אתאיזם

גוססי

New member
ומדוע לדעתך הכופר הממוצע...

אמור להתרשם ממה שאישיות דתית כזו או אחרת אמרה על אמונתו? האם אתה לוקח ללב מה שהאפיפיור אורבן השמיני אמר על היהדות (לא שיש לי מושג)?

אוריאל 1

New member
תגובה

ישנם המון תורות קטנות בספר ליקוטי מוהר"ן,{הספר בנוי לפי הרבה תורות קטנות וגדולות}.בכל מקום שהצדיק כותב דע,זאת פשוט עובדה. לא משנה כמה נדון בנושא,התורה הזאת פשוטה כמשמע,אני בטוח שגם כל אחד מכם שקורא אותה יודע בתוך ליבו שיש אמת בדבר,ולכל אחד מכם יש לפעמים איזה שהוא ניצוץ של "אולי הדרך שלי אינה נכונה","אולי הוא צודק"{בדיון עם כל אחד הן בפורום זה או בכלל}. אין שום השוואה בין שום אפיפיור לצדיק יהודי.

Lu Tze

New member
מצחיק. אתה כל כך בטוח שעצמך,

שאתה רואה בפיקפוק עצמי חיסרון.

Lu Tze

New member
משתמע מהשורה הזאת:

"...ולכל אחד מכם יש לפעמים איזה שהוא ניצוץ של 'אולי הדרך שלי אינה נכונה', 'אולי הוא צודק'". האם לדעתך, אדם לא אמור לפקפק בעצמו?

אוריאל 1

New member
ברור שכן

אבל הנקודה היא שיש מי שמנסה להסיר מעליו את הפקפוק כי הפקפוק הנ"ל מפריע לו לקיים את חייו כפי שהוא באמת רוצה,כי האדם תמיד חומד לעשות דברים בלב שלם ללא שום צל של פקפוק,אך בעיניין קיום הבורא ועבודתו אין האדם יכול לעשות כן,וגם אם הוא חושב שכן תמיד יצוץ לו איזה שהוא פקפוק,וכל מה שהתורה הזאת אומרת היא שבעצם ברגע שאדם יצליח להתגבר גם על הפקפוק הנ"ל ולעקור אותו מהשורש הוא יראה מיד את האמת בפנים שלו.

גוססי

New member
גם מה שהאפיפיור אורבן השמיני אמר...

היא עובדה. "אין שום השוואה בין שום אפיפיור לצדיק יהודי" זה נכון. היהודי הוא סתם בנאדם, בעוד האפיפיור הוא ממלא מקום האל עלי אדמות (וגם זו עובדה).

אוריאל 1

New member
תגובה

אם כך,אז לצערי נקבל את התשובה בעוד 120 שנה בעזרת ה',רק שאז כבר לא תיהיה דרך חזרה.למרות שאני יודע שעמוק עמוק בפנים אתה מאמין {ואני אומר זאת ספציפית עלייך,למרות שאין אחד שאפשר להגיד עליו הפוך}.

גוססי

New member
אכן, אין דרך חזרה

"למרות שאני יודע שעמוק עמוק בפנים אתה מאמין" ואני יודע שעמוק בלבך אתה מאמין בשילוש הקדוש. עדיין אינך יודע זאת, אבל בסופו של דבר כולם מאמינים, וביום הדין יושיע אותנו גואלנו בן האל, ולא בכדי נקרא שמו ישוע.

גוססי

New member
אתה תכיר אותו ביום הדין

כאשר חסדו יצילך מטיגון נצחי בגיהנום. לאחר שתכיר בו, כמובן.

L7

New member
האתאיסט , כמו אברהם אבינו מנתץ

את אלילי אבותיו. הרשע - הוא עובד האלילים אותם מנסה האתאיסט לנתץ.

אוריאל 1

New member
תגובה

אברהם אבינו עליו השלום הוריד את שם ה' לעולם ויצא כנגד כל עובדי הפסלים למיניהם.אין בכלל מה לעשות השוואה.

L7

New member
בני האדם החליפו אל פרימיטיבי באל

יותר מתקדם. בתחילה אבנים ועצים אח"כ אלילי אבן וחרס אח"כ שדים ורוחות ואלים אח"כ אלוהים ושטן ומלאכים האתאיזם הוא סוף הדרך הפרמיטיבית הזאת.

Lu Tze

New member
כפי שנאמר,

מונותאיסטים הם רק צעד אחד לפני אתאיזם :)

אוריאל 1

New member
תגובה

נכון,בני האדם האדם תמיד החליפו אלילים אך לא היהודים שמאז ומעולם האמינו באלוקי אברהם יצחק ויעקוב.

Moridin

New member
נכון,

וכרטיסייה לאוטובוס "אגד" בחיפה עולה 54 שקלים בדיוק.

L7

New member
אוריאל- אני כבר החלפתי את אלוקים

ואני יהודי...

אוריאל 1

New member
תגובה

כאשר יש רק אלוקים אחד אי אפשר להחליף אותו!!!! אני יודע שאתה בן של מלך ,יהודי,תאמין לי שיש לך זכות ואתה בכלל לא יודע עד כמה שהיא גדולה,זה כמו שבגיל 119 תמצא בגינה שלך 100 טון זהב,מה תגיד לעצמך? חבל שלא ידעתי,באמת חבל.חבל שלא חיפשת.

למעלה