תמהני...
"קמה הדת היהודית בבת אחת, לא על ידי אדם שבא וסיפר סיפור, אלא על ידי עם שלם- שש מאות אלף גברים": על סמך מה אתה קובע את זה? נתחיל מזה שה"יהודי" הראשון היה אברם. עד כאן אתה מסכים איתי? אותו אברם היה איש יחיד, נכון? הוא הנחיל דרך חיים מסויימת לבן שלו, שהעביר אותה לבנו אחריו, שכבר העביר אותה לא לבן אחד, כי אם ל-12, ומשם הדרך ל600,000 איש עוברת דרך 400 ומשהו שנה. עד כאן אני צודק? כשמשה הגיע "בשליחות אלוהית", כבר היה קל מאד לשכנע את כולם שהוא "נביא אמת", מכיוון שכבר היו כאלה שאמרו "וואלה, נכון! אני זוכר שסבא שלי סיפר לי משהו שסבא שלו סיפר לו, משהו על אלוהים אחד, שאי אפשר לראות אותו!" אומר לך יותר מזה, הפסקה האחרונה שכתבתי מופיעה במפורש בתורה. חפש אותה. שאלה נוספת שיש לי אליך, היא: איך הגעת ל-3,000,000? 600,000 זכרים + 600,000 נקבות = 1,200,000. כמובן, שזה נכון אך ורק אם נניח שאכן כולם נשואים! אבל נניח שזה נכון. נניח גם, שלכל זוג יש ילד אחד. הגענו ל-1,800,000. עדין חסרים לך 1,200,000 איש. נוריד מזה 400,000 שהיו ה"ערב רב", נשארנו עם 800,000. בתיאוריה, היית יכול לומר לי שגם הארבע מאות אלף האלה היו נשואים עם ילד, וכך להשלים לשמונה מאות אלף. אבל זה אינו עולה בקנה אחד עם מה שאומרים הפרשנים על "ערב רב". הם טוענים שאותו "ערב רב" היו המצרים שעזבו את משפחתם, את ארצם ואת אמונותיהם והצטרפו לבני ישראל. עזבו את משפחתם. לא לקחו אותה איתם. כך שעדיין חסרים לך 800,000.....