אתאיזם ואני.

מה חושבים חרדיים/דתיים על הלא דתיים

תשובה מאחד הרבנים שנשאל ע"י יהודי לא דתי מה הם חושבים עלינו "על היהודים הלא דתיים. האם הנכם אמיצים ומסוגלים להשיב תשובה כנה לשאלה: מה אתם חושבים על החילונים? לרובו ככולו של הציבור הישראלי (וכך הם פני הדברים גם בתפוצות) לא ניתנה הזדמנות נאותה להכיר את תכני היהדות. הוא אמנם שמע רבות על הדת, בעיקר על הדתיים, אולם כמעט תמיד היתה שמיעה זו מעוותת ובעלת נימה ביקורתית או מזלזלת. כלי התקשורת, על כל סוגיהם, מנהלים מלחמה גלויה וסמויה בדת ישראל, ואדם מן השורה השומע תדיר את דבריהם, קשה לו מאוד לבחון את הדברים ללא דעות קדומות וללא גישה דוחה או מנוכרת. רבים מתוכנו, למרות שנולדו כאן וחיים כאן, לא יודעים כמעט מאומה על השורשים של עמם, על תרבות היסוד של אבותיהם או על דמויות הוד שפיארו את ההיסטוריה של עמנו. כמה אנשים מסוגלים לענות על שאלות כמו: מי היה המהר"ם מרוטנבורג? באיזו תקופה חי רבי שלמה אלקבץ? האם רב ניסים גאון למד יחד עם הגאון מוילנא? (על וסקו דה גמה כמעט כולם שמעו). לנוכח מצב עגום זה של ידיעות רדודות השואפות לאפס ויחס בקורתי, קשה מאוד לצפות שבאופן טבעי יחול שינוי לטובה בלב כל בני העם. אולם, לא נוצר נתק בלבבות פנימה! כל יהודי הנאמן לתורה ולמצוות חש צער על אחיו ועל אחיותיו שלא זכו לאוצרות הגדולים שהוא זוכה להם. כל מצוה, כל תפילה וכל ברכה נחשבים כמטמון רב חשיבות בעיני שומרי המצוות. הם ממשילים את אי-עשיית המצוות למציאת ארנק תפוח ברחוב, כאשר המוצא מתעצל או מסרב להרימו. צר מאוד על אחים המסוגלים להגיע אל מחוזות האושר, ואינם עושים זאת. מצויים יהודים צדיקים המרבים בתפילה מעומק הלב על אחים שלא זכו לאור התורה. תפילה זו נובעת מלב אוהב, מלב מלא רחמים על כל נברא, וכל שכן על אחים שנסיבות הזמן ונסיונות התקופה גרמו להם להתרחק מהדרך שהעם צועד בה מאז הקמתו. ספרים רבים חוברו על דמותו של רבי אריה לוין, המכונה "אבי האסירים". נחלי אהבה זרמו מלבו הטהור לכל אדם. כולם חשו שאהבה זו הינה אמיתית, כנה ונובעת ממעמקי לבו. אמנם נכון, הוא היה דמות נדירה ביחסו לזולת ובחיבה הגדולה שהעניק לכל אדם. אולם עקרונית, במינון נמוך יותר, מצויה גישה זו בליבם של רבים, רבים משומרי המצוות. הללו מייחלים לכך שתיפסק השנאה הלוחשת לעתים מתחת לפני השטח, שתתפוגג החשדנות, ותעלם הביקורתיות. כאשר "הדף יהיה חלק", ללא דעות קדומות, ללא בקורתיות וללא התרסה, ניתן יהיה להציג את תרבותנו השורשית לפני כל, נוכל להצביע על מורשת עמנו כמורשתו של העם גם בהווה. התקוה לא סרה מעולם מהלבבות. היהודי ניחן ביכולת לקוות לטוב גם בהיותו במעמקים. תמיד יש תקווה שהאחדות תשוב לעמנו, וכולנו נהיה עם אחד גם מבחינה רעיונית. לא פסה התקוה, שהעבר המשותף יביא לעתיד משותף ולגאולה שלמה לעם כולו.

