אתגר לשנות הבינה

אתגר לשנות הבינה

אֶתְגָר לִשְנוֹת הַבִּינָה / אָבִי רָט מִמָכוֹן שַׁי נוהגים לומר שגבר או אישה המגיעים לסביבות גיל הארבעים סובלים מ"משבר גיל העמידה" או "משבר גיל המעבר". לאנשים בגיל הזה יש תחושה שהסתיים שלב מסוים, פרק חיים ועכשיו הם לפני פרק ב´. הילדים עוזבים את הבית ודפוסי החיים עוברים ארגון מחדש. אם כך הדבר אצל הפרט, דומני שכך הדבר גם אצל הכלל. קרי, מדינת ישראל. מדינת ישראל, בשנת הארבעים וחמש לקיומה נמצאת על פרשת דרכים מהותית ומשמעותית, מבחינת זהותה ואָפיהּ . בצומת דרכים זו של המדינה, צצה ועולה שוב השאלה – מהו צביונה ומהי דמותה של מדינת היהודים? האם תהא זו מדינה יהודית, על כל המשתמע מכך, או שתהא זו מדינה הגרים בה יהודים, טכנית, גיאוגרפית ותו לא. האם מדינת ישראל הנה חלק אינטגרלי מתרבות המערב ומאגן הים התיכון – מבחינה תרבותית, רוחנית ומנטאלית, או שלמדינה יש יחוד וייחודיות בזהותה ובמהותה. אולי, במשך ארבעים וחמש השנים הראשונות לקיומה של המדינה, היתה החברה הישראלית עסוקה בקיומה הפיזי, בעמידה במלחמות, בהישרדות הקיומית, וממילא שאלת הזהות נדחקה לשוליים ולסדר עדיפות משני. אולם עתה, בעל כָּרחהּ, נאלצת החברה הישראלית להתמודד ולהכריע בסוגיה זו. סממנים ראשונים כבר ניכרים בשטח – רישום עצמאי של נישואין וגירושין ע"י עורכי דין וכדומה, יבוא בשר טרפה, יבוא תרבות מוסיקלית זרה ועוד כהנה וכהנה. יש המכנים זאת מלחמת תרבות. למען האמת זו שעת מבחן וצומת דרכים בהֲוָיָתָהּ של מדינת ישראל. התהום הפעורה בין נער הלומד בישיבה תיכונית מבוקר עד ערב לבין חברו הצופה מול הטלוויזיה והכבלים שש-שבע שעות ביום היא עמוקה. התהום בין בחור הישיבה לבין הרוקדים בפארק הירקון היא עמוקה יותר. סיבות רבות הולידו את המציאות העגומה הזו. לא אמנה כאן את כולן, אלא אתמקד באחת מהן. הבּוֹרוּת. לעניות דעתי, הבורות האדירה היא אם כל חטאת. אם בדור הקודם ובדור שקדם לו, הויכוח היה בין שומרי מצוות לבין אפיקורסים להכעיס או שלא להכעיס, הרי שהויכוח בדור שלנו הוא בין שומרי מצוות לבין חסרי ידע. אנשים ובני נוער שלא ראו מימיהם משנה ופסוק, שבת וחג, שמלבד ביקור מזדמן בבית הכנסת – לא טעמו טעמה של קדושה – יצרו כאן מציאות של בורות מדהימה ואיומה. ולצערי – הבורות מולידה ניכור, זלזול וממש שנאה. ולכן, היעד אותו אנו צריכים להציב לעצמנו, כחלק מאותו מאבק תרבותי, שאמור להשפיע על אָפְיָהּ וצביונה של המדינה – הוא מאבק בבורות. לצורך כך יש צורך שיותר ויותר כוחות חינוכיים צעירים, ילכו ויעסקו בחינוך, הן בחינוך הפורמאלי, והן בחינוך הבלתי פורמאלי, ורק כך, בעבודה אפורה, יומיומית וקשה בשטח, יִזָרְעוּ הזרעים שבמשך שנים בעזרת ה´ יצמיחו מציאות חדשה של "ומלאה הארץ דעה את ד´ כמים לים מכסים."

zazaza

New member
מסע השנאה שלך ממשיך ובעוצמה.

שוב אנו עדים לתהליך הפצת הפרופוגדנה השפלה שלך, השימוש הרב שלך (!) בתרבות הזרה המתקראת "Cut & Paste" הוא כמובן, תקין... ספרי לנו שוב מדוע כל מי שלא מאמין באלוהים הוא בור ? לדעתי ההפך הוא הנכון מי שהולך אחורה בזמן ולא קדימה הוא הבור. לדעתי הבור הוא זה שיושב מבוקר עד ערב ולא עושה מאום. לדעתי הבור הוא זה שחי את כל חייו למען מותו ומהפחד של מה יקרה אחר כך. בשתי מילים : גועל נפש.

