אתאיזם ואני.

יש לי הוכחות שאלוהים לא קיים!

1.העולם נוצר דרך המפץ הגדול ולא איזה אחדנה אותו 2.אם אלוהים היה קיים העולם היה נראה הרבה יותר יפה 3.דוד שלי היה רב והוא היה חולה סרטן והוא נפטר מהסרטן וגם אח שלי הגדול חולה באותה מחלה.אם אלוהים היה קיים הוא לא היה הורג אנשים שמאמינים בו! לסיכום: אלוהים היא המצאה דפוקה של איש שהחליט שהוא קיים ואם יש פה מאמינים בו ולא מסכימים אותי אז תבינו דבר אחד: אם אתם לא מסכימים איתי אל תסכימו אבל זאת דעה אישית שלי!

אני מציע לך לקרוא מה שכתבתי כאן

אני מציע לך לקרוא מה שכתבתי כאן בפורום אולי זה יעזור לך ואם לא פעם אחרת

ofir80

New member
את אפיקורסית גמורה

נראה לי שאחלה רב לא ישכנע אפיקורסית כמוך בכל אופן כשיגלה מלך המשיח וכוחו וגבורתו של בורא עולם יגלו לפני כל האומות אני חושבת שיהיה לך קצת מאוחר מידי לחזור בתשובה על אנשים כמוך עם ישראל מתפלל כל יום שבגללכם כל הצרות והפיגועים

Dark Muse

New member
לך תסביר את זה ל6 מיליון שנרצחו

בשואה... שאלוהים רצח אותם בגלל שהם חטאו נו לך

RONI999

New member
כן זה הרי ידוע

שכל הפיגועים וכל הצרות שיש למדינת ישראל זה בגלל כל חסרי האמונה שבמדינה נו זה הרי ברור אלוהים מסתכל עלינו כל רגע וברגע שהוא רואה שסרחנו-הוא פותח את המחשב מריץ את כל שמות האזרחים במדינה-בוחר באקראיות שמות של מספר אזרחים, דואג שכולם יהיו באותו מקום,דואג למחבל, מספק למחבל את חגורת הנפץ,מצלם אותו לקלטת הנצחה ודואג למשת"פ שיסיע אותו למקום וכל זה בגלל שדפנה ואחרים-החליטו שהוא לא קיים... לוקח קצת קשה את החיים,לא? ובנימה קצת יותר רצינית-מאוד נוח לכל הדתיים למיניהם (במיוחד לחרדים) להפיל את תיק הצרות על האתאיסטים ועל כל החילונים בכלל מאוד נוח להם לקחת את תיק הצרעות הענק שהם סוחבים מאחוריהם-את אי השירות בצבא, את חוסר התעסוקה ועשיקת המדינה, את חוסר ההשכלה שהם מעניקים לילדהם וכו' כו' מאוד נוח לקחת את התיק הזה-לבטל אותו להגיד שהוא לא קיים ואנחנו זהב ולא רק שאנחנו זהב-אנחנו גם מחזיקים את כל המדינה-בלעדינו אין מדינה ואתם החילונים? (אלה שאם במיקרה מישהו שכח-הם אלה שצריכים לדאוג לבטחון שלכם, דואגים לכלכלה שלכם-ואפילו בכנסת נילחמים על חינוך ילדכם) רק הורסים... אלוהים מכה בעם ישראל רק בגללכם, ובגלל חוסר האמונה... הזכירו כאן את השואה-אני יזכיר ספציפית את יהודי פולין שהיו ברובם אנשים אדוקים, נילך לתקופה היותר קרובה-בסביבות סוכות מחבל התפוצץ בקו 2-מי שנהרג/נפצע היו חרדים בלבד-כל אחד יותר ירא שמיים מהאחר גם אז אלוהים כעס על אותם אנשים? שאולי לא האמינו בו מספיק? תתחילו להיות בני-אדם קודם כל, תתחילו לעבוד כמו אדם נורמלי, תשרתו בצבא תיהיו כמו כל אזרח מהישוב-ותיראו שברגע שכל העם עובד ולא חלק עובד וחלק חי על חשבון אזרח אחר-הכלכלה תוכל לזוז קדימה תתחילו להיות בני אדם-תפסיקו להעיר לאחרים על אורח-חייהם, אולי אנשים יתחילו לגלות קצת סובלנות כלפיכם בקיצור-לפני שאתם ובכלל חושבים על להעיר למישהו אחר-תיסתכלו טוב טוב על עצמכם, ברגע זה הרבה אין לכם מה להגיד...