L7

New member
מה באמת חושבים הרבנים על האתאיסט

האתאיסט הוא בעל האמת המסוכנת. ללא אימת אלוהים הוא עלול להיות מסוכן לציבור. ללא אימת אלוהים הוא עלול להיות אדם מבולבל מדי. ללא אימת אלוהים פרנסת הרבנים ואחרים שאלילותם פרנסתם- ירדו לטמיון.

RONI999

New member
ואם אני כבר כאן... (ל-bflygirl)

בכרטיס שלך רשמת שאת מאוהבת בחופש-מכיוון שאני מתאר לעצמי שחופש אינו שם של אדם כלשהו אז איך את יכולה לכתוב את המשפט הזה בכרטיס-בעוד את רושמת "חיחיחיחיחיחיחיחיחיחיחיח לא מאמינים אבל כל היום מתעסקים בלהוכיח שהוא לא קיים באמת חיחיחיחיחיחיחיחיח אני מצטערת שאני מגיבה ככה אבל ככה אני מרגישה הצחקתם אותי לאלה שיהיה לכולם יום ~Wicked" הרי אם וכאשר את מאמינה באלוהים-חופש באיזשהו מקום-הוא מילה גסה...

bflygirl

New member
אלוהים זה חופש? זה פורום הומור?

כל אחד ואלוהים שלו מסתבר כנראה אתה מכיר אלוהים אחר ממה שמוכר לי אני אוהבת חופש: לא לעבוד להנות לעשות חיים להשתעמם לרחף כל היום רק ורק אהבה חופש הביטוי הנ"ל זה אלוהים??? חיחיחיחיחיחי המון אהבה בכל אופן וחיוך זה גם חופש אז חייך...

RONI999

New member
יש חופש, ויש חופש...

חופש לדעתי-זה לעשות הכל אבל הכל-כל עוד זה לא פוגע באדם אחר... וברגע שמאמינים באלוהים? החופש עובר להיות חופש מוגבל... חופש מוגבל הוא כבר לא בדיוק חופש... לא יודע עד כמה את מאמינה-אבל אדם מאמין הוא לא בדיוק אדם חופשי.. ושלא תביני אותי לא נכון-זוהי לא סיבה לעזוב את הדת-מי שעוזב מהסיבה הזאת הוא אדם חלש אופי-פשוט מי שמאמין באלוהים-הוא ממש לא אדם חופשי...

bflygirl

New member
כל מה שעושים באהבה אמיתית

עושים באהבה אמיתית והחופש קיים מה שלעושים באהבה אמיתית מגביל לנו בעצם את החופש אני לא אוהבת את חבר שלי לעומק אני ירגיש גם שהוא כובל אותי ונתחיל לריב אבל אם אני אוהבת אהבה אמיתית לא תיהיה כאן שום מגבלה יש אנשים שמאמינים באלוהים ומרגישים אהבה כזו עצומה שכביכול כל רגע ורגע הם בעצם משתחררים לחופשי ממה שנקרא העולם שלנו אז אתה אומר לי שהם כבולים והם לא חופשיים????? סליחה? הם פתורים מהצרות של העולם, הם מבחינתם הכי חופשיים שבעולם ואפילו המדינה שלנו עוד משלמת להם על זה אני לא דתייה ולא מסורתית ולא כלום אני מאמינה רק בחופש ובאהבה ומבחינה מתמטית הוכיחו לי שאלוהים קיים ובחרתי להאמין בזה שהוא קיים כי לפעמים הייתי זקוקה להאמין שיש מי ששומר עלי ומישהו שאני יכולה לבקש ממנו משאלות כמו עוד ועוד חופש אבל זה העולם ושכל אחד יחיה ע"פ אמונתו חבל לבזבז זמן על ויכוח כמו שנאמר על טעם וריח אין מה להתווכח

RONI999

New member
טוב אז כמה דברים...