גוססי

New member
כבת יענה הנועצת ראשה בחול

ומנסה לשכנע את עצמה שחוסר אמונה נובע מחוסר ידיעה. לא הבורות של הנוער היא הבעיה, אלא חוסר הרלוונטיות של הדת. יותר ויותר אנשים נמנעים מנישואים יהודים-אורתודוכסים לא בגלל שהם לא יודעים מה הם מייצגים, אלא מתוך סלידה מפני מה שהם כן מייצגים, דהיינו שיטת מחשבה שלא התעדכנה כבר אלפי שנים ושמתכחשת לכל רעיון חדש בדבר מקומו של האדם בעולם.

qwerim

New member
אופיר

לא יעזור לך שום דבר. האנשים האלה אטומים מרצון. הם לא כאן כדי לשמוע דעות ותשובות, הם כאן כדי להגיד לך מה שאת פרימיטיבית וחשוכה, הבטוי העממי היום גורס: "חבל"ז". ולכם חברי הפורום היקרים, אם הנכם באמת רוצים לברר את יסודות האמונה והשקפת היהדות, כדאי שתצרו קשר עם אחד הארגונים שמקימים סמינרים בנושא. יום נעים.

zazaza

New member
זה לא שאני אטום זה פשוט

הרעש שיש לי כאן מסביב בבית הבושת הלאומי... האם קראת בכלל מה שכתוב שם ? אתם כלכך רווי שנאה שזה לא יאמן.

zazaza

New member
וסתם משהו קטן...

אתה אחד האחרונים שיכול להעיר למישהו על "לשמוע דעות ותגובות" מאחר ואתה בחינניות מתעלם מכל הודעה שלא קל לך לענות עליה ועובר הלאה...

qwerim

New member
המדד שלי

הוא באמת אם ההודעה "לעניין". על פי רוב היא לא, ואני לא מסור מספיק בכדי להטוות שוב את הכיוון לעיקר ולכן רבו תגובות מיותמות על ידי. עם המקשקשים הסליחה. לא זכור לי שהייתה שאלה לעניין שלא עניתי עליה.

qwerim

New member
והנה דוגמה מצויינת

לא הייתי עונה לך אילולא כתבת את ההודעה האחרונה. ההודעה הלפני אחרונה היא בדיוק מסוג ההודעות שאיני נוטה להגיב עליהם. (בשביל לקנטר, כמו שציינתי בהודעתי הראשונה בשרשור זה)

zazaza

New member
סליחה

בהודעה שלי שנוגעת לתשובות טעיתי ובילבלתי אותך עם אחר. גם לי לא זכור שלא ענית (לי) לשאלה עקרונית. למרות שההודעה הראשונה שלי די רלונטית, לדעתי.

איילת1974

New member
אני חושבת ששכחת שזה פורום

שעוסק בחופש מדת!!! יש לכם את פורום נטעים, ששם אני אמחק ואחסם אחרי הודעה אחת בלבד. אז תפסיקו להיות צבועים.

Dorfl

New member
אנאלפבתית קטנה שכמותך

את משווה את העילוי החרדי לנרקומן החילוני - כל הכבוד על האובייקטיביות. גבירתי הנאווה, גם לחילונים יש עילויים (אנחנו קוראים להם מחוננים), וגם לחרדים, תאמיני או לא, יש נרקומנים. והבורות היא לא המצאה שלנו. בכלל לא. המכשיר דרכו את מביאה לי את הכתבה המסריחה הזו הוא תוצר של הבורות החילונית עליה את מדברת!!! את יודעת מה הביאה הבורות של הדת לעולם? את סיילם, את מסעות הצלב. בפעם הבאה כבי את המחשב לפני שאת מקלידה (או יותר נכון, עושה קופי-פייסט) הודעה שמזלזלת באינטלקטואליות של החילונים.

The_Mighty_Perr

New member
חסר שכל קטן שכמוך!

בס"ד 1. אם לא הבנת תגיד שלא הבנת, אל תתקוף את מה שאתה לא מבין. 2. לא הטכנולוגיה היא הבורות שהיא מדברת עליה. אף-אחד לא אמור משהוא רע על מחשב או טלוויזיה, או שידורי כבלים, או כל דבר אחר בסגנון. מדובר במה עושים איתם, מדובר בתוכן. הבעיה היא לא לראות טלוויזיה, הבעיה היא מה רואים בה. סלח לי אם אני לא רואה בשמש/זבנג תוכנית אינלקטואלית מדהימה. 3. זו הטעיה ושקר מרושע. מסעות הצלב...מסעות הצלב הנוצריים(צלב...)! הנצרות היא דת מיסיונרית מהבחינה שכולם צריכים להיות נוצרים, גם האיסלאם. היהדות אומרת שרק מי שנולד לאם יהודיה הוא יהודי וצריך לקיים את מצוות היהדות. כל אדם אחר אינו נחשב ליהודי, ולא מחוייב במצוות(פרט ל-7 מצוות בני נוח). היהדות לעולם לא תצא למסע צלב/ג´יהאד, כי אין בה מונח כזה. 4. בנוגע למחוננים חילוניים. אני נחשבתי בבית-הספר מחונן אחרי שעברתי כמה מבחנים עלובים. תקעו אותי בפרויקט למחוננים שבו כולם מלבדי היו חילוניים, והסתבר שאני הייתי, עד כמה שזה נשמע יהיר, ה"מחונן ביותר", לפחות בקבוצה בעיר שלי. אז דתי לאומי יותר מחונן מילדים חילוניים נאורים... עוד מיתוס שהתנפץ...