דוד1000

New member
השואה

בס"ד השואה זה שבמשך כל הדורות שהעולם קיים יש הרבה מקרים שהם לא מובנים לנו מבחינת ההשגחה הפרטית של בורא העולם. מה שנראה לי שגרם לחלק מניצולי השואה לירידה באמונה זה שבשואה היה בבת אחת הרבה הרוגים וכביכול נראה להם שאין השגחה . דרך לישב את השאלה הזאת בדרך הבאה : בורא העולם רוצה לקראת הגאולה לצרף את הבריות כלומר הוא רוצה לבחון מן יהיה קשור אליו וימשיך להיות דתי אפילו שהיו הרבה הרוגים בבת אחת . ואם תשאלו ומה אם האנשים שסובלים וההרוגים, על זה אפשר שהקדוש ברוך הוא בא לפני הנשמות אצלו למעלה ואמר מי מוכן לרדת לעולם הזה ולקבל סבל במשך 6 שנים ואחר כך הוא יקבל שכר לאין סוף שנים שההנאה שלו יותר מכל ההנאות שיש בעולם הזה. אם תחזור אלפי שנה אחורה תראה שאף אחד לא כפר בתורה בגלל מיליוני אנשים כולל ילדים שנהרגו בחורבן בית ראשון ושני. האם נראה לך יותר הגיוני שאנשים כמו הנאצים לא יקבלו עונש ואנשים שחרפו את נפשם להציל את עמם מאויב שפלש לארצם לא יקבלו שכר? ברור שגם בנושא זה אין אנרכיה. ברור שיש עולם הבא ושם מתיישבים כל הסתירות. כל צרה שיש לאדם נועדה להביאו שיפשפש במעשיו. כמו שנורה דולקת במכונית מודיעה שחסר שמן במנוע. בקישור להלן יש הסבר טוב על השואה. http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=535279 http://www.kipa.co.il/community/show.asp?Messageid=312111 מדוע אתה שואל על אלה שנהרגו בשואה ולא שואל מדוע נהרגו ילדים בגלות מצרים? לפני השואה תלמידי ישיבת מיר הזהירו בגרמניה שעומדת להיות שואה . ולא שמעו לקולם. הם נסעו ברכבת למזרח הרחוק לפני השואה והם נצלו הם נסעו בפסי רכבת שהשתמשו בהם רק בפעם אחת והיא הפעם שהם נסעו, לאחר מכן הפסים הושמדו מההפצצות. היום יש נבואות על העומד להיות, ושוב מזהירים הרבנים. וזועקים לחזור בתשובה. נבואות http://www.israelfightsback.com/zoharh.html אחרית הימים http://www.gog.web-site.co.il/ בקישור שלהלן אפשר לראות סרט על השואה מהר נויגרשל. http://ayalla.net/media/2000.html אין מקרה. על כך כתוב בתורה: ואם-בזאת--לא תשמעו, לי; והלכתם עמי, בקרי. והלכתי עמכם, בחמת-קרי; ויסרתי אתכם אף-אני, שבע על-חטאתיכם. ואפילו מי שהוא שומר מצוות בדקדוק אם הוא לא עובד את ה' בשמחה, כתוב בתורה שיהיה לא חלילה צרות כפי שהיה בשואה. נא לראות בפסוק מז' http://www.mechon-mamre.org/i/t/x/x0528.htm להלן קטע