לדעתי תמיד צריך לזכור שהוא א"ס.
זה שהוא בכיתה רגילה לא הופך אותו לנ"ט. ואכן למורים בחינוך רגיל יש קושי בלחשוב 'מחוץ לקופסה'.
זה שמצפים ממנו 'להתנהג כמו כולם' לא אומר שהוא מסוגל 'להתנהג כמו כולם'. אם היה מסוגל , לא היה א"ס (המשפט הזה לא מיועד לך, אלא למורים
) . למשל לילד נ"ט אין הצפה , אז זה כבר דין אחר. לדעתי גם לילדים נ"טים בתנאים של כיתה גדולה בבית ספר רגיל קשה 'להתנהג כמו כולם' (כשהכוונה התנהגות 'תקינה' לפי דרישות מבוגרים) . רק שאף אחד לא מחזיק אותם תחת זכוכית מגדלת.
העונשים לא חייבים להיות 'נוראיים'
. אבל גם צריך לזכור שלא"ס יכולה להגיד הרגשה שמשהו נורא, כשלנ"ט בכלל אין מושג שיש משהו נורא במשהו. אז אם ההוצאה מהכיתה זה כדי לפרוק לחצים, אין בזה עונש. זו למעשה התחשבות . ולמשל כמה ילדים נ"טים מהכיתה היו רוצים לצאת לריצה ?
.
ולגבי דיבורים, הצבעות, השתתפויות - אפילו השרשור הזה הצליח לבלבל אותי , אז איך ילד א"ס יכו להבין את כל הדקויות יום יום בכיתה ? פעם הוא מדבר יותר מדי, פעם הוא לא משתתף מספיק , פעם לא נותנים לא לדבר כי לא הצביע , פעם לא נותנים כי הצביע אבל 'הוא אחד מבין רבים'). אלה אכן קשיי תקשורת , אבל אם הוא כל היום יהיה עסוק בניתוח מה 'תקין' באותו רגע (ועל פי רוב בטוח שלא ינחש נכון ילא יוצף ו/וא יצא מהריכוז) - לא יהיה לא זמן בכל ללמוד את מה שאמורי ללמוד אותו שיעור.
ולגבי 'לא משתתף מספיק' - זו מנטרה שהורים שלי שמעו וכשאני למדתי , ואני שמעתי כשהילדים שלי למדו .
ועדיין כולנו יצאנו מספיק משכילים
.