קודם כל אדם שמאמין באלוהים או יישות כלשהי-אין לו שום הגבלה לעומת זאת אדם דתי-חלות עליו הרבה מוגבלות שכמה שאת תאמיני באמונה עיוורת-עדיין יהיה לך קשה... ואת תרגישי מוגבלת... קחי לדוגמא את יום שבת-אם האדם הדתי לא היה מרגיש מוגבל-למה הוא המציא את השעון שבת? הרי היה יכול להישאר בחושך... מן הסתם הוא הרגיש מוגבל... או לדוגמא את הפלטה-היה יכול להישאר עם אוכל קר בשבת-אבל הוא הרגיש שיש כאן הגבלה שמפריעה לו-ולכן המציא את הפלטה ולא חסרות עוד דוגמאות משבת וגם מחיי היום-יום פשוט היום בחיים המודרנים שהחיים מציעים לנו כל-כך הרבה אפילו לציבור החרדי מאוד קשה להתעלם מהדברים, והוא מחפש מכל מיני היכשרים ודרכים (לדוגמא אינטרנט) כדי להקל על עצמו... ואם את רוצה לחיות את החיים שלהם... אף אחד לא אמר שאת לא יכולה לא חסר מקומות (בארץ או בעולם) שאת יכולה לחיות בהם חיי בטלה-ללא צרות העולם... זוהי פשוט לא דרך להתמודד... אבל על דבר אחד אני מסכים איתך-הוויכוח באמת חסר טעם... בנושא הזה אף אחד לא ישכנע את השני...

bflygirl

New member
זה הקטע: ש: מי שאוהב באמת

בכלל לא מרגיש/יודע שיש הגבלות יחי ההבדל הקטן אני לא דתייה ואפילו לא מתקרבת למסרותית אבל אני יודעת מה היא טיבה של אהבה

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo9.gif

סֵג

New member
לדת יש יותר מאשר פונקציונליות

גם ברמת הפרט, וגם ברמת העם, גם מנקודת מבט של שליט וגם מעיני הנשלט. כל אתיאיסט חושב ומדבר על הדת כפי שאת עושה. זהו סוג של עיוורון, שפוגע גם במאמינים וגם בלא מאמינים, למספר התעלומות הגדול של החיים. בהחלט לא יעזור לפרוט את התאוריה הפשטנית הזו. אני שמעתי את זה לפחות מאה פעמים בחיי, ואני (כנראה) אתאיסט. זה סתם דיבור יבש, שלא נוגע באמת בקיום הנפשי של הדת במאמינים. כדי להיות אתאיסט-צלבן טוב, צריך לטפל באלוהות מתוך מקום של הבנה גדולה יותר. טיפול של הנושא בצורה הזו לא רלוונטי.