בגמרא שמראה שחכמי הגמרא ידעו את העתיד וידעו על השואה. גמרא מסכת מגילה דף ו'. התרגום בהמשך. ואמר רבי יצחק מאי דכתיב ישעיהו כו יוחן רשע בל למד צדק. אמר יצחק לפני הקדוש ברוך הוא רבונו של עולם יוחן עשו אמר לו רשע הוא. אמר לו בל למד צדק אמר לו ישעיהו כו בארץ נכוחות יעול. אמר לו אם כן בל יראה גאות ה'. "ואמר רבי יצחק, מאי דכתיב: אל תתן ה' מאויי רשע זממו אל תפק ירומו סלה,? אמר יעקב לפני הקב"ה: ריבונו של עולם, אל תתן לעשו הרשע תאות לבו, זממו אל תפק זו גרממיא של אדום שאלמלי הן יוצאין מחריבים כל העולם כולו. ואמר רבי חמא בר חנינא, תלת מאה קטירי תנא איכא בגרממיא (בהגהות יעב"ץ ובהגהות הגר"א שחיו לפני בערך 200 שנה כתוב שיש לגרוס גרמניא) של אדום, וכו'(עיין שם). תרגום: "זמם", הוא הטבעת התלויה באפה של הנאקה. "אל תפק", היינו "אל תשחרר" ששיחרור הזמם מ"עשו" דומה לשחרור הטבעת מאף הנאקה. וכך היה, גרמניה יצאה למלחמה שסחפה את כל העולם, נסיכויות שהיו בגרמניה שכל זמן שאינן מאוחדות הן נלחמות זו בזו, ואיחודן יביא את החורבן הגדול כפי שקרה.(עיין ערך היסטוריה של גרמניה באינציקלופיה) והשאירה אחריה חורבן גדול. עוד בגמרא שם: "תלת מאה קטירי", על שלוש מאות נא לראות בסוף הדף של הקישור http://www.snunit.k12.il/kodesh/bavli/mgil006a.html והתחלת הדף של הקישור http://www.snunit.k12.il/kodesh/bavli/mgil006b.html#0 מצורף קובץ המתאר שגרמניה הייתה מורכבת משלוש מאות נסיכויות. http://www.haolam.co.il/dest/dest.asp?dest=deu&par=History_NTX תרגום ואמר רבי יצחק: מה הוא הסבר הכתוב: בתהילים בפרק ק"מ ט' "אל תתן ה' מאוויי רשע,זממו אל תפק, ירומו סלה" מי שיקרא בספר תהילים סביב לפסוק זה יראה שמדובר על אנשים רשעים , להלן הקטע בתהילים סביב הפסוק הזה: אנו רואים שמדובר בקטע הזה בתהילים על רשעים. לַמְנַצֵּחַ, מִזְמוֹר לְדָוִד. ב חַלְּצֵנִי יְהוָה, מֵאָדָם רָע; מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי. ג אֲשֶׁר חָשְׁבוּ רָעוֹת בְּלֵב; כָּל-יוֹם, יָגוּרוּ מִלְחָמוֹת. ד שָׁנְנוּ לְשׁוֹנָם, כְּמוֹ-נָחָשׁ: חֲמַת עַכְשׁוּב--תַּחַת שְׂפָתֵימוֹ סֶלָה. ה שָׁמְרֵנִי יְהוָה, מִידֵי רָשָׁע-- מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי: אֲשֶׁר חָשְׁבוּ, לִדְחוֹת פְּעָמָי. ו טָמְנוּ גֵאִים, פַּח לִי-- וַחֲבָלִים, פָּרְשׂוּ רֶשֶׁת לְיַד-מַעְגָּל; מֹקְשִׁים שָׁתוּ-לִי