אתגר השילוב:/)

OraS20

New member
אתגר השילוב:/)

אשמח לשמוע מהורים לילדים המשולבים, איך מתקיים השילוב הפועל? מה קורה בשיעור מסויים כשהילד מתקשה? האם משלימים לו בנפרד? הסייעת מלמדת ? המורה? יש שיעורים שהוא מחוץ לכיתה ועובד פרטני? האם אתם מקיימים פגישות עם המורים המקצועיים או שהכל עובר דרך המחנכת? מה לגבי עונשים על התנהגות שלילית?

מרב געש

New member
כמה עולה חליפה ליתום?.....

כל שילוב נראה אחרת, בהתאם לילד - יכולות וצרכים, הורים - סדרי עדיפויות וגישה, וביהס - גישה ויכולות.
בניית תוכנית שילוב לילד משולב זו עבודת טוויה עדינה, ורציפה לאורך כל השנה.
אם יש קשיים לימודיים - כמובן שצריך לתמוך, אבל לפעמים גם לוותר על מקצועות פחות חשובים (להורים) בשביל לפנות זמן לכישורים חברתיים וכישורי חיים.
ראיתי כבר מקומות בהם ביהס לצערי התנגד - אבל כן, המשלבת צריכה להיות מסוגלת גם לעבוד עם הילד על חומר לימודי - בהנחיית המורים שאחראים על התחום. לחלק גדול מהיילדים קשיים משמעותיים עם החומר הנלמד, או עם לימוד פרוטלי בכיתה ויש צורך בתמיכה והשלמה. ביהס מספר שעות ספורות (1-3) פרטניות בשבוע, ויש למשלבת הזדמנויות רבות אחרת בשעות בית הספר לעבוד עם הילד פרטני ולקדם אותו. חבל מאוד לפספס את ההזדמנויות האלו.
אם הכל צריך לעבור דרך המחנכת - בדרך כלל זה לא יעבוד, המחנכת עמוסה, ואם היא גם צריכה להיות נער שליח - זה מקשה ומסרבל. רק אם יש שיתוף פעולה של כל הגורמים, וזרימת מידע חופשי ומלא בין המורים למשלבת ולהורים ניתן לטוות את הרשת המורכבת הזו של תמיכה בילד המשולב. המחנכת צריכה להיות מיודעת תמיד - אם היא מרכזת מטעם בית הספר את השילוב. אבל בפועל - את העבודה היומיומית יכולה לבצע רק המשלבת - שעובדת משרה מלאה בשילוב של הילד - היחידה שיש לה את המשאבים לטפל בהכל.
התנהגות שלילית....או טיפול בהתנהגות בעייתית. קודם כל חשוב להגדיר מהי התנהגות בעייתית, ולמה היא בעייתית - כבר ראיתי משלבים שפספסו התנהלות חברתית מבורכת רק בגלל שהיא היתה חיקוי של התנהגות מפריעה. חשוב לראות את הדברים לא רק דרך חוקי המשמעת בבית הספר אלא גם דרך המשקפיים של האימון החברתי.
תגובה להתנהגות בעייתית צריכה להיות שוב בהתאם לילד, לביהס ולהורים - כל ילד והשיטה שעובדים בא איתו. חשוב שהמשלב יאמין בשיטה - אחרת הילד חש את הקונפליקט והטיפול נפגע. גם אם יש שיטה ומאמינים בה - לא לצפות לתיקון מידי ומושלם של ההתנגות , יש דברים שלוקחים זמן והתמדה. חשוב לכן לגייס גם את הסובלנות של בית הספר. אף על פי שיש מקרים שהסובלנות של המורים מזיקה לילדים....גם בזה צריך לפעמים לטפל.
אני חושבת שלא נתתי הרבה תשובות, אולי רק העלתי שאלות נוספות. אבל אין מתכון ברור, זוהי חליפה תפורה לפי מידה לכל ילד וילד בכל סיטואציה וסיטואציה..............מסובך, ולכן צריך מנחי שילוב....