סֵג

New member
כן בטח

אני הולך לאחר לפגישה, אבל זין על זה... :) האהבה, מה היא? ניורונים, זרמים חשמליים בעורקי האונות, פורמונים שאנחנו נושמים ומנתחים את הרכבם הכימי במערכת חישוב חזקה. אהבה היא גם תוצאה של אבולוציה מאוד מתוחכמת. מנקודת מבט מדעית, אהבה היא העומק שאנו נותנים לפנקציה של חיבור עם בני המין השני*, הזנה הדדית ולבסוף - המטרה הנשגבת של טבענו - משגל וילודה. אבל כשמישהו אומר לך את זה את לא מקבלת את זה לגמרי כהאמת הגמורה. חלק מהתפיסה שלך (אני משער, זוהי התפיסה הרווחת) של אהבה היא משהו ריגשי, עמוק, נשגב. לא כדאי לזלזל בצורה המדהימה של אהבה. לפעמים, גם כשהיא מופעלת על ידי המערכת הפיזית שלנו, היא עמוקה ממנו. ככוח נפשי, היא מתקיימת בעולם שונה מהפיזי. ואם יבוא אותו אדם ויכתוב שלאהבה אין משמעות, שהיא קישקוש שהמצאנו כדי לכסות על חוסר הטעם של טבענו הפרמטיבי. הוא יוכל לומר שאנחנו קופים מזדיינים מגעילים. וגם לא פעם יצאו אנשים למלחמות על בחורה, עשו קרבות למענה, התאבדו משברון לב! כמות האסונות שהאהבה יכולה להביא הוא רשימה שעדיין לא נחתמה. אכן, קשה לי להאמין שהאהבה תביא את האנושות למנוחה. אבל כל בנאדם שיטען את הדברים האלו יגיע למבוא סתום, כי האוהבים שהאהבה להם עמוקה לא יפסיקו לאהוב אחרי ששמעו את כל הטיעונים שבעולם. על אותו משקל באים אתאיסטים ומאמינים. * או בני מיננו. היום זה קצת יותר מסובך אני משער :) ועכשיו, אם יורשה לי, אני הולך למצוא תירוצים לאיחור.

dafnaleh

New member
אני מסכימה איתך בנוגע לאהבה

ועל כך יעיד חברי. אין לי שום אמונה שהאהבה זה משהו שיוצא מהלב. אהבה זה דבר כימי לכל דבר. איני באה לשנות את עמדתו של אף אדם, אלא רק להציג את דעתי שלי. אני מודעת לעובדה שלנסות "לשכנע" מאמינים להיות אתאיסטים יועיל כמו לדפוק את ראשי בקיר.

סֵג

New member
אם כך -

למה כתבת את מה שכתבת? לא הייתי מוצא מטאפורה טובה משאת מצאת. בעצם, אולי הייתי אומר שאת דופקת את ראשך בראשי אחרים. גם לשכנע אתאיסטים בקיומו של המיסתורי משול לדפיקת הראש בקיר: את רוצה להאיר את עניהם של הדתיים. ובכן, הם רוצים להאיר את עניך ולקרבך לאמונה. אתם משחקים תופסת של תפיסה אישית. ברמה הבסיסית ביותר שוני גדול מפריד בניכם. את טוענת שאת רואה את העולם כמשחק סטרילי של פיזיקה וכימיה, והם לא. איך תוכלי לראות את המֵעֶבֵר לממשי, ואיך הם יוכלו לראות את הניקיון שבממשי, אין לי מושג. כאן אולי נכנס הלקח הפלורליסטי. את האתאיזם או או הדת רואים ממקומות שונים. "אהבה זה דבר כימי לכל דבר". אולי, אני לא מרגיש ככה וזוהי הוכחה טובה מספיק בשבילי שאהבה היא יותר. אני אוהב את ההכרה שדברים יכולים להיות גם כימיים וגם יותר, היא עוזרת לי להבין דברים טוב יותר [גם בצורה לוגית]. יש הרבה מאוד ספרים שכדאי לך לקרוא. כתבו כבר הרבה על זה. בפורום הזה נראה שתקבלי רק את התשובות שאת רוצה לקבל.

dafnaleh

New member
ובכן

אני לא באה לכאן כדי להחזיר אף אחד בשאלה. רק כדי להביע את דעתי.

סֵג

New member
גם אני

אבל זה פורום, לכן הרעיון של הבעת דיעה הוא לא טהור לגמרי. את מביעה דיעה אבל לא רק מביעה דיעה.. אלא גם מתחילה דיון. לכן זה מקובל גם לתהות על המניעים שלך או על איכות דעתך.

dafnaleh

New member
כמו שכבר כתבתי אי שם למעלה

חברי הדתיים התעניינו בסיבותי להיותי אתאיסטית. כתבתי ופרסמתי את זה למענם בעיקר.

למעלה