סֶלָה. ז אָמַרְתִּי לַיהוָה, אֵלִי אָתָּה; הַאֲזִינָה יְהוָה, קוֹל תַּחֲנוּנָי. ח יְהוִה אֲדֹנָי, עֹז יְשׁוּעָתִי; סַכֹּתָה לְרֹאשִׁי, בְּיוֹם נָשֶׁק. ט אַל-תִּתֵּן יְהוָה, מַאֲוַיֵּי רָשָׁע; זְמָמוֹ אַל-תָּפֵק, יָרוּמוּ סֶלָה. י רֹאשׁ מְסִבָּי-- עֲמַל שְׂפָתֵימוֹ יְכַסֵּומוֹ (יְכַסֵּימוֹ). יא יִמֹּיטוּ (יִמּוֹטוּ) עֲלֵיהֶם, גֶּחָלִים: בָּאֵשׁ יַפִּלֵם; בְּמַהֲמֹרוֹת, בַּל-יָקוּמוּ. יב אִישׁ לָשׁוֹן, בַּל-יִכּוֹן בָּאָרֶץ: אִישׁ-חָמָס רָע--יְצוּדֶנּוּ, לְמַדְחֵפֹת. יג יָדַעְתִּ (יָדַעְתִּי)--כִּי-יַעֲשֶׂה יְהוָה, דִּין עָנִי: מִשְׁפַּט, אֶבְיֹנִים. יד אַךְ צַדִּיקִים, יוֹדוּ לִשְׁמֶךָ; יֵשְׁבוּ יְשָׁרִים, אֶת-פָּנֶיךָ. קישור לפסוק זה : http://www.mechon-mamre.org/i/t/t26e0.htm מי הוא הרשע שאין לתת לו את מאוויו? ומה הוא זממו? פסוק זה הוא תפילה של יעקב אבינו לבורא העולם אל תאפשר לעשיו הרשע את תאוות לבו ואת זממו אל תפק. כלומר שלא תוצאי את הזמם מפיו שיהיה סגור ומנוע מלחמוס ולטרוף . ואם פיו של עשיו יהיה סגור, ירומו עם ישראל סלה כלומר לנצח. ומדובר על גרממיא שאם הם יוצאים מגדרם לבטא את כוחם, הם מחריבים את כל העולם. בהגהות יעב"ץ, ובהגהות הגר"א למסכת יומא, כתוב שיש לגרוס גרמניא כפי שמצאנו שהשם גרמני מופיע בחז"ל פעמים רבות, בהקשרים שונים. ואמר רבי חמא בר חנינא : שלוש מאות קושרי כתרים, דהיינו נסיכים נמצאים ושולטים בנסיכויות גרממיא של אדום ושלוש מאות שישים וחמשה מרזבני (דוכסים ) יש ברומי, בכל יום יוצאים אלו לקראת אלו למלחמה ונהרג או אחד מהרומאים או אחד מאנשי גרממיא, ונטרדים להעמיד מלך או נסיך אחר במקום הנהרג. ואכן בספרי ההיסטוריה מספרים על כך שהעם הגרמני היה מורכב משלוש מאות נסיכויות שנקראו: נסיכויות האימפריה הרומית . וכידוע גרמניה יצאה למלחמת עולם השניה. והחריבה חלק גדול מהעולם. על הניסים שהיו במלחמת המפרץ שמראים שיש השגחה פרטית http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=6708027 קישור לדילוגים בתורה על השואה http://www.hidabroot.org/b6.htm כאן אפשר לראות שכתוב בתורה שיהיה הסתר פנים ואנשים יגידו איפה אלוקים היה בשואה. http://www.mechon-mamre.org/i/t/x/x0531.htm עוד יש לומר אולי בורא העולם צפה שאם הוא יתן ליהודים המתבוללים בגרמניה להמשיך להתבולל הדבר יביא להרס היהדות. ולכן הוא פעל כפי שפעל. באהבה רבה דוד