Navva

New member
צורת התנהלות השילוב תלויה בילד ובביה"ס

בביה"ס שבני לומד (היום בכיתה ו') יש כרגע 4 או 5 ילדים שמקבלים תמיכה על רק לקות תקשורת ועוד אחחד או שנים מסיבה אחרת. היו עוד שניים שהם כבר בחט"ב. צורת ההתנהלות עם כל ילד היא שונה.

"השילוב" מופעל ומנוהל ע"י צוות שכולל: מחנכת, מורת שילוב מהמתי"א (שנפגשת עם הילד והסייעת פעמיים בשבוע), סייעת, רכזת שילוב, יועצת וההורים.

לכל ילד נכתבת בתחילת השנה תח"י (תוכנית חינוך יחידנית), וכשמה, יחידנית. לכל ילד תוכנית משלה והתנהלות היא שיונה עם אותם משאבים. על הכתיבה אחראית מורת השילוב, לאחר התיעצות עם כל משצריך, כולל ישיבה בתחילת השנה (יש לנו ביום א' הקרוב).
לדוגמא, נושא הלימודים. אני מכיתה א' התנגדתי סייעת תכתוב במחברות או ביוממן. במקרים שלא מספיק, הסייעת מעתיקה על דף והא חייב להעתיק בבית. היום הוא מתלם את הלוח כשזה קורה. והיומן זו אחריות שלו. מנגד יש הורים שהסייעת תכתוב ביומן ועוד.
באופן כללי, בנושא לימודים תמיד הוא פנה למורה המלמדת. בכיתה ה' בני ,ירש" מכנכת + סייעת מילד שעלה לחטיבה. בתחילת השנה המורה באה בטענות שבני שואל אותה הרבה שאלות. הסברתי לה שהוא תלמיד כמו כל התלמידים. וכל הנושא הלימודי הוא באחריותה. באופן כללי בני תלמיד טוב, הבעיה העיקרית היא קצב העתקה מהלוח. בעיה שעם השנים מתמתנת, והיא מאוד תלוית מותיבציה. העינין נכנס לשגרה. והקשיים לימודיים שלו אינם חמורים במיוחד ביחס לתלמידים אחרים.

בני אוהב להתבודד ולנוח בהפסקות. כבר שנתיים הוא לא מסכים שהסייעת תתוך בינו לבין ילדים בהפסקות. לאחר דין הוא דברים. היא צריכה להגיד לו היכן היא נמצת, שיוכל למצוא אותה אם יש בעיה. הוא התנגד שהיא תהייה צמודה אליו, מנגד יש ילדים שנצמדים לסייעת.

יש תלמידים שחייבים שהסייעת תגיע איתם עד השרותים (ורצוי לא בזמן הפסקה), אחרת "ילכו לאיבוד" בביה"ס.

יש ילדים שצריכים לצאת לרגיע בשעור, אז הסייעת יוצאת איתם. אפשר סתם לחצר, או לספריה.

לגבי עונשים, הפחד ממסכת העונשים של בית הספר (חדר משמעת, השעיה וכד') עובדת על בני.יש כאילו שלא מבינים אותה.

לגבי השעורים הפרטניים. בונים את המערכת שלו ושל הכיתה שיצא בשעורים שלא צריך להשלים. הוא ביקש שהשעורים יתקיימו בשעה שביעית, כמו אצל חלק מהילדים נשארים לפרטניים במסגרת "אופק חדש". בכיתה ד' זה עבד. בכיתה ה' התחלפה מורת שילוב וזה לא יוצא כך. נראה מה יהיה השנה.

מה שרציתי להסביר שבעצם העינין תלוי בכל הנפשות הפועלות, ונדרש להתאים את התנהלות לילד. כמו שאמר "חנוך לילד כפי דרכו".

dina199

New member
אתייחס רק לדבר אחרון .

ממתי עונש על 'התנהגות שלילית' מביא להתנהגות חיובית' ?
ובמיוחד עם 'התנהגות שלילית' היא ביטוי של מצוקה כל שהיא.