zazaza

New member
מר "מחונן" גאון יקר שלי

ברור לי ולכל החילוניים כי אתם לומדי התורה פשוט גאונים, מושלמים וממש ממש רמה אחת קטנה מתחת לאלוהים. מזל שאתה לא חושב ששמש זה תוכנית אינטלקטואלית, כי אז הייתה לך בעיה קשה... זו תוכנית בידור רדודה שכל מטרתה לשעשע את האנשים... כמובן שקל לשכוח את כל אותם ערוצי מדע וטבע, אופס שכחתי, גם אלו ערוצים משוקצים מאחר והם דורשים הוכחות מדעיות, מלמדים את תורת האבולוציה, מלמדים מהו תיארוך באמצעות פחמן 14 וכל אותם הדברים שפשוט לא מתיישבים עם האמונה שלך. תרשה לי לצטט את מר אבן שושן - מיסיונר - שליח של כנסיה, להפיץ את תורתה ולרכוש נפשות לאמונתה. צפית/האזנת לאחרונה לקלטות של אמנון יצחק ??? מיסיונר בכל רמ"ח אבריו... וכמוהו גם גברת אופיר. אם אתה מרוצה מזה או לא החרדים נמצאים במסע צלב (כן, כן, מסע צלב זה גם מטבע לשון, אתה כ"מחונן" צריך לדעת את זה) מיסיונרי להמיר את דתם של כל פורשי היהדות (אתאיסטים, אבל אתה "מחונן" ויודע את זה...) למרות שאני יכול להמשיך לנצח לנפת לך את הבועה שבה אתה חי, אני רק אוסיף שאלה : כמה שנים חיו בממוצע בזמן התנ"כי וכמה שנים חיים בממוצע היום ? לאלוהים היה איזהשהו קשר לזה ? לא, למדע היה ורק למדע, לרופאים שלומדים באוניברסיטה (על חשבונם, אבל זה דיון אחר) 7 שנים, למדענים שמקדישים את חייהם לחקר, ואפילו לעורכי הדין שמנסחים חוקים חברתיים (עוד שיקוץ ! להשוות את האישה לגבר ולתת לה זכויות --- איזה חוצפה !). תתעורר ותצא מהבועה שלך, מר "מחונן יותר מכולם". התנשאות זה אחלה כשאתה לבד.... ולא בפרהסיה

גם לי אין כרגע גישה

הסתמכתי על הדוגמא שהביא ממילון אבן שושן. השאלה היא איך העמים האחרים תופסים את המושג מיסיונר? אם אני לא טועה, המקור הוא מיסיון, פעולת המיסיון היא זו שטבעה את המושג מיסיונריות ומשם לכלל הפעולות הדומות. מיסיונריות היא למעשה שליחות ותו לא. הנוצרים השתמשו במושג ´שליחות´ בכל הקשור לפעולות הפצת הדת הנוצרית, מכאן ´שליח הנצרות´. (אגב, הפצת הדת היתה בכפיה!) לעומתם היהדות מעולם לא השתמשה בכפיה בכדי להחזיר יהודים ליהדות. אגב, עד היום אני מחזיק בדיעה (מאז ומעולם עוד בהיותי חילוני) שהחזרה בתשובה אינה העברת אדם על דתו. מפני שהיא מתמקדת אך ורק ביהודים ואין זה מענין אותה אומות/דתות אחרות. לראיה, לא בקלות מקבלים גוי ליהדות, יותר מזה מנשים לשכנע אותו שלא לעשות זאת מפני שלהיות יהודי זה לא קל והרבה נושרים בדרך גם מקרבנו.

גוססי

New member
אהם

"היהדות מעולם לא השתמשה בכפיה בכדי להחזיר יהודים ליהדות" בודאי שכן. שורה שלמה של חוקים נחקקו ע"י כנסת ישראל בלחץ המפלגות הדתיות כדי לאלץ אותנו לקיים את המצוות בכפיה. אלמלא כן פורום זה לא היה כלל בא לעולם.

alond

New member
אם תסתכל על פירוש המילה לפי הלינק

אז באמת הנוצרים עשו בה את השימוש הרב והמוכר יותר. זה עדיין לא מגדיר מסיונריות כמשהו שייחודי לנצרות ובהחלט מתאים למחב"תים. בקשר להחזרה בתשובה: אני (אני!!! לא אתה) רואה באמונה בתור הבסיס המרכזי לדת. לא תורשה. כך שאם אתה מנסה להחזיר אתאיסט (או נוצרי או מוסלמי או בודהיסט) "יהודי" בתשובה אז אתה כן מעביר אותו על דתו.

למעלה