חבר'ה, נעים מאוד, אני אלוהים...

למי שיש שאלות, מוזמן לפנות אלי. בבקשה לא לדחוף. אחד אחד בבקשה....

T a u r u s

New member
דפנה'לה

נהנתי לקרוא, אבל אני נאלץ לציין שההסבר שלך פשטני מדי... תהליכים שיצרו דתות היו עמוקים הרבה יותר והם עדיין תמונים בטבעו של האדם. היהדות היא לא הדת הראשונה, עקרון המונותאיזם הוא אמנם חשוב מאוד לתאולוגיה, אבל לא שינה הרבה בפועל... הרבה לפני היהדות, הדת של מצריים העתיקה דגלה בערכי המוסר שאנו מכירים, אנחנו יודעים מעט מאוד על תרבות של שומר ואכד... 'אבי' שלך לא "המציא את הגלגל", ומי שכן המציאו אותו, חיו בתקופה שבה עוד לא היה גלגל ממש...

dafnaleh

New member
"הסבר"

זו היתה תאוריה, לא הסבר. איני טוענת שזוהי האמת וכך היו הדברים, ואיני אומרת שהיהדות היא הדת הראשונה. זו סתם תאוריה, בכוונה קיצונית לחלוטין. למעשה, המצאתי אותה תוך כדי כתיבה. ה דבר נוסף - האם קראת גם את החלק השני של המאמר?

Dark Muse

New member
זה פורסם בשער של תפוז את יודעת

הרבה אנשים חדשים באו... באו להביע דעה וללכת בעצם זה גם מה שאני עושה אצל אחרים

dafnaleh

New member
באמת?

אני חושבת שזו קצת חוצפה מצידם לפרסם את זה שם... כלומר, בהנחה שהם פרסמו רק את הקטע תחת הכותרת "אתאיזם ואני". התיאוריה שכתבתי שם היא רק חלקיק קטן ממה שניסיתי להעביר. העיקר, מבחינתי היה הקטע השני, ה"המשך". שני החלקים הם בלתי נפרדים. ומכיוון שאנשים קוראים רק את החלק הראשון, הם לא מבינים את המ שניסיתי לומר בכלל. איזה עצבים.

neko

New member
אשמתי, הייתי חייב להמליץ לעולם...

reystleen

New member
למעשה, לתיאוריה הזו יש גיבוי מפתיע

ברצוני להזכיר לכם נשכחות: בזמנו, כשהייתי בבי"ס יסודי (ממ"ד, אגב), הקפידו שנשנן כל מיני משניות בע"פ. אחת מהן די דומה לתיאוריה של דפנה'לה, רק בשמות טיפה שונים: משה "קיבל תורה מסיני", ומסרה ליהושע, ויהושע לזקנים, וזקנים לנביאים ונביאים מסרוה לאנשי כנסת הגדולה. מוכר למישהו? מה בעצם אנחנו רואים פה? אדם אחד, ששיכנע חבר אחד, וביחד, כבר היה להם כוח לשכנע קבוצה שלמה שבתורה שיכנעה קבוצה גדולה יותר וכ"ו...

saar7650

New member
רק שאם היית לומד את המשנה

ולא רק משנן כמו "תוכי", היית מבין שכוונת המשנה לסיפור מתן תורה בסיני. שם מסופר שהקב"ה התגלה לכלל עם ישראל (לא לבודד כמו שציינת), ולאחר שעם ישראל לא יכל לשמוע את קול ה', ביקש העם שמשה לבדו ישמע את קולו של הקב"ה ויעביר לבני ישראל. לכן כשהמשנה אומרת "משה קיבל תורה מסיני", אין כוונתה למשה לבדו אלא עם ישראל כולו! דבר נוסף- אם התנ"ך אכן נכתב ע"י אנשים ולא ע"י בורא, אזי אותם אנשים היו מאדירים את שמם לפחות כמו בדתות האחרות (בודהה וכיו"ב). אך דא עקא- בתנ"ך אנו מוצאים פגמים, טעויות וביקורת על אישיותם של ה"גיבורים התנ'כיים"- משמע שאין אינטרסנטיות בתנ"ך עצמו, ומכאן יש להסיק כי התנ"ך לא נכתב ע"י אנשים שהרי אם נכתב היה צריך לשרת את האינטרסים של אותם אנשים...