הבן שלי מעולם לא נענש פרט לכתיבת מכתב

לילד בו פגע (זה היה בשנים הראשונות של השילוב, מאז הוא לא התנהג שלילית). אם היה אירוע הוא נכתב ביומן, וזה העונש הכי חמור לבן שלי, שאמא שלו יודעת...

OraS20

New member
אשמח לעוד תשובות

וראשי אבהיר את עניין העונש-מה קורה כהילד מתנהג שלא לפי הכללים?לא דיברתי על השעייה ומכות בסרגל. מדברת על התנהגות שקוראת לכל ילד בכל מסגרת- איך מגיבים לאיחורים, לדיבור בכיתה שלא בהצבעה, לדיבור בין חברים? הרי כשנעשה משהו כזה חייבת להיות תגובה, אחרת איך הוא ילמד כיצד להתנהג? מצד שני אם יתנו לו לעמוד בפינה כשהוא מדבר, אני לא יודעת אם במסר יובן. אני מדברת על איך לשלב בלי להחריג אותו ובכל זאת להתכוונן אליו לפי צרכיו.
אבקש תשובות ענייניות מהורים משלבים מבלי להתפס לקטנות

שאלה פשוט - איך. תקיים השילוב הלכה למעשה וכן... אני יודעת שבכל מקום ולכל ילד זה שונה

OraS20

New member
ועוד שאלות

איך מתקיים הקשר עם הסייעת?טלפונים/ מיילים/ מחברת קשר? מחברת בגיל בית ספר כשמתחילים לקרוא זה בעייתי
אחת לכמה זמן אתם מעודכנים מהסייעת?

האם הסייעת מקבלת הדרכה ? ממי? תדירות?
תדירות פגישות עם המחנכת? מי נפגש?
מי עוקב אחר המטרות?
מי יוזם פגישות ?

כיום אני בקשר עם הסייעת, פעמיים- שלוש בשבוע
חסר לי הקשר עם המורים המקצועיים . מחנכת הכיתה עם כוונות טובות אבל עמוסה מעל הראש ולא ממש מבינה באוטיזם. קשה לה לתפוס את הלקות כי היא מבלבלת. בבקשה אל תתפסו אותי במילה לגבי ״הלקות״ . אני יודעת שלא כולם רואים באוטיזם לקות.
מורת השילוב היא עוד טיפוס שלא מהעניין אותה כלום. צריך לרדוף אחריה כל הזמן. הסייעת מקסימה והתחושה שלי חסר הסינכרון עם המורים עם המחנכת , כדי שכולם יהיו מכוונים לעזרה ותהיה הפנמה אמיתית. חשבתי להכין דף הסבר לסייעת ודרכה לתווך למורים. לא יודעת מה מקובל ונכון. מה דעתכם?

מרב געש

New member
עלית בדיוק על הנקודה.....

הילד שלך מעניין אותך ואת הסייעת שלך! למורה יש עוד 30 תלמידים אם לא יותר, ומורת השילוב רואה את עצמה כמורה לשיעורים פרטיים כמה פעמים בשבוע......זה בדרך כלל המצב.

אבל יש מה לעשות, וצריך את הסבלנות מחד ואת הנחישות מאידך כדי לטוות את רשת התמיכה שהילד זקוק לה.

א. לגבי קשר עם הסייעת. אם את חוששת שהוא יקרא ממחברת הקשר - תבקשי שתכתוב לך מייל - עדיף יומי , גם אם קצר, אבל בטח כל יום שקרה משהו חשוב.

