אתאיזם

אוריאל 1

New member
אתאיזם

רבי נחמן מברסלב צדיק יסוד עולם ,מביא בספרו ליקוטי מוהר"ן את התורה הבאה: "דע,שיש רשעים שעובדים ויגעים כל ימיהם כדי לעקר עצמן מהשם יתברך ומתורתו לגמרי,כי הנקודה הקדושה של קדושת ישראל שיש עדין בתוכם,אף על פי שהם רשעים גמורים,היא מבלבלת אותם ומביאה בהם הרהורי תשובה ויראה מאימת הדין הגדול,ומחמת זה אין להם תענוג מהעברות והתאוות שלהם,על כן הם מתאוים ויגעים כדי שיגעו לכפירה גמורה בדעתם,חס ושלום באפן שלא יהיה להם עוד צד ספק לנטות אל האמת.אבל צריכים לזה יגיעה גדולה מאד מאד,כמה וכמה שנים,רחמנא לצלן,רחמנא לשזבן,כי היהדות שבהם אינה מנחת אותם ומבלבלת אותם תמיד. ודע,שיש מהם כשמגיעין ובאין למה שהתאוו,דהינו לכפירה גמורה,חס ושלום,בלי שום ספק אל האמת,אזי תכף ומיד מתים מן העולם,ואז רואין את האמת."

neko

New member
רבי נחמן מברסלב -

עוכר ישראל שונא יהודים ומפיץ שנאת חינם.

neko

New member
הוא קורא לאתאיסטים "רשעים",

ועוד מנמק שהם "עובדים ויגעים כל ימיהם כדי לעקר עצמן מהשם יתברך ומתורתו לגמרי". אז למיטב זכרוני, הוא זה שעובד ויגע לתמוך בהזיותיו, על חשבון מאמיניו.

אוריאל 1

New member
תגובה

"אז למיטב זכרוני, הוא זה שעובד ויגע לתמוך בהזיותיו, על חשבון מאמיניו" שמתי לב שכל הזמן אומרים זאת פה.תגיד לי בבקשה,מה יוצא לרב מזה? ועוד על חשבון מאמיניו??? מה זאת אומרת "על חשבון מאמיניו" ???

neko

New member
במה הרב נחמן מאומן עובד?

מהיכן מרוויח כסף? מהיכן מקבל תמיכה לנפשו הפגיעה? אכן, נפלאות הם דרכי מנהיגי הכתות - חומר למחקר סוציולוגי מרתק.

qet1

New member
אתה כופר גדול

אתה כופר במאות ואולי אלפי אלים. אתה כופר בזאוס ובכל אלי יוון. אתה כופר בבעל. אתה כופר בעוד אלים רבים שאינני מכיר את שמם. אני כופר בכל אלה ובעוד אל אחד, אז מה ההבדל הגדול?

אוריאל 1

New member
תגובה

נכון אני כופר בכל "האלים" הנ"ל.אך זאת רק מפני שאני מאמין באל אחד,אלוקי אברהם יצחק ויעקוב,מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא,בורא היקום ומנהל אותו,ובין היתר בורא לכל אותם האנשים שהמציאו את "האלים" הנ"ל. לא יכול להיות שיש יותר מבורא אחד שהוא כל יכול,כי אז שניהם יכולם לכפות אחד על השני דבר מה,ואין זה אפשרי לכפות על אל כל יכול משהו.

אתה מוכן בבקשה להגדיר מה זה כל יכול

האם כל יכול, יכול למשל, להגביל את עצמו? ליטול מעצמו חלק מכוחותיו? להרוג את עצמו? או בגרסה המוכרת יותר: האם אלוהים יכול ליצור אבן שלא יוכל להרים?