reystleen

New member
תן לי להבין

אתה כתבת את המשנה? כי אם לא, לא נראה לי שהפרשנות שלך למה שנכתב בה נכונה יותר משלי. אתה יכול לקבוע מה "כוונת המשנה" בדיוק כמוני, רק שאתה מתעלם מהכתוב כדי שיתאים יותר לתפיסת העולם שלך. מה גורם לך לחשוב שלא למדתי את המשנה? נכון, אמרתי שהכריחו אותנו לשנן אותה בע"פ. האם, לדעתך, זה אומר שלא למדנו אותה לעומק? קרא שוב את דבריי. למדתי בבי"ס דתי, שם לימודי התורה, המשנה והגמרא תפסו חלק מכובד מסדר היום הלימודי. "אם התנ"ך אכן נכתב ע"י אנשים ולא ע"י בורא, אזי אותם אנשים היו מאדירים את שמם לפחות כמו בדתות האחרות (בודהה וכיו"ב). " קודם כל, בודהה לא ניסה להאדיר את שמו בשום צורה. היו אלה מאמיניו שעשו את זה. אומר לך יותר מזה, מי ממשתפפי הפורום הזה יכול לומר בפה מלא שהוא יודע את שמו האמיתי של בודהה? מצד שני, דווקא אותו אלוהים שלך, שכביכול כתב את התורה, משתמש בה כדי לפאר ולרומם את שמו בכל הזדמנות אפשרית. אתה מנסה להוכיח שהתנ"ך נכתב ע"י גורם אלוהי בכך שאתה אומר שבני אנוש היו משתמשים בו כדי לפאר את שמם. דא עקא, אותו גורם שכתב אותו, לטענתך, דווקא כן מפאר את שמו. אני לא יודע מה איתך, אני רואה רק שתי מסקנות שניתן להסיק מכך. או שהתנ"ך נכתב ע"י גורם אנושי, או שאתה לא טרחת ללמוד את התנ"ך.

saar7650

New member
שוב, כנראה שלא כ"כ הבנת-

"אתה כתבת את המשנה? כי אם לא, לא נראה לי שהפרשנות שלך למה שנכתב בה נכונה יותר משלי." המשנה הרי באה לפרש את התורה שבכתב, ואם בתורה שבכתב מובא בצורה ברורה ביותר שלאוקים נתן תורה בסיני לעיני 600,000 רגלי הגברים לבד מטף, סימן שלא משה לבדו קיבל את התורה בסיני. וזה שהמשנה ציינה את משה, כבר הסברתי לך שבתחילה כל ישראל שמעו את התורה מפי הגבורה, וכשלא יכלו לשמוע יותר מפיו של הקב"ה, ביקשו ממשה שימשיך להשמיע להם את התורה שיקבל מפי הקב"ה. המשנה לא באה לסתור את הדברים הכתובים במפורש בתורה. "אתה מנסה להוכיח שהתנ"ך נכתב ע"י גורם אלוהי בכך שאתה אומר שבני אנוש היו משתמשים בו כדי לפאר את שמם. דא עקא, אותו גורם שכתב אותו, לטענתך, דווקא כן מפאר את שמו". יקירי, לו היית מבין את דבריי היית נוכח לדעת שהתכוונתי להאדרת שמם של בני אנוש (בני אדם), ולא להאדרת שמו של אותו אלוקים רוחני! איני מוצא בתורה האדרת שמם של הכותבים האנושיים של התנ"ך. נהפוך הוא! משה- נביא ישראל, הוא רק לוי! כלומר- מעליו יש עוד תפקיד גדול (כהונה). וכן על זה הדרך...

reystleen

New member
ידידי,

אתה ממש "משחק" לידיים שלי. קודם כל, ישראל לא שמעו את התורה מפי הגבורה. מה שהם שמעו, אם אכן שמעו משהו, היה "קולות". רעמים, שופר, לא שום דבר מעבר לזה. כל דבר בעל משמעות עבר דרך משה. יותר מזה, עוד לפני "מעמד הר סיני" משה כבר כיסה את עצמו, והודיע לעם שכל מי שיראה או ישמע את אלוהים, ימות. מה יכול להיות יותר נוח מזה? דבר שני, אתה טוען שאם אדם היה כותב את התנ"ך, הוא היה משתמש בו כדי לפאר את שמו. אני מסכים איתך. עובדתית, כותב התנ"ך אכן השתמש בו כדי לפאר ולרומם את שמו. אם נלך עפ"י גרסתך, בהכרח "אלוהים" הוא אנושי.

למעלה