ב. להכין דף הדרכה למורים עם הסייעת ולסייעת עצמה - רעיון נהדר,

ג. כדאי מאוד שלסייעת תהייה הדרכה -אלא אם כן היא ואת בייחד מרגישות שאתן יודעות מה ואיך צריך לעשות. בדרך כלל המדריכה מטעם מתיא לא תוכל לתת מספיק שעות תשומת לב והדרכה עבור הבן שלך, והדרך הנכונה היא להציע לבית הספר את העזרה הנדרשת דרככם. יש בתי ספר ששמחים לעבוד עם מדריכת שילוב מטעם ההורים ויש כאלו שצריך לעזור להם להבין שיש להם כאן עוד כלי להעזר בו - חינם. להגיע איתה לפגישות בבית הספר - שהמורים יבינו שהיא זאת שיכולה להדריך מה לעשות במצבים שהם לא יודעים איך נכון לעשות. שהיא תפגש איתך ועם הסייעת בשלב ראשון כל שבוע כדי להדריך את הסייעת מה לעשות בכל מצב, שתהייה נגישה בטלפון בהתחלה כמה שצריך - ואז כולם לומדים שיש כתובת ויש פתרונות ונעזרים בה - המחנכת מתקשרת אליה כשיש בעיה - כי היא יודעת שמשם תגיע העזרה.
מדריכת השילוב גם תוכל גם לעזורר לגייס את המורים והמנהלת לתמיכה הנדרשת בתהליך.

חשוב להבין שהמשלבת (מילה שאני יותר אוהבת מסייעת) והמורים באמת לא יודעים איך לאכול את הילד שלנו - ואנחנו בדרך כלל צריכים לקחת על עצמנו - עם העזרה שאנחנו נדרשים לה, את המלאכה של ללמד את הצוות לעבוד מול הילד שלנו. מצד אחד איפה להתגמש ואיך, מצד שני מה לדרוש ואיך . איך לעבוד בשיתוף פעולה עם המשלבת ועם הבית. מכיוון שכל הזמן יהיו דברים לליבון - איך בעבודה משותפת, בזרימת מידע ושיתוף פעולה עם הבית - הילד מתקדם וכולם מלאים גאווה בהצלחה שלו ושלהם.

מדינת ישראל חוקקה את חוק השילוב אבל עדיין לא יודעת לשלב. זה נכון ועצוב. כי שילוב לא טוב - לא רק שלא עוזר, הוא גם מזיק. מנחות שילוב פרטיות הופיעו כי המציאות דרשה את זה......

מרב געש

New member
עלית בדיוק על הנקודה

הילד שלך מעניין אותך ואת הסייעת שלך! למורה יש עוד 30 תלמידים אם לא יותר, ומורת השילוב רואה את עצמה כמורה לשיעורים פרטיים כמה פעמים בשבוע......זה בדרך כלל המצב.

אבל יש מה לעשות, וצריך את הסבלנות מחד ואת הנחישות מאידך כדי לטוות את רשת התמיכה שהילד זקוק לה.

א. לגבי קשר עם הסייעת. אם את חוששת שהוא יקרא ממחברת הקשר - תבקשי שתכתוב לך מייל - עדיף יומי , גם אם קצר, אבל בטח כל יום שקרה משהו חשוב.

ב. להכין דף הדרכה למורים עם הסייעת ולסייעת עצמה - רעיון נהדר,

ג. כדאי מאוד שלסייעת תהייה הדרכה -אלא אם כן היא ואת בייחד מרגישות שאתן יודעות מה ואיך צריך לעשות. בדרך כלל המדריכה מטעם מתיא לא תוכל לתת מספיק שעות תשומת לב והדרכה עבור הבן שלך, והדרך הנכונה היא להציע לבית הספר את העזרה הנדרשת דרככם. יש בתי ספר ששמחים לעבוד עם מדריכת שילוב מטעם ההורים ויש כאלו שצריך לעזור להם להבין שיש להם כאן עוד כלי להעזר בו - חינם. להגיע איתה לפגישות בבית הספר - שהמורים יבינו שהיא זאת שיכולה להדריך מה לעשות במצבים שהם לא יודעים איך נכון לעשות. שהיא תפגש איתך ועם הסייעת בשלב ראשון כל שבוע כדי להדריך את הסייעת מה לעשות בכל מצב, שתהייה נגישה בטלפון בהתחלה כמה שצריך - ואז כולם לומדים שיש כתובת ויש פתרונות ונעזרים בה - המחנכת מתקשרת אליה כשיש בעיה - כי היא יודעת שמשם תגיע העזרה.
מדריכת השילוב גם תוכל גם לעזורר לגייס את המורים והמנהלת לתמיכה הנדרשת בתהליך.

חשוב להבין שהמשלבת (מילה שאני יותר אוהבת מסייעת) והמורים באמת לא יודעים איך לאכול את הילד שלנו - ואנחנו בדרך כלל צריכים לקחת על עצמנו - עם העזרה שאנחנו נדרשים לה, את המלאכה של ללמד את הצוות לעבוד מול הילד שלנו. מצד אחד איפה להתגמש ואיך, מצד שני מה לדרוש ואיך . איך לעבוד בשיתוף פעולה עם המשלבת ועם הבית. מכיוון שכל הזמן יהיו דברים לליבון - איך בעבודה משותפת, בזרימת מידע ושיתוף פעולה עם הבית - הילד מתקדם וכולם מלאים גאווה בהצלחה שלו ושלהם.

מדינת ישראל חוקקה את חוק השילוב אבל עדיין לא יודעת לשלב. זה נכון ועצוב. כי שילוב לא טוב - לא רק שלא עוזר, הוא גם מזיק. מנחות שילוב פרטיות הופיעו כי המציאות דרשה את זה......

dina199

New member
עונש הוא עונש, ואני אישית לא אוהבת

את העניין משום סיבה ועם שום ילד.
מבחינתי עונש זה דבר מעליב שמתבצע על יד סמכות שפשוט יש לה יותר כח פיזי (לא צריך מכות פיזיות בשבל זה).
לכן אני לא רואה בעונש משהו שיעזור ב'שיפור התנהגות'.
זה כן יכול לגרום להפסקת פעולות מסויימות בגלל הפחד מעונש (שוב דעה אישית שלי) , אני לא רואה בהפסקה בגלל פחד שיפור במשהו (אני מניחה שיש כאלה שרואים).
ועכשיו אחרי הקדמה כללית, לעניין האוטיסטים
.
כדי שילד ילמד להתנהג צריך ללמד אותו . למעשה עונש (ואני חוזרת לכללי) זה כבר שלב אחרי שלימדו את הילד והילד יודע מה לעשות אבל לא מבצע את זה. ואז העונש הוא על אי ביצוע של משהו ידוע.
ואז עם אוטיסט אי אפשר לדעת (עד שמבררים). קודם כל ייתכן שהוא לא יודע משהו כי לא לימדו אותו. ייתכ שלימדו אותו אבל הוא לא מקשר לסיטואציה.ייתכן שהוא עושה משהו שלו נראה טבעי לגמרי (ובעיני אחרים זה משהו 'לא תקין') ואז אין ספק שהוא לא מסוגל לקשר את מטרת העונש לפעולות שלו. ייתכן שהוא במודע עושה משהו 'לא תקין' (מכל סיבה שהיא) ועדיין לא מקשר את העונש לעניין . אז בכל המקרים האלה המבוגר יכול להעניש , אבל לא ייצא מזה שום דבר.
ולגבי 'לשלב בלי להחריג' - זה בלתי אפשרי
. משלבים רק את ה'חריג' (אחרת לא היו צריכים לשלב אותו).
למשל אף אחר דל יבקש מעוור להעתיק מהלוח (כי 'כולם מעתיקים' ) או מילד עם קביים לא להשתמש בקביים בכיתה (כי 'אף אחד לא משתמש'). אז למשל אם לילד קשה ללכת לאורך שיעור שלבכיתה , אפשר לאפשר לו לצאת מדי פעם - זה צורך ולא איזה זכות מיוחדת שאין ל'כולם'

OraS20

New member
אז איך לדעתך נכון להתמודד

למשל כשילד לא מפסיק לפטפט בכיתה? היום למשל נותנים לו לעמוד בצד, מה שגורם לו רק להתבונן מהחלון ולהנות מהנוף

איך להתמודד כשהוא מתפרץ לדברי המורה שוב ושוב?
או סתם פתאום עושה משהו אחר ממה שהמורה אמרה. הבן שלי בסה״כ קשוב, אבל לפעמים לא... אני באמת תוהה איך ללמד אותו כללים כמו לדבר בהצבעה, להמתין לתורו, לדחות סיפוקים... וכל זה מבלי להגיב על התנהגות שלילית. איך עושים את זה במסגרת כיתתית? ולצורך העניין את יכולה לא לקרוא לזה עונש, אלא סיבה ותוצאה - למשל התפרצת פעמיים/ שלוש לדברי המורה, עכשיו תמתין ולא תוכל להשתתף עד שלא תצביע או אם תמשיך לדבר עם החבר שלצידך, תעבור לעמוד ליד הדלת. אני רוצה ללמד אותו התנהגות מקובלת ולא לאפשר לו ״פרצות״ והתנהגות שאיננה מקובלת בתירוץ של אוטיזם . המטרה ללמד כללים ונורמות חברתיות, לא?

kagome10

New member
איך מתמודדים עם ילדים רגילים?

למיטב ניסיוני ב-12 שנות לימוד בחינוך ממלכתי כמעט אף פעם לא מענישים ילדים שמדברים בכיתה. אני זורת אף מקרים שבהם ילד קילל בכיתה והמורה לא אמרה לו כלום.

בדרך כלל המורה מבקשת שהילד יפסיק לדבר. בכיתות הנמוכות אפשר להעביר מקום. בלעמוד בצד נתקלתי רק בספרים.

להתפרץ לדברי המורה? הכיתה הנ"טית בעליל שלי הייתה מלאה בנערים ונערות שמתפרצים לדברי המורה. מישהו היה צריך להגזים ממש כדי שיענישו אותו, וה"עונש" היה הרשמה, שמעל כמות מסויימת מנמיכה ציון. השעייה הייתה רק על אלימות פיזית, למיטב זיכרוני.

איפה ראית את התנהגות המקובלת הזו? לפי מה שאני רואה, מילדים נ"טים לא דורשים אותה. ליתר דיוק, דורשים במילים אבל מעודדים במעשים.

כך שלדרוש אותה ממנו ולהעניש אותה על חריגה זה לדרוש ממנו להיות יותר קדוש מהאפיפיורף ולהחריג אותו חברתית. ילדים ונערים נ"טים מתפרצים לדברי המורה, מדברים אחד עם השני בשיעור, ולא לומדים לדחות סיפוקים עד גיל די מאוחר.

מעניין, מישהו ניסה לעשות לאוטיסטים את מבחן המרשמלו?

בכל מקרה, מה שאתה מתאר זה ההפך מלימוד כללים ונורמות חבריות. ללמד כללים ונורמות חברתיות זה ללמד את הילד איך לדבר ולהתכתב עם חבריו בלי שהמורה יראה, וללמד אותו מתי מותר להתפרץ בשיעור.

asa112

New member
מנסה לענות

1) ילד מפטפט בכיתה . למה ? זה קורה בשיעורים מסוימים, עם מורות מסוימות. ?

2) ילד עושה משהו אחר ממשמורנ אמרה. למה ? הוא תמיד מבין מה מורה אומרת לעשות. לדעתי, סייעת יכולה לעזור פה בקלות. פשוט כל פעם לגשת לילד ולבדוק מה הוא עושה, אם לא מה שמורה אומרת - לכוון אותו.
אולו קשה לו לבצע משימה שמורה נתנה. גם פה סייעת יכולה להתערב.

3) הצבעה. מסבירים לילד שוב ושוב שקודם מצביעים, אחר כך מדברים. אפשר ךעשות סיפור חברתי וסימולציה בבית.
סייעת תזכיר לילד לפני כל שיעור. היא יכולה לשבת לילדו בשיעור ולמנוע דיבור ללא הצבעה.

4) להמתין בתור - מלמדים בדיוק כמו מלמדים להצביע. אם יש קלינאית בתמונה, היא צריכה לעבוד על זה.
בעקרון, זה דבר בסיסי, שמלמדים אותו כל ילד אחרי האבחון. אתם גם יכולים לשחק איתו בבית במשחקים שהוא אוהב וכל פעם להקפיד, שכל אחד מחכה בסבלנות בתור.
האם באמת יש מטפלים בתמונה, הדרכת הורים ?

5) דחיית סיפוקים. זה עבודה לשנים. בעיקרון צריך כל הזמן להסביר ולהסביר. צריך מטפלט ריגשית או פסיכולוג שיעבוד על זה ותדריך אותכם.

לא הייתי חושבת על עונש לפני שאני בטוחה, שלילד יש שליטה של 100% ביכולת להצביע, למשל. הייתי מעסיקה סייעת בשיעור קודם, שהיא תמנע ממנו לדבר בלי הצבעה.

ילד שלי משולב כבר שנה רביעית (הוא בכיתה ו'). עדיין יש דיבורים ללא הצביעה מדי פעם. אנחנו לא מענישים אותו. גם ילדים אחרים לפעמים מדברים כך, אז מה ?

dina199

New member
האם אלה הדברים שהוא באמת עושה בווה :

מפטפט, מתפרץ מפריע ? או שאת מפחדת שהוא יעשה את זה בעתיד ומנסה למנוע מראש ?

את הילדים שלי ביקרו על העובדה שהם היו שקטים מדי לא דיברו בכלל
.

אז אולי לא"ס קשה להבין שאותו דיבור פעם נחשב 'התנהגות שלילית' ופעם 'התנהגות חיובית' .
במה שאני כותבת אני לא מבקרת אף אחד (כי יש לי הרגשה שכל מה שאני כותבת הרבה אנשים בפורום מקבלים כביקורת) אלא מנסה להראות את נקודת מבט שונה מנ"ט (לא יודעת אם זה של א"ס אלא פשוט שונה
)

OraS20

New member
הי

הבן שלי בסה״כ מתנהג כמו הרבה נ״ט אחרים במי גילו. לפעמים מפטפט , לפעמים חולם, לפעמים מדבר שלא בהצבעה, לפעמים מדבר לעצמו
העניין שקורה, שכמו לשאר ילדי הכיתה, גם לו מעירים, גם אותו נדרש לפעמים ״להחזיר לתלם״. ההתלבטות שלי אם נכון לעשות את זה בדרך בה מתמודדים עם שאר הכיתה. אין עונשים נוראיים. לפעמים מוציאים ילד לריצה במגרש, לפעמים מוציאים מפעילות עד שהוא מתנהג בהתאם לכללים ומחזירים, לפעמים מוציאים מחוץ לכיתה. הבן שלי לרוב לדעתי מבין איך מתנהגים בכיתה. אולי נכון להגיד שהוא בטוח יודע את הכללים מצויין, אבל אולי שוכח/ מתבלבל/ מוצף וזה מקשה עליו. לפעמים גם מתלוננים שהוא לא מספיק משתתף ואני שומעת מהסייעת שלפעמים הוא מצביע, אבל לא תמיד מאפשרים לו להשתתף, כי הוא אלד מבין רבים. בקיצור זה לא שחור לבן. השאלה אם אופן ההתייחסות לחריגות יכול להיות זהה לנ״ט או שצריך להסביר לו יותר באמצעות הסייעת ? אני מקווה שאני ברורה

kagome10

New member
איזה בית ספר מוזר

להוציא ילד לריצה במגרש? רעיון מעניין, וכנראה יעיל. אך בכל 12 שנות לימודיי במערכת החינוך הממלכתית לא שמעתי על רעיון כזה. להוציא מחוץ לכיתה? לאן? כי סתם החוצה אסור. מה זה להוציא מפעילות?

בכל מקרה, בינתיים אני לא רואה שום בעיה שמצדיקה יחס שונה. להגיד לאלו שמתלוננים שהוא לא מספיק משתתף שיעזבו אותו בשקט. יש ילדים ונערים שלא משתתפים בשיעורים. רק שהם נ"טים אז ההורים שלהם לא חושבים שזו בעיה.

כמה פעמים בממוצע מעירים לו בשבוע? וכמה פעמים לילד רגיל בכיתה?

dina199

New member
מנסיון שלי נ"טים אכן משתתפים יותר,

רק שמדברים שטויות . וזה מה שהמורים אוהבים

למעלה