כל יכול זה:אור שיכול להיכנס לכל כלי

וזה אומר שהיקום בנוי מאור וכלים..כאשר אור הבורא הוא המטרה של בניית הכלי. הבורא יכול לעשות הכל..להכנס לקופסא שממנה לא ייצא וכל מה שאתה רוצה..הבורא הוא התגלמות הסתירה...הוא מעל ההיגיון והשכל הישר אבל לא נמנע מהם..כלומר,אפשר להבין אך לא לתפוס וזה משום שכשאדם תופס משהו אז זה קורה..מכאן המשפט תפיסת מציאות.זה ממש קוונטים.את הבורא אדם לא יכול לתפוס כי זו מציאות שמעליו לאין שיעור ולכן יש לו רק דרך אחת וזה דרך האמונה..אבל היא יכולה להירכש על ידי הדעת...כלומר ידיעת קיומו של בורא על ידי השכל הישר כן אפשרית ואת הסתירה הכל כך גדולה הזו. הכלים ביקום הם נקראים רצון לקבל ומקורם בעצם זה הבורא. אור הבורא אשר ירד ממצב שנקרא קל...יצר כבידה בירידתו-מה שמוכר כעיוות במרחב/זמן בפיסיקה. כבידה זו יצרה כלים שכאמור הם רצון לקבל והבורא כל רצונו זה לתת.הוא נקרא בתכונת הטוב והמיטיב.מעצם זה שהכל זה בריאה שלו אז הוא יכול לכל בריאתו שהיא כלים שמטרתם לקבל את אור הבורא כי כלי ללא אור שנכנס בו נשבר. שבירת הכלים היא מחשבותיך. אחי לך למד עזוב אותך משאלה קטנה פה או שם...תבין משהו..החור בהשכלה שלנו(גם שלי..שים לב אמרתי שלנו) הוא אדיר ואין סופי..כגודלו של הבורא שעשה עימנו חסד והשאיר לנו ספרי הוראות..עם הספר..."על כי נתן לנו תורת אמת וחיי עולם נטע בתוכנו"

Lu Tze

New member
אני מסכים איתך חלקית,

ולמרות שאני מסכים איתך, הדברים שאתה אומר עדיין מצליחים להישמע כמו בולשיט.

גוססי

New member
מעולם לא נאמרו כל כך הרבה מילים...

כדי להביע כל כך מעט משמעות.

אוריאל 1

New member
וואי וואי,שאלה טובה

שאלה חדשה??? חבל רק שאניך יודע דבר על בורא העולם ובגלל זה אתה שואל שאלה כזאת.בורא העולם ברא את העולם וקבע מספר חוקים בבריאה,למשל בהתחלה רצה לברוא את העולם במידת הדין,כשראה שהעולם לא יחזיק מעמד אפילו לא דור אחד ברא במידת הרחמים.לך ולמד את 13 מידות הבורא. ליקטי מוהר"ן סימן סד' : א.כי השם יתברך מחמת רחמנותו ברא את העולם,כי רצה לגלות רחמנותו,ואם לא היה בריאת העולם,על מי היה מראה רחמנותו? ועל כן ברא את כל הבריאה מתחילת האצילות עד סוף נקודת המרכז של העולם הגשמי כדי להראות רחמנותו.וכאשר רצה השם יתברך לברא את העולם,לא היה מקום לבראו מחמת שהכל היה אין סוף,על כן צימצם את האור לצדדין,ועל ידי הצימצום הזה נעשה חלל הפנוי,ובתוך החלל הפנוי הזה נתהוו כל הימים והמדות,שהם בריאת העולם.וזה החלל הפנוי היה מכרח לבריאת העולם כי בלתי החלל הפנוי לא היה שום מקום לבריאת העולם כנ"ל.וזה הצימצום של החלל הפנוי אי אפשר להבין ולהשיג כי אם לעתיד לבוא,כי צריך לומר בו שני הפכים: יש ואין,כי החלל הפנוי הוא על ידי הצימצום,שכביכול צימצם אלוקותו משם,ואין שם אלוקות כביכול,כי אם לא כן אינו פנוי,והכל אין סוף,ואין מקום לבריאת העולם כלל.אבל באמת לאמיתו בודאי אף על פי כן יש שם גם כן אלוקות,כי בודאי אין שום דבר בלעדי חיותו,ועל כן אי אפשר להשיג כלל בחינת חלל הפנוי עד לעתיד לבוא: ב.ודע שיש שני מיני אפיקורסים.................." אם התשובה באמת מעניינת אותך תקרא לבד.

לא הבנתי כלום

לא ממה שאתה כתבת, ולא ממה שרשם הבחור לפניך. האם אתה יכול לענות בכן ולא על שאלות ה"האם" ששאלתי?

אוריאל 1

New member
החיים קשים

אם אתה רוצה תשובה עמוקה ורצינית ולא אלו כמה משפטים,צריך לעבוד קצת יותר קשה,תקרא את של הבחור הקוד לעומק עד שתבין ואחר כך את שלי,יש לך ראש אתה מסוגל אני בטוח. אני בכל זאת יכול לתת לך פה שני דברים אבל אני יודע שבכל זאת יהיה לך קשה להבין אותם,ככה זה האדם חושב בעזרת 22 אותיות ואין סוף מספרים אך חושב שהוא יכול להבין את הבורא שהוא אין סוף,חושב בעזרת אין סוף אותיות ואין סוף מספרים,תבין: 1.אנחנו מוגבלים. 2.הבעיה היא בשאלה ואם תביט לעומק בשאלה תבין שבכלל לא ניתן לשאול דבר כזה,ישנה סתירה עמוקה בשאלה. 3.הבורא יכול לעשות מה שהוא רוצה,הוא כל יכול,אם הוא רוצה הוא יגביל את עצמו {יברא אבן ולא יזיז אותה} ואם ירצה הוא יזיז אותה,כי הוא כל יכול ואינו מוגבל.ברגע שאתה שואל האם הבורא "יכול לברוא אבן שהוא לא יכול........",ברגע שאמרת לא יכול הגבלת אותו אתה,אתה שואל על בורא כל יכול אבל בתוך השאלה מגביל אותו כלומר אומר "לא יכול להזיז" השאלה בעלת ניגוד פנימי. 4.ובכל זאת אין אנחנו מבינים ויודעים הכל,ונכון ישנם דברים שאין לנו תשובות עליהם,אך זה רק בגלל שאין שכלנו יכול להבין את התשובה,האדם מאוד מוגבל,לעתיד לבוא בעזרת ה' נצא מהמגבלות הזאת,אמן.

מעניין שבחרת להתעלם משאר השאלות

אחזור עליהן שוב למענך: האם אלוהים יכול לגביל את עצמו? האם אלוהים יכול ליטול מעצמו חלק מכוחותיו? וכדי לקצר את הדיון. בהנחה שהתשובה שלך היא כן (שהי לטענתך הוא כל יכול) - מניין לך שהוא לא עשה זאת?

אוריאל 1

New member
תגובה

התשובה בפשטות היא שהוא כל יכול,אם הוא רוצה הוא מגביל את עצמו,אם הוא רוצה הוא מוציא את עצמו מההגבלה וכו'. גם לך יש היכולת לדרוך על נמלה,אם אתה רוצה את מגביל את כוחותיך ואם לא אז אתה לא מגביל,אבל יש לך עדיין את הכח לעשות כרצונך,ואין זה משנה אם הנמלמה מבינה אותך או לא. וכמו שאמרתי האדם חושב בעזרת 22 אותיות ואין סוף מספרים,אין לך מה לנסות להבין את הבורא שחושב בעזרת אין סוף אותיות ואין סוף מספרים,אתה רק בן אדם,והאדם הוא מוגבל בחשיבתו. אני לא מבין,באמת שלא,אתה יכול להאמין באיזה תאוריה טיפשית שאומרת שהעולם נברא מפיצוץ,לאף אחד אין תשובה איך נוצר החומר הראשוני שהתפוצץ?מי יצר אותו?,איפה הוא התפוצץ? ועוד אחרי הכל זאת רק תאוריה=אגדה,אף מדען לא יכול להגיד לך בודאות שאכן כך היה,גם המדענים הכי חכמים שיהיו יכולים להגיד "זאת רק תאוריה {השערה}",אין פה 100% הכי הרבה יכול להיות 99% וגם את זה התורה לא סותרת,קל לך להאמין בדברים כאלה אבל בבורא שיצר את היקום,זה כבר קשה,זה ברור שלא תצליך להבין את הבורא בדיוק כמו שזה ברור שלעולם אבל לעולם לא תמצא תשובה מדעית לבריאת העולם. כל מישמאמין בתאוריה הנ"ל ואומר שדתיים מאמינים בדבר לא מוחשי הם בדיוק אותו הדבר,מאמינים באיזו שהיא השערה שאין לה אפילו טיפה אחיזה במציאות. אולי באמת תענה לי על השאלות הנ"ל,מי יצר את החומר הראשוני? וכו',אבל בלי השערות רק עובדות כמו שהמדע אוהב.

למעלה