילמד דת. בזמן שהחילוני ילמד באוניברסיטה דברים שיתרמו לו בחיים עצמם, החרדי הממוצע ילמד אך ורק דת. דת יכולה להיות דבר יפה, אבל לא הדבר היחיד. בימי הביניים אנשי הדת ניצלו, בחוכמה רבה, את האמונה המוחלטת של האנשים הבורים בהם ולמעשה שלטו בהם. הם יכלו למכור להם כל שקר. וודאי ידוע לך שימי הביניים היא אחת התקופות האפלות בתולדות האנושות, ורק כאשר השתחררנו ממנה המשכנו להתקדם. ומי אשם בכך? "שומרי" הדת. אתם השנאתם את הדת, בכך שלא השכלתם לראות שמה לעשות, יש גם אנשים שלא מאמינים בה, והם חכמים לא פחות מכם. במקום לנסות להעביר את הדת כתרבות, כמו המיתולוגיה היוונית אצל היוונים (שמהווה בסיס תרבותי אצלם) ניסיתם לגרור אנשים לדת, ולגרום להם לשמור מסורת. במקום ללמד נער חילוני בבר מצווה מה אומר מה שהוא עושה ומאיפה זה הגיע, מנקודת מבט כמה שיותר אוביייקטיבית, לימדתם אותו איך לקרוא ומה לעשות וכמה חשוב להניח תפילין אחר כך. אתם, בהתנגדות שלכם לכל דבר שהוא לא "משלנו", ברצון שלכם למלחמת תרבות, השנאתם את עצמכם. אם הייתם נותנים לנו לחיות את חיינו (כן, גם לאכול בשר טריפה. כן, גם נישואים אזרחיים) ומנסים ללמד אותנו על הדת מנקודת מבט של תרבות, ולתת לנו לבחור אם להאמין בה או לא ולא לכפות עלינו ללכת בדרך דתית מסוימת, הייתם מגיעים להישגים רבים בהרבה. ל"חסרי הידע" שדיברת עליהם יש ידע גדול בתחומים אחרים, מה לעשות שרבים מהם לא מאמינים בדת שרוב המצוות שלה הן פולחניות ופחות מחמישית מהן הן מצוות מוסר, ומחפשים דתות אחרות (או אף דת בכלל). נורא קל להסתכל על העובדה שהנוער מעז (חס ושלום) לצפות בטלוויזיה זמן רב, ושוכחת שחלקים לא קטנים מאותו נוער ממש לומדים קשה, יתרמו למדינה, ואף יגיעו רחוק. אם את רוצה לקרב אותם לדת, למדי אותם על היהדות כתרבות, ולא כמשהו שהם צריכים להאמין בו. אני רוצה לראות מדינת ישראל ליברלית, פלורליסטית, רב תרבותית. מדינה של העם היהודי (כמו העם האמריקני, הסלבי וכו´), ולא של הדת היהודית, למרות שזו תוכל להתקיים במדינה בכבוד, כמו כל דת אחרת. המדינה שאת חותרת עליה, במסווה של "מלחמה בבורות" היא למעשה מדינת הלכה. מדינה שמחנכת רק לדת ושמבחינתה מי שלא מבין בדת הוא בור, היא מדינת הלכה. כמו כן, חבל שאת לא יכולה לחשוב ולכתוב בעצמך במקום להביא מאמרים. יש גם טכניקה מאוד נחמדה שקוראים לה קישור, ואם את רוצה לבסס באמצעות מאמר דבר שאת עצמך כתבת, אין בעייה. כמו כן, אני חילוני, דאיסט, לא מאמין באלוהים ועם זאת אני לא מרגיש נחות ממך. אני גם לא מרגיש צורך להתנצל על כך. תודה ושלום.

איילת1974

New member
אם הייתי מאמינה באלוהים

אז היתי אומרת לך שאלוהים ירחם אלייך, או משהו מהסגנון הנ"ל. את אומרת שהציבור החילוני הוא בור וחסר ידיעה. את מפגינה כל הזמן בורות לגבי התרבות החילונית, שאת מצטטת את מנהיגייך מן המפלגה הדתית לאומית . "התהום בין בחור הישיבה לבין הרוקדים בפארק הירקון היא עמוקה יותר" אופיר היקרה, את הטיעונים שהחילונים הם גוי שמדבר עברית, ולא ישאר מאיתנו כלום חוץ מטיפקס, כפי שאמר יו"ר המפלגה הדתית לאומית שמענו, ואין אני או חבריי חופש מתכוונים להתנצל על כך או להסביר שאין זה כך שוב ושוב. זכותך ללמוד ולהאמין בתורה וזכותי ללמוד דברים אחרים, שמעניינים אותי וחושבים שבעזרתם אוכל לתרום למדינה ולאחרים. טענתי בעבר, ואני עדיין טוענת, שחילוני שעוזר לאנשים עושה זאת ממניעים טהורים בלבד, לאומת זאת לדתיים יש מניעים ברורים של קבלת נקודות בשמיים לפי אמונתכם. כמו כן אני חושבת שמי שמאמין באלוהים הוא הפאתי והבור, על אחת כמה וכמה אחרי ש-6 מליון מבני עמנו נרצחו ככה בשואה, ולכן אני גם לא יגיד לך שאלוהים יעזור לך ויפתח לך קצת את האופקים, כי הוא פשוט לא קיים.